Dodaj do ulubionych

pytanie do rulsanka

03.01.17, 11:23
Rulsanka mam pytanie o probiotyk vivomixx często go tutaj polecasz . Moja koleżanka twierdzi że pomógł jej wyleczyć zielony katar i dziecko przestalo chorować.My w tej chwili przechodzimy rodzinnie jelitowke i nie wiem czy warto go kupić, jest inny dla dzieci a i inny dla dorosłych napisz coś więcej.Bardzo sobie cenie twoje rady na tym forum w różnych wątkach i nieraz z nich korzystałam. proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • calvi-nai Re: pytanie do rulsanka 03.01.17, 11:46
      To prawda - rulsanka to takie nasze forumowe guru.
      Jeśli można to się podpisami pod wątek : Vivomixx czy Latopic ?
      Bo na innym forum czytałam ze vivomixx często powoduje rozwolnienia (?) , bóle brzucha (?).
      • calvi-nai Re: pytanie do rulsanka 03.01.17, 11:47
        *podpinam się pod wątek ;)
        • rulsanka Re: pytanie do rulsanka 05.01.17, 21:32
          Polecam vivomixx, bo poradził sobie z moją ciężką biegunką poantybiotykową. Było naprawdę źle, bo biegałam do toalety kilka razy na godzinę, wylatywał ze mnie sam śluz i miałam skurcze jak porodowe. Próbowałam wtedy różnych probiotyków, brałam nifuroksazyd, ale bez efektu. Wszystko to trwało 2 tygodnie. Jedna kapsułka vivomixxu po kilku godzinach całkowicie zahamowała objawy.
          Tak więc nie wiem, czy vivomixx jest panaceum na wszystko, ale ja byłam zachwycona.
          Latopicu akurat nie próbowałam.
          W vivomixxie jest dużo więcej bakterii: 450mld w saszetce, 100mld w kapsułce (ja brałam kapsułki). Synowi (8lat) też dawałam kapsułki, gdy miał problem z brzuchem. Nie narzekał na skutki uboczne, a to raczej panikarz i hipochondryk, więc coś by powiedział.
          Natomiast latopic ma 1mld. Z tym, że to są inne szczepy, więc nie do końca się da to porównać. W vivomixxie fajne jest to, że zawiera bifidobakterie, oprócz pałeczek kwasu mlekowego.
          Myślę, że jest to preparat warty spróbowania.

Z tego, co teraz zerknęłam, vivomixx w wersji dla dzieci to produkt przeznaczony dla niemowląt i małych dzieci, starsze dzieci mogą brać kapsułki, albo np. po pół kapsułki wysypanej na łyżeczkę i zmieszanej z wodą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka