Dodaj do ulubionych

krew z nosa

08.04.17, 14:52
Zauważyłam ostatnio, że mojemu dziecku po wysiłku (bieganie, gra w piłkę) zaczyna lecieć krew z nosa. Nie jest to krowtok, po prostu trochę tej krwi się pojawia (ostatnio z jednej dziurki). Co może być przyczyną? Aha, dziecko to 4-latek.
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: krew z nosa 09.04.17, 00:01
      Może być alergia na pyłki drzew brzozowatych jeśli to teraz, wiosną.
      • manala Re: krew z nosa 09.04.17, 08:13
        Ale alergia bez innych objawów (katar, kaszel czy łzawienie oczu)?
    • ewa.misko-wasowska Re: krew z nosa 10.04.17, 10:21
      Witam,
      warto by było zmierzyć ciśnienie. Może to być jednak zwykła wrażliwość splotu naczyniowego w nosie,
      pozdrawiam serdecznie
      • koral777 Re: krew z nosa 23.04.17, 17:21
        My od pół roku walczymy z pekajacymi naczynkami w nosie . Co ok miesiac leci krew z jednej i tej samej dziurkiostatnio prawdopodonie duzo ze skrzepami. Leci ostatnio niestety w przedszkolu a tam nie uciskają skrzydla nosa do przegrody tylko przykladają husteczke i oklad na kark. Zrobilam wszystkie badania nastepnego dnia po juz okolo 6 krwotoku i inr quick i aptt wszystko w normie. I morfologia.
        Laryngolog raz przypalil czyms tam srebra . 2.5 mies byl spokoj ale znow polecialo. Na kontroli mowia ze naczynia sa powierzchniowo polozone. Nie ma co przypalać bo i tak utworzy się obejście Podstawa to nawilźać .. dajemy emofix po krwawieniach wzmacnismy rutinoscorbinem przez 2 tyg oraz nawilzamy nolixem i panterolem.... ale jak przychodzi krwawienie to dziecko przerazone i panie w przedszkolu też. Zeznają ze takich krwawien jak u syna to nie widzialy....
        Troche mi go zal bo i on i my mamy obawy przed większymi wyglupami. Na mysl o lecie juz mi się robi slabo czy to w upal nie bedzie częsciej występować..... na forach doyosli i nastolatki też opisują przygody z krwawieniami. Że się z tego wyrasta. Tylko kiedy to przyjdzie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka