03.07.07, 20:52
Witam,

Chciałabym zapytać, czy 11 kg dla 22 m-ce dziewczynki, to mało. Dodam, że jest wysoka. Jeszcze nie byłam na bilansie 2-latka, dlatego pytam teraz Pana, czy może podawać jej coś na wzmożenie apetytu? Mała dziubie coś, ale wg mnie to za mało. Kaszy, to zjada nikłe ilości, ale dalej jej ją podaję jako pierwszy i ostatni posiłek, potem najwyrzej jeszcze daję coś co robię sobie na śniadanie. Aha, wstaje o 8-9. Zasypia o 13 o śpi ze 2-3 godziny i dopiero po tym zje pół talerza zupy (robię gęstą). Przed snem nie zje. Jeszcze coś dziubnie i znowu kilka ł€żek kaszki. Myślę, że to troszkę za mało lub małe ilości. Co Pan o tym sądzi?

Dziękuję
Obserwuj wątek
    • mikolaj_danko Re: mało je 04.07.07, 23:21
      11kg to dla takiego dziecka okolice 25 centyla, czyli tak średni mało, ale bez dramatu. Co do diety, to musisz zadbać aby posiłki małej były urozmaicone, pamiętając, że dziecko w tym wieku może już jeść prawie wszystko.
      • verdana Re: mało je 05.07.07, 13:24
        I jeszcze jedna ważna rzecz - są dzieci, ktorym po prostu potrzeba mało
        jedzenia. Ja miałam takiego syna, ktory przez pewien czas nie jadł prawie nic -
        potrafił trzy dni pic mleko i nie brać niczego do ust. Był niski, ale zdrowy.
        Mam wrażenie, ze póki dziecko jest zdrowe, nie dramatycznie chude i nie otyłe,
        to znaczy, ze je tyle, ile powinno.
        Mój syn wyrósł na faceta 181 cm, szczupłego, choc nie chudego, który nadal
        bardzo mało je. Bardzo ekonomiczny i tani egzemplarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka