asiaczekb1 19.08.07, 12:09 n iedawno u mojego synka (jutro konczy 6 tyg.)pojawily sie krostki ni wiem co to moze byc , alergia ,potowki,czy tez cos innego-jak wygladaja potopwki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duygu Re: co to za krostki 21.08.07, 22:03 nie piszesz jak wygladaja krostki i gdzie wystepuja. przypuszczam ze to taka niegrozna wysypka(nie wiem jak fachowo sie nazywa), moje maluchy tez mialy,wlasnie jak byly w wieku Twojego synka Odpowiedz Link Zgłoś
muszka73 Re: co to za krostki 22.08.07, 13:43 asiaczekb1 napisała: > n iedawno u mojego synka (jutro konczy 6 tyg.)pojawily sie krostki > ni wiem co to moze byc , alergia ,potowki,czy tez cos innego- jak > wygladaja potopwki Potówki są to drobne, jasne pęcherzyki, występujące na powierzchni niezmienionej skóry szczególnie w miejscach narażonych na przegrzanie (fałdy, pachy).Potówki nie wymagają specjalnego leczenia, wystarczy odpowiednia pielęgnacja preparatami odpowiednimi dla niemowląt i nie przegrzewanie dziecka.Jeżeli jednak,jest to inna wysypka idz jak najszybciej do lekarza.Może to być alergia pokarmowa,lub coś poważniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: co to za krostki 22.08.07, 15:46 wlasnie ok.6 tygodnia zycia pojawia sie u maluchow tradzik niemowlecy.Nic z tym nie rob,nie smaruj,nie przecieraj,samo zniknie.Spowodowane jest to zanikiem w organizmie dziecka hormonow matki. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaczekb1 Re: co to za krostki 22.08.07, 16:57 to sa zerwone krostki na niektorych sa zolte czubki,i pojawily sie na twarzy a teraz sa tez i na szyi,wydaje mi sie ze na twarzy sa lagodniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: co to za krostki 22.08.07, 17:24 wiec to wyglada na tradzik niemowlecy.Przejdzie samo:) Odpowiedz Link Zgłoś