Dodaj do ulubionych

skaza bialkowa

28.10.07, 17:02
coreczka ma skaze bialkowa jest na prosobe 2 teraz ma 13 miesiecy od 3
miesiaca pojawily sie swedzoce wysypki .Probowalam mszystkiego.julka budzi sie
w nocy i placze.Nie tylko w sumie w nocy.Caly czas sie drapie wyglada jak
jeden wielki strup.nie wiem co mam juz robic bylismy u dermatologa i
alergologa pediatry wszyscy zawodza nikt nie umie jej pomoc
Obserwuj wątek
    • mikolaj_danko Re: skaza bialkowa 29.10.07, 17:40
      ProSobe jest mlekiem sojowym, które również może uczulać. Próbowałaś innych mieszanek B.Pepti, Nutramigen? Co poza mlekiem dziewczynka zjada? Były robione jakieś badania w kierunku alergii, testy? Jakie preparaty stosujesz miejscowo na skórę? Czy mała ma rodzeństwo, macie jakieś zwierzęta domowe? Miewałą biegunki, krew w stolcach, bóle brzuszka?
      • carolina122 Re: skaza bialkowa 30.10.07, 13:17
        jezeli chodzi o masci to probowalam wszystkie ze sterydami plus to kremy takie
        jak emolium i tym podobne oliwa do kapieli krochmal itp na bebilon pepti jest
        uczulona rowniez nutranigenu nie chce pic mala caly czas sie drapie teraz jest
        tylko na zupkach jarzynowych i i mleku sojowym po ktorym sie dobrze czuje u niej
        alergia na mleko objawia sie zatwardzeniem.Biegunki tez wystepowaly ale po czym
        nie mam pojecia najgorsza jest jej skora szorstka sucha wszedzie ma czerwone
        plamy najgorzej na buzi stopkach a na piersiach czasami cieknie jej dziwna ropa
        nikt nie wie jak jej pomoc przepisuja tylko masci a to nic nie daje procz tego
        bierze dwa razy zyrtec dziennie po9 kropli bo ma tez alergie na pylki jestem
        bezradna prosze o pomoc
        • mikolaj_danko Re: skaza bialkowa 31.10.07, 21:02
          Macie jakieś zwierzęta w domu, mała ma starsze rodzeństwo? Czy przy stosowaniu maści sterydowych skóra poprawiała siechoć trochę? A skąd wiesz, że mleko sojowe nie nasila zmian skórnych? Próbowała bebilonu amino? Czy były robione jakieś badania?
    • elsy Re: skaza bialkowa 31.10.07, 21:22
      a może to alergia kontaktowa na jakiś proszek do pania lub
      kosmetyk , przychodzą mi do głowy jeszcze pasożyty....
      • carolina122 Re: skaza bialkowa 01.11.07, 17:55
        nie ma kontaktu ze zwierzetami na proszek tez nie pasozytow nie ma testy byly
        robione ala to co wyszlo ze jest uczulona nie podaje na soje sie nie uczulila
        jej to wychodzi zazwyczaj poprzez noc jak wstanie rano to juz to ma poduszki nie
        mam z pierza nie wiem z czego to moze byc jej ale powiedzcie mi malutka miala
        zakazony organizm gronkowcem zapalenie pecherza moczowego zakazenie krwi zaraz
        po urodzeniu po wyjsciu ze szpitala
        czy to moze miec jakis wplyw
        • mikolaj_danko Re: skaza bialkowa 03.11.07, 10:51
          Jeżeli zmiany skórne nasilają się po nocy, - jest to pewnie wynikiem przegrzania skóry, albo może jednak uczulenia kontaktowego na śpioszki, proszek w którym jest prana pościel. Czy po smarowaniu maściami sterydowymi lub np. elidelem zmiany skórne ustępują?
          • kasiaelena Re: skaza bialkowa 05.11.07, 19:03

Mam pytanie do Pana Doktora, apropo poprzedniego watku. Moja 11
            miesieczna corka ma podobne problemy skorne, saczace i luszczace sie
            plamy. Masci ze sterydami pomagaja, ale po krotkim czasie wszystko
            wraca.Mam dwie papugi i zastanawiam sie czy moga miec cos wspolnego
            z tym problemem?
            • mikolaj_danko Re: skaza bialkowa 09.11.07, 21:16
              Musisz się dokładnie przyjżeć z prowadzącym lekarzem co mała zjada, czy napewno zmian nie nasila jakiś używany kosmetyk. Warto wykluczyć wszelkie infekcje mogące zwiększać nasilenie alergii. Ptaszyska niestety też mogą mieć wpływ na skórę małej. Jesteście pod opieką jakiejś Poradni alergologicznej?
              • carolina122 Re: skaza bialkowa 18.11.07, 17:25
                kupilam juz antyalergiczna posciel a takze proszek co jakis czas pojawiaja sie
                biegunki pasuje jej tylko mleko sojowe dostaje zyrtec
              • carolina122 Re: skaza bialkowa 21.11.07, 16:13
                wszysko wskazuje ze ma to z ubran ale piore hipoalergicznym proszku
                tylko jak przestane ja smarowac to znowu wychodza jej takie czerwone
                placki ale czy moze byc uczulona na material a jakie pan doktor
                polecal by jeszcze masci
        • aleksandraja1 Re: skaza bialkowa 06.11.07, 16:43
          Biedactwo.
          Ja miałam podobny problem, próbowałam diety eliminacyjnej.
          Wierze, że ty też.
          Jak pisałam o tym na forum, niektóre matki podpowiedziały, że alergie są
          również na niezwykle niby hipoalergiczne produkty, jak ziemniaki czy marchewka.
          Moja uczulona jest również na kurczaka.
          Jedna z mam nie mogła wykryć alergenu ale w końcu udało się i okazało się, że
          uczula materacyk z włókien kokosu. Sprawdź jeszcze raz proszek, albo po prostu
          przerzuć się na płatki mydlane.
          Maja też źle znosi Topialyse SRV, E45 i krem bambino.
          Podejrzewam również marchewkę.
          jeśli jest tak źle jak mówisz, może warto byłoby [podać jej jakąś antyhistamine
          doustnie. Ale wtedy nie dowiesz sie co ja uczula...
          • carolina122 Re: skaza bialkowa 18.11.07, 17:22
            a co myslicie o mleku kozim sprobowac jej dawac slyszalam ze jest odczulajace
            • mikolaj_danko Re: skaza bialkowa 20.11.07, 21:15
              Mleko krowie ma b. podobne antygeny do krowiego - więc przy alergii na krowę również powinno uczulać.
              • kasiamach118 Re: skaza bialkowa 21.11.07, 22:01
                Moja droga polecam świetnego dermatologa, który leczy przyczynę
                choroby a nie powstałe już skutki: LEK. MED. HASHIM EL NUR NR
                TELEFONU 0605-365-131 przyjmuje co prawda w Częstochowie lub w
                Pajęcznie ale na 100% a mogę śmiało napisać 200% pomoże. Leki
                przepisuje robione max kwota jaką zapłaciłam to 8 zł. Więc nawet
                jeżeli wydasz na paliwo to zaoszczędzisz na lekach. A jeszcze wizyta
                60,00 zł. Polecam z głębi serca. Pozdrawiam Kasia
          • carolina122 Re: skaza bialkowa 18.11.07, 17:30
            jezeli chodzi o masci to smaruje ja przez piec dni neomycyna z adwantanem ale po
            dluzszej kuracji wszystko wraca do poczatku a mam pytanie jakie sa objawy
            uczulenia na soje czy takie same jak przy mleku krowim
            • kasiamach118 Re: skaza bialkowa 25.11.07, 14:19
              Tak smarujesz maściami ale nikt nie leczy przyczyny tylko już
              powstałe zmiany na skórze. Jeszcze raz polecam tego dermatologa.
              Jest rewelacyjny. Pozdrawiam Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka