aneta_knfl 08.11.07, 12:24 od wczoraj już nic...tzn. żadnej kupki. mieliśmy podejrzenie alergii pokarmowej ale obawiam się że to była biegunka? teraz jesteśmy na HA i jest dobrze. tylko z wprowadzaniem pokarmów jesteśmy spóźnieni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enigmatic2 Re: do enigmatic 2 08.11.07, 13:02 Może była to 'delikatna' biegunka - pytanie, z jakiego powodu? A z podawaniem nowych pokarmów jeszcze zdążysz :)) Ja narazie jestem wniebowzięta, bo testowany obecnie szpinak jest tolerowany bez żadnej wysypki :) A to znaczy, że możemy już jeść coś niemlecznego - w końcu :)) Życzę powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_knfl Re: do enigmatic 2 08.11.07, 14:47 co do biegunki-mały był odstawiony od piersi w trybie natychmiastowym ze względu na moje leczenie i przestawiony tylko na bebilon 1. mleko jest dobre zawiera prebiotyki, jednak mu nie służyło, robił kupki z krwią i śluzem, żadnych innych objawów alergii pokarmowej nie było...żadnych. tylko kupki robił 5-6 na dzień, ale przy piersi tez tak było, więc skoro mleko jest zbliżone do piersiowego składem, więc pomyślałam,że to normalne. nie dostawał nic innego... nawet herbatki nie chce pić ani hippa ani nutricii. dostał więc mleko hypoalergiczne bebilon 2 HA i kupki robi 1x dziennie bez śluzu i krwi tylko zielone, ale czytałam że przy tych mlekach które mają zhydrolizowane białko tak jest. mały skończył 31 października 5 miesięcy, a od 4 dni wprowadzam nowości. wczoraj była ta kupka jednorazowo, dzisiaj dostał marchew+ziemniaczek hipp i bardzo mu smakuje. objawów skórnych nie ma żadnych. był na lakcidzie 3 tygodnie a od 1 tygodnia już nie dostaje. kolek ani bólów brzuszka też nie ma. kleik i kaszkę ryżową bezsmakową na mleku ha już zna i lubi myślę o kaszce bifidus z nestle. jakoś trzeba przez to przebrnąć. ja nigdy nie byłam alergikiem a choruję od 3 lat. starszy synek na szczęście nie odzidziczył alergii po mnie (a może 20-40% tak podają statystcznie). muszę tylko być dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: do enigmatic 2 08.11.07, 15:50 kaszka Bifidus jest dobra tylko, że droga - jakieś 7 zł, ale moja hiperalergiczka bdb ją toleruje. Sinlac spróbuj również. To też jakieś 20zł, ale w pudełku są dwie paczki i nie trzeba do tego mleka dodawać :) U nas dziś zjedzony cały słoiczek szpinaku z ziemniaczkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_knfl Re: do enigmatic 2 08.11.07, 17:15 mały dzisiaj dostał marchew+ziemniaczki hipp i zadowolony, ja też bo kupka była ładna. za parę dni będzie już dostawał cały posiłek warzywny zamiast mleka, bo na razie testujemy. sinlac, masz rację, też spróbujemy, warto wprowadzać i takie nowości. jutro mamy to samo co dziś... ale myślę o soczku przecierowym marchew+jabłko gerbera. herbatki próbujemy przeforsować ułatwiającą trawienie hipp bo jabłko+melisa nutricii nie chce. a jak nie to wodę spróbujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: do enigmatic 2 08.11.07, 18:14 Moja starsza piła wszystko co popadnie - herbatki różnej maści oraz przeróżne soki. Wszystko jej smakowało. Za to młodsza bestia nic nie chce pić. Aż ostatnio prosiłam pediatrę by sprawdziła czy nie jest odwodniona, ale na szczęście nie. Widocznie taka jej uroda. Czasem próbuję coś podać jak śpi :) Co do kupek to faktycznie spróbuj tej kaszki ryżowo=kukurydzianej Bifidus, bo jest z probiotykami i faktycznie wspomaga trawienie. Na pewno nie zaszkodzi a raczej się przyda przy wprowadzaniu nowych i jakby nie było ciężkostrawnych potraw. Odpowiedz Link Zgłoś