Dodaj do ulubionych

prosze o interpetacje wyników moczu

16.02.08, 13:31
barwa-słomk., odczyn-obojętny ,ciężar
gat.-1015,białko,cukier,billirubina,ciała
keton.-uj.,urobillinogen-norma,nabł.pł.-pojed., krwinki białe-4-6
wpw,bakterie-nieliczne.Dodam, że cztery dni wcześniej córka miała robiony
posiew-brak infekcji w moczu.
Obserwuj wątek
    • mikolaj_danko Re: prosze o interpetacje wyników moczu 18.02.08, 21:46
      Czy maluch ma jakieś objawy, mogąze sugerować zum? Badanie ogólne w zasadzie prawidłowe. - graniczna wartość leukocytów w osadzie.
      • mamajudytki.pl Re: prosze o interpetacje wyników moczu 18.02.08, 22:16
        a jakie objawy wskazywałyby na zum?Córka od konca grudnia co jakis czas ma
        zaczerwienione pipcie lub dupcie a nieraz zdarza sie to i to.Po kilku dniach
        znika po uzyciu maki ziemniaczanej.Dosc czesto ma tez (co kilka lub kilkanascie
        dni)luzniejsze kupki.A co znaczy na ilosc leukocytów?
      • mamajudytki.pl Re: prosze o interpetacje wyników moczu 18.02.08, 22:21
        aha... jutro idziemy na usg,bo kilka m-cy temu miala bakteie w moczu i teraz co
        miesiac robimy badanie ogólne i posiew.A ta bakteria pojawiła sie w pazdzierniku
        i była to proteus mirabilis 10^6.W przyszłosci tez ma miec cum ale kiedy nie
        wiem bo za tydzien mamy wizyte u naszego nefrologa.
        • mamajudytki.pl Re: prosze o interpetacje wyników moczu 18.02.08, 22:29
          nie wiem, czy to wazne ale córka duzo pije a co za tym idzie duzo
          siusia.Paktycznie co półtorej do dwóch godzin zmieniam pieluszkę.
      • madziulec Re: prosze o interpetacje wyników moczu 18.02.08, 23:00
        Mozemy jak zwykle zastanawiac sie jak byl pobrany mocz.
        znajac "konserwatyzm" matek to pobieraja ciagle za pomoca woreczkow. Stad pewnie
        te bakterie.

Zaczerwienienie sromu czy okolic odbytu mozna pewnie zlikwidowac - nie wiem, czy
        stosujesz jakies masci. Moze np. jakas masc z panthenolem by pomogla???
        • mamajudytki.pl Re: prosze o interpetacje wyników moczu 18.02.08, 23:10
          ja nigdy nie pobierałam moczu do woreczka a na to zaczerwienienie miałam
          clotrimazolum ale nie pomagało.Po mace ziemn.po kilku dniach a nieraz po jednym
          dniu znika.A wg. Ciebie wyniki są złe?
          • iskierka40 Re: prosze o interpetacje wyników moczu 18.02.08, 23:19
            clotrimazolum ??????????
          • madziulec Re: prosze o interpetacje wyników moczu 18.02.08, 23:35
            Clotrinazolum wiesz na co jest?
            Przeczytaj ulotke. Nie jest remedium na wszystko.
            Sprobuj z najprostsza mascia bepanthen i juz.
            Nic wiecej.

Wg mnie sa normalne. Poza tym nei wiem jak szykujesz mala do pobrania moczu.
            • mamajudytki.pl Re: prosze o interpetacje wyników moczu 18.02.08, 23:37
              ta masc przepisal mi nasz pediatra.Na szczescie nie dawałam długo.
            • mamajudytki.pl Re: prosze o interpetacje wyników moczu 18.02.08, 23:41
              małą przed pobraniem moczu stawiam do wanny, myje pod biezącą wodą i
              mydłem,rozchylam jej tez wargi sromowe a potem wycieram kilkoma a nawet
              kilkunastoma wacikami,często je zmieniając.
              • madziulec Re: prosze o interpetacje wyników moczu 18.02.08, 23:44
                a sprobuj nie wycierac.
                Woda jako taka (te pare kropel) nie zaszkodzi.

Po drugie - pediatrzy na odwal sie czesto przepisuja masci, ktore ja to okreslam
                sa od czapy. Clotrimazol jest mascia p-grzybiczna. Nie wiadomo,c zy Twoja corka
                ma grzyby. Moze tak, moze nie. Ale po co smarowac ja czyms takim???
                Bez sensu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka