Dodaj do ulubionych

Ciągle ulewa

07.04.08, 12:01
Moja córka skończy 10 kwietna 6 miesięcy.Problem w tym że ciągle ulewa po karmieniu mlekiem nawet jeśli zagęszczę mleko kleikiem ryżowym(wtedy w mniejszych ilościach) i robi zielone czasem prawie czarne kupy.Mieszkam w Anglii i dla tutejszego lekarza to nic złego i mam się nie martwić.Czy to rzeczywiście nic poważnego?A może to wina mleka?
Obserwuj wątek
    • betty-226 Re: Ciągle ulewa 07.04.08, 12:42
      To może być objaw alergii. Ale z tego co wiem, w UK mają w nosie skazę białkową. Są tam w ogóle dostępne mleka dla alergików?
      • wiewiora2305 Re: Ciągle ulewa 07.04.08, 13:10
        Są np nutramigen i cow&gate pepti co jest podobno odpowiednikiem bebilonu pepti ale te mleka są bardzo drogie i nie widzialam ich jeszcze w zadnej aptece czy sklepie a na receptę jest darmowe ale lekarz musi wpierw skierować dziecko na badania jednak kiedy mojej lekarce wspomniałam o skazie białkowej że dziecko ma czerwone plamy na policzkach brodzie nogach i rękach że skóra jest sucha i szorstka (w tej chwili już jest dużo lepiej czasem tylko czuć w dotyku że skórka nie jest gładka a czasem na parę dni plamy się pojawiają)lekarka się uśmiechnęła i powiedziała że ona nie widzi wskazań do badań na alergię i że to normalne i samo przejdzie.W sobotę lecimy do Polski pierwszy raz i wybieram się do lekarza mam nadzieję że ten potwierdzi skazę lub ją wykluczy.Tylko jeśli córka ma skazę to nie wiem co z mlekiem chyba z Polski będą mi musieli wysyłać(podobno puszka mleka tutaj w Anglii 420g kosztuje od 17 do 30 funtów).
    • mikolaj_danko Re: Ciągle ulewa 11.04.08, 18:34
      Ulewanie i zielone stolce mogą być związane z alergią pokarmową. Warto spróbować, zwłaszcza jeżeli i tak małą karmisz sztucznie, któregoś z hydrolizatów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka