adula2 31.03.09, 11:23 mam pytanie , córka ma 6 tyg. w czwartek mamy isc do szczepienia ale mała ma katar, czy moge czy lepiej odczekac? co moge jej podac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szkrabik26 Re: szczepienie a katar 31.03.09, 11:36 Witam. Dziecko do szczepienia musi być super zdrowe. Na katarek polecam maść majerankową pod nosek i wodę morska. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: szczepienie a katar 31.03.09, 21:39 sam katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia można podać sól fizjologiczną lub morską ew nasivin Odpowiedz Link Zgłoś
adula2 Re: szczepienie a katar 01.04.09, 09:13 a mam jeszcze jedno pytanie, czy u tak małego dziecka może wystąpić alergia wziewna- wszystko wokół pyli i domownicy już na zyrtecu sie smarkają, czy moge podać alertec- w porozumieniu z lekarzem oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_tee Re: szczepienie a katar 01.04.09, 09:35 moje dziecko było za każdym razem szczepione podczas kataru. Jeżeli nie gorączkuje, zachowuje się "normalnie", i je normalnie - nie ma przeciwwskazań. Oczywiście, końcową decyzję podejmuje pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś