24.06.09, 11:56
Moja 3-lenia córcia mówi że bolą ją nogi. Na początku nie brałam tego poważnie bo chodziło głównie o to żeby wziąć ją na ręce, ale ostatnio uskarżała się na ból nogi np. rano - kiedy nawet jeszcze z łóżka nie wstała albo jadąc w wózku, więc w sytuacjach takich że napewno nie chciała czegoś wymusić.
Co to może być? Czy powinnam iść z nią do lekarza, reumatologa? a może to ma związek z jakimś szybkim wzrostem?

Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Ból nóg 24.06.09, 13:17
      moją córkę bolą nogi na deszcz.
    • kasiaalbrecht Re: Ból nóg 24.06.09, 21:21
      mogą to być bóle spowodowane wzrastaniem ew próba zwrócenia na siebie uwagi ale
      myślę,że warto pokazać się pediatrze ew wykonać morfologię z rozmazem, czy mała
      jest bardziej zmęczona? czy przechodziła infekcję? czy nie było urazu nogi?
      • s.mal Re: Ból nóg 25.06.09, 12:18
        Córka jest żywym dzieckiem, ciągle coś robi, mówi, biega, wygłupia się :) więc nie trudno o stłuczkę nogi, ale osobiście raczej wykluczam taką możliwość. Niedawno rzeczywiście była przeziębiona (katar, troszkę gardło ale bez gorączki).
        Jakiś miesiąc temu miała pobieraną krew i kał na pasożyty, ale nic nie wyszło. Mam ten wynik krwi - na który z czynników powinnam zwrócić szczególną uwagę? Z tego co pamiętam wyszło jej podwyższony MONO % stąd też pediatra dała skierowanie na kał, który okazał się ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka