lucynak81 16.07.09, 21:09 Witam, chciałam się zapytać, czy wodę mineralą niegazowaną taką jak Żywiec Zdrój, Mama i ja, Dobrawa można podawać 4-miesięcznemu dziecku bez przegotowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arekmx Re: woda mineralna 16.07.09, 21:30 O Żywcu Zdroju można poczytać w artykule z 2003r na www.swiatkonsumenta.pl/artykul.php?id=432 . Niestety nie wiem jaka woda jest polecana jako sensowna. Odpowiedz Link Zgłoś
mama9908 Re: woda mineralna 16.07.09, 21:50 ja podaję tą wodę mojej córce ale ma skończony rok, sama ją też piję od dłuższego czasu i nie zauważyłam negatywnych skutków, poza tym może po wejściu do unii się coś zmieniło? ale dla 4-mies dziecka to wolałabym jednak przegotować Odpowiedz Link Zgłoś
rybkamonika Re: woda mineralna 16.07.09, 22:42 Ja daję Żywiec Zdrój bez przegotowania od kiedy mała skończyła 6 miesięcy. Wcześniej dawałam jej wodę Gerbera, ale ona była według etykiety przeznaczona do podawania bez gotowania (czego nie ma na Żywcu). No ale ta woda juz na rynku nie istnieje. Wiem, że taką, która można bezpiecznie podawać bez przegotowania jest woda Humana - droga niestety bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: woda mineralna 16.07.09, 23:01 nigdy nie gotowalam wody mineralnej:) Odpowiedz Link Zgłoś
tamkinia Re: woda mineralna 18.07.09, 21:07 Ja również nigdy nie gotuję wody mineralnej, aczkolwiek przyznaje, że moje dziewczyny były przez pół roku tylko na piersi. W ogóle wodę do picia mamy ze źródełka, to woda oligoceńska, podawałam obu dziewczynom i było bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś