Dodaj do ulubionych

lęk nocny

03.08.09, 21:53
moja córka (22 mies) Budzi się niedługo po zaśnięciu ze strasznym płaczem.
Ciężko ją uspokoić. Czasem zdarza się tak 2-3 razy pod rząd. Młoda nie mówi za
dobrze, ale pokazuje (zwiniętą kołdrę, okno, szafkę) ciągle płacząc. Ostatnio
zdarza jej się to prawie codziennie. Myślę że to lęk nocny. wg google ;) to
mija samo ew. można skorzystać z porady psychologa. Po dzisiejszych pobudkach
myślę że zacznę dawać jej melisę do kolacji. To może coś pomóc?? Warto w
takiej syt iść do psychologa (kiedy dziecko praktycznie nie mówi) ?
Obserwuj wątek
    • agnen Re: lęk nocny 07.08.09, 13:18
      podbijam, bo spadło z pierwszej strony a nie chciałabym żeby zaginąło całkiem...
    • kasiaalbrecht Re: lęk nocny 09.08.09, 14:01
      to wiek typowy dla lęków nocnych i przezywania całego dnia można spróbować z
      melisą ew melisalem na noc co do psychologa to podpowie jek postępować jesli nie
      minie wkrótce to warto ew poprosić psychologa o pomoc.
      • k-atmo Re: lęk nocny 14.10.14, 10:49
        Moja córka ma 2 lata 3/12 m-cy i też ma lęki nocny. Trwa to już 2 tyg., z przerwami, ale też zdarza się noc po nocy. Na początku płakała nawet 0,5-1,5 h., nawet gdy przenosiłam ją do swojego łóżka, teraz łatwiej ją uspokoić. Moja córka (w przeciwieństwie do Pani) potrafi dobrze mówić, ale nic nie mówi, gdy ją pytam w nocy albo rano, dlaczego płacze itp. Ponoć dziecko w nocy płacze w półśnie i jest nieświadome, a rano nie pamięta lęków nocnych.
        • mati_03 Re: lęk nocny 14.10.14, 23:49
          Moje średnie dziecko też to przechodziło. Najgorzej było w 3 roku życia i czwartym (stres związany z pójściem do przedszkola). Teraz ma pięć i jest coraz lepiej - przeważnie pamięta, co się działo w nocy. U nas pomagało posadzenie dziecka na nocnik. Po wysiusianiu się przeważnie się uspakajało. Ataki leków nocnych zawsze występowały w pierwszych godzinach snu, gdy dziecko znajdowało się w fazie snu głębokiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka