mmascarpone 05.11.09, 13:15 Lubicie dostawać ksiązki pod choinkę? Ja uwielbiam,zreszta juz teraz robię liste marzeń dla mojego taty,mojej siostry.Potem otwieramy paczuszki a reszta (nieczytająca) rodziny patrzy na nas jak na dziwolągow Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetapzn Re: Gwiazdka 05.11.09, 13:52 Uwielbiam dostawac ksiażki, nawet bez okazji także na Gwiazdkę. Juz zrobiłam "liste do sw. Mikołaja" i dałam siostrze i przyjaciółce. Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Gwiazdka 05.11.09, 18:12 Tylko książki! Na szczęście moja rodzina o tym wie i podziela, więc po prezenty gwiazdkowe zwykle wybieramy się do empiku - trzeba tylko uważać, żeby się tam na siebie nawzajem nie nadziać No i problem też w tym, żeby się przypadkiem nie zdublować, ale to niewielkie ryzyko, bo każde z nas czyta inny rodzaj literatury. A ja mam taki perfidny sposób, że zapisuję sobie wymarzone książki na karteczce, niby tak ku pamięci, karteczka leży sobie na moim biurku, a mój luby mąż zazwyczaj "w tajemnicy" karteczkę ową przeczyta - no i potem znajduję je pod choinką Odpowiedz Link
kasia111177 Re: Gwiazdka 05.11.09, 19:56 Książka to dla mnie najlepszy prezent. Mam swoją listę życzeń na merlinie i udostepniam ją zainteresowanym - mam tak dużo książek, że kupowanie mi ich w ciemno - jest obarczone dużym ryzykiem, że zakup się zdubluje. A co jest na Waszych listach życzeń w tym roku??? Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Gwiazdka 05.11.09, 20:32 kasia111177 napisała: > > A co jest na Waszych listach życzeń w tym roku??? > Na mojej na razie jest Eco ("Historia brzydoty"), Murakami (kilka sztuk), Somoza (z wyjątkiem Jaskini, bo tę już mam) i Camilla Lackberg. I jeszcze "Castorp" Huellego, bo kiedyś komuś głupio pożyczyłam i już do mnie nie wróciła. Odpowiedz Link
mmascarpone Re: Gwiazdka 05.11.09, 20:59 Dzis dopisalam Dzieci Hitlera a poza tym Jurgen Thorwald Wielka ucieczka Angela Lambert Przegrany zycie Ewy Braun Clara Kramer,Stephen Glantz Wojna Klary Odpowiedz Link
anetapzn Re: Gwiazdka 06.11.09, 11:13 "Diabelskie kosci" Kethy Reichs, "Marlene" Angelika Kużniak, "Stuhrowie . Historie rodzinne" J. Stuhr, "Wspomnienia z niepamięci" Gustaw Holoubek. To moje typy do św. Mikołaja Na razie tylko te, ale do Gwiazdki jeszcze trochę czasu...... Odpowiedz Link
anetapzn Re: Gwiazdka 06.11.09, 15:39 anetapzn napisała: > "Diabelskie kosci" Kethy Reichs, "Marlene" Angelika Kużniak, "Stuhrowie . > Historie rodzinne" J. Stuhr, "Wspomnienia z niepamięci" Gustaw Holoubek. To moj > e > typy do św. Mikołaja Na razie tylko te, ale do Gwiazdki jeszcze trochę czasu. > ..... No właśnie- dopisałam jeszcze do karteczki do św. Mikołaja- "Nie wszystko na sprzedaż " Beaty Tyszkiewicz. uwielbiam ją, prawdziwa dama. Odpowiedz Link
anetapzn Carlos Ruiz Zafon "Marina"ukaże sie 16 listopada 07.11.09, 09:26 Dopisałam jeszcze do mikołajowej karteczki. "Cień wiatru" bardzo mi się podobał. Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Carlos Ruiz Zafon "Marina"ukaże sie 16 listo 07.11.09, 15:16 Nowy Zafon?... Super! Też już dopisuję! Odpowiedz Link
oczarowana_ulegloscia Re: Carlos Ruiz Zafon "Marina"ukaże sie 16 listo 11.11.09, 08:20 Ponad wszystko inne, zawsze i wszędzie, z okazji i bez okazji - książki to najlepszy dla mnie prezent ! A moja lista życzeń byłaby tak długa, że prezenty nie zmieściłyby się pod choinką, chociaż zawsze mam w domu dużą, pod sam sufit . Odpowiedz Link