qwerty.tarnow 13.03.05, 17:33 Ciekawe kto zgadnie co było kanwą scenariusza dzisiejszego odcinka "Na dobre i na złe"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lemuriza Re: Do fanów seriali 13.03.05, 20:02 Ja wiem- wypadek na Górze Marcina:) co wygrałam? Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Do fanów seriali 13.03.05, 20:06 a tak na powaznie, ogladałam dziś "Na dobre i na złe", nie wiem czy pisząc scneariusz ktoś opierał się na wydarzeniach z Tarnowa, ale jak oglądałam to sobie własnie o tym pomyślałam...o tym jak zginęło tych dwóch strażaków. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Do fanów seriali 13.03.05, 20:16 Znaczy ja nie wiem na 100% na czym się opierali ("zbieżność zdarzeń z rzeczywistością jest zupełnie przypadkowa" - standardowa klauzula w każdym filmie), ale kilka faktów, jak: 1) pożar 2) restauracji 3) podpalonej 4) gdzie podczas akcji nie wytrzymała konstrukcja budynku i zawalił się strop 5) w wyniku czego ktoś zginął i doznał obrażeń jest aż nazbyt oczywista. A sam wypadek był wystarczająco głośny, żeby scenarzyści mogli się o nim dowiedzieć i wykorzystać go. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Do fanów seriali 14.03.05, 10:11 Jak dla mnie ten odcinek był strasznie kiepski. Z nachalnym "sierdceszczipatiel'stwem", nadmiarem symboli (ach, ta odłożona trąbka!). Nie podobał mi sie i już. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Do fanów seriali 14.03.05, 10:20 Zgadzam się. Jakoś nawet nie pasował do konwencji serialu. Ale musze przyznać, że nasz Qwerty czujny jest !! Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Do fanów seriali 14.03.05, 13:10 Nie oglądam seriali.Za wyjątkiem "Rodziny zastępczej".Incydentalnie.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Do fanów seriali 14.03.05, 13:41 ja ogladam. w sobotę oglądałam na Polonii po raz nie wiem, który "Dom":) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Do fanów seriali 14.03.05, 17:49 "Dom" - wspaniały. Ale i tu scenarzystom przytrafiło się spaprać fragment: seria druga, wątek romansu Andrzeja Talara z malarką (Ewa Gawryluk) - aż tak dosadnych scen erotycznych to w takim filmie nie musiało być. Odpowiedz Link Zgłoś