Dodaj do ulubionych

Mam przyjemność..

29.03.05, 10:06
przywitać Was po świętach!Pogoda wspaniała,tylko ten zmieniony czas...Jak
trudno mi się dzisiaj wstawało!A Wam?
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 10:09
      Dziś się ciężko wstawało. Ale wczoraj jak się żle wstawało!
      • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 10:31
        Mnie wszystko jedno jeśli chodzi o wstawanie... ból zawsze ten sam niestety.
        Nawet po kilkunastu latach pracy.
        Ach! Wolny zawód uprawiać! :((
        • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 10:46
          Ach, emerytura... ;-)
          • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 10:49
            o - w życiu! Mnie sie emerytura strasznie źle jakoś kojarzy...ze starością,
            nieprzydatnością, dolegliwościami zdrowotnymi i badaniami lekarskimi ( w tym
            tymi najokropniejszymi :(( )
            To ja już wolę wstawać z bólem i udręką, i przeklinać budzik..
            • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 10:51
              Eeee, tam. To złe skojarzenia masz. Emerytura to przede wszystkim okres o
              którym myślisz, że w nim na wszystko będziesz mieć czas, a jest zupełnie
              odwrotnie. ;-)
        • caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 11:00
          Ach!Wolny zawód uprawiać...Albo jakimś rentierem być!Myślę jednak,że to dobre
          dla niewielkiego grona ludzi,którzy dobrze wiedzą,co zrobić z "wolnym"
          czasem.Trzeba mieć wyobraźnię i silną wolę,żeby nie popaść w
          zgnuśnienie.Takie,choćby z rosyjskich XIX - wiecznych dramatów...Samodyscyplina
          jest bardzo ważna i trudna,więc nie zaszkodzi trochę zewnętrznego przymusu w
          postaci konieczności podpisania listy obecności...
          • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 11:08
            Mów za siebie. Ja doskonale wiem, co zrobiłabym z wolnym czasem. Nigdy w życiu
            sie nie nudziłam i nigdy nie zamierzam. Emerytura pod tym względem wydaje mi
            się niesłychanie necąca. Dyscyplinowanie mnie listą obecności i konieczność
            bywania w pracy o określonej porze uważam za napaść na moją osobistą
            wolność :))
            Tylko ta starość, która mi się czai w podtekście emerytury,... brrrrrr....
            :((((((
            • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 12:22
              teklat napisała:

> Dyscyplinowanie mnie listą obecności...

Również uważam to za niekonieczne. A przynajmniej nie jako obowiązek
              codziennego wpisywania się o określonej porze. nie lepiej raz a dobrze, tzn.
              raz na tydzień w wolnej chwili? :-D

> Tylko ta starość, która mi się czai w podtekście emerytury

Dlaczego od razu tak poważnie. Jest jeszcze przecież "wcześniejsza
              emerytura". :-)
              • lemuriza Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 12:44
                a ja mam przyjemność , znaczy raczej nie miałam dziś przyjemności podpisywania
                rzeczonej listy:)
                a to z tego powodu,ze mam przyjemność przebywać w domu akutalnie.
                Wolny zawód... że się wtrącę do dyskusji...
                och, marzenie...
                czytać, pisać, miec kilka stałych rubryk w gazetach, pisywać do nich, być w tym
                dobrą, zarabiac tym na zycie.
                Już ja bym potrafiła się zdyscyplinować do tego co robić lubię.
                Marzenie...
                Dom nad jeziorem... stare, piekne biurko przy wielkim oknie, i pisanie...
                I ogród, i weranda...
                Jak w Siedlisku.
                Co Ty na to Teklo?
                z zamianą na pracownię do malowania?
                • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 13:49
                  Wolny zawód? Proste! Kiler! Jurek K. ;-) Kasa duża, roboty mało. :-D
                  • caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 13:57
                    Słusznie!Oj,Qwerty,czyżby Cię niedawno słynny biznesmen odwiedził?:))
                    • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:26
                      Jaki biznesmen????????????????
                      • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:29
                        Właśnie do mnie dotarło:
                        a) chodzi o Jurka K.? Nie!
                        b) chodzi o gościa przez wielkie G? Tak! Ale mi się upiekło. A zresztą w święta
                        nie siedział, to musiał se dziś odrobić.
                      • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:31
                        Ok - Biorę to, co w "Siedlisku"... Konuiecznie z niebieską werandą do
                        czechowowskich klimatów.
                        • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:35
                          Qwerty! Mam dla Cioebie propozycję nie do odrzucenia!!!! Jak ten gostek
                          przyłazi do Was, to Ty wybywaj. I rozglądaj sie wtedy za jakąś blondynką z
                          niebieskimi... Im częściej Was będzie nawiedzał, tym szanse na znalezienie
                          blondynki większe,...
                          I tym to sposobem nielubiany gość okaże się superpożytecznym facecikiem,
                          ktorego wdzięczność Twa będzie ścigać aż po grób :)))))))
                          • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:38
                            "Nie czyń bliźniemu co Tobie niemiłe" - ktoś go musi w końcu zabawiać. I od
                            czasu do czasu ta "przyjemność" przypada mnie.
                            • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:40
                              Hm.... to może całą rodziną wyjście w poszukiwaniu? Tyralierką.... :))
                            • caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:42
                              Słuchajcie wszyscy!A propos mąk Qwerty'ego z Gościem.Tak jeszcze świątecznie
                              Wam powiem - moja babcia w takich razach mówiła,że to mi aniołki w złotej
                              księdze złotymi literkami zapiszą...Twoja Księga,Qwerty,powoli się zapełnia!:)))
                              • caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:44
                                Teklo-nie boisz się czechowowskich klimatów?Nie pachną Ci beznadzieją i nudą?
                                Nie chcę niebieskiej werandy,wolę taras z ciepłego piaskowca i pergolę z
                                winoroślą...:))
                              • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:45
                                Chłopie! To nie księga, to już objętością zbiór "Dzieł Zebranych" W. I. Lenina
                                przekracza! :-P
                                • caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:48
                                  Łomatko!!!Toż on Cię musi od maleńkosci prześladować!:)
                                  • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:51
                                    "Dawno, dawno temu... Pamiętam jak dziś..." ;-)
                                    • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:52
                                      P.S. To było oczywiście z pierwszego tomu. :-D
                                • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:51
                                  Do Caro: Nie boję się tych klimatów. I idę o zakład, że Ty też nie, tylko się
                                  ze mną droczysz. Różnica jest w wystroju, nastrój chyba ten sam. I jeszcze
                                  jedno - jeśli ktoś nudzi sie sam ze sobą, to nudno mu będzie wszędzie... mnie
                                  sie nie nudzi, więc czechowowskie klimaty uważam za coś wielce smakowitego...
                                  Do Qwerty'ego: Czy w czasie poszukiwania blondynki nie mógłbyś po prostu zacząć
                                  szukać drugiej - dla tego gościa?
                                  • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:54
                                    Gość ma specyficze wymagania:
                                    - kolor włosów: blond
                                    - figyra: sexy
                                    - uroda: nieziemska (zwycięstwo w wyborach Miss Świata niezbędne)
                                    - wygląd: idealny (żadnych nieprawidłowości w uzębieniu!)
                                    - biust: wg klas obecnie znanych to chyba coś E, albo i więcej. :-D
                                    • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:57
                                      O kurcze... a sam wyglada co najmniej jak Zorro? I ma czarnego rumaka jak
                                      domniemywam?
                                      • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:00
                                        No, za czarnego rumaka, to mógł uchodzić jego rottweiler co go pogryzł (pies
                                        pana - nie odwrotnie) kilka razy. Ale wziął i zdechł (pies). Zdechł bo w
                                        mniemaniu właściciela dostał na tresurze mięsa, a on (pies) w domu tylko kaszkę
                                        jadał. ;-)
                                        • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:02
                                          A co na to TOnZ?
                                          • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:05
                                            TOnZ postanowiło objąć mojego gościa ochroną jako gatunek zagrożony wyginięciem.
                                            • caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:12
                                              To marne nadzieje na przyszłość...Niedługo grinpisy zaczną się nad nim
                                              pochylać..:))))
                                              • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:16
                                                Ale może ktoś pomyśli, żeby go szybko zakonserwować? zanim się zestarzeje i
                                                zeszpetnieje?
                                                • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:20
                                                  Psa? Pies już dawno się rozłożył. Dosłownie i w przenośni.
                                                  • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:25
                                                    Skąd wiesz? (o tym psie)
                                                    Miałam na myśli raczej właściciela psa, żeby się nie rozłozył (dosłownie i w
                                                    przenośni)
                                                  • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:28
                                                    Bo psa widziałem. I słyszałem z relacji. :-)
                                                  • teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:30
                                                    Hmmmm..... nie pytam dalej, bo mi zdechlizną zaczyna zalatywać... :))
                                                  • qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:34
                                                    Psa widziałem tylko w wersji "live".
                                                  • lemuriza Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 17:58
                                                    oj, caro...
                                                    co Ty chcesz od niebieskiej werandy???
                                                    A widziałeś ją chociaż?
                                                    Piekna była.. i te kwiaty...
                                                    Nuda...
                                                    Nie ma mowy.
                                                    Tak jak napisała Tekla, zgadzam się.
                                                    Mnie tam ciagle czasu brakuje, więc o jakiej nudzie mówimy:).
                                                  • caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 09:51
                                                    Mówimy Izo o tym,że mamy na koncie jakąś sumkę,siedmio - ośmio cyfrową i
                                                    zastanawiamy się,co robić.Zakładać kawiarnię na Wielkich Schodach,czy jechać na
                                                    Karaiby,czy kupić wymarzone auto,czy zbudować czechowowski dom nad
                                                    jeziorem...:)))))))))
                                                  • lemuriza Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:03
                                                    auto odpada, ja bym postawiła na dom nad jeziorem:) jednak.
                                                  • caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:11
                                                    Ja też zbudowałbym dom, ale na tyle blisko Tarnowa,żeby móc dojeżdżać do pracy
                                                    w pubie na Wielkich Schodach...:))))))A dojeżdżałbym swoim nowym,wymarzonym
                                                    autkiem!:)
                                                  • caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:12
                                                    PS.Szkoda tylko,że najbliżej Tarnowa to chyba dopiero Rożnów jest...
                                                  • caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:21
                                                    A kto by mi tego pubu pilnował,kiedy musiałbym w lecie zaliczyć Mazury? No
                                                    kto???:))
                                                  • caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:22
                                                    Może"żywy" Irlandczyk?(33600!)
                                                  • teklat Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:31
                                                    Lemur! Konkurencja nam rośnie przy boku! Pub na Wielkich Schodach??????
                                                  • caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:45
                                                    Tam będzie "pub na pubie" i "kawiarenka na kawiarence"!:)Miejsca jest dużo.Ja
                                                    będę Was zapraszał na piwo i różne kolorowe drinki z palemkami,a Wy mie na
                                                    dobrą herbatę.Takie wzajemne,permanentne szkolenie z tego wyjdzie.I dobrze!No i
                                                    co Wy na to?:)
                                                  • lemuriza Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 12:49
                                                    żeby tylko mi się pijaczki nie szwędały w pobliżu naszej kawiarenki!
                                                  • caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 13:44
                                                    Nikt się nie będzie szwendał,chyba,że bogate wycieczki z całego świata
                                                    (tzn.liczne potomstwo byłych właścicieli nieruchomości,hehehehe...:))
                                                  • caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 14:33
                                                    PS.A już liczą, ile były warte...
                                                  • lemuriza Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 14:48
                                                    o ty niedobry...
                                                    czyzby jakieś rasowe uprzedzenia czy co???
                                                  • caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 15:06
                                                    Rasowe nie,tylko finansowe:).Boję się,żeby nam tych Wielkich Schodów nie
                                                    odzyskali:((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka