caro333 29.03.05, 10:06 przywitać Was po świętach!Pogoda wspaniała,tylko ten zmieniony czas...Jak trudno mi się dzisiaj wstawało!A Wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 10:09 Dziś się ciężko wstawało. Ale wczoraj jak się żle wstawało! Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 10:31 Mnie wszystko jedno jeśli chodzi o wstawanie... ból zawsze ten sam niestety. Nawet po kilkunastu latach pracy. Ach! Wolny zawód uprawiać! :(( Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 10:49 o - w życiu! Mnie sie emerytura strasznie źle jakoś kojarzy...ze starością, nieprzydatnością, dolegliwościami zdrowotnymi i badaniami lekarskimi ( w tym tymi najokropniejszymi :(( ) To ja już wolę wstawać z bólem i udręką, i przeklinać budzik.. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 10:51 Eeee, tam. To złe skojarzenia masz. Emerytura to przede wszystkim okres o którym myślisz, że w nim na wszystko będziesz mieć czas, a jest zupełnie odwrotnie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 11:00 Ach!Wolny zawód uprawiać...Albo jakimś rentierem być!Myślę jednak,że to dobre dla niewielkiego grona ludzi,którzy dobrze wiedzą,co zrobić z "wolnym" czasem.Trzeba mieć wyobraźnię i silną wolę,żeby nie popaść w zgnuśnienie.Takie,choćby z rosyjskich XIX - wiecznych dramatów...Samodyscyplina jest bardzo ważna i trudna,więc nie zaszkodzi trochę zewnętrznego przymusu w postaci konieczności podpisania listy obecności... Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 11:08 Mów za siebie. Ja doskonale wiem, co zrobiłabym z wolnym czasem. Nigdy w życiu sie nie nudziłam i nigdy nie zamierzam. Emerytura pod tym względem wydaje mi się niesłychanie necąca. Dyscyplinowanie mnie listą obecności i konieczność bywania w pracy o określonej porze uważam za napaść na moją osobistą wolność :)) Tylko ta starość, która mi się czai w podtekście emerytury,... brrrrrr.... :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 12:22 teklat napisała: > Dyscyplinowanie mnie listą obecności... Również uważam to za niekonieczne. A przynajmniej nie jako obowiązek codziennego wpisywania się o określonej porze. nie lepiej raz a dobrze, tzn. raz na tydzień w wolnej chwili? :-D > Tylko ta starość, która mi się czai w podtekście emerytury Dlaczego od razu tak poważnie. Jest jeszcze przecież "wcześniejsza emerytura". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 12:44 a ja mam przyjemność , znaczy raczej nie miałam dziś przyjemności podpisywania rzeczonej listy:) a to z tego powodu,ze mam przyjemność przebywać w domu akutalnie. Wolny zawód... że się wtrącę do dyskusji... och, marzenie... czytać, pisać, miec kilka stałych rubryk w gazetach, pisywać do nich, być w tym dobrą, zarabiac tym na zycie. Już ja bym potrafiła się zdyscyplinować do tego co robić lubię. Marzenie... Dom nad jeziorem... stare, piekne biurko przy wielkim oknie, i pisanie... I ogród, i weranda... Jak w Siedlisku. Co Ty na to Teklo? z zamianą na pracownię do malowania? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 13:49 Wolny zawód? Proste! Kiler! Jurek K. ;-) Kasa duża, roboty mało. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 13:57 Słusznie!Oj,Qwerty,czyżby Cię niedawno słynny biznesmen odwiedził?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:26 Jaki biznesmen???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:29 Właśnie do mnie dotarło: a) chodzi o Jurka K.? Nie! b) chodzi o gościa przez wielkie G? Tak! Ale mi się upiekło. A zresztą w święta nie siedział, to musiał se dziś odrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:31 Ok - Biorę to, co w "Siedlisku"... Konuiecznie z niebieską werandą do czechowowskich klimatów. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:35 Qwerty! Mam dla Cioebie propozycję nie do odrzucenia!!!! Jak ten gostek przyłazi do Was, to Ty wybywaj. I rozglądaj sie wtedy za jakąś blondynką z niebieskimi... Im częściej Was będzie nawiedzał, tym szanse na znalezienie blondynki większe,... I tym to sposobem nielubiany gość okaże się superpożytecznym facecikiem, ktorego wdzięczność Twa będzie ścigać aż po grób :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:38 "Nie czyń bliźniemu co Tobie niemiłe" - ktoś go musi w końcu zabawiać. I od czasu do czasu ta "przyjemność" przypada mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:40 Hm.... to może całą rodziną wyjście w poszukiwaniu? Tyralierką.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:42 Słuchajcie wszyscy!A propos mąk Qwerty'ego z Gościem.Tak jeszcze świątecznie Wam powiem - moja babcia w takich razach mówiła,że to mi aniołki w złotej księdze złotymi literkami zapiszą...Twoja Księga,Qwerty,powoli się zapełnia!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:44 Teklo-nie boisz się czechowowskich klimatów?Nie pachną Ci beznadzieją i nudą? Nie chcę niebieskiej werandy,wolę taras z ciepłego piaskowca i pergolę z winoroślą...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:45 Chłopie! To nie księga, to już objętością zbiór "Dzieł Zebranych" W. I. Lenina przekracza! :-P Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:48 Łomatko!!!Toż on Cię musi od maleńkosci prześladować!:) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:51 "Dawno, dawno temu... Pamiętam jak dziś..." ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:52 P.S. To było oczywiście z pierwszego tomu. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:51 Do Caro: Nie boję się tych klimatów. I idę o zakład, że Ty też nie, tylko się ze mną droczysz. Różnica jest w wystroju, nastrój chyba ten sam. I jeszcze jedno - jeśli ktoś nudzi sie sam ze sobą, to nudno mu będzie wszędzie... mnie sie nie nudzi, więc czechowowskie klimaty uważam za coś wielce smakowitego... Do Qwerty'ego: Czy w czasie poszukiwania blondynki nie mógłbyś po prostu zacząć szukać drugiej - dla tego gościa? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:54 Gość ma specyficze wymagania: - wiek: max. 25 lat - kolor włosów: blond - figyra: sexy - uroda: nieziemska (zwycięstwo w wyborach Miss Świata niezbędne) - wygląd: idealny (żadnych nieprawidłowości w uzębieniu!) - biust: wg klas obecnie znanych to chyba coś E, albo i więcej. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 14:57 O kurcze... a sam wyglada co najmniej jak Zorro? I ma czarnego rumaka jak domniemywam? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:00 No, za czarnego rumaka, to mógł uchodzić jego rottweiler co go pogryzł (pies pana - nie odwrotnie) kilka razy. Ale wziął i zdechł (pies). Zdechł bo w mniemaniu właściciela dostał na tresurze mięsa, a on (pies) w domu tylko kaszkę jadał. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:05 TOnZ postanowiło objąć mojego gościa ochroną jako gatunek zagrożony wyginięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:12 To marne nadzieje na przyszłość...Niedługo grinpisy zaczną się nad nim pochylać..:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:16 Ale może ktoś pomyśli, żeby go szybko zakonserwować? zanim się zestarzeje i zeszpetnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:20 Psa? Pies już dawno się rozłożył. Dosłownie i w przenośni. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:25 Skąd wiesz? (o tym psie) Miałam na myśli raczej właściciela psa, żeby się nie rozłozył (dosłownie i w przenośni) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:28 Bo psa widziałem. I słyszałem z relacji. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:30 Hmmmm..... nie pytam dalej, bo mi zdechlizną zaczyna zalatywać... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 15:34 Psa widziałem tylko w wersji "live". Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Mam przyjemność.. 29.03.05, 17:58 oj, caro... co Ty chcesz od niebieskiej werandy??? A widziałeś ją chociaż? Piekna była.. i te kwiaty... Nuda... Nie ma mowy. Tak jak napisała Tekla, zgadzam się. Mnie tam ciagle czasu brakuje, więc o jakiej nudzie mówimy:). Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 09:51 Mówimy Izo o tym,że mamy na koncie jakąś sumkę,siedmio - ośmio cyfrową i zastanawiamy się,co robić.Zakładać kawiarnię na Wielkich Schodach,czy jechać na Karaiby,czy kupić wymarzone auto,czy zbudować czechowowski dom nad jeziorem...:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:03 auto odpada, ja bym postawiła na dom nad jeziorem:) jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:11 Ja też zbudowałbym dom, ale na tyle blisko Tarnowa,żeby móc dojeżdżać do pracy w pubie na Wielkich Schodach...:))))))A dojeżdżałbym swoim nowym,wymarzonym autkiem!:) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:12 PS.Szkoda tylko,że najbliżej Tarnowa to chyba dopiero Rożnów jest... Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:21 A kto by mi tego pubu pilnował,kiedy musiałbym w lecie zaliczyć Mazury? No kto???:)) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:31 Lemur! Konkurencja nam rośnie przy boku! Pub na Wielkich Schodach?????? Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 10:45 Tam będzie "pub na pubie" i "kawiarenka na kawiarence"!:)Miejsca jest dużo.Ja będę Was zapraszał na piwo i różne kolorowe drinki z palemkami,a Wy mie na dobrą herbatę.Takie wzajemne,permanentne szkolenie z tego wyjdzie.I dobrze!No i co Wy na to?:) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 12:49 żeby tylko mi się pijaczki nie szwędały w pobliżu naszej kawiarenki! Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 13:44 Nikt się nie będzie szwendał,chyba,że bogate wycieczki z całego świata (tzn.liczne potomstwo byłych właścicieli nieruchomości,hehehehe...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 14:48 o ty niedobry... czyzby jakieś rasowe uprzedzenia czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Mam przyjemność.. 30.03.05, 15:06 Rasowe nie,tylko finansowe:).Boję się,żeby nam tych Wielkich Schodów nie odzyskali:(( Odpowiedz Link Zgłoś