madai 28.10.05, 10:03 ..w zwiazku z czym zaraz wychodze w plener fotografowac drzewa, ludzi, ulice... Az chce sie zyc! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caro333 Re: piękna jesień.. 28.10.05, 11:32 No to się koniecznie zaraz z nami podziel materialnymi efektami tych zachwytów...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: piękna jesień.. 28.10.05, 11:48 Jak tylko cos ciekawego zrobie, to na pewno sie podziele :) Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: piękna jesień.. 28.10.05, 18:38 bylam, malo zrobilam. Slonce dawalo po oczach, a przy tym bylo zimno, wiec stracilam zapal. Ale przynajmniej wypoczelam, pooddychalam krakowskim powietrzem, spotkalam wielu sympatycznych ludzi, takze jestem zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: piękna jesień.. 29.10.05, 04:59 No ja chyba stracilem okazje fotografowania jesieni, corcia w kazdy weekend zabierala kamere. Kolory juz nieco przekwitly... jutro moja ostatnia szansa- moze ja wykozystam. Czerwien klonow, zolc innych drzew, mgla snujaca sie rankami nad rzeka... cudowne widoki! Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1001 Re: piękna jesień.. 29.10.05, 08:17 Zawsze wszyscy dziwili sie, ze lubie jesien. Jest to moim zdaniem najpiekniejsza pora roku ubrana w wszystkie mozliwe kolory, barwna i niepowtarzalna. Kocham JESIEN - oczywiscie ta sloneczna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: piękna jesień.. 29.10.05, 08:57 Jesień jets piękna, ale tylko taka jak dziś. Poza tym .... za bardzo przypomina mi o tym, że niebawem nadejdzie zima i w zwiążku z tym np. nie będę już jeździć na rowerze.... i że trzeba będzie płacić kolosalne rachunki za ogrzewanie:(((( i że rano jest tak ciemno i źle się wstaje. Nic to jednak, przetrwa się, a za parę miesięcy będziemy cieszyć się z zieleni wiosny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: piękna jesień.. 29.10.05, 10:39 ja mam podobnie jak Lemuriza. Lubie te sloneczna jesien, ale gdy przychodzi szarosc, ehhh... Przypomina mi wtedy, ze niebawem bedzie zima, ze trzeba bedzie wstawac, gdy jest ciemno i zimno, ze trzeba bedzie schowac letnie ubrania do szafy, a wyjac grube swetry, ze trzeba bedzie pozegnac sie z rowerem, ze trzeba bedzie zrezygnowac z wielu wielu rzeczy na tych kilka miesiecy. ALE! zima tez ma swoje plusy :) Zamiast roweru-lyzwy. Zamiast biegania- sanki ;) Zamiast lisci-snieg :) Nie jest zle... W a marcu juz wiosna... a pozniej latooo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: piękna jesień.. 29.10.05, 14:56 Ja kocham jesień z wielu powodów. A miedzy innymi z powodu chryzantem. U mnie w domu już jest jak na niejednym grobowcu we Wszystkich Swiętych :-)) A dzisiaj wydaję przyjęcie imieninowe i mam nadzieję dostać więcej ;-)) Poza tym lubię długie wieczory przy książce, filmie i herbatce. Co prawda tylko teoretycznie je lubię bo na praktykowanie nie mam czasu :-)) Ale lubię posłuchac jak Tekla i Lemuriza opowiadają :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: piękna jesień.. 29.10.05, 18:30 Tereso... moja Mama ma na imię Teresa, imieniny ma w październiku, nasz dom też był zawsze pełen chryzantem ... Wszyscy sie dziwili, bo mówili, że to takie grobowe kwiaty, a Mama z uporem maniaka prosiła o chryzntemy. Zwłszcza te cięte, takie duże.... w pieknych kolorach. Zaraz biegnę sobie zaparzyć rzeczoną herbatkę, tym razem czarną z cytrynką. I poprzeglądam świeżo zagubione ksiązki. Do madai: ja zamieniam rower na basen. Byłam w czwartek i czułam się potem wybitnie fantastycznie, więc będę pływać co najmniej raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: piękna jesień.. 29.10.05, 22:16 Lemurizo: ja chetnie zamienilabym rower na basen, ale w Krakowie ciezka sprawa z tymi basenami. Bo albo gronkowce, albo inne swinstwo. Staram sie cos znalezc, wykupic karnet nawet. Moze mi sie uda. Tak swoja droga, to pewnie sie wiele razy widzialysmy na basenie, skoro tak czesto chodzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: piękna jesień.. 29.10.05, 22:29 No kiedyś chodziłam raz w tygodniu, ale ostatnio miałam rok przerwy .. z pewnych względów. Chodzę na basen w Mościcach. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: piękna jesień.. 30.10.05, 09:58 Potwierdzam. :-) Widziałam Cię tam. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: piękna jesień.. 30.10.05, 11:16 aaa, zapomnialam. Ja chodze na Pilsudskiego, bo mam o wiele blizej. Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: piękna jesień.. 31.10.05, 13:28 Wczoraj czytalem, ze cwiczenia, aerobik, plywanie... wszystkie powoduja cudowne fajerwerki w sypialni ;)) Czy gdziekolwiek indziej :D Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: piękna jesień.. 31.10.05, 17:22 Widziałaś mnie na basenie czy na siatkówce????? Bo ja kiedyś czekając na siatkókę miałam wrażenie że Ciebie widzę, ale potem pomyślałam sobie, ze to chyba nie TY, bo coś pisałaś coś , ze jedzisz na Piłsudskiego. Czy to jednak byłaś Ty Tereso???????????????? A jeśli tak, to czemu mnie nie "zaczepiłaś"?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: piękna jesień.. 31.10.05, 17:35 Bo wychodziłam rozmawiając z koleżanką i zobaczyłam Cię kątem oka jak już byłam prawie za drzwiami :-) Machałaś sobie nogami na ladzie pana szatniarza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: piękna jesień.. 31.10.05, 18:04 A więc to jednak byłaś Ty!!!!! Ja czekałam na siatkówkę! Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszmaciejewski Re: piękna jesień.. 01.11.05, 19:29 Piękna jesień, zgadzam się z Wami. Dzisiaj wracałem z rodzicami z kielecczyzny, skąd pochodzi moja mama (Święto Zmarłych) i patrzyłem z okna samochodu na tę złotą, polską. Bardzo piękną. A przedwczoraj poszedłem, ot tak, na Wawel. Ostatnie tchnienia lata. Co odważniejsi w samych T-shirtach. Niesprecyzowana godzina w środku tygodnia. Pustawo. Starzy Włosi na widok katedry wołają: „Che bella”. Słońce grzeje, a my: nieliczni o tej, niesprecyzowanej, porze zwiedzający, niefrasobliwie poubierani: krótkie rękawy, płaszcze flauszowe, swetry i zimowe kurtki (bo przecież nigdy nic nie wiadomo), pomyśleliśmy dokładnie to samo. W tej konfraterni, nieuświadomionej nieznajomości, mamy jedną myśl wspólną. „Che bella”. Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: piękna jesień.. 01.11.05, 19:50 Ja ostatnio tez bylam i na Wawelu, i w Kosciele Mariackim, i na kopcu Krakusa... Pochodzilam sobie sama, dla relaxu. Ehh.. I pomyslec, ze ja mieszkam, a inni maja naprawde bliziutko do takiego pieknego i znanego miasta, ktorym zachwycaja sie wlosi mowiac "che bello, che bella". To sie nazywa szczescie ;) Odpowiedz Link Zgłoś