Dodaj do ulubionych

Jak zdrówko???

26.11.05, 12:15
Czy kogel-mogel pomógł? A wściekłe pieski na transatlantycką odległość?:))
Obserwuj wątek
    • lemuriza Re: Jak zdrówko??? 26.11.05, 15:00
      U mnie nieźle.
      Skorzystałam z wielu rad ( między innym kogla-mogla), ale oprócz tego citrosept
      ( pity i do płukania gardła), tabletki bardzo dobre isla-moss ( na gardło),
      dziś jeszcze kupiłam olejek pichtowy do inhalacji i tabletki z propolisem.
      Chrypa minęła.
      • lemuriza Re: Jak zdrówko??? 26.11.05, 15:23
        aha, i jeszcze wyczytałam, ze do płukania gardła bardzo dobre jest ziele
        krwiściągu.
        Jeszcze nie próbowałam, ale zakupiłam.
        Duzo pozywtnego przeczytałam na temat citroseptu . Jedna koleżanka twierdzi, ze
        jej kolega wyleczył się pijąc citrosept z zapaleń kratni. Na forum zdrowie ktoś
        pisał, że od września każdego roku pije codziennie po 5 kropel i nie choruje
        wcale.
        Nie wiem czy to właśnie ten specyfik mi pomógł, ale coś pomogło.
        Wszystkie informacje są z sieci.
        Zwłaszcza pozyteczny okazał się jeden wątek , w którym ktoś pytał o preparaty
        ziołowe działające podobnie jak antybiotyki.
        Także polecam Wam opisane powyżej specyfiki.
        Citrosept nie jest niesttey tani, 30 ml. 33 zł, 10 ml 18 zł.
        Po trzech dniach nie mam już butelki 10 ml, ale może za duzo tych kropelek
        wlewałam.
        W smaku ohydne, trzeba dolewać do soku pomarańczowego ( ale i tak czuć ohydny
        smak).Polecam też wspomniane tabletki isla moos, To są tabeltki łagodzace
        kaszel i chrypę. Polecane dla nauczycieli, śpiewaków, aktorów.Zawierają wyciąg
        z porostu islandzkiego. 30 tabletek kosztuje 14 zł., ale myślę, ze warto bo
        porównując do specyfików typu septolete są o wiele skuteczniejsze, a nieduzo
        droższe.
        Oby moje rady nie były Wam potrzebne, ale jak Was coś złapie to zerknijcie do
        tego wątku.
    • kuczman Re: Jak zdrówko??? 26.11.05, 15:36
      Wiec tak:
      Ucho (na wszelki wypadek) Absoluta mam.
      Tuzin jajek tez.
      Moze dzisiaj zrobie kuracje?;))
      • lubona Re: Jak zdrówko??? 26.11.05, 18:18
        Mnie od kilkunastu dni bolało gardło, a właściwie lewy migdał. Nic mi nie
        pomagało. Wreszcie w aptece pani dała mi Strepsils DoloIntensive (14 zł-16
        pastylek). Wiecie, że pomogło? Po 2 pastylce. Niestety nie mam wypróbowanych
        metod, a wstyd się przyznać płukanie gardła odpada - nie umiem. Kiedyś tam czymś
        inhalowałam, ale nie pomaga. Ja po prostu muszę mieć coś mokrego na biurku i
        wtedy nie tracę głosu.
        • teklat Re: Jak zdrówko??? 26.11.05, 19:15
          A mnie się, kurna, nic nie dzieje. A chętnie poszłabym sobie na L4...
          • teresa50 Re: Jak zdrówko??? 27.11.05, 12:08
            Jak to nic. Całkiem zdrowa jesteś ? To odstajesz od ogółu :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka