Dodaj do ulubionych

Małysz!!!

03.01.04, 23:58
jutro kolejny konkurs, na razie moje odczucia są takie:
Wyp....... Tajnera i to szybko! Małysz co raz słabszy, reszta zero postępów.
W Ga-Pa to już myślałem że mnie trafi, od nas w konkursie tylko Małysz a te
dwa leszcze Tajnerowskie nawet do konkursu nie wewszli w którym byli
reprezentanci takich potęg jak Kazachstan, Chiny, Białoruś, Korea czy
Francja. Wywalić tego Tajnera za kompletny brak postępów. Dlaczego na turniej
nie pojechał młody utalentowany Rutkowski? Niech się uczy od najlepszych, ale
co tam , jakby skakał jeszcze jakiś Tajnerek toby Adaś się nie załapał do
kadry. Uff...

A poza skokami na następny tydzień czeka nas mnóstwo siatkarskich emocji,
męska i żeńska reprezentacja grają w turniejach kwalifikacyjnych do
olimpiady. Zadanie bardzo trudne, obsada bardzo mocna a wchodzi tylko po
jednej ekipie. Ale trzymamy kciuki i oglądamy transmisje w Polsacie Sport.
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Małysz!!! 04.01.04, 00:38
      Moim zdaniem: Tajner ma "-" za promowanie swoich synów. Gorsza forma Adama
      może być spowodowana "psychiką" i tutaj "-" dla PZN za nieprzedłużenie umów
      dla panów Blecharza i Żołędzia (zwanych przez skoczków
      pieszczotliwie "doktory"). Dziś już czytałem wypowiedź prezesa PZN, że z tym
      odrzuconym psychologiem to chyba podpiszą umowę zleceia na indywidualne
      konsultacje dla Adama.
      • 1gomez Re: Małysz!!! 04.01.04, 17:31
        zle jest ale nikt nie moze wymagac zeby wiecznie byl dobry.natomiast brak
        jakichkolwiek postepow zaplecza to skandal.cos tu nie gra.
        • qwerty.tarnow Re: Małysz!!! 04.01.04, 18:58
          To dziś też źle było? Bo nie oglądałem?
          • lemuriza Re: Małysz!!! 04.01.04, 20:04
            Ej, chlopaki zawiodlam sie troche na Was, bo wpadacie w taki ton jak reszta
            kibicow ( pseudo-kibicow) na sportowym forum onetu.
            Wywalic Tajnera? a co to da?
            Ze Tajner winny?
            A jak Malysz zdobywal zlote medale tez byl winny?
            Dajcie spokoj, Tajner juz chyba w ub. roku pokazal,ze mozna mu zaufac, ze wie
            co robi ( manewr z treninigem w Ramsau).
            Malysz to jest talent, jaki rzadko sie zdarza.
            A ze nie mamy zaplecza, to co to wina Tajnera, czy calego systemu szkolenia?
            Wyluzujcie.
            Dajcie im spokojnie potrenowac, a zobaczymy.
            Ja tam wierze, ze jeszcze bedzie dobrze.
            I bardzo mi sie nie podoba nagonka ( Onet) na Tajnera i Malysza.Malysz jest
            sportowcem, ktory podczas mojego 31 zycia dostraczyl mi najwiecej radosci i
            emocji, i tego nie zapomne nigdy.
            Co do innych sportowych emocji, to fakt mecze beda, ale dwa pierwsze siatkarek
            o godz. 13.30...
            Ja jestem wtedy w pracy.
            W czwartek jest mecz o 16.00 to moze zdaze troche obejrzec:).Siatkarzy w
            programie nie widzialam, chyba tylko na Eurosporcie a tego nie posiadam.
            No i jeszcze jedna wiadomosc: Tomasz Gollob w Tarnowie. Oj, bedzie jazda.
            A na koniec przypomne piosenkę, ktorą kiedys zaspiewali Malyszowi bracia
            Golcowie.
            "Zwyciestwo jest przeciez dla ludzi, zwyciestwo tez w Tobie sie tli, wystarczy,
            ze w siebie uwierzysz, a przyjda Twoje wielkie dni"
            I tego zycze Adamowi i trenerowi Tajnerowi.
            Zaufajmy im.
      • lemuriza Re: Małysz!!! 04.01.04, 20:12
        qwerty.tarnow napisał:

> Moim zdaniem: Tajner ma "-" za promowanie swoich synów. Gorsza forma Adama
        > może być spowodowana "psychiką" i tutaj "-" dla PZN za nieprzedłużenie umów
        > dla panów Blecharza i Żołędzia (zwanych przez skoczków
        > pieszczotliwie "doktory"). Dziś już czytałem wypowiedź prezesa PZN, że z tym
        > odrzuconym psychologiem to chyba podpiszą umowę zleceia na indywidualne
        > konsultacje dla Adama.

qwerty, tylko Tonio jest synem Apoloniusza, ten drugi to kuzyn.
        Czy naparwde myslicie,że on ich promuje?
        ja mysle, ze po prostu nie ma lepszych niestety.
        • qwerty.tarnow Re: Małysz!!! 04.01.04, 21:13
          Co do młodych Tajnerów to nie wiedziałem. A jeśli chodzi o promowanie, to
          raczej o całokształt tej działalności przez ostatnie 3 sezony - do każdego
          prawie konkursu jedzie T. Tajner, mimo iż później żadnych większych efektów
          nie ma. Pozostały skład ekipy skoczków (oprócz oczywiście A. Małysza) się
          zmienia. Rozumiem go trochę jednak: w końcu każdy chce jakoś swoim dzieciom
          pomóc.
    • lemuriza Re: Małysz!!! 04.01.04, 20:07
      A i jeszcze jedno: Rutkowski nie pojechal, bo taka byla wspolna decyzja obydwu
      trenerow, poniewaz przed nim sa teraz Mistrzostwa Swiata juniorow i do tego
      startu sie przygotowuje.I sam o tym mowil podczas MP w Zakopanem, nie
      ogladaliscie?
      • lemuriza Re: Małysz!!! 04.01.04, 20:10
        Aha, dla zainteresowanych: mecze siatkarek transmituje Polsat zwykly.
        Pierwszy mecz we wtorek: 13.30, drugi w środę o tej samej porze ( to mecze z
        Rosjankami i Niemkami), a w czwartek mecz o 16.00 z Azerbejdżanem.
        Trzymajmy kciuki!!!
        • qwerty.tarnow Re: Małysz!!! 04.01.04, 21:16
          lemuriza napisała:

> Trzymajmy kciuki!!!

OK.
          • lemuriza Re: Małysz!!! 04.01.04, 21:25
            Trzymajmy za wszystkich za dziewczyny siatkarki, za chlopakow siatkarzy i za
            malego, wielkiego Adama!
            • lemuriza Re: Małysz!!! 04.01.04, 21:27
              zwlaszcza trzymajmy kciuki za Adama , bo on walczy sam, dziwczyn jest szesc na
              boisku, panow tez szesciu, a on sam i tylko wiatr!
              • qwerty.tarnow Re: Małysz!!! 04.01.04, 21:52
                I na dodatek bez swoich wypróbowanych lekarzy. :-(
                • lemuriza dla zainteresownych 04.01.04, 21:56
                  wiadomosc z onetu:
                  Rutkowski jest przygotowywany do startu w mistrzostwach świata juniorów i
                  starty w Pucharze Kontynentalnym są elementem przygotowań do tej imprezy. Mogę
                  jednak zapewnić, że zobaczymy Mateusza w Zakopanem. Chcę pogratulować mu
                  sukcesów, bo w PK wcale nie jest dużo łatwiej niż w Pucharze Świata -
                  powiedzial A.Tajner.

no a oszolomy na onecie juz pisza" Tajner ręce precz od tego chlopaka, bo
                  kolejnemu zmarnujesz kariere"

Czy Tajner zlamal kariere Adamowi? bo o ile sobie przypominam to wlasnie on
                  wyciagnal go z dolka, po tym jak kadre prowadzil trener Mikeska.A malysz chcial
                  wtedy konczyc kariere. I co by bylo gdyby sie tak stalo? Polska, ba swiat
                  starcilby wspanialego sportowca, a my wszyscy bylibysmy ubozsi o te chwile
                  wzruszen, ktorych dostarczyl nam Malysz.
                  Boze, co za narod!Dlaczego wszyscy juz o tym zapomnieli?
                  • qwerty.tarnow Re: dla zainteresownych 04.01.04, 21:59
                    Ja nie zapominam.
                    • lemuriza Re: dla zainteresownych 04.01.04, 22:04
                      No mam nadzieje, ze nie wszyscy sa tacy!
                      • qwerty.tarnow Re: dla zainteresownych 04.01.04, 22:06
                        :-)
                        • 1gomez Re: pozwole sobie pozostac przy 05.01.04, 10:23
                          swoim zdaniu.zaplecze majac takiego mistrza jak A.M. powinno poczynic jakies
                          postepy.chocby regularnie kwalifikowac sie do drugiej serii.czy to za duzo? .
                          maja sie przeciez od kogo uczyc.porownujac naszych oprocz Adama oczywiscie z
                          bulgarami czy innymi kazachami okaze sie ze jestesmy slabsza druzyna.
                          • rafal761 Re: pozwole sobie pozostac przy 05.01.04, 20:25
                            Hmmm...nidgzie nie naparzałem na Adasia, jego gorsza forma jest zrozumiała, nie
                            można ciąglebyć doskonałym. A za brak postępów reszty kogo mam winić jak nie
                            trenera kadry, fakty są takie że woli brać starszych gości ze swojej rodziny
                            niż młodego utalentowanego nastolatka. Argument że idzie on osobnym tokiem bo
                            przygotowuje się do Mistrzostw Świata juniorów jest gówniany, wszystkie skokowe
                            potęgi gdy tylko jakiś junior błyśnie to jest od razu zabierany na puchar
                            świata patrz np Morgenstern czy Mechler, a u nas odrębny tok i wychowamy
                            kolejne niespełnione talenty jak Skupień czy Mateja. No ale dalej zabierajmy 13-
                            go zawodnika w Polsce Bachledę a zostawiajmy 3-go Rutkowskiego!
                            • lemuriza Re: pozwole sobie pozostac przy 06.01.04, 19:38
                              Adam znow niestety daleko, ale za to nasze Panie wygraly mecz z Rosja. Super,
                              wlasnie ogladalam przed chwila mecz, co prawda nagrany, a wynik znalam, wiec
                              emocje juz nie te. No ale super zagraly, tak jak na ME, nie tylko Glinka ale
                              wszystkie.
                              A za chwile na TV4 transmisja meczu Panow ( 20.00), ogladajcie i trzymajcie
                              kciuki!
                              ja bede na pewno!
                              • qwerty.tarnow Re: pozwole sobie pozostac przy 06.01.04, 19:54
                                Wiwat Siatkarki!!! :-)))
                                • lemuriza Re: pozwole sobie pozostac przy 06.01.04, 22:21
                                  No i udalo sie!!! alez byly emocje! jeszcze mi serducho wali!
                                  no to dalszy ciag jutro! zaczynamy o 13.30 - Polska-Niemcy ( Panie).
                                  Trzymajcie kciuki dalej!
                                  • qwerty.tarnow Re: pozwole sobie pozostac przy 06.01.04, 22:42
                                    Pewnie! Polska gola! ... Ups, to nie to. A właściwie to jakie ma być zawołanie?
                                    Polska punkta!? Tak jakoś nie pasuje... ;-D
                                    • lemuriza Re: pozwole sobie pozostac przy 07.01.04, 07:41
                                      Najlepiej "naprzód Polska", to takie uniwersalne.
                                      • qwerty.tarnow Re: pozwole sobie pozostac przy 07.01.04, 10:47
                                        To może "Do boju, Polsko".
                                  • atob Re: pozwole sobie pozostac przy 07.01.04, 16:20
                                    lemuriza napisała:

> zaczynamy o 13.30 - Polska-Niemcy ( Panie).
                                    > Trzymajcie kciuki dalej!

Trzymanie kciukow dzis w meczu z Niemkami bylo bardzo potrzebne :)...
                                    • qwerty.tarnow Re: pozwole sobie pozostac przy 07.01.04, 16:49
                                      No, ale wygrały! :-)
                                      • lemuriza Re: pozwole sobie pozostac przy 07.01.04, 19:22
                                        Wszysko dobre co sie dobrze konczy:)
                                        Ogladalam nawet mecz na zywo ( na te okolicznosc bylam na urlopie).
                                        No wiec wnioski mam takie: dziwna niemoc w ataku ( oprocz Kamilii Fratczak,
                                        oraz Glinki i Niemczyk, ale tylko w koncowej odslonie, bo wczesniej przede
                                        wszytskim Glinka sprawiala wrazenie bardzo zmeczonej, jakby kompletnie sil nie
                                        miala), pomimo dobrej wystawy Sliwy kompletnie ten atak nie szedl, w dalszym
                                        ciagu ( po wczorajszej swietnej grze )bardzo dobrze libero Mariola
                                        Barbachowska, kilka naparwde swietnie wybronionych pilek,dobre przyjecie.
                                        Ogolnie nienajlepsza gra calej druzyny, ale efekt sie liczy.
                                        Hmm... jesli chodzi o dzisiejszy wystep Panow to pozwolicie,ze te sparwe
                                        przemlicze, bo slow brakuje niestety ( kto widzial to wie o co chodzi).No ale
                                        dalej trzymamy kciuki ( Panowie jutro o 15.00, Panie o 16.00).
                                        • qwerty.tarnow Re: pozwole sobie pozostac przy 07.01.04, 20:02
                                          Nie będę komentować, bo nie oglądałem.
                                          • rafal761 Re: pozwole sobie pozostac przy 07.01.04, 20:28
                                            Panie bardzo chetnie a z Panami daję sobie luz bo wiecie jak będzie... wygrają
                                            z Bułgarią i w półfinale dostaną baty z Francją - oni są przewidywalni...
                                            • rafal761 Re: pozwole sobie pozostac przy 09.01.04, 20:58
                                              no i byłem zbyt optymistyczny, panowie - blamaż, panie - porażka w fatalnym
                                              stylu.
                                              Ale chociaż Rutkowski w skokach świetnie prezentował sie na treningach, oby tak
                                              w konkursie!
                                              • lemuriza Re: pozwole sobie pozostac przy 09.01.04, 21:54
                                                To co dzis stalo sie w Baku pasowaloby pozostawic bez komentarza,a jednak sie
                                                o niego pokusze.
                                                Wszyscy teraz wieszaja psy na Niemczyku za fatalnie obrana taktyke ( przegrany
                                                mecz z Azerkami). Mial racje W. Dzrzyzga mowiac, ze tak bedzie w przypadku
                                                porazki. Gdyby bylo zwyciestwo bylby wychwalany pod niebiosa, bylby bohaterem.
                                                Trudno mi ocenic czy taktyka okazala sie zgubna, mysle, ze nie o to chodzilo,
                                                bo w takim stylu jak dzis z Wloszkami tez nasze Panie nie poradzilyby sobie.
                                                Fakt szkoda straconej szansy, styl gry pozostawial wiele do zyczenia, ale tak
                                                to juz w sporcie jest. jednego dnia jest sie w swietnej dyspozycji, nastepnego
                                                nie wychodzi zupelnie nic.
                                                W grach zespolowych wazne jest tez to zeby byla w zespole liderka, ktora w
                                                trudnych momentach pociagnie zespol. Takiej liderki nie bylo dzis u nas.
                                                Dziewczyny momentami wygladaly tak jakby kompletnie nie wierzyly, ze potrafia
                                                grac w siatkowke i nie bylo ani jednej , ktora potrafilaby zaprzeczyc tej
                                                blednej tezie.
                                                A wtedy nie da sie grac i nie wychodzi kompletnie nic.
                                                Czasem tak jest i wlasciwie trudno odpowiedziec sobie na pytanie dlaczego tak
                                                sie dzieje. Dlaczego jednego dnia gra sie porywajaco a drugie dnia kompletna
                                                kiche.
                                                Wiem to po sobie - dzisiaj bylam sobie pograc i pomimo tego, ze bardzo sie
                                                stralam nic z tego nie wychodzilo:)
                                                Szkoda bardzo szkoda, bo takie porazki zostawiaja slad w psychice. Tu byla
                                                wielka szansa, a teraz jesli nawet pojedizemy na turniej do Japonii to tam
                                                bedzie o wiele trudniej.
                                                Ale kto wie.
                                                Mialam dzisiaj jakies zle przeczucia co do tego meczu i niestety sparwdzily
                                                sie.
                                                Szkoda, pozostaje obejrzec jutro w TV final, bo na pewno bedzie bardzo
                                                ciekawy. Szkoda tylko,ze bez Polski.
                                                • lemuriza Re: pozwole sobie pozostac przy 10.01.04, 16:22
                                                  No i potwierdzila sie moja wczorajsza teza, ze jednego dnia gra sie wspaniale
                                                  drugiego dnia odstawia kiche, chcoiaz przeciez umiejetnosci sportowych nie
                                                  tarci sie przez noc.Tak to juz w sporcie jest. Potwierdzila sie w przypadku
                                                  Turczynek, ktore po wspanialym wczorajszym meczu po prostu dzisiaj nie
                                                  istnialy na boisku , byly cieniem wcozrajszej druzyny. To byl nokaut.
                                                  A teraz w finale Panow graja Rosjanie i Holendrzy.
                                                  Stwierdzilismy z mezem, ze Ci Ruscy to cyborgi, nie do zdarcia. Holendrzy
                                                  rozbici w puch!!!
                                                  • lemuriza Re: Adam najlepszy 10.01.04, 21:48
                                                    co prawda nie na skoczni, ale po raz trzeci najlepszym sportowcem Polski.
                                                    Calkiem zasluzenie i bardzo sie ciesze. Ciesze sie rowniez z 4 miejsca Gosi
                                                    Glinki, bo sobie na nie zasluzyla. Poza tym dzieki niej i jej kolezankom na
                                                    pewno siatkowka stanie sie dyscyplina bardzo popularna, i wiecej dziewczat
                                                    bedzie sie garnac do klubow. A warto bo siatkowka to naprawde swietna
                                                    dyscyplina!Co do programu , ktory towarzyszyl wreczaniu nagrod, to jak zwykle
                                                    przy takich okazjach w polskiej tv, dowcipy na zenujacym poziomie. Niestety
                                                    wzorujemy sie tutaj chyba na USA, bo tam przy okazji takich imprez ( np.
                                                    wreczanie Oscarow) jest to samo. Zenada.
                                                  • rafal761 Re: Adam najlepszy 11.01.04, 11:34
                                                    fakt, niektórzy wreczający nagrody na siłę próbowali byc dowcipni i zapominali
                                                    kto tam robił za gwiazdy...
    • atob Tv Puls o godz 22 50 .. 07.01.04, 20:55
      Skoro sie zrobil taki watek sportowy:) to zachecam do obejrzenia .Mam tylko nadzieje ze to powtorka ...bo program juz byl .A byl o kibicach :) oczywiscie ...ale podobno pokazanych takich jacy sa naprawde :)
      • 1gomez Re: Adam podobno zniknol. 12.01.04, 08:58
        i nikt nie wie gdzie jest .Tajner Apoloniusz tez nie wie.cos przestalo
        grac .szkoda
        • lemuriza Re: Adam podobno zniknol. 12.01.04, 09:40
          Myślę, że to jakies zagrywki. Nie martw się Gomez. najwyzej wyślemy na
          posukiwanie... Rutkowskiego. Nie Mateusza, a detektywa Rutkowskiego.

Pisałam Wam moze już to? Fajny komentarz wyczytałam na onecie po słabyszych
          występach Małysza:
          "Podmienili nam Małysza. Tylko kto i kiedy?",
          jakie macie typy?
          Kto i keidy?
          • 1gomez Re: Adam juz sie znalazl 12.01.04, 10:01
            trenuje w Wisle ale uwaga nie z Tajnerem a ze swoim pierwszym trenerem
            Szturcem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka