ze.non 11.01.10, 20:13 3330 netto umowa o prace na czas nieokreslony 1 osoba w gospodarstwie domowym wklad wlasny 10% na jak wysoki kredyt w PLN i ew w EUR moge liczyc? chodzi mi o POLBANK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michas007 Re: zdolnosc w polbanku 11.01.10, 22:07 Witam, ok. 260K - 300K przy okresie 30 lat (odpowiednio dla Euro i PLN; przy max. zdolności oferta w Euro nieciekawa). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lybero2 Re: zdolnosc w polbanku 12.01.10, 11:10 Witam. Czemu akurat w Polbanku? Chętnie bezpłatnie zaproponuję i przedstawię korzystniejsze oferty innych banków, z większą zdolnością kredytową. Jeśli jest Pan zainteresowany proszę o kontakt na maila. pozdrawiam lybero2@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
informacjabankowa.pl Re: zdolnosc w polbanku 12.01.10, 13:43 Witam, zbadanie zdolności kredytowej nie jest takie proste, teoretycznie, jeżeli nie ma Pan żadnych wydatków, czyli 3330 zostaje Panu do dyspozycji, to około 360 000 zł (wysokość kredytu w PLN splata w PLN) i 340 000 (wysokość kredytu w PLN - spłata w EURO) na 20 lat jednak zdając życie: to 3330 zł - 1500 zł (czynsz, jedzenie, benzyna) = 1830 Zdolność wtedy będzie wynosić: spłata w PLN = 190 000 (wysokość kredytu PLN) spłata w EURO = 140 000 (wysokość kredytu PLN) na 20 lat, oprocentowanie 8,33%* w PLN i 5,2% w EURO *proszę skontaktować się jeszcze z doradcą DK NOTUS lub Expander w celu porownania oferty z innymi instytucjami, jest jeszcze wiele korzystnych ofert np. ING, DNB NORD pozdrawiam Informacjabankowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ze.non Re: zdolnosc w polbanku 17.01.10, 19:59 a czy jest bank, ktory uwierzy mi, ze do sypozycji miesiac w miesiac pozostaje mi 3330zl? :) Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczka.in Re: zdolnosc w polbanku 12.01.10, 22:38 Rozumiem że wybrał pan polbank z uwagi na niskie koszty? Myślę, że duży plus jest tutaj za brak ubezpieczenia niskiego wkładu własnego, a większość ubezpieczeń oferowanych jest nieobowiązkowa. Popieram wybór, ale z Pańskimi zarobkami nie widzę szans na więcej niż 155.000zł. Wzięłam pod uwagę, że ponosi pan również jakieś koszty własne, o których wyżej pan nie wspominał. Jeśli chce pan sobie wykonać dowolne symulacje dotyczące zdolności kredytowej oraz raty w poszczególnych bankach, proszę skorzystać z INVIGO . Może pan też bezpłatnie skontaktować się z doradcą, jeśli zostawi pan numer telefonu na stronie - ktoś oddzwoni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ze.non Re: zdolnosc w polbanku 17.01.10, 19:49 wybralem polbank, bo z tego co wiem dobrze liczy zdolnosc kredytowa, i jesli chodzi o zarobki bierze pod uwage ostatnie 6 miesiecy, moze byc tez inny, chodzi mi o kredyt zlotowkowy, okres kredytowania nieistotny, w perspektywie roku-dwoch nie wykluczam refinansowania kredytem w euro, ale poki co zarobki na walute nie pozwalaja... wiec milo by bylo gdyby za wczesniejsza splate bank pobieral jak najmniejsza prowizje... co do liczenia kosztow slyszalem ze polbank bierze dochod netto i dzieli na dwa - rata nie moze byc wysza od tego co wyjdzie, prawda to? PS zarejestrowane na mnie sa 2 samochody, wiec szukam banku, ktory nie patrzy na koszty utrzymania auta, wiem ze niektore to robia... PS dziekuje panstwu za odpowiedzi na moj pierwszy post :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: zdolnosc w polbanku IP: *.aster.pl 24.01.10, 23:02 Witam, czuję się wywołany do tablicy. Pracuje w Polbanku i chętnie odpowiem na Pana pytania. Polbank faktycznie nie liczy do zdolności kredytowej kosztów utrzymania mieszkania ani samochodów - stąd zazwyczaj wyższa zdolność niż w innych bankach. Mam trochę mało danych dot Pana osoby ale w przybliżeniu może Pan liczyć na kredyt w wysokości: - waluta 270 tys - PLN - 310 tys Jeśli interesują Pana szczegóły oferty proszę o kontakt: Damian.Sawicki@polbankefg.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze.non Re: zdolnosc w polbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 23:11 dziekuje za odpowiedz! niestety przy moich zarobkach przy wkladzie wlasnym 10% szanse na jakis przyzwoity kredyt sa marne... czy wiekszy wklad moze cos zmienic? gdybym chcial skredytowac 210 tys zl, przy wkladzie wlasnym na poziomie 195 tys zl, mam szanse na euro przy jakiejs przyzwoitej marzy? (na wypadek, gdyby z polbankiem nie wyszlo) Odpowiedz Link Zgłoś