jokker39 25.09.09, 17:06 Pozwolę sobie czasem tu wpadać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: Powodzenia! 25.09.09, 18:14 Witaj jokker39 A pozwalaj sobie, pozwalaj Chętnie widzimy nowe, interesujące twarze...pod warunkiem, że będą przestrzegać zasad czystości wątku, jako, że jak sama nazwa wskazuje, musieliśmy ociekać z tvn24, właśnie przed brudu. Czuj sie dobrze na Podworku)) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Powodzenia! 25.09.09, 18:18 Uuuu, uuuu, miało być ...przed zalewem brudu )))))) Ciekawe zdanie napisałeś...takieeeeee..no właśnie jakie? Odpowiedz Link
maurela Re: Powodzenia! 04.10.09, 16:17 Al - szamanka...strach się przywitać... Twoje powitanie nowego Forumowicza wprawiło mnie w zdumienie... Wierzę, że chciałaś dobrze, ale wyszło tak sobie.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Powodzenia! 04.10.09, 17:02 Maurela fajny nick, interesujaco brzmi AL - to chodzaca lagodnosc, mielismy od lat jedna zasade, jesli cos jest niejednoznaczne bierzemy na plus i tak nas wlasnie trolle wyrolowaly, a teraz dmuchamy na zimne. Jestesmy otwarci na nowe kontakty, chociaz tam skad musielismy odejsc, do dzisiaj o nas pisza a slownictwo na jakie zezwala tamto forum jest... Zarowno AL i ja takze bylysmy juz na forum jokkera i miejmy nadzieje, ze on nie odebral tego... wszyscy jestesmy troche zmeczeni Odpowiedz Link
jokker39 Re: Powodzenia! 07.10.09, 14:45 m.maska napisała: > Zarowno AL i ja takze bylysmy juz na forum jokkera i miejmy nadzieje, ze on nie > odebral tego... wszyscy jestesmy troche zmeczeni Bardzo mi miło i zapraszam częściej Odpowiedz Link
hardy1 Re: Powodzenia! 04.10.09, 17:05 Dobrze wierzysz, Maurelo I to jest ważne Czasem słowa są źle zinterpretowane, niezgodnie z intencją "nadawcy". Po prostu musieliśmy opuścić nasze poprzednie miejsce "Podwórka"...po prawie dwóch latach pobytu; nie dano nam tam żyć. AL to bardzo dobra duszyczka, możesz mi wierzyć na słowo...i znów musisz uwierzyć Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Powodzenia! 05.10.09, 20:32 Nie boj się mnie, Maurelo, zupełnie nieszkodliwa jestem, a szamanka dlatego, że bardzo interesuję się ziołami Jeszcze raz przeczytałam moje powitanie...masz racje, niezręcznie wyszło, chciałam na wesoło, ale wyszło jak wyszło i jeszcze literówki... Witaj, Maurelo przesylam i Odpowiedz Link
jokker39 Re: Powodzenia! 07.10.09, 14:43 ) Odebrałem post właściwie, proszę się nie przejmować Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Powodzenia! 07.10.09, 15:07 Ha, świetnie, tak też myślałam, że odebrałeś tak jak być miało...i właściwie było, ale przyznam szczerze, że zostałam trochę zbita z tropu i stad cale to moje tłumaczenie. Jak widać jest wiele możliwości interpretacji tego samego wpisu.....chociażby Twój o Leśmianie Hmm, ciągle się zastanawiam, co on też zrobił, jak już tak naprawdę wysiadł...powoli dochodzę do wniosku, że przeciągnął się i był bardzo zdziwiony, że w okolicy nie widać przytulnej kawiarenki..a nad głową, jako że dzień był świetlisty i czysty latał mu niewinny aniołek ....a może winny, cwany i zalotny. Kto wie? Odpowiedz Link
jokker39 Re: Powodzenia! 07.10.09, 15:15 Co zrobił Leśmian jak wysiadł z dorożki? Przypuszczam, że poszedł do kawiarni "Mała Ziemiańska", która niegdyś mieściła się na Mazowieckiej. To była bardzo modna kawiarnia, w której zbierała się inteligencja warszawska, by dyskutować o sztuce, czytać poezje, flirtować i oczywiście wypić dobrą kawę Odpowiedz Link
m.maska Re: Powodzenia! 07.10.09, 15:37 JOKKER - To Twoj 1ooo-ny post u Nas - Nasz pierwszy Tysiac tutaj. maska Odpowiedz Link
hardy1 Re: Powodzenia! 07.10.09, 17:58 No proszę...jokker39 zaglądnął raz...zaglądnął jeszcze kilka razy...i trafił pierwszego tysiączka Jokker, korzystaj z okazji, wyślij dzisiaj totka...może szczęście jeszcze nie umknęło Odpowiedz Link
jokker39 Re: Powodzenia! 09.10.09, 10:40 Prawda? Jak widać mam też dużą szansę dostać przypadkiem dachówką w łeb, gdy wyjdę dziś z domu /faja/ Odpowiedz Link
k.karen Re: Powodzenia! 09.10.09, 11:15 Witaj Jokker *** (Gdybym spotkał ciebie znowu pierwszy raz) Leśmian Bolesław Gdybym spotkał ciebie znowu pierwszy raz, Ale w innym sadzie, w innym lesie - Może by inaczej zaszumiał nam las Wydłużony mgłami na bezkresie.... Może innych kwiatów wśród zieleni bruzd Jęłyby się dłonie dreszczem czynne - Może by upadły z niedomyślnych ust Jakieś inne słowa - jakieś inne... Może by i słońce zniewoliło nas Do spłynięcia duchem w róż kaskadzie, Gdybym spotkał ciebie znowu pierwszy raz, Ale w innym lesie, w innym sadzie... Odpowiedz Link
jokker39 Re: Powodzenia! 09.10.09, 22:39 Witaj, Karen Zamieściłaś jeden z moich ulubionych wierszy Leśmiana. Dziękuję Odpowiedz Link
circe_kirke Re: Powodzenia! 07.10.09, 19:57 Jokkerze, gratulacje! Pierwszy tysiąc brzmi wspaniale! Jest Twój! Odpowiedz Link
maurela Re: Powodzenia! 08.10.09, 09:22 Wspaniale... wpadnę wieczorem na imprezkę.. Również gratuluję i...pozdrawiam Wszystkich... Odpowiedz Link
m.maska Re: Powodzenia! 08.10.09, 11:05 Witaj! chyba juz czas zaczac rozsylac zaproszenia na 7.11. - bedziemy wtedy miec dwa latka Zapraszamy... Juz niedlugo bedziemy umieszczac oficjalne zaproszenia - ale juz dzisiaj zarezerwuj sobie dla nas czas Odpowiedz Link
maurela Re: Powodzenia! 09.10.09, 14:57 m.maska napisała: bedziemy wtedy miec dwa l > atka Ładnie...ale mam dość hm..niezręczne pytanie Te dwa latka, to chyba pod innym nickiem...bo ten obecny dość świeży) trauma spowodowana forumowaniem na poprzednim forum?... Odpowiedz Link
1agfa Re: Powodzenia! 09.10.09, 15:20 Witaj, Maurelo, witaj Jokker JedenTysiąc (gratulacje) Witajcie Wszyscy Jeszcze nie zagladałem, do Jokkera, ale nadrabiam (bo czasu nigdy, no - prawie... nie mam. Kazdy z nas ma nick trochę zmieniony, dawne są w podpisach. Ja zawsze byłem agfa, a tutaj, w GW, agfa było zajęte, musiałem zostać 1agfa, tak jak Maska jest m.maska. Nie żebym odpowiadał za Maskę, ale chciałem i ja przedstawić się miłym Gościom. Miłego dnia Odpowiedz Link
jokker39 Re: Powodzenia! 09.10.09, 22:42 Cześć, Agfa Nie dziwię Ci się, że brakuje Ci czasu. Ja też nie dosyć, że mam go ostatnio mało, to nie potrafię się zorganizować Odpowiedz Link
k.karen Re: Powodzenia! 09.10.09, 23:15 Jokker Chyba wiem...coś mi to przypomina ale o tym, może innym razem . Dobranoc Odpowiedz Link
1agfa Re: Powodzenia! 09.10.09, 23:38 Dużo do myślenia, jokker39...Nie dziwisz się? Bo ja się sam sobie dziwię, że pozwalam czasowi marnować się, lub że go bezlitośnie przykrawam, skracam, skręcam, aż zostaje skrawek chudy, mizerny...i co wtedy można organizowac, z takim czymś...przymałym do zorganizowania? Dobranoc. Odpowiedz Link
k.karen Re: Powodzenia! 10.10.09, 10:39 Jokker, to dla Ciebie Powinnam schować to wierszydełko głęboko w szufladzie ale co mi tam... " Ogród " Kto raz doświadczył czaru tego miejsca, Które,jak gdyby, z płótna Mehoffera, Nigdy nie zapomni co tutaj zostawił, A zostawił duszę i kawałek serca. Słowem a nie farbą malowane wersy, W wersach barw pełna paleta, ze słów piękna tęcza. I zawsze z radością te słowa pisane, Które nawet smutki i łzy przezwyciężą. Czy dziwny ten Ogród, czy zaczarowany ? Nikt tego nie wie do końca, na pewno. Ważne, że się tutaj czasem spotykamy, Wśród poezji roślin, na alejkach szczęścia. Odpowiedz Link
jokker39 Re: Powodzenia! 10.10.09, 14:09 Karen, to Twój wiersz? Jestem pod wrażeniem. Dziękuję Odpowiedz Link
jokker39 Re: Powodzenia! 10.10.09, 14:16 Staram się bardzo nie marnować czasu, tzn. lubię myśleć, że go nie marnuję, choć wiem, że często tak nie jest Co można organizować czymś przymałym do zorganizowania? Takie coś jest łatwo gdzieś wcisnąć, załatać jakąś dziurę, ale czy zorganizować? Odpowiedz Link
m.maska Re: Powodzenia! 09.10.09, 18:54 Maurelo, wszyscy tutaj przynieslismy nasze nicki z poprzedniego forum... nie mamy powodu sie wstydzic..... Odpowiedz Link
maurela Re: Powodzenia! 10.10.09, 15:01 .maska napisała: > Maurelo, wszyscy tutaj przynieslismy nasze nicki z poprzedniego forum... nie > mamy powodu sie wstydzic..... W takim razie wytłumaczę skąd moje zdziwienie...wspomniałaś o 2 latach forumowania, spojrzałam w wizytówkę Twoją i logiczne, że data założenia nie pokrywała się z tym, co pisałaś) W innym wątku wyjaśniłaś, że nie było obowiązku logowania się, za moje..hm...dociekanie przepraszam..tego nie wzięłam pod uwagę...) Odpowiedz Link
ptakbenu9 Re: Powodzenia! 25.09.09, 20:26 Taaak pod Ziemiańską... niech podjeżdża na czas...dorożka, a Pan Leśmian, jak mu czas pozwoli Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: Powodzenia! 28.09.09, 23:24 Aaaa przeeecież mi żaal że po Moskwie nie suną juuż saaanie I nie ma już sań i nie będzie już nigdy a żal.......... Hi hi... taka jakaś refleksja mnie dopadła... jak o tej dorożce przeczytałem... hm... czy na pewno na temat???? ))))))))))xxxx-- Odpowiedz Link