Dodaj do ulubionych

5 lutego, CWP koniec zimy?

05.02.14, 10:03
Dzień dobry smile

Nikomu nie chciało założyć się nowego CWP, to musiałam ja...

Miłego, słonecznego dnia Wszystkim smile
Obserwuj wątek
    • mirekms Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:31

Karen,od nowych najlepszy jest Złociutki
      ciał,ciał
      • k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:37
        Cześć Mirku smile

A kto jest Złociutki? shock

ciał, ciał... do napisania, też muszę lecieć, ale niedługo wrócę smile
        • mirekms Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:43

Karen,Boże! nie wiesz,nic !
          ja jak ta niewolnica pańska
          wysiaduję na przystankach
          tramwajowych,a tu nic,nic

nieutulony w żalu
          kol.prezes Mirek
          • k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:46
            To mnie oświeć! Ale przeczytam później...

Muszę już lecieć, paaa smile
            • hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 11:16
              Ja też nie wiem, co lub kto jest ten "Złociutki"... więc też jestem nieutulony, z braku tej wiedzy./..uncertain wink
    • witekjs Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:35
      k.karen napisała:

> Dzień dobry smile
      >
      > Nikomu nie chciało założyć się nowego CWP, to musiałam ja...
      >
      >
      > Miłego, słonecznego dnia Wszystkim smile

Dzień Dobry smile

Dzisiaj mam wolny dzień i przy tej, pięknej pogodzie powinien być dla mnie Miły.
      Nie wiem jednak jaki będzie, bo niedługo idę do, czarującej dentystki...
      Nieoczekiwanie zapisała mnie wczoraj moja żona, która była u niej wczoraj.

Pozdrawiam. Witek
      • k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:40
        Dzień dobry, Witku smile

Nie obawiaj się smile Czarująca dentystka i super środki znieczulające na pewno sprawią, że dzień będzie dla Ciebie miły.
        Ale na wszelki wypadek trzymam kciuki smile
        • mirekms 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:50

w najnowszej Polityce
        • hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 11:19
          Witku, dawniej sam przeżywałem takie katusze. Teraz, jak napisała Karen, środek znieczulający i nic nie czuję. Mój dentysta czymś tam psika i nie czuję nawet ukłucia przy zastrzyku znieczulającym. Sama przyjemność... i jeszcze miła dentystka! Czegóż jeszcze chcieć na fotelu dentystycznym? smile
      • mirekms Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 11:01

Witku,przeżyjesz,będzie dobrze,dobrze
        rozmowa o Balcerowiczu pasjonująca
        syci sobie pogadają,a z głodnymi pani
        matka natura sobie poradzi,ma sposób
        • hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 11:22
          ... mam nadzieję, że nie ten odwieczny sposób...
      • hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 11:35
        Zapomniałem powiedzieć - dzień dobry Karen, Witku,m Mirku i WKN, w ten piękny, lutowy dzień. Więc mówię smile

W sprawie równości w Polsce - europosłowie mają wyciągnąć nawet 70.000 miesięcznie, płacąc tylko 19% podatku, Nie w Polsce, chociaż prawo unijne na to pozwala. Płaciliby 32%. Polska na to im pozwala...
        wyborcza.pl/politykaekstra/1,136520,15400382.html
        • kicho_nor Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 13:07
          Mirku dziwnie dzisiaj prawisz
          Do Karen mówisz Złociutki
          Tylko aby jeszcze nie pomyl Karen z Michalikiem
          • k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 14:22
            Słuszna uwaga, Kichonorze, pomylenia mnie z Michalikiem to już bym Mirusiowi nie wybaczyła big_grin

Ale zobacz, mało tego, że on pisze do mnie (chyba) - "Złociutki"
            to w dodatku o sobie pisze :ja jak ta niewolnica pańska
            wysiaduję na przystankach

Czyli wszystko zgodnie z ideologią gender!big_grin
            • mirekms Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 22:11

Kichonorze,Karen

duża radość,jednak mamy dystans do samych siebie i otaczającego nas świata
              a że forma frywolna,no cóż,tak to już jest,macie na forum mnie wraz z całym
              dobrodziejstwem inwentarza

jutro będzie o wódce Żytniej i sprzątaniu mojej chałupy

pa,pa
              Mirosław
              • k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 22:21
                Pewnie, że dystans i żarty, Mirku. I dobrze że Cię tu mamy smile

Czekam zatem na jutrzejszą Żytnią i relację ze sprzątania, ale najpierw rano pójdę kupić Politykę smile

pa, pa Mirku, śpij smacznie. Dobrej nocy Wszystkim, do jutra smile
                • hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 06.02.14, 08:34
                  Jak tam sprzątanie chałupy, Mirku? Mniemam, że rozpocząłeś od samego rana, aby zdążyć do wieczora wink
        • k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 14:26
          Cześć, Hardy smile

A pierwszy korzystający z tego prawa "łaski podatkowej" jest... oczywiście prawy i sprawiedliwy dawniej Zbysiu Ziobro? big_grin

To, że tyle zarabiają jest dla mnie oczywiste i wcale mnie to nie zaskakuje, ale to że nie płacą podatków - to skandal!
          • 1agfa Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 17:45
            Dobry wieczór Wszystkim smile
            Głos daję żem żyw i cały, a nawet w jednym kawałku wink chociaż mi dech zaparło na wstępie, kiedy poczytałem o dochodach europosłów naszych znamienitych. O sposobach i sztuczkach, jak te dochody można zwiększyć ( a można!)
            Nie wiem, czy być dumnym z przyczyny, że "nasi tam byli" i to w czołówce samej. Często (za często!) tongue_out widząc owych posłów - p. Zbigniewa K. ksywka Zero, wyżej wspomnianego, a także Jacka K. ksywka "mistrz-kierownicy-ucieka-a ciemny-lud-to kupi" w polskiej tivi wątpiłem, czy w istocie są europosłami. A tu proszę: dowiedzione! Cuda, panie cuda! big_grin
            Największy związany z niepłaceniem podatku!! do polskiej kasy.
            Tacy "patryjoci" oni wszyscy, z własnej pilności powinni płacić tongue_out!
            Ci zwłaszcza, którzy "prawdziwym patryjotyzmem" bezustannie gęby sobie wycierają.
            Już widzę, jak pędzą suspicious, pędzą!...!! do listy obecności, do kasy (ale nie tej polskiej - z podatkiem - budżetowej) tongue_outtongue_out
            Skoro nie muszą...Niedopatrzenie prawodawców?!

Karen napisała:
            (...)
            >
            > To, że tyle zarabiają jest dla mnie oczywiste i wcale mnie to nie zaskakuje, al
            > e to że nie płacą podatków - to skandal!
            • 1agfa Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 17:58
              PS.1 - Przy zabalowaniu w upojnym tangu wink na dworcowym balu karnawałowym (ech, te rude! wink) wycięło mnie z netu.
              O operatorze nic nie powiem, bo bym musiał...ciężkim słowem rzucić. Ciężkimi i wieloma ...Niby załatwione, jak dotąd net działa. Na razie, co dalej zobaczymy.
              PS. 2 -i nie jest to sprawa niezapłaconych operatorowi rachunków! suspicious
              Uffff, urzędolenie, umowy, drobne druczki...sad

Przyjaznych i rozsądnych urzędników życzę,
              ...Podwórkowicze smile
            • hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 18:13
              Cześć smile
              Dziwne to niedopatrzenie. Jakby z rozmysłem...
              A że nasi "czołówkowi" euro/p/osłowie tak cdbają o swoje portfele? Przynajmniej w czymś są w czołówce w PE. Szkoda, że nie w bardziej merytorycznych sprawach.
            • k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 21:02
              Dobry wieczór, Agfo smile
              Ci zwłaszcza, którzy "prawdziwym patryjotyzmem" bezustannie gęby sobie wycierają
              A niektórzy to nawet byli ministrami sprawiedliwości i co lepsze prokuratorami generalnymi w rządzie... Prawa i Sprawiedliwości. Tfu!
              To się nazywa - hipokryzja, ale przecież wiesz smile
    • hardy1 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 08:00
      Dzień dobry czwartkowosmile
      Słońce, woda śniegowa zacznie topnieć znów za kilka godzin, jedzenie jest... wyglądam więc normalnie.

Natomiast ten facet też wygląda normalnie:
      tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/ciekawostki,49/dwa-razy-myslalem-zeby-ze-soba-skonczyc-rekord-surwiwalu-czy-mistyfikacja,112956,1,0.html
      ... tyle, że po rocznym tułanie się w łodzi na Pacyfiku, w tropikalnym słońcu, bez jedzenia i słodkiej wody. Jak na rozbitka na morzu, wygląda zbyt normalnie, zbyt tłusto, zbyt gładką ma skórą, zbyt mało jest opalony. Dla mnie to próba wciągnięcia się do Księgi Rekordów Guinnessa... Zobaczymy smile

A tak w ogóle to niedługo wiosna. Ja się się cieszę. Nie wiem, jak Wy smile
      • k.karen Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 08:50
        Dzień dobry smile

Hardy, dobrze że napisałeś "czwartkowo", bo myślałam, że dzisiaj jest środa. Zgubił mi się jeden dzień confused

Ten żeglarz nie wygląda tak całkiem normalnie, widziałeś jego zdjęcia przed tym niezamierzonym surwiwalowym rejsem? Gdybym nie wiedziała, że to ten sam mężczyzna, to nie uwierzyłabym.

Bardzo się cieszę, że niedługo wiosna! smile
        • hardy1 Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 10:12
          Nie widziałem wcześniejszego zdjęcia, Karen. Jednak mam wątpliwości. On był ROK sam na oceanie, bez słodkiej wody.
          Specjalista od przeżycia na morzu się wypowiedział - w tym czasie tam prawie nie padały deszcze, krew żółwi wykończyłaby mu wątrobę i nerki. Rąk nie miał zniszczonych od morskiej słonej wody, a miał łowić tylko rękoma.

Poczekam, zobaczymy. Pewnie to sprawdzą.
          • k.karen Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 10:25
            Trudno w to uwierzyć, zgadza się. Ale poczekajmy.
            Musimy jednak pamiętać, że ten mężczyzna ma 37 lat, a wygląda w tej chwili...
            Zresztą sam zobacz:

https://images.smh.com.au/2014/02/05/5132582/art-jose-survivor-620x349.jpg
            • hardy1 Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 11:45
              k.karen napisała:
              > Trudno w to uwierzyć, zgadza się. Ale poczekajmy.
              > Musimy jednak pamiętać, że ten mężczyzna ma 37 lat, a wygląda w tej chwili...
              > Zresztą sam zobacz:
              >

> [img]https://images.smh.com.au/2014/02/05/5132582/art-jose-survivor-620x349.jpg[
              > /img]

Poczekamy, Karen. Ale dalej jestem "słabej wiary".
          • mirekms Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 10:32

co do porządków wielkanocnych
            dzisiaj wieczorem knajpa,i takie

o od jutra robota,w lodówce dwie
            połówki Żytniej,w barku pan Jasiu
            Wędrowniczek,starczy do niedzieli ?
            ja dzioba nie moczę,to nie dla mnie

akcja nabiera tępa,w
            miarę możliwości coś zapodam na
            Podwórku,a jak nie,to nie,trudno!

Wasz ukochany i umiłowany
            kol.prezes Mirosław
            • k.karen Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 10:44
              Cześć Mirku smile

Co Ty? Robisz remont generalny przed świętami? shock
              • mirekms Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 10:54

Karen,w pewnym sensie tak

od dawna nie było muzycznej
                interludy,dla każdego coś dobrego (link)
                • k.karen Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 11:01
                  Dziękuję Mirku za Twoją "vivaldową" interludę smile

W rewanżu, dla Wszystkich, nieodżałowana Cesaria Evora i Kayah, uwielbiam tę piosenkę smile

• hardy1 Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 11:43
                    Może się tak zdarzyć, że po "remoncie" Mirek dopiero będzie musiał przeprowadzić prawdziwy remont wink
                    • mirekms Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 11:49

Hardy
                      jeszcze mam dwie godziny do regionalnego expresu
                      ale coś mi się widzi,że jest coś na rzeczy,zobaczymy
                      • hardy1 Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 15:44
                        Pewnie już siedzisz w tym "ekspresie" wink
                        • k.karen Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 22:22
                          Nie wiem czy Mirek już w ekspresie, ale ja dzisiaj ekspresowo udaję się na nocny odpoczynek smile

Jeszcze raz Cesaria Evora, na dobranoc dla Wszystkich smile

• k.karen 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 09:40
      Dzień dobry smile

Nie wiem czy wiecie, ale 7 lutego:
      1925 – w ZSRR założono Związek Wojujących Bezbożników.
      1940 – Premiera filmu animowanego Pinokio.
      a w 1998 – W japońskim Nagano rozpoczęły się XVIII Zimowe Igrzyska Olimpijskie.

Miłego dnia smile
      • mirekms Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 10:41

tak,porządki domowe to całkiem poważna sprawa
        wczoraj "pękła" połówka i jeszcze trochę z drugiej
        muszę trochę dokupić,dzisiaj piętek,a gdzie piękna
        niedziela?

ale źle nie jest,do świąt od malowanych jajek jeszcze
        trochę,i czas jest

Boże,czego ja się nasłuchałem,warto robić od czasu
        do czasu coś w domu,naprawdę,ludzie są ciekawi i
        nawet czasami interesujący

Koleżeństwu życzę pięknego dnia
        Mirosław
        • hardy1 Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 11:57
          Dzień dobry smile
          Karen, nie wiedziałem big_grin Zwłaszcza o tym "Związku Wojujących Bezbożników" big_grin Chyba jako przeciwieństwo "Związków Wojujących Bożników"... z tym, że te drugie mają się w najlepsze.

Mam nadzieję, Mirku, że nasłuchałeś się interesujących rozmów, a nie wytykania przez gości niedoróbek po remoncie wink
          • k.karen Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 12:57
            Hardy, też nie wiedziałam, znalazłam przypadkowo big_grin big_grin big_grin
            • hardy1 Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 13:31
              Jakie to cymesiki możemy znaleźć, wertując kalendarze wink

Teraz wiem, dlaczego nie ma "Dnia Wojującego Bożnika", bo ich są wszystkie dni w roku wink A może jest taki dzień? wink
              • k.karen Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 13:38
                Tego też nie wiem smile
                Ale może ktoś poszuka?

Na razie, do napisania... czas przygotować kondycję do oglądania Olimpiady smile
        • k.karen Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 12:56
          Mirku, tylko się przy tych porządkach nie zarób na amen smile

Miłego i pięknego smile
          • 1agfa Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 15:02
            Dzień dobry Wszystkim smile
            Przez czas mojej niebytności piszą a piszą, człek z czytaniem nie wyrabia! suspicious
            Tylko wyjść za Podwórko, a tu się dzieje hoho!, gra muzyka, obrazkuje się, fotki umieszcza, pisze się, dyskutuje - miło zajrzeć i w ten gwar zanurkować smile
            Pozdrowienia smile

(A śnieg, brudnoszary, ciągle jeszcze w niedużych, powoli topniejących kopcach leży przy trotuarach i na skwerach. Patrzę z zazdrością na zachodnią Polskę - różnica temperatur sięga kilkunastu i więcej stopni, na moją niekorzyść) sad
            • k.karen Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 21:03
              Dobry wieczór, Agfo smile

A tak się trochę rozgadaliśmy pod Twoją nieobecność. Nie przypilnowałeś, to noże i siekiery trochę polatały wink big_grin
              Nie wiem jak, chyba tylko muzycznie mogę Ci przesłać tę moją prawiewiosnę? smile

To proszę, daję Ci trochę słońca:

• 1agfa Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 08.02.14, 19:23
                I sprawdziło się, Karen - skuteczne było to przesłanie, chociaż "na rynku przesyłkowo-pocztowym" zawierucha. Twoje przesłanie dotarło, śnieg i chłód pogoniło - już nocą usypiająco pokapywał deszcz (a może to śnieg na dachu topniał), dzisiaj słońce dawno niewidziane w takiej ilości, przez wiele godzin, niestająco aż do zmroku!
                Pozostaje mi tylko podziękować - i podziwiać skuteczność wink
                (Piękne graficznie przesłanie) smile

> A tak się trochę rozgadaliśmy pod Twoją nieobecność. Nie przypilnowałeś, to noż
                > e i siekiery trochę polatały wink big_grin
                > Nie wiem jak, chyba tylko muzycznie mogę Ci przesłać tę moją prawiewiosnę? smile
                >
                > To proszę, daję Ci trochę słońca:
    • mirekms 8 lutego 08.02.14, 08:48

sobota (link) pogoda
      • mirekms Re: 8 lutego 08.02.14, 09:45

Drogie Siostry,Drodzy Bracia

wczoraj,oczywiście przez całkowity przypadek Osoba Sprzątająca weszła na Podwórko,i z radością
        przeczytała tekst o pasterzach Kościoła katolickiego autorstwa naszego brata Kichonora,porządki
        świąteczne natychmiast ustały,nastąpiła euforia

z upoważnienia Osoby Sprzątającej
        odrzucie pokusy starcia oraz przemocy i podążajcie zawsze drogą dialogu

niedziela tuż,tuż,da się wytrzymać
        Mirosław,gospodarz domu,raczej

• k.karen Re: 8 lutego 08.02.14, 10:56
          Dzień dobry, Mirku i WKN smile
          Pogoda u mnie niesamowita! W słońcu plus 15°. Wyszłam potrenować o 10-tej, ubrana w podkoszulkę termoaktywną, ocieplany polar i trekingowe spodnie. Kiedy wracałam musiałam zdjąć polar, bo ugotowałabym się na twardo. Jest tak ciepło, że można szybko maszerować albo biegać w koszulce z krótkimi rękawami. Wiosna! big_grin

A teraz idę kibicować Justynce i nie jest ważne czy zdobędzie medal, trzymam kciuki za dobry bieg smile

Miłego dnia wszystkim smile
          • hardy1 Re: 8 lutego 08.02.14, 11:13
            Cześć, Karen i Mirku oraz WKN smile Oglądam bieg Kowalczyk, rano oglądałem wspaniałe skoki na jednej desce (nie wiem, jak to się nazywa). Słońce świeci, potem czas wyskoczyć na dwór.

"Nasi" wspaniali przedstawiciele krk dalej ogłaszają wszem i wobec o czymś strasznym, juz gubię się, co. Potem dokładniej poczytam smile
            • hardy1 Re: 8 lutego 08.02.14, 11:41
              6 miejsce Justyny Kowalczyk. I tak gratuluję - ma kontuzję stopy, co biorę pod uwagę smile
            • k.karen Re: 8 lutego 08.02.14, 12:21
              Cześć, Hardy smile Nie wiem co nowego i strasznego wymyślili "nasi" przedstawiciele krk, teraz to już mogą być tylko... czarne kolanka big_grin big_grin big_grin

To jedna z konkurencji snowboardowych (lub narciarskich) - slopestyle big_grin

"W jaki sposób odbywają się zawody w slopestyle'u? Narciarz bądź snowboardzista zjeżdża z góry i pokonuje przeszkody w jak najładniejszym stylu. Pięciu sędziów ocenia trudność ewolucji i jakość ich wykonania. Zawodnicy mają dwa przejazdy na zaprezentowanie umiejętności. Podobnie jak w snowboardowym halfpipie o miejscu decyduje nie suma obu przejazdów, ale wynik uzyskany w tym wyżej ocenionym. Taki system zachęca zawodników do podejmowania większego ryzyka i wykonywania trudniejszych ewolucji. Jeśli za pierwszym razem się nie uda i przydarzy się upadek, to wciąż można walczyć o medale w drugim przejeździe. A jeśli pierwszy przejazd okaże się udany, to można wzbogacić drugi o trudniejszy element.
              • k.karen Re: 8 lutego 08.02.14, 16:19
                Moi Drodzy smile

W moim mieście wiosennie, ale zaraz wyruszam na Łysą Górę (k/ Jel. Góry) , żeby pojeździć wieczorem i w nocy na nartach. To pierwszy raz w tym sezonie smile Gdyby ktoś chciał podglądać, to jest tam kamera on-line. Będę ubrana w białą kurtkę, czarne spodnie i białą czapkę z dużym pomponem big_grin Postaram się do Was pomachać smile

Miłego wieczoru i do zobaczenia jutro...mam nadzieję, że wrócę cała wink
                • 1agfa Re: 8 lutego 08.02.14, 19:14
                  Dobry wieczór Wszystkim, Panie i Panowie smile
                  W moim mieście piękna pogoda, nareszcie słońce wspaniałe, niebo ciemnoniebieskie, czyste, zupełnie bezchmurne. Śnieg począł gwałtownie topnieć i chociaż pod wieczór zrobiło się chłodniej, naprawdę zapachniało już wiosną. Bardzo długi, ze wszech miar udany spacer. Przez co straty w śledzeniu Olimpiady, ale przecież do nadrobienia!
                  Ciekawe, jak tam Karen na Łysej Górze pojeździ i jak tam Ją zobaczyć?!
                  Mogłaś jakiś link wkleić, przewodnika wink!
                  Na wszelki wypadek: powodzenia i powrotu w jednym kawałku smile

> W moim mieście wiosennie, ale zaraz wyruszam na Łysą Górę (k/ Jel. Góry) , żeb
                  > y pojeździć wieczorem i w nocy na nartach. To pierwszy raz w tym sezonie smile Gd
                  > yby ktoś chciał podglądać, to jest tam kamera on-line. Będę ubrana w białą kurt
                  > kę, czarne spodnie i białą czapkę z dużym pomponem big_grin Postaram się do Was pomac
                  > hać smile
                  >
                  > Miłego wieczoru i do zobaczenia jutro...mam nadzieję, że wrócę cała wink
                  • hardy1 Re: 8 lutego 08.02.14, 22:42
                    Cześć wieczornie, Agfo smile
                    Byle Karen nie pomyliła swojej Łysej Góry z tą bardziej znaną...suspicious
                    • hardy1 Re: 8 lutego 08.02.14, 22:51
                      PS. Tak się Karen ukryła, że żadne kamerki on-line na tej Łysej Górze nie działają. Mimo że linków na kamerki mnóstwo. Mogę oglądać tylko fotkę zrobioną o godz. 10:15 dzisiaj wink
      • 1agfa Re: 8 lutego 08.02.14, 19:37
        Cześć, Mirku.

"...Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie..."
        Mahatma Gandhi.

Ciekawe motto na dzisiaj... na temat naszych rozmów, na sposób ich prowadzenia, rodzaj.

Dziękuję Ci za kalendarz, niezmiennie wprawia mnie w dobry humor oryginalność imion niektórych Patronów.
        >
        > sobota (link) pogoda
    • hardy1 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 10:16
      Dzień dobry Wszystkim smile
      Po wczorajszym słonecznym dniu znikły pozostałości czystego i brudnego śniegu. Trochę poobsychało, słońce znowu się pokazuje... więc wreszcie! Wreszcie trzeba się wyrwać na kilka godzin na wspólne rowerowanie smile
      ... bo wieczorem skoki na olimpiadzie smile
      • k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 11:15
        Cześć, Hardy, dzień dobryWszystkim smile

Melduję się cała i zdrowa. Szaleństwa nie było, więc nie czuję dzisiaj bólu mięśni. Mało śniegu i warunki do jazdy takie sobie, do tego niewielki mrozik nie sprzyja naśnieżaniu z armatek uncertain
        Ale jestem zadowolona, sezon rozpoczęty tylko nie wiadomo, jak będzie później.

Ps. Teraz sprawdziłam i rzeczywiście kamerka jest uszkodzona, może naprawią, bo dzisiaj są tam jakieś zawody smile

Miłego dnia smile
        • 1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 14:20
          Ja także z przywitaniem zaglądam, dobrego dnia Karen, Wszystkim smile
          Ciąg dalszy wspaniale słonecznego dnia w moim mieście, jak wczoraj, chociaż resztki śniegu jeszcze się trzymają w załomkach murów i nie ustępują. Kłują w oczy przypomnieniem, że śnieg może jeszcze wrócić. Tfu tfu suspicious
          Cieszę się tymi chwilami, które są prawie-wiosennymi, bo ciepło jest w nasłonecznionych, jasnych miejscach - przez co szarość uliczna i skwerów wydaje się mniejsza smile
          Zajączki świetlne odbijają się w niektórych (czystych wink) oknach, samochodach.
          Niedzielnie jest! smile
          Pąki na drzewach nie ruszają z miejsca, nie pęcznieją chociaż słońcem ogrzewane, wydawałoby się, że powinny się budzić...
          Nic z tego.Tylko ptaki głośniejsze, liczniejsze - oby tak dalej.

> Melduję się cała i zdrowa. Szaleństwa nie było, więc nie czuję dzisiaj bólu mię
          > śni. Mało śniegu i warunki do jazdy takie sobie, do tego niewielki mrozik nie s
          > przyja naśnieżaniu z armatek uncertain
          > Ale jestem zadowolona, sezon rozpoczęty tylko nie wiadomo, jak będzie później.
          >
          > Ps. Teraz sprawdziłam i rzeczywiście kamerka jest uszkodzona, może naprawią, b
          > o dzisiaj są tam jakieś zawody smile

Dwa razy wczoraj zaglądałem, Karen, furt to jedno zdjęcie było zablokowane, o którym Hardy wspomniał. Najważniejsze, że dobrze się bawiłaś smile
          • 1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 14:43
            PS. Usiłowałem przeczytać artykuł mojego ulubionego przyrodnika Adama Wajraka! "Manifest Wajraka. Lasy stworzyły sobie państwo".
            Który się zaczyna:

"...Nie mam zamiaru atakować ministra środowiska ani rzucić się na rząd za to, że chcą przeznaczyć nieco z funduszy Lasów Państwowych na cele publiczne, bo to powinno stać się już dawno
            Zacznę od prostej prawdy, o której wielu zapomina, w tym wielu leśników, traktując lasy jak swoją własność. Lasy w Polsce nie są własnością Lasów Państwowych i pracujących w nich leśników..."

Skandal to nad skandale, jest informacja: w tym miesiącu wyczerpałeś już limit artykułów dostępnych bezpłatnie devil
            Nie podoba mi się to, Gazeto!
            A papierowej, wyjątkowo, za ten dzień nie mam. Tyle jeszcze było dostępne, co poniżej:

"...Lasy Państwowe tylko zarządzają 7 mln hektarów lasów, które są własnością skarbu państwa, czyli są własnością wszystkich obywateli. To dzięki temu, a nie wspaniałomyślności Lasów Państwowych, każdy obywatel ma prawo wolnego wstępu do lasu oraz zbierania w nich grzybów i jagód.
            Poza grzybami i jagodami lasy to gigantyczny majątek, głównie w drewnie i zwierzynie, zgromadzony na powierzchni jednej czwartej kraju. I zasoby tej właśnie ćwiartki Polski państwo polskie przekazało ni to instytucji publicznej, ni to firmie, czyli Lasom Państwowym..."

Racja?! Racja jest, panie Adamie!!
            Ni to firma, ni to instytucja - słowem - nie-wiadomo-co, coś jak wspaniałyantoni, który ni to prywatny, ni to państwowy, a mocarny nad wyraz.
            Link zamieszczam, a nuż ktoś ma dostęp.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75248,15420367,Manifest_Wajraka__Lasy_stworzyly_sobie_panstwo.html#TRNajCzytSST#ixzz2spaLKgVK
            • hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 17:57
              Bardzo ciekawy artykuł, rozsądny i uargumentowany (a ja nie jestem aż tak zafascynowany pisaniem Wajraka, nie zawsze się z nim zgadzam, jak z każdym zbytnim ekstremistą w pisaniu).
              Nie wkleję tutaj artykułu, bo jest zbyt długi. Agfo, wyślę Tobie na pocztę info, jak możesz otworzyć artykuł.
              • 1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 18:16
                Dzięki, Hardy. Wajrak - jednak - nie jest fanatykiem i to się powinno liczyć. Ten artykuł od pierwszych akapitów zabrzmiał bardzo sensownie, dlatego zwróciłem uwagę.
                Wiadomo, że Wajrak czasem przesadza, aby tym mocniej coś zaakcentować, podkreślić. To rasowy działacz w kwestii przyrody, świetne są Jego opisy zwierzaków i ich obyczajów, z życia wzięte.
                Komentarze nautów pod artykułem też mają swoją wagę!

hardy1 napisał:

> Bardzo ciekawy artykuł, rozsądny i uargumentowany (a ja nie jestem aż tak zafas
                > cynowany pisaniem Wajraka, nie zawsze się z nim zgadzam, jak z każdym zbytnim
                > ekstremistą w pisaniu).
              • 1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 22:58
                Dziękuję Hardy. Miałem gościa z artykułem. Argumenty Wajraka im dalej - tym solidniejsze. Otwierają oczy nieświadomym rzeczy.

Jako że cenię sobie Twoje zdanie, zwykle tak rozważne, tym bardziej się cieszę.

hardy1 napisał:

> Bardzo ciekawy artykuł, rozsądny i uargumentowany (a ja nie jestem aż tak zafas
                > cynowany pisaniem Wajraka, nie zawsze się z nim zgadzam, jak z każdym zbytnim
                > ekstremistą w pisaniu).
                • k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 23:02
                  Agfo, Hardy, dziękuję za artykuł Wajraka smile

Racja, Hardy, mój sezon narciarski jeszcze dobrze się nie zaczął, a już pewnie się skończy uncertain
                  Ale jak nie na nartach, to w inny sposób trzeba będzie realizować dosyć ambitne plany na ten rok smile
          • hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 17:47
            Cześć wczesnowieczornie smile

U mnie jak u Agfy - śnieg znika. W mieście wink

Karen, rozpoczynasz sezon narciarski? Ja też rozpocząłem - rowerowy. Pierwszy wypad przednówkowy wink Zobaczymy, czyj sezon będzie dłuższy suspicious

Dzisiejszy wypad był świetny! - sucha szosa - pagórki - błoto na polnej drodze - śnieg na polnej drodze - błoto na polnej drodze - błoto pod śniegiem na polnej drodze, zmiana dosiadu, to my pchaliśmy rowery a nie rowery wiozły nas, pechowcy wpadali w dziurach do pół łydki w błoto ukryte pod śniegiem - mokra szosa- sucha szosa - mokra szosa - sucha szosa - małe błoto na szosie - duże błoto na szosie. Podjazdów i zjazdów nie liczę smile
            Efekt - zadowoleni byliśmy niemożebnie! (dobrze, że typowo męskie grono, przynajmniej nie było utyskiwań i narzekań). Partnerki będą zadowolone, gdyż wreszcie będą mogły wykorzystać pralki do prania naszych ubrań suspicious Jednego flaka u kolegi nie zaliczamy do pecha, gdyż było to na samym początku, a więc zmiana dętki odbywała się na suchym podłożu, a nie w śniegu lub błocie. A do tego cudowne słońce i ciepło! big_grin

A za chwilę, w nagrodę za "w zdrowym ciele" będzie zdrowy duch, znaczy oglądanie skoków na średniej skoczni smile
            • 1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 18:20
              O! To lecę, byłbym przegapił.
              Świetny opis wyprawy, jakbym widział, jeszcze do niego wrócę, wprost pozazdrościć!

Szosa sucha...suspicious

> A za chwilę, w nagrodę za "w zdrowym ciele" będzie zdrowy duch, znaczy oglądani
              > e skoków na średniej skoczni smile
              • hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 18:31
                Agfo, może wkleję później kilka fotek kolegi, który je zrobił... piękna przedwiosenna natura i my big_grin
                • mirekms 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 23:13

porządki świąteczne w godzinach południowych dobiegły
                  końca, i chwała na wysokościach,i nigdy więcej,nigdy!

Mama za młodego do mnie synku,nigdy nie mów nigdy
                  • k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 23:19
                    Dasz radę, następnym razem także, Mirku smile

paaa...dobrej nocy smile A jutro proszę kalendarz, bo coś go zaniedbałeś wink
              • 1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 23:07
                Jeszcze raz przeczytałem ten opis Hardy, naprawdę tylko pozazdrościć, ech wink prawdziwy survival.
                Najzabawniejsze, że człowiek sobie takie wyprawy urządza sam i jest super szczęśliwy, a gdyby go zmuszano, to HOHO! Nie do pomyślenia.
                Znakomita wyprawa (no i opis). Może się uda fotki umieścić, byłoby fajnie.
                Gratuluję udanej niedzieli, bo i sportowo i sukcesy olimpijskie smile

Dobrej, spokojnej nocy Wszystkim smile
                • k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 23:12
                  Dobranoc Agfo, dobranoc Wszystkim smile
                • hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 13:11
                  Cała przyjemność po mojej stronie, Agfo smile
                  Fotek niestety z pewnych względów nie będzie. Zostaje wyobraźnia wink
                  • 1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 13:56
                    Wyobraźnię bogatą mam, Hardy, swego czasu dużo ruchu zażywałem, toteż sobie wyobrażę, drogą skojarzeń i przypomnień.
                    Wspomniana wyobraźnia podpowiada mi, aby Ci pogratulować pokonania rozmiękłych dróg, kolein itp. i wyjścia z podobnych opresji w jednym kawałku. Przecież śnieg dopiero topniał smile
                    Tylko szosa sucha big_grin

hardy1 napisał:

> Cała przyjemność po mojej stronie, Agfo smile
                    > Fotek niestety z pewnych względów nie będzie. Zostaje wyobraźnia wink
                    • k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 14:03
                      Dzień dobry, moi Drodzy smile

Hardy, szczere słowa uznania, naprawdę podziwiam Cię, że chcesz i potrafisz tak wspaniale wykorzystywać wolny czas. Mam nadzieję, że jesteś dobrym przykładem do naśladowania, albo uprawiania innej formy aktywnego wypoczynku smile
                      • k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 14:16
                        Pięknie u mnie, ciepło i wiosennie i chyba zima już nie wróci. Dla narciarzy to nie jest dobra wiadomość, ale przecież można też inaczej spędzać wolny czas w plenerze, w kontakcie z naturą.
                        Ja już po treningu smile

Miłego dnia, Wszystkim smile

Ps. zapomniałabym, od kilku dni mam stałego gościa w moim ogrodzie. Codziennie rano, kiedy wychodzę na chwilę na taras, przylatuje czarny szpak, siada na tui i "wyśpiewuje" na różne sposoby, żeby zwrócić moją uwagę. Zagwizdałam dzisiaj i natychmiast odpowiedział mi w ten sam sposób. Niestety, jest na tyle przebiegły, że nie da się "upolować" aparatem, próbowałam już kilka razy bez powodzenia smile
                        • hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 15:25
                          No i to się chwali, popieram smile Znaczy "po treningu" smile
                          • k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 16:07
                            ... to znaczy, że się nie chwali i nie popierasz treningu, tylko "po treningu"?... aha, no trudno confused
                            • hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 21:54
                              Nie przekręcaj, Karen smile
                              Chwali się, że jesteś "po treningu", to znaczy że uprawiasz aktywny wypoczynek.
                              • k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 22:03
                                A..., to co innego smile

Ponieważ zrobiło się smakowicie kulinarnie, to na dobranoc taka trochę kulinarna piosenka.

Jeszcze raz Ewa Bem i Pomidory:

Dobranoc Wszystkim smile

• hardy1 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 12:31
      Dzień dobry smile Wiosna! (już już, prawie)

PS. Proponuję przeczytać, jak to straszne "gender" jest świetną odtrutką po wypiciu alkoholu...suspicious
      wyborcza.pl/1,75968,15427195,Rozmawialismy_z_Gender__Lapta_go_.html
      • 1agfa Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 14:14
        Dzień dobry Wszystkim.

hardy1 napisał:

> Dzień dobry smile Wiosna! (już już, prawie)

Tak jest, pachnie wiosną nawet w moim mieście, śnieg ledwo-ledwo po kątach ulicznych się kryje, można powiedzieć, że spłachetki tylko. Niebo lekko poszarzałe po (prawie) całonocnym deszczyku.
        Ptaki darły się niemożliwie od świtania, tak jakbym głos kopciuszków (?) słyszał, a sprawdzić o bladym świcie - nie chciało mi się ruszyć.

> PS. Proponuję przeczytać, jak to straszne "gender" jest świetną odtrutką po wyp
        > iciu alkoholu...suspicious
        > wyborcza.pl/1,75968,15427195,Rozmawialismy_z_Gender__Lapta_go_.html

Oto owoc działalności tzw."antygenderowców" - rosnąca ilość kpiny. Normalni ludzie mają uciechę, satyrycy zaczną robić kokosy.
        Faktycznie, można wytrzeźwieć, z wrażenia big_grin
        Tyle że "po drodze" są jeszcze ośmieszające listy p. p oseł K.
        Ciekawe, do kogo jeszcze napisze?!
        big_grin
        • k.karen Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 14:19
          Agfo smile

Naprawdę zaczynam wątpić, czy tym różnym dziwnym ludziom (pisoradiomaryjnym) można cokolwiek wytłumaczyć. To już nie jest beton, ale żelbeton, którego nawet wybuch atomowy nie ruszy. Sprawa beznadziejna.
          • 1agfa Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 14:37
            Nie da się. Przecież samo pojęcie, wydaje mi się że nieprzetłumaczalne w prosty sposób na polszczyznę - straszy swoją obcością.
            Obce= złe, dodatkowo podsycane zdumiewająco niemądrymi, obrazowymi tłumaczeniami p. Kempy. Dla dodania kobiecości w barwny szal obleczonej big_grin Drżyjcie! Strrrraszny gender nadchodzi! big_grin
            Gdyby nie ten "gender" siedziałaby ta osoba - dotąd - wyłącznie w garach.
            (Ja sam potrzebowałem objaśnień, co to jest. Ale ja już padłem ofiarą genderowej zarazy, gotuję bigos, piekę karkóweczkę mmmm...wink) itp.
            big_grin
            I to w fartuszku!! tongue_out

Karen napisała
            (...)
            >
            > Naprawdę zaczynam wątpić, czy tym różnym dziwnym ludziom (pisoradiomaryjnym) mo
            > żna cokolwiek wytłumaczyć. To już nie jest beton, ale żelbeton, którego nawet w
            > ybuch atomowy nie ruszy. Sprawa beznadziejna.
            • k.karen Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 14:48
              Wiesz, Agfo? Myślę że za kilkanaście lat nie będzie się mówiło o kimś, że jest "zakutym łbem"wink
              tylko że jest " zakutym genderem". Słowo gender będzie synonimem idiotyzmu big_grin

A odnośnie Twojego gotowania, to moje wyrazy uznania smile Zawsze mówię, że mężczyzna gotujący robi to lepiej niż kobieta, NAPRAWDĘ! smile Smacznego w takim razie i mogę się tylko oblizać, jak pomyślę o tej pieczonej przez Ciebie karkówce... mmmm... mniam smile
              • 1agfa Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 17:39
                Muszę ten link do artykułu wkleić, muszę bo się uduszę.

"...Czy państwo zacznie płacić za hektary pól i cenne nieruchomości oddane Kościołowi? Poniedziałkowy wyrok miał uchylić furtkę do roszczeń wobec skarbu państwa za działalność Komisji Majątkowej. Na wyrok czekały wszystkie samorządy, którym zabrano nieruchomości i przekazano Kościołowi. W tym największe miasta, jak Warszawa czy Kraków, gdzie działki są na wagę złota.

Do precedensu chciało doprowadzić starostwo kłodzkie. Pozwało skarb państwa o 30 mln zł odszkodowania za zabranie mu neogotyckiego zamku w Szczytnej..."

Chociaż w Polsce nie obowiązuje zasada precedensów, jak w Stanach czy UK, to jednak precedens jest pewną wskazówką dla sądów, w innych sprawach.
                Nie doszło do korzystnego dla skarbu Państwa, dla ośrodka pomocy społecznej ze stoma osobami podopiecznymi - niepełnosprawnymi, orzeczenia sądu.
                Chociaż wyrok jeszcze nieprawomocny, czarno to widzę na przyszłość.

I znowu spotykam słowa, że członkowie Komisji nie byli funkcjonariuszami publicznymi!! Jak w innym przypadku wspaniałegoantoniego. Ani publiczni, ani państwowi, ani funkcjonariusze. devil

"...Sprawę tej decyzji Komisji Majątkowej i kolejnych pięciu na Dolnym Śląsku, m.in. zwrotu szpitala we Wrocławiu, badała legnicka prokuratura. W czerwcu ubiegłego roku umorzyła śledztwo, nie dopatrując się znamion przestępstwa. - Członkowie Komisji nie byli funkcjonariuszami publicznymi. Nawet jeśli doszło do popełnienia przestępstwa, to sprawa się przedawniła - informuje prokuratura. Podobnie wobec decyzji Komisji postępowały prokuratury w całym kraju.

Starostwo pozwało skarb państwa. Kwota odszkodowania to koszt wybudowania nowego domu pomocy..."

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,15427317,30_milionow_odszkodowania_za_zamek_oddany_Kosciolowi_.html#BoxSlotII3img#ixzz2sw7UTFVC
                • hardy1 Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 22:02
                  Agfo, coraz bardziej skłaniam się ku przekonaniu, ze prokuratura w Polsce stoi na straży nie przestrzegania i ochrony prawa, tylko na straży mafii watykańskiej w Polsce. Nigdy tak dotąd nie uogólniałem i nie używałem takich słów, ale to już chyba czas, aby określić to jasno i prosto...

To nie ocena wiary ludzi, to ocena postępowania większości hierarchii kościelnej w Polsce - ich pazerności na władzę i pieniądze. Pazerności realizowanej dzięki służalczości niesławnej Komisji Majątkowej i obecnej prokuratury.

Mimo, że nie jestem zwolennikiem rządzącej PO, nie przypuszczałem, że tak się będzie podkładała klerowi.
              • 1agfa Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 17:48
                Kiedy się lubi dobre jedzonko, to się piecze, najpierw leży w różnych ziołach (tajemnica kucharza) wink
                Szczególnie na Święta jest zapotrzebowanie.
                Bigos jest najlepszy na świecie, tak twierdzę! big_grin

> A odnośnie Twojego gotowania, to moje wyrazy uznania smile Zawsze mówię, że mężczy
                > zna gotujący robi to lepiej niż kobieta, NAPRAWDĘ! smile Smacznego w takim razie i
                > mogę się tylko oblizać, jak pomyślę o tej pieczonej przez Ciebie karkówce...
                > mmmm... mniam smile

PS. Idę coś przegryźć i odpocząć smile
                • k.karen Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 21:36
                  A to prawda, że dobrze gotują tylko ci, którzy lubią i znają się na dobrym jedzeniu smile

Bigos przyrządzony ręką Mistrza musi być najlepszy na świecie! smile

A ta marynata ziołowa do mięsa prawie mi zapachniała... ślinka mi leci... smile
                  • mirekms Re: 10 lutego,koniec 10.02.14, 23:59

Uniwersytet Warszawski,20 lutego o godzinie 14:00
                    Pornografia w perspektywie nauk społecznych (link)
                    • 1agfa Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 00:52
                      Cześć, Mirku. Swoją drogą nieciekawy ten plakat (z Twojego linku) nazbyt agresywny.
                      Impreza - stwierdzić muszę - dość oryginalna suspicious Dla amatorów, młodzież była i jest zawsze zwariowana, jak świat światem i od prawieków.
                      Ale podobno impreza wstrzymana z powodu protestów tzw. prawicy.

Zaglądam, dobrej i spokojnej nocy Wszystkim smile

PS. Znalazłem ciekawy blog, to już trzeci smile
                      • mirekms Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 02:14

nie impreza,plakat nazbyt agresywny? zwis? i dlaczego prawica i cudzysłów?
                        i dlaczego tylko młodzież?

a z drugiej strony to prowokacja, w roku świętego Jana z Dukli,patrona Polski
                        • 1agfa Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 19:00
                          Mirku, ja w oknie gazety wyborczej widziałem inne fotki, dwóch pań, nie powiem - apetycznych wink Szukać teraz nie będę. Na to zdjęcie, które wkleiłeś, nawet nie zwróciłem uwagi, dopiero tutaj - "niesmaczne", to jest to trafne słowo (użyła Karen). Wrzawę wokół "wydarzenia" uważam za śmieszną, chociaż kiedy się wczytałem później - i to przez Ciebie! - niepotrzebnie to wydarzenie było ubrane w rozmaite dodatki z dalekiego pogranicza. Zgoła nie naukowe, zatem UW faktycznie nie był odpowiednim miejscem. Jednak golizna i pornografia towarzyszyła ludzkości od zawsze i wrzaski tzw. prawicy (właśnie tzw. bo głównie grzyborradiotv) tylko - paradoksalnie - podgrzewają temat.
                          Aż się prosi, aby niektórzy z nich pojechali do Grecji, Italii, Francji itp. - obejrzeli rzeźbiarskie i malarskie cuda, a nie tylko same kościoły.
                          Znając zachowanie nawiedzonych, obawiałbym się o całość tych dzieł.

Prowokację, po bliższym zbadaniu sprawy, faktycznie widzę suspicious
                          Co niczego nie zmienia.

mirekms napisał:

> nie impreza,plakat nazbyt agresywny? zwis? i dlaczego prawica i cudzysłów?
                          > i dlaczego tylko młodzież?
                          >
                          > a z drugiej strony to prowokacja, w roku świętego Jana z Dukli,patrona Polski

Musze poszukać o świętym Janie z Dukli - nic zgoła nie wiem, o biada! Bodajże byli jeszcze inni tegoroczni patroni, na rok obecny wybrani.
                          Ci inni nie byliby tak zgorszeni.
                      • k.karen Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 09:06
                        Tak, ten plakat nie jest wulgarny, ale na pewno niesmaczny ( napis na tej skarpecie), dużo lepiej wyglądałaby fotka tego mężczyzny całkiem nago. I po co ten "Dzień porno na UW", tania prowokacja? Reszta napisów do przyjęcia.
                        Ale w samej idei nie widzę nic niestosownego, a nawet jest wskazana, zwłaszcza na wydz. socjologii smile
                        • mirekms Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 10:05
                          k.karen napisała:

I po co ten "Dzień porno na UW", tania prowokacja?

-----------------------------------------------------------------------

Karen
                          święta słowa,a do tego ta tania prowokacja w roku ogłoszenia
                          naszego papieża świętymi 27 kwietnia,a im w głowach tylko
                          seks,seks,seks i porno,na takich kary bożej nie ma,i innej też
                          zdecydowanie na gorsze idzie

• k.karen Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 10:57
                            To mnie nie interesuje w jakim roku i komu poświęconym i jestem pewna, że także nie miało to najmniejszego znaczenia i wpływu na zorganizowanie tej imprezy smile
                          • 1agfa Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 19:05
                            mirekms napisał:

> k.karen napisała:
                            >
                            >
                            > I po co ten "Dzień porno na UW", tania prowokacja?
                            >
                            > -----------------------------------------------------------------------
                            >
                            >
                            > Karen
                            > święta słowa,a do tego ta tania prowokacja w roku ogłoszenia
                            > naszego papieża świętymi 27 kwietnia,a im w głowach tylko
                            > seks,seks,seks i porno,na takich kary bożej nie ma,i innej też
                            > zdecydowanie na gorsze idzie
                            >
                            big_grin
                            No. Za moich czasów, panie, inaczej bywało!! big_grin big_grin
                            • k.karen Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 19:52
                              Nie będzie "Dnia Porno" na Uniwersytecie Warszawskim. UW odciął się od tego wydarzenia, a Instytut odwołał smile

Zawsze powtarzam, że przesada nie służy niczemu dobremu. W tym przypadku szkoda, bo temat bardzo ważny i mogło się to odbyć w atmosferze naukowej, jak przystało na UW, a nie w oparach absurdu i przesady.

Przypomnę cały napis na plakatach i ulotkach (moje zastrzeżenie było tylko do części napisu dokładnie -"Porno Dzień z Queer UW" )

Uczelniana Organizacja Studencka Uniwersytetu Warszawskiego "Queer UW" zaprasza na cykl wydarzeń „PornoDzień z Queer UW, czyli pornografia w perspektywie nauk społecznych”.
    • hardy1 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 08:56
      Dzień dobry wtorkowo smile Niech nawet pada za oknem, byle zima nie wróciła. Czas na przednów... wiosnę smile

Komisja Nadzoru Finansowego chce zmienić prawo tak, aby od lipca br. kredyty hipoteczne można było zaciągać prawie wyłącznie w walucie, w której się zarabia. To efekt doświadczenia z kredytami sprzed kilku lat, które zaciągano we frankach szwajcarskich,. których kurs walutowy później poszybował w górę...
      Myślę, że to dość rozsądny ruch.
      • k.karen Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 09:10
        Dzień dobry, Hardy i WKN smile

Rozpadało się i u mnie.

To dobra decyzja KNF. Nie mam i nie planuję zaciągania jakichkolwiek kredytów, ale dla młodych ludzi to ważne.
        • mirekms Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 10:20

prośba do dobrych ludzi na Podwórku
          czytam,czytam,czytam i mam problem
          czy temat dotyczy konkretnej osoby ? (link)
          • k.karen Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 10:54
            Tak, Mirku. Temat jest poświęcony konkretnej Osobie, która odeszła na zawsze kilka lat temu.
            • mirekms Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 11:38

Karen
              domyślam się,że mowa o Osobie gdzie swego czasu popełniłem duże fo pa
              • k.karen Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 12:17
                Nie wiem, Mirku. Nie pamiętam Twojego "fo pa".
                • mirekms Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 13:08

za to ja pamiętam,i jest mi do dzisiaj przykro
                  • mirekms 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę) 11.02.14, 20:21

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash3/t1/1604611_10151942424178946_1704337616_a.jpg jutro w kiosku (link)
                    • mirekms Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 20:23

Naczelny tygodnika Polityka poleca (link)
                      • mirekms Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 20:27

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/90/24/9024bbf5-7239-4ba7-bbaa-cbe903c7237e_f178x178 Stanisław Tym (link)
                        • hardy1 Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 20:49
                          Ot, i kolejny raz Tym napisał to, co i my piszemy.
                          • mirekms Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 21:17

Hardy,
                            jak znam życie,to Stanisław Tym czyta nasze rozmowy na Podwórku,i to go intelektualnie zapładnia
                            • hardy1 Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 21:29
                              Powinien nam płacić część tantiem wink
                            • k.karen Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 21:35
                              Chyba raczej to świadczy o tym, że tak właśnie myśli (na szczęście) większość naszego społeczeństwa smile smile smile
                              Ale jeśli jest coś na rzeczy i Tym ma czas nas czytać, to możemy być zadowoleni big_grin big_grin big_grin
                              • k.karen Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 21:42
                                Ale moich komentarzy już dzisiaj nie poczyta wink big_grin

Dobrej nocy, do jutrzejszej Polityki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka