k.karen 05.02.14, 10:03 Dzień dobry Nikomu nie chciało założyć się nowego CWP, to musiałam ja... Miłego, słonecznego dnia Wszystkim Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirekms Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:31 Karen,od nowych najlepszy jest Złociutki ciał,ciał Odpowiedz Link
k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:37 Cześć Mirku A kto jest Złociutki? ciał, ciał... do napisania, też muszę lecieć, ale niedługo wrócę Odpowiedz Link
mirekms Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:43 Karen,Boże! nie wiesz,nic ! ja jak ta niewolnica pańska wysiaduję na przystankach tramwajowych,a tu nic,nic nieutulony w żalu kol.prezes Mirek Odpowiedz Link
k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:46 To mnie oświeć! Ale przeczytam później... Muszę już lecieć, paaa Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 11:16 Ja też nie wiem, co lub kto jest ten "Złociutki"... więc też jestem nieutulony, z braku tej wiedzy./.. Odpowiedz Link
witekjs Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:35 k.karen napisała: > Dzień dobry > > Nikomu nie chciało założyć się nowego CWP, to musiałam ja... > > > Miłego, słonecznego dnia Wszystkim Dzień Dobry Dzisiaj mam wolny dzień i przy tej, pięknej pogodzie powinien być dla mnie Miły. Nie wiem jednak jaki będzie, bo niedługo idę do, czarującej dentystki... Nieoczekiwanie zapisała mnie wczoraj moja żona, która była u niej wczoraj. Pozdrawiam. Witek Odpowiedz Link
k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 10:40 Dzień dobry, Witku Nie obawiaj się Czarująca dentystka i super środki znieczulające na pewno sprawią, że dzień będzie dla Ciebie miły. Ale na wszelki wypadek trzymam kciuki Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 11:19 Witku, dawniej sam przeżywałem takie katusze. Teraz, jak napisała Karen, środek znieczulający i nic nie czuję. Mój dentysta czymś tam psika i nie czuję nawet ukłucia przy zastrzyku znieczulającym. Sama przyjemność... i jeszcze miła dentystka! Czegóż jeszcze chcieć na fotelu dentystycznym? Odpowiedz Link
mirekms Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 11:01 Witku,przeżyjesz,będzie dobrze,dobrze rozmowa o Balcerowiczu pasjonująca syci sobie pogadają,a z głodnymi pani matka natura sobie poradzi,ma sposób Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 11:22 ... mam nadzieję, że nie ten odwieczny sposób... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 11:35 Zapomniałem powiedzieć - dzień dobry Karen, Witku,m Mirku i WKN, w ten piękny, lutowy dzień. Więc mówię W sprawie równości w Polsce - europosłowie mają wyciągnąć nawet 70.000 miesięcznie, płacąc tylko 19% podatku, Nie w Polsce, chociaż prawo unijne na to pozwala. Płaciliby 32%. Polska na to im pozwala... wyborcza.pl/politykaekstra/1,136520,15400382.html Odpowiedz Link
kicho_nor Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 13:07 Mirku dziwnie dzisiaj prawisz Do Karen mówisz Złociutki Tylko aby jeszcze nie pomyl Karen z Michalikiem Odpowiedz Link
k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 14:22 Słuszna uwaga, Kichonorze, pomylenia mnie z Michalikiem to już bym Mirusiowi nie wybaczyła Ale zobacz, mało tego, że on pisze do mnie (chyba) - "Złociutki" to w dodatku o sobie pisze :ja jak ta niewolnica pańska wysiaduję na przystankach Czyli wszystko zgodnie z ideologią gender! Odpowiedz Link
mirekms Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 22:11 Kichonorze,Karen duża radość,jednak mamy dystans do samych siebie i otaczającego nas świata a że forma frywolna,no cóż,tak to już jest,macie na forum mnie wraz z całym dobrodziejstwem inwentarza jutro będzie o wódce Żytniej i sprzątaniu mojej chałupy pa,pa Mirosław Odpowiedz Link
k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 22:21 Pewnie, że dystans i żarty, Mirku. I dobrze że Cię tu mamy Czekam zatem na jutrzejszą Żytnią i relację ze sprzątania, ale najpierw rano pójdę kupić Politykę pa, pa Mirku, śpij smacznie. Dobrej nocy Wszystkim, do jutra Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 06.02.14, 08:34 Jak tam sprzątanie chałupy, Mirku? Mniemam, że rozpocząłeś od samego rana, aby zdążyć do wieczora Odpowiedz Link
k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 14:26 Cześć, Hardy A pierwszy korzystający z tego prawa "łaski podatkowej" jest... oczywiście prawy i sprawiedliwy dawniej Zbysiu Ziobro? To, że tyle zarabiają jest dla mnie oczywiste i wcale mnie to nie zaskakuje, ale to że nie płacą podatków - to skandal! Odpowiedz Link
1agfa Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 17:45 Dobry wieczór Wszystkim Głos daję żem żyw i cały, a nawet w jednym kawałku chociaż mi dech zaparło na wstępie, kiedy poczytałem o dochodach europosłów naszych znamienitych. O sposobach i sztuczkach, jak te dochody można zwiększyć ( a można!) Nie wiem, czy być dumnym z przyczyny, że "nasi tam byli" i to w czołówce samej. Często (za często!) widząc owych posłów - p. Zbigniewa K. ksywka Zero, wyżej wspomnianego, a także Jacka K. ksywka "mistrz-kierownicy-ucieka-a ciemny-lud-to kupi" w polskiej tivi wątpiłem, czy w istocie są europosłami. A tu proszę: dowiedzione! Cuda, panie cuda! Największy związany z niepłaceniem podatku!! do polskiej kasy. Tacy "patryjoci" oni wszyscy, z własnej pilności powinni płacić ! Ci zwłaszcza, którzy "prawdziwym patryjotyzmem" bezustannie gęby sobie wycierają. Już widzę, jak pędzą , pędzą!...!! do listy obecności, do kasy (ale nie tej polskiej - z podatkiem - budżetowej) Skoro nie muszą...Niedopatrzenie prawodawców?! Karen napisała: (...) > > To, że tyle zarabiają jest dla mnie oczywiste i wcale mnie to nie zaskakuje, al > e to że nie płacą podatków - to skandal! Odpowiedz Link
1agfa Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 17:58 PS.1 - Przy zabalowaniu w upojnym tangu na dworcowym balu karnawałowym (ech, te rude! ) wycięło mnie z netu. O operatorze nic nie powiem, bo bym musiał...ciężkim słowem rzucić. Ciężkimi i wieloma ...Niby załatwione, jak dotąd net działa. Na razie, co dalej zobaczymy. PS. 2 -i nie jest to sprawa niezapłaconych operatorowi rachunków! Uffff, urzędolenie, umowy, drobne druczki... Przyjaznych i rozsądnych urzędników życzę, ...Podwórkowicze Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 18:13 Cześć Dziwne to niedopatrzenie. Jakby z rozmysłem... A że nasi "czołówkowi" euro/p/osłowie tak cdbają o swoje portfele? Przynajmniej w czymś są w czołówce w PE. Szkoda, że nie w bardziej merytorycznych sprawach. Odpowiedz Link
k.karen Re: 5 lutego, CWP koniec zimy? 05.02.14, 21:02 Dobry wieczór, Agfo Ci zwłaszcza, którzy "prawdziwym patryjotyzmem" bezustannie gęby sobie wycierają A niektórzy to nawet byli ministrami sprawiedliwości i co lepsze prokuratorami generalnymi w rządzie... Prawa i Sprawiedliwości. Tfu! To się nazywa - hipokryzja, ale przecież wiesz Odpowiedz Link
hardy1 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 08:00 Dzień dobry czwartkowo Słońce, woda śniegowa zacznie topnieć znów za kilka godzin, jedzenie jest... wyglądam więc normalnie. Natomiast ten facet też wygląda normalnie: tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/ciekawostki,49/dwa-razy-myslalem-zeby-ze-soba-skonczyc-rekord-surwiwalu-czy-mistyfikacja,112956,1,0.html ... tyle, że po rocznym tułanie się w łodzi na Pacyfiku, w tropikalnym słońcu, bez jedzenia i słodkiej wody. Jak na rozbitka na morzu, wygląda zbyt normalnie, zbyt tłusto, zbyt gładką ma skórą, zbyt mało jest opalony. Dla mnie to próba wciągnięcia się do Księgi Rekordów Guinnessa... Zobaczymy A tak w ogóle to niedługo wiosna. Ja się się cieszę. Nie wiem, jak Wy Odpowiedz Link
k.karen Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 08:50 Dzień dobry Hardy, dobrze że napisałeś "czwartkowo", bo myślałam, że dzisiaj jest środa. Zgubił mi się jeden dzień Ten żeglarz nie wygląda tak całkiem normalnie, widziałeś jego zdjęcia przed tym niezamierzonym surwiwalowym rejsem? Gdybym nie wiedziała, że to ten sam mężczyzna, to nie uwierzyłabym. Bardzo się cieszę, że niedługo wiosna! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 10:12 Nie widziałem wcześniejszego zdjęcia, Karen. Jednak mam wątpliwości. On był ROK sam na oceanie, bez słodkiej wody. Specjalista od przeżycia na morzu się wypowiedział - w tym czasie tam prawie nie padały deszcze, krew żółwi wykończyłaby mu wątrobę i nerki. Rąk nie miał zniszczonych od morskiej słonej wody, a miał łowić tylko rękoma. Poczekam, zobaczymy. Pewnie to sprawdzą. Odpowiedz Link
k.karen Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 10:25 Trudno w to uwierzyć, zgadza się. Ale poczekajmy. Musimy jednak pamiętać, że ten mężczyzna ma 37 lat, a wygląda w tej chwili... Zresztą sam zobacz: Odpowiedz Link
hardy1 Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 11:45 k.karen napisała: > Trudno w to uwierzyć, zgadza się. Ale poczekajmy. > Musimy jednak pamiętać, że ten mężczyzna ma 37 lat, a wygląda w tej chwili... > Zresztą sam zobacz: > > [img]https://images.smh.com.au/2014/02/05/5132582/art-jose-survivor-620x349.jpg[ > /img] Poczekamy, Karen. Ale dalej jestem "słabej wiary". Odpowiedz Link
mirekms Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 10:32 co do porządków wielkanocnych dzisiaj wieczorem knajpa,i takie o od jutra robota,w lodówce dwie połówki Żytniej,w barku pan Jasiu Wędrowniczek,starczy do niedzieli ? ja dzioba nie moczę,to nie dla mnie akcja nabiera tępa,w miarę możliwości coś zapodam na Podwórku,a jak nie,to nie,trudno! Wasz ukochany i umiłowany kol.prezes Mirosław Odpowiedz Link
k.karen Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 10:44 Cześć Mirku Co Ty? Robisz remont generalny przed świętami? Odpowiedz Link
mirekms Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 10:54 Karen,w pewnym sensie tak od dawna nie było muzycznej interludy,dla każdego coś dobrego (link) Odpowiedz Link
k.karen Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 11:01 Dziękuję Mirku za Twoją "vivaldową" interludę W rewanżu, dla Wszystkich, nieodżałowana Cesaria Evora i Kayah, uwielbiam tę piosenkę Cesaria Evora feat. Kayah "Embarcacao" Odpowiedz Link
hardy1 Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 11:43 Może się tak zdarzyć, że po "remoncie" Mirek dopiero będzie musiał przeprowadzić prawdziwy remont Odpowiedz Link
mirekms Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 11:49 Hardy jeszcze mam dwie godziny do regionalnego expresu ale coś mi się widzi,że jest coś na rzeczy,zobaczymy Odpowiedz Link
hardy1 Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 15:44 Pewnie już siedzisz w tym "ekspresie" Odpowiedz Link
k.karen Re: 6 lutego, CWP, słońce 06.02.14, 22:22 Nie wiem czy Mirek już w ekspresie, ale ja dzisiaj ekspresowo udaję się na nocny odpoczynek Jeszcze raz Cesaria Evora, na dobranoc dla Wszystkich Cesaria Evora & Bonga - Sodade Odpowiedz Link
k.karen 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 09:40 Dzień dobry Nie wiem czy wiecie, ale 7 lutego: 1925 – w ZSRR założono Związek Wojujących Bezbożników. 1940 – Premiera filmu animowanego Pinokio. a w 1998 – W japońskim Nagano rozpoczęły się XVIII Zimowe Igrzyska Olimpijskie. Miłego dnia Odpowiedz Link
mirekms Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 10:41 tak,porządki domowe to całkiem poważna sprawa wczoraj "pękła" połówka i jeszcze trochę z drugiej muszę trochę dokupić,dzisiaj piętek,a gdzie piękna niedziela? ale źle nie jest,do świąt od malowanych jajek jeszcze trochę,i czas jest Boże,czego ja się nasłuchałem,warto robić od czasu do czasu coś w domu,naprawdę,ludzie są ciekawi i nawet czasami interesujący Koleżeństwu życzę pięknego dnia Mirosław Odpowiedz Link
hardy1 Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 11:57 Dzień dobry Karen, nie wiedziałem Zwłaszcza o tym "Związku Wojujących Bezbożników" Chyba jako przeciwieństwo "Związków Wojujących Bożników"... z tym, że te drugie mają się w najlepsze. Mam nadzieję, Mirku, że nasłuchałeś się interesujących rozmów, a nie wytykania przez gości niedoróbek po remoncie Odpowiedz Link
k.karen Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 12:57 Hardy, też nie wiedziałam, znalazłam przypadkowo Odpowiedz Link
hardy1 Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 13:31 Jakie to cymesiki możemy znaleźć, wertując kalendarze Teraz wiem, dlaczego nie ma "Dnia Wojującego Bożnika", bo ich są wszystkie dni w roku A może jest taki dzień? Odpowiedz Link
k.karen Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 13:38 Tego też nie wiem Ale może ktoś poszuka? Na razie, do napisania... czas przygotować kondycję do oglądania Olimpiady Odpowiedz Link
k.karen Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 12:56 Mirku, tylko się przy tych porządkach nie zarób na amen Miłego i pięknego Odpowiedz Link
1agfa Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 15:02 Dzień dobry Wszystkim Przez czas mojej niebytności piszą a piszą, człek z czytaniem nie wyrabia! Tylko wyjść za Podwórko, a tu się dzieje hoho!, gra muzyka, obrazkuje się, fotki umieszcza, pisze się, dyskutuje - miło zajrzeć i w ten gwar zanurkować Pozdrowienia (A śnieg, brudnoszary, ciągle jeszcze w niedużych, powoli topniejących kopcach leży przy trotuarach i na skwerach. Patrzę z zazdrością na zachodnią Polskę - różnica temperatur sięga kilkunastu i więcej stopni, na moją niekorzyść) Odpowiedz Link
k.karen Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 07.02.14, 21:03 Dobry wieczór, Agfo A tak się trochę rozgadaliśmy pod Twoją nieobecność. Nie przypilnowałeś, to noże i siekiery trochę polatały Nie wiem jak, chyba tylko muzycznie mogę Ci przesłać tę moją prawiewiosnę? To proszę, daję Ci trochę słońca: ewa bem - podaruj mi trochę słońca Odpowiedz Link
1agfa Re: 7 lutego, CWP koniec zimy? 08.02.14, 19:23 I sprawdziło się, Karen - skuteczne było to przesłanie, chociaż "na rynku przesyłkowo-pocztowym" zawierucha. Twoje przesłanie dotarło, śnieg i chłód pogoniło - już nocą usypiająco pokapywał deszcz (a może to śnieg na dachu topniał), dzisiaj słońce dawno niewidziane w takiej ilości, przez wiele godzin, niestająco aż do zmroku! Pozostaje mi tylko podziękować - i podziwiać skuteczność (Piękne graficznie przesłanie) > A tak się trochę rozgadaliśmy pod Twoją nieobecność. Nie przypilnowałeś, to noż > e i siekiery trochę polatały > Nie wiem jak, chyba tylko muzycznie mogę Ci przesłać tę moją prawiewiosnę? > > To proszę, daję Ci trochę słońca: Odpowiedz Link
mirekms Re: 8 lutego 08.02.14, 09:45 Drogie Siostry,Drodzy Bracia wczoraj,oczywiście przez całkowity przypadek Osoba Sprzątająca weszła na Podwórko,i z radością przeczytała tekst o pasterzach Kościoła katolickiego autorstwa naszego brata Kichonora,porządki świąteczne natychmiast ustały,nastąpiła euforia z upoważnienia Osoby Sprzątającej odrzucie pokusy starcia oraz przemocy i podążajcie zawsze drogą dialogu niedziela tuż,tuż,da się wytrzymać Mirosław,gospodarz domu,raczej Odpowiedz Link
k.karen Re: 8 lutego 08.02.14, 10:56 Dzień dobry, Mirku i WKN Pogoda u mnie niesamowita! W słońcu plus 15°. Wyszłam potrenować o 10-tej, ubrana w podkoszulkę termoaktywną, ocieplany polar i trekingowe spodnie. Kiedy wracałam musiałam zdjąć polar, bo ugotowałabym się na twardo. Jest tak ciepło, że można szybko maszerować albo biegać w koszulce z krótkimi rękawami. Wiosna! A teraz idę kibicować Justynce i nie jest ważne czy zdobędzie medal, trzymam kciuki za dobry bieg Miłego dnia wszystkim Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 lutego 08.02.14, 11:13 Cześć, Karen i Mirku oraz WKN Oglądam bieg Kowalczyk, rano oglądałem wspaniałe skoki na jednej desce (nie wiem, jak to się nazywa). Słońce świeci, potem czas wyskoczyć na dwór. "Nasi" wspaniali przedstawiciele krk dalej ogłaszają wszem i wobec o czymś strasznym, juz gubię się, co. Potem dokładniej poczytam Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 lutego 08.02.14, 11:41 6 miejsce Justyny Kowalczyk. I tak gratuluję - ma kontuzję stopy, co biorę pod uwagę Odpowiedz Link
k.karen Re: 8 lutego 08.02.14, 12:21 Cześć, Hardy Nie wiem co nowego i strasznego wymyślili "nasi" przedstawiciele krk, teraz to już mogą być tylko... czarne kolanka To jedna z konkurencji snowboardowych (lub narciarskich) - slopestyle "W jaki sposób odbywają się zawody w slopestyle'u? Narciarz bądź snowboardzista zjeżdża z góry i pokonuje przeszkody w jak najładniejszym stylu. Pięciu sędziów ocenia trudność ewolucji i jakość ich wykonania. Zawodnicy mają dwa przejazdy na zaprezentowanie umiejętności. Podobnie jak w snowboardowym halfpipie o miejscu decyduje nie suma obu przejazdów, ale wynik uzyskany w tym wyżej ocenionym. Taki system zachęca zawodników do podejmowania większego ryzyka i wykonywania trudniejszych ewolucji. Jeśli za pierwszym razem się nie uda i przydarzy się upadek, to wciąż można walczyć o medale w drugim przejeździe. A jeśli pierwszy przejazd okaże się udany, to można wzbogacić drugi o trudniejszy element. Odpowiedz Link
k.karen Re: 8 lutego 08.02.14, 16:19 Moi Drodzy W moim mieście wiosennie, ale zaraz wyruszam na Łysą Górę (k/ Jel. Góry) , żeby pojeździć wieczorem i w nocy na nartach. To pierwszy raz w tym sezonie Gdyby ktoś chciał podglądać, to jest tam kamera on-line. Będę ubrana w białą kurtkę, czarne spodnie i białą czapkę z dużym pomponem Postaram się do Was pomachać Miłego wieczoru i do zobaczenia jutro...mam nadzieję, że wrócę cała Odpowiedz Link
1agfa Re: 8 lutego 08.02.14, 19:14 Dobry wieczór Wszystkim, Panie i Panowie W moim mieście piękna pogoda, nareszcie słońce wspaniałe, niebo ciemnoniebieskie, czyste, zupełnie bezchmurne. Śnieg począł gwałtownie topnieć i chociaż pod wieczór zrobiło się chłodniej, naprawdę zapachniało już wiosną. Bardzo długi, ze wszech miar udany spacer. Przez co straty w śledzeniu Olimpiady, ale przecież do nadrobienia! Ciekawe, jak tam Karen na Łysej Górze pojeździ i jak tam Ją zobaczyć?! Mogłaś jakiś link wkleić, przewodnika ! Na wszelki wypadek: powodzenia i powrotu w jednym kawałku > W moim mieście wiosennie, ale zaraz wyruszam na Łysą Górę (k/ Jel. Góry) , żeb > y pojeździć wieczorem i w nocy na nartach. To pierwszy raz w tym sezonie Gd > yby ktoś chciał podglądać, to jest tam kamera on-line. Będę ubrana w białą kurt > kę, czarne spodnie i białą czapkę z dużym pomponem Postaram się do Was pomac > hać > > Miłego wieczoru i do zobaczenia jutro...mam nadzieję, że wrócę cała Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 lutego 08.02.14, 22:42 Cześć wieczornie, Agfo Byle Karen nie pomyliła swojej Łysej Góry z tą bardziej znaną... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 lutego 08.02.14, 22:51 PS. Tak się Karen ukryła, że żadne kamerki on-line na tej Łysej Górze nie działają. Mimo że linków na kamerki mnóstwo. Mogę oglądać tylko fotkę zrobioną o godz. 10:15 dzisiaj Odpowiedz Link
1agfa Re: 8 lutego 08.02.14, 19:37 Cześć, Mirku. "...Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie..." Mahatma Gandhi. Ciekawe motto na dzisiaj... na temat naszych rozmów, na sposób ich prowadzenia, rodzaj. Dziękuję Ci za kalendarz, niezmiennie wprawia mnie w dobry humor oryginalność imion niektórych Patronów. > > sobota (link) pogoda Odpowiedz Link
hardy1 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 10:16 Dzień dobry Wszystkim Po wczorajszym słonecznym dniu znikły pozostałości czystego i brudnego śniegu. Trochę poobsychało, słońce znowu się pokazuje... więc wreszcie! Wreszcie trzeba się wyrwać na kilka godzin na wspólne rowerowanie ... bo wieczorem skoki na olimpiadzie Odpowiedz Link
k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 11:15 Cześć, Hardy, dzień dobryWszystkim Melduję się cała i zdrowa. Szaleństwa nie było, więc nie czuję dzisiaj bólu mięśni. Mało śniegu i warunki do jazdy takie sobie, do tego niewielki mrozik nie sprzyja naśnieżaniu z armatek Ale jestem zadowolona, sezon rozpoczęty tylko nie wiadomo, jak będzie później. Ps. Teraz sprawdziłam i rzeczywiście kamerka jest uszkodzona, może naprawią, bo dzisiaj są tam jakieś zawody Miłego dnia Odpowiedz Link
1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 14:20 Ja także z przywitaniem zaglądam, dobrego dnia Karen, Wszystkim Ciąg dalszy wspaniale słonecznego dnia w moim mieście, jak wczoraj, chociaż resztki śniegu jeszcze się trzymają w załomkach murów i nie ustępują. Kłują w oczy przypomnieniem, że śnieg może jeszcze wrócić. Tfu tfu Cieszę się tymi chwilami, które są prawie-wiosennymi, bo ciepło jest w nasłonecznionych, jasnych miejscach - przez co szarość uliczna i skwerów wydaje się mniejsza Zajączki świetlne odbijają się w niektórych (czystych ) oknach, samochodach. Niedzielnie jest! Pąki na drzewach nie ruszają z miejsca, nie pęcznieją chociaż słońcem ogrzewane, wydawałoby się, że powinny się budzić... Nic z tego.Tylko ptaki głośniejsze, liczniejsze - oby tak dalej. > Melduję się cała i zdrowa. Szaleństwa nie było, więc nie czuję dzisiaj bólu mię > śni. Mało śniegu i warunki do jazdy takie sobie, do tego niewielki mrozik nie s > przyja naśnieżaniu z armatek > Ale jestem zadowolona, sezon rozpoczęty tylko nie wiadomo, jak będzie później. > > Ps. Teraz sprawdziłam i rzeczywiście kamerka jest uszkodzona, może naprawią, b > o dzisiaj są tam jakieś zawody Dwa razy wczoraj zaglądałem, Karen, furt to jedno zdjęcie było zablokowane, o którym Hardy wspomniał. Najważniejsze, że dobrze się bawiłaś Odpowiedz Link
1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 14:43 PS. Usiłowałem przeczytać artykuł mojego ulubionego przyrodnika Adama Wajraka! "Manifest Wajraka. Lasy stworzyły sobie państwo". Który się zaczyna: "...Nie mam zamiaru atakować ministra środowiska ani rzucić się na rząd za to, że chcą przeznaczyć nieco z funduszy Lasów Państwowych na cele publiczne, bo to powinno stać się już dawno Zacznę od prostej prawdy, o której wielu zapomina, w tym wielu leśników, traktując lasy jak swoją własność. Lasy w Polsce nie są własnością Lasów Państwowych i pracujących w nich leśników..." Skandal to nad skandale, jest informacja: w tym miesiącu wyczerpałeś już limit artykułów dostępnych bezpłatnie Nie podoba mi się to, Gazeto! A papierowej, wyjątkowo, za ten dzień nie mam. Tyle jeszcze było dostępne, co poniżej: "...Lasy Państwowe tylko zarządzają 7 mln hektarów lasów, które są własnością skarbu państwa, czyli są własnością wszystkich obywateli. To dzięki temu, a nie wspaniałomyślności Lasów Państwowych, każdy obywatel ma prawo wolnego wstępu do lasu oraz zbierania w nich grzybów i jagód. Poza grzybami i jagodami lasy to gigantyczny majątek, głównie w drewnie i zwierzynie, zgromadzony na powierzchni jednej czwartej kraju. I zasoby tej właśnie ćwiartki Polski państwo polskie przekazało ni to instytucji publicznej, ni to firmie, czyli Lasom Państwowym..." Racja?! Racja jest, panie Adamie!! Ni to firma, ni to instytucja - słowem - nie-wiadomo-co, coś jak wspaniałyantoni, który ni to prywatny, ni to państwowy, a mocarny nad wyraz. Link zamieszczam, a nuż ktoś ma dostęp. Cały tekst: wyborcza.pl/1,75248,15420367,Manifest_Wajraka__Lasy_stworzyly_sobie_panstwo.html#TRNajCzytSST#ixzz2spaLKgVK Odpowiedz Link
hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 17:57 Bardzo ciekawy artykuł, rozsądny i uargumentowany (a ja nie jestem aż tak zafascynowany pisaniem Wajraka, nie zawsze się z nim zgadzam, jak z każdym zbytnim ekstremistą w pisaniu). Nie wkleję tutaj artykułu, bo jest zbyt długi. Agfo, wyślę Tobie na pocztę info, jak możesz otworzyć artykuł. Odpowiedz Link
1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 18:16 Dzięki, Hardy. Wajrak - jednak - nie jest fanatykiem i to się powinno liczyć. Ten artykuł od pierwszych akapitów zabrzmiał bardzo sensownie, dlatego zwróciłem uwagę. Wiadomo, że Wajrak czasem przesadza, aby tym mocniej coś zaakcentować, podkreślić. To rasowy działacz w kwestii przyrody, świetne są Jego opisy zwierzaków i ich obyczajów, z życia wzięte. Komentarze nautów pod artykułem też mają swoją wagę! hardy1 napisał: > Bardzo ciekawy artykuł, rozsądny i uargumentowany (a ja nie jestem aż tak zafas > cynowany pisaniem Wajraka, nie zawsze się z nim zgadzam, jak z każdym zbytnim > ekstremistą w pisaniu). Odpowiedz Link
1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 22:58 Dziękuję Hardy. Miałem gościa z artykułem. Argumenty Wajraka im dalej - tym solidniejsze. Otwierają oczy nieświadomym rzeczy. Jako że cenię sobie Twoje zdanie, zwykle tak rozważne, tym bardziej się cieszę. hardy1 napisał: > Bardzo ciekawy artykuł, rozsądny i uargumentowany (a ja nie jestem aż tak zafas > cynowany pisaniem Wajraka, nie zawsze się z nim zgadzam, jak z każdym zbytnim > ekstremistą w pisaniu). Odpowiedz Link
k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 23:02 Agfo, Hardy, dziękuję za artykuł Wajraka Racja, Hardy, mój sezon narciarski jeszcze dobrze się nie zaczął, a już pewnie się skończy Ale jak nie na nartach, to w inny sposób trzeba będzie realizować dosyć ambitne plany na ten rok Odpowiedz Link
hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 17:47 Cześć wczesnowieczornie U mnie jak u Agfy - śnieg znika. W mieście Karen, rozpoczynasz sezon narciarski? Ja też rozpocząłem - rowerowy. Pierwszy wypad przednówkowy Zobaczymy, czyj sezon będzie dłuższy Dzisiejszy wypad był świetny! - sucha szosa - pagórki - błoto na polnej drodze - śnieg na polnej drodze - błoto na polnej drodze - błoto pod śniegiem na polnej drodze, zmiana dosiadu, to my pchaliśmy rowery a nie rowery wiozły nas, pechowcy wpadali w dziurach do pół łydki w błoto ukryte pod śniegiem - mokra szosa- sucha szosa - mokra szosa - sucha szosa - małe błoto na szosie - duże błoto na szosie. Podjazdów i zjazdów nie liczę Efekt - zadowoleni byliśmy niemożebnie! (dobrze, że typowo męskie grono, przynajmniej nie było utyskiwań i narzekań). Partnerki będą zadowolone, gdyż wreszcie będą mogły wykorzystać pralki do prania naszych ubrań Jednego flaka u kolegi nie zaliczamy do pecha, gdyż było to na samym początku, a więc zmiana dętki odbywała się na suchym podłożu, a nie w śniegu lub błocie. A do tego cudowne słońce i ciepło! A za chwilę, w nagrodę za "w zdrowym ciele" będzie zdrowy duch, znaczy oglądanie skoków na średniej skoczni Odpowiedz Link
1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 18:20 O! To lecę, byłbym przegapił. Świetny opis wyprawy, jakbym widział, jeszcze do niego wrócę, wprost pozazdrościć! Szosa sucha... > A za chwilę, w nagrodę za "w zdrowym ciele" będzie zdrowy duch, znaczy oglądani > e skoków na średniej skoczni Odpowiedz Link
hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 18:31 Agfo, może wkleję później kilka fotek kolegi, który je zrobił... piękna przedwiosenna natura i my Odpowiedz Link
mirekms 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 23:13 porządki świąteczne w godzinach południowych dobiegły końca, i chwała na wysokościach,i nigdy więcej,nigdy! Mama za młodego do mnie synku,nigdy nie mów nigdy Odpowiedz Link
k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 23:19 Dasz radę, następnym razem także, Mirku paaa...dobrej nocy A jutro proszę kalendarz, bo coś go zaniedbałeś Odpowiedz Link
1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 23:07 Jeszcze raz przeczytałem ten opis Hardy, naprawdę tylko pozazdrościć, ech prawdziwy survival. Najzabawniejsze, że człowiek sobie takie wyprawy urządza sam i jest super szczęśliwy, a gdyby go zmuszano, to HOHO! Nie do pomyślenia. Znakomita wyprawa (no i opis). Może się uda fotki umieścić, byłoby fajnie. Gratuluję udanej niedzieli, bo i sportowo i sukcesy olimpijskie Dobrej, spokojnej nocy Wszystkim Odpowiedz Link
k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 09.02.14, 23:12 Dobranoc Agfo, dobranoc Wszystkim Odpowiedz Link
hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 13:11 Cała przyjemność po mojej stronie, Agfo Fotek niestety z pewnych względów nie będzie. Zostaje wyobraźnia Odpowiedz Link
1agfa Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 13:56 Wyobraźnię bogatą mam, Hardy, swego czasu dużo ruchu zażywałem, toteż sobie wyobrażę, drogą skojarzeń i przypomnień. Wspomniana wyobraźnia podpowiada mi, aby Ci pogratulować pokonania rozmiękłych dróg, kolein itp. i wyjścia z podobnych opresji w jednym kawałku. Przecież śnieg dopiero topniał Tylko szosa sucha hardy1 napisał: > Cała przyjemność po mojej stronie, Agfo > Fotek niestety z pewnych względów nie będzie. Zostaje wyobraźnia Odpowiedz Link
k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 14:03 Dzień dobry, moi Drodzy Hardy, szczere słowa uznania, naprawdę podziwiam Cię, że chcesz i potrafisz tak wspaniale wykorzystywać wolny czas. Mam nadzieję, że jesteś dobrym przykładem do naśladowania, albo uprawiania innej formy aktywnego wypoczynku Odpowiedz Link
k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 14:16 Pięknie u mnie, ciepło i wiosennie i chyba zima już nie wróci. Dla narciarzy to nie jest dobra wiadomość, ale przecież można też inaczej spędzać wolny czas w plenerze, w kontakcie z naturą. Ja już po treningu Miłego dnia, Wszystkim Ps. zapomniałabym, od kilku dni mam stałego gościa w moim ogrodzie. Codziennie rano, kiedy wychodzę na chwilę na taras, przylatuje czarny szpak, siada na tui i "wyśpiewuje" na różne sposoby, żeby zwrócić moją uwagę. Zagwizdałam dzisiaj i natychmiast odpowiedział mi w ten sam sposób. Niestety, jest na tyle przebiegły, że nie da się "upolować" aparatem, próbowałam już kilka razy bez powodzenia Odpowiedz Link
hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 15:25 No i to się chwali, popieram Znaczy "po treningu" Odpowiedz Link
k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 16:07 ... to znaczy, że się nie chwali i nie popierasz treningu, tylko "po treningu"?... aha, no trudno Odpowiedz Link
hardy1 Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 21:54 Nie przekręcaj, Karen Chwali się, że jesteś "po treningu", to znaczy że uprawiasz aktywny wypoczynek. Odpowiedz Link
k.karen Re: 9 lutego, CWP, śniegi znikły 10.02.14, 22:03 A..., to co innego Ponieważ zrobiło się smakowicie kulinarnie, to na dobranoc taka trochę kulinarna piosenka. Jeszcze raz Ewa Bem i Pomidory: Dobranoc Wszystkim Ewa Bem - Pomidory Odpowiedz Link
hardy1 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 12:31 Dzień dobry Wiosna! (już już, prawie) PS. Proponuję przeczytać, jak to straszne "gender" jest świetną odtrutką po wypiciu alkoholu... wyborcza.pl/1,75968,15427195,Rozmawialismy_z_Gender__Lapta_go_.html Odpowiedz Link
1agfa Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 14:14 Dzień dobry Wszystkim. hardy1 napisał: > Dzień dobry Wiosna! (już już, prawie) Tak jest, pachnie wiosną nawet w moim mieście, śnieg ledwo-ledwo po kątach ulicznych się kryje, można powiedzieć, że spłachetki tylko. Niebo lekko poszarzałe po (prawie) całonocnym deszczyku. Ptaki darły się niemożliwie od świtania, tak jakbym głos kopciuszków (?) słyszał, a sprawdzić o bladym świcie - nie chciało mi się ruszyć. > PS. Proponuję przeczytać, jak to straszne "gender" jest świetną odtrutką po wyp > iciu alkoholu... > wyborcza.pl/1,75968,15427195,Rozmawialismy_z_Gender__Lapta_go_.html Oto owoc działalności tzw."antygenderowców" - rosnąca ilość kpiny. Normalni ludzie mają uciechę, satyrycy zaczną robić kokosy. Faktycznie, można wytrzeźwieć, z wrażenia Tyle że "po drodze" są jeszcze ośmieszające listy p. p oseł K. Ciekawe, do kogo jeszcze napisze?! Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 14:19 Agfo Naprawdę zaczynam wątpić, czy tym różnym dziwnym ludziom (pisoradiomaryjnym) można cokolwiek wytłumaczyć. To już nie jest beton, ale żelbeton, którego nawet wybuch atomowy nie ruszy. Sprawa beznadziejna. Odpowiedz Link
1agfa Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 14:37 Nie da się. Przecież samo pojęcie, wydaje mi się że nieprzetłumaczalne w prosty sposób na polszczyznę - straszy swoją obcością. Obce= złe, dodatkowo podsycane zdumiewająco niemądrymi, obrazowymi tłumaczeniami p. Kempy. Dla dodania kobiecości w barwny szal obleczonej Drżyjcie! Strrrraszny gender nadchodzi! Gdyby nie ten "gender" siedziałaby ta osoba - dotąd - wyłącznie w garach. (Ja sam potrzebowałem objaśnień, co to jest. Ale ja już padłem ofiarą genderowej zarazy, gotuję bigos, piekę karkóweczkę mmmm...) itp. I to w fartuszku!! Karen napisała (...) > > Naprawdę zaczynam wątpić, czy tym różnym dziwnym ludziom (pisoradiomaryjnym) mo > żna cokolwiek wytłumaczyć. To już nie jest beton, ale żelbeton, którego nawet w > ybuch atomowy nie ruszy. Sprawa beznadziejna. Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 14:48 Wiesz, Agfo? Myślę że za kilkanaście lat nie będzie się mówiło o kimś, że jest "zakutym łbem" tylko że jest " zakutym genderem". Słowo gender będzie synonimem idiotyzmu A odnośnie Twojego gotowania, to moje wyrazy uznania Zawsze mówię, że mężczyzna gotujący robi to lepiej niż kobieta, NAPRAWDĘ! Smacznego w takim razie i mogę się tylko oblizać, jak pomyślę o tej pieczonej przez Ciebie karkówce... mmmm... mniam Odpowiedz Link
1agfa Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 17:39 Muszę ten link do artykułu wkleić, muszę bo się uduszę. "...Czy państwo zacznie płacić za hektary pól i cenne nieruchomości oddane Kościołowi? Poniedziałkowy wyrok miał uchylić furtkę do roszczeń wobec skarbu państwa za działalność Komisji Majątkowej. Na wyrok czekały wszystkie samorządy, którym zabrano nieruchomości i przekazano Kościołowi. W tym największe miasta, jak Warszawa czy Kraków, gdzie działki są na wagę złota. Do precedensu chciało doprowadzić starostwo kłodzkie. Pozwało skarb państwa o 30 mln zł odszkodowania za zabranie mu neogotyckiego zamku w Szczytnej..." Chociaż w Polsce nie obowiązuje zasada precedensów, jak w Stanach czy UK, to jednak precedens jest pewną wskazówką dla sądów, w innych sprawach. Nie doszło do korzystnego dla skarbu Państwa, dla ośrodka pomocy społecznej ze stoma osobami podopiecznymi - niepełnosprawnymi, orzeczenia sądu. Chociaż wyrok jeszcze nieprawomocny, czarno to widzę na przyszłość. I znowu spotykam słowa, że członkowie Komisji nie byli funkcjonariuszami publicznymi!! Jak w innym przypadku wspaniałegoantoniego. Ani publiczni, ani państwowi, ani funkcjonariusze. "...Sprawę tej decyzji Komisji Majątkowej i kolejnych pięciu na Dolnym Śląsku, m.in. zwrotu szpitala we Wrocławiu, badała legnicka prokuratura. W czerwcu ubiegłego roku umorzyła śledztwo, nie dopatrując się znamion przestępstwa. - Członkowie Komisji nie byli funkcjonariuszami publicznymi. Nawet jeśli doszło do popełnienia przestępstwa, to sprawa się przedawniła - informuje prokuratura. Podobnie wobec decyzji Komisji postępowały prokuratury w całym kraju. Starostwo pozwało skarb państwa. Kwota odszkodowania to koszt wybudowania nowego domu pomocy..." Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,15427317,30_milionow_odszkodowania_za_zamek_oddany_Kosciolowi_.html#BoxSlotII3img#ixzz2sw7UTFVC Odpowiedz Link
hardy1 Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 22:02 Agfo, coraz bardziej skłaniam się ku przekonaniu, ze prokuratura w Polsce stoi na straży nie przestrzegania i ochrony prawa, tylko na straży mafii watykańskiej w Polsce. Nigdy tak dotąd nie uogólniałem i nie używałem takich słów, ale to już chyba czas, aby określić to jasno i prosto... To nie ocena wiary ludzi, to ocena postępowania większości hierarchii kościelnej w Polsce - ich pazerności na władzę i pieniądze. Pazerności realizowanej dzięki służalczości niesławnej Komisji Majątkowej i obecnej prokuratury. Mimo, że nie jestem zwolennikiem rządzącej PO, nie przypuszczałem, że tak się będzie podkładała klerowi. Odpowiedz Link
1agfa Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 17:48 Kiedy się lubi dobre jedzonko, to się piecze, najpierw leży w różnych ziołach (tajemnica kucharza) Szczególnie na Święta jest zapotrzebowanie. Bigos jest najlepszy na świecie, tak twierdzę! > A odnośnie Twojego gotowania, to moje wyrazy uznania Zawsze mówię, że mężczy > zna gotujący robi to lepiej niż kobieta, NAPRAWDĘ! Smacznego w takim razie i > mogę się tylko oblizać, jak pomyślę o tej pieczonej przez Ciebie karkówce... > mmmm... mniam PS. Idę coś przegryźć i odpocząć Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 lutego, CWP, koniec zimy! 10.02.14, 21:36 A to prawda, że dobrze gotują tylko ci, którzy lubią i znają się na dobrym jedzeniu Bigos przyrządzony ręką Mistrza musi być najlepszy na świecie! A ta marynata ziołowa do mięsa prawie mi zapachniała... ślinka mi leci... Odpowiedz Link
mirekms Re: 10 lutego,koniec 10.02.14, 23:59 Uniwersytet Warszawski,20 lutego o godzinie 14:00 Pornografia w perspektywie nauk społecznych (link) Odpowiedz Link
1agfa Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 00:52 Cześć, Mirku. Swoją drogą nieciekawy ten plakat (z Twojego linku) nazbyt agresywny. Impreza - stwierdzić muszę - dość oryginalna Dla amatorów, młodzież była i jest zawsze zwariowana, jak świat światem i od prawieków. Ale podobno impreza wstrzymana z powodu protestów tzw. prawicy. Zaglądam, dobrej i spokojnej nocy Wszystkim PS. Znalazłem ciekawy blog, to już trzeci Odpowiedz Link
mirekms Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 02:14 nie impreza,plakat nazbyt agresywny? zwis? i dlaczego prawica i cudzysłów? i dlaczego tylko młodzież? a z drugiej strony to prowokacja, w roku świętego Jana z Dukli,patrona Polski Odpowiedz Link
1agfa Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 19:00 Mirku, ja w oknie gazety wyborczej widziałem inne fotki, dwóch pań, nie powiem - apetycznych Szukać teraz nie będę. Na to zdjęcie, które wkleiłeś, nawet nie zwróciłem uwagi, dopiero tutaj - "niesmaczne", to jest to trafne słowo (użyła Karen). Wrzawę wokół "wydarzenia" uważam za śmieszną, chociaż kiedy się wczytałem później - i to przez Ciebie! - niepotrzebnie to wydarzenie było ubrane w rozmaite dodatki z dalekiego pogranicza. Zgoła nie naukowe, zatem UW faktycznie nie był odpowiednim miejscem. Jednak golizna i pornografia towarzyszyła ludzkości od zawsze i wrzaski tzw. prawicy (właśnie tzw. bo głównie grzyborradiotv) tylko - paradoksalnie - podgrzewają temat. Aż się prosi, aby niektórzy z nich pojechali do Grecji, Italii, Francji itp. - obejrzeli rzeźbiarskie i malarskie cuda, a nie tylko same kościoły. Znając zachowanie nawiedzonych, obawiałbym się o całość tych dzieł. Prowokację, po bliższym zbadaniu sprawy, faktycznie widzę Co niczego nie zmienia. mirekms napisał: > nie impreza,plakat nazbyt agresywny? zwis? i dlaczego prawica i cudzysłów? > i dlaczego tylko młodzież? > > a z drugiej strony to prowokacja, w roku świętego Jana z Dukli,patrona Polski Musze poszukać o świętym Janie z Dukli - nic zgoła nie wiem, o biada! Bodajże byli jeszcze inni tegoroczni patroni, na rok obecny wybrani. Ci inni nie byliby tak zgorszeni. Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 09:06 Tak, ten plakat nie jest wulgarny, ale na pewno niesmaczny ( napis na tej skarpecie), dużo lepiej wyglądałaby fotka tego mężczyzny całkiem nago. I po co ten "Dzień porno na UW", tania prowokacja? Reszta napisów do przyjęcia. Ale w samej idei nie widzę nic niestosownego, a nawet jest wskazana, zwłaszcza na wydz. socjologii Odpowiedz Link
mirekms Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 10:05 k.karen napisała: I po co ten "Dzień porno na UW", tania prowokacja? ----------------------------------------------------------------------- Karen święta słowa,a do tego ta tania prowokacja w roku ogłoszenia naszego papieża świętymi 27 kwietnia,a im w głowach tylko seks,seks,seks i porno,na takich kary bożej nie ma,i innej też zdecydowanie na gorsze idzie Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 10:57 To mnie nie interesuje w jakim roku i komu poświęconym i jestem pewna, że także nie miało to najmniejszego znaczenia i wpływu na zorganizowanie tej imprezy Odpowiedz Link
1agfa Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 19:05 mirekms napisał: > k.karen napisała: > > > I po co ten "Dzień porno na UW", tania prowokacja? > > ----------------------------------------------------------------------- > > > Karen > święta słowa,a do tego ta tania prowokacja w roku ogłoszenia > naszego papieża świętymi 27 kwietnia,a im w głowach tylko > seks,seks,seks i porno,na takich kary bożej nie ma,i innej też > zdecydowanie na gorsze idzie > No. Za moich czasów, panie, inaczej bywało!! Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 lutego,koniec 11.02.14, 19:52 Nie będzie "Dnia Porno" na Uniwersytecie Warszawskim. UW odciął się od tego wydarzenia, a Instytut odwołał Zawsze powtarzam, że przesada nie służy niczemu dobremu. W tym przypadku szkoda, bo temat bardzo ważny i mogło się to odbyć w atmosferze naukowej, jak przystało na UW, a nie w oparach absurdu i przesady. Przypomnę cały napis na plakatach i ulotkach (moje zastrzeżenie było tylko do części napisu dokładnie -"Porno Dzień z Queer UW" ) Uczelniana Organizacja Studencka Uniwersytetu Warszawskiego "Queer UW" zaprasza na cykl wydarzeń „PornoDzień z Queer UW, czyli pornografia w perspektywie nauk społecznych”. Odpowiedz Link
hardy1 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 08:56 Dzień dobry wtorkowo Niech nawet pada za oknem, byle zima nie wróciła. Czas na przednów... wiosnę Komisja Nadzoru Finansowego chce zmienić prawo tak, aby od lipca br. kredyty hipoteczne można było zaciągać prawie wyłącznie w walucie, w której się zarabia. To efekt doświadczenia z kredytami sprzed kilku lat, które zaciągano we frankach szwajcarskich,. których kurs walutowy później poszybował w górę... Myślę, że to dość rozsądny ruch. Odpowiedz Link
k.karen Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 09:10 Dzień dobry, Hardy i WKN Rozpadało się i u mnie. To dobra decyzja KNF. Nie mam i nie planuję zaciągania jakichkolwiek kredytów, ale dla młodych ludzi to ważne. Odpowiedz Link
mirekms Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 10:20 prośba do dobrych ludzi na Podwórku czytam,czytam,czytam i mam problem czy temat dotyczy konkretnej osoby ? (link) Odpowiedz Link
k.karen Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 10:54 Tak, Mirku. Temat jest poświęcony konkretnej Osobie, która odeszła na zawsze kilka lat temu. Odpowiedz Link
mirekms Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 11:38 Karen domyślam się,że mowa o Osobie gdzie swego czasu popełniłem duże fo pa Odpowiedz Link
k.karen Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 12:17 Nie wiem, Mirku. Nie pamiętam Twojego "fo pa". Odpowiedz Link
mirekms Re: 11 lutego, CWP, deszczyk za oknem 11.02.14, 13:08 za to ja pamiętam,i jest mi do dzisiaj przykro Odpowiedz Link
mirekms 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę) 11.02.14, 20:21 jutro w kiosku (link) Odpowiedz Link
mirekms Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 20:23 Naczelny tygodnika Polityka poleca (link) Odpowiedz Link
mirekms Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 20:27 Stanisław Tym (link) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 20:49 Ot, i kolejny raz Tym napisał to, co i my piszemy. Odpowiedz Link
mirekms Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 21:17 Hardy, jak znam życie,to Stanisław Tym czyta nasze rozmowy na Podwórku,i to go intelektualnie zapładnia Odpowiedz Link
hardy1 Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 21:29 Powinien nam płacić część tantiem Odpowiedz Link
k.karen Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 21:35 Chyba raczej to świadczy o tym, że tak właśnie myśli (na szczęście) większość naszego społeczeństwa Ale jeśli jest coś na rzeczy i Tym ma czas nas czytać, to możemy być zadowoleni Odpowiedz Link
k.karen Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 21:42 Ale moich komentarzy już dzisiaj nie poczyta Dobrej nocy, do jutrzejszej Polityki Odpowiedz Link
mirekms Re: 11 lutego,tygodnik Polityka za oknem (w środę 11.02.14, 22:15 proszę, nie gniewajcie się na mnie to mój ulubiony kawałek,i tylko troszeczkę,trzy minuty Bach: Matthäus-Passion / Rattle ? Rundfunkchor Berlin ? Berliner Philharmoniker Odpowiedz Link