Dodaj do ulubionych

10 czerwca 2014, CWP

10.06.14, 09:13
Dzień dobry na nowym CeWuPe smile

Piękna pogoda? Piękna. Uważajcie na zbliżające się burze...

Aha... nie wiedziałem, że komarzyce najbardziej lubią wampirzyć na kobietach w ciąży. I teraz się głęboko zastanawiam, gdyż, niestety, komarzyce wyjątkowo mnie "lubią"...uncertain
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16127115,W_Polsce_50_gatunkow_komarow__Na_razie_sa_niegrozne_.html
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 09:26
      Dzień dobry, Hardy smile

To że jest piękna pogoda - to dobrze, ale to, że trzeba w czasie upałów pracować - to już nie bardzo dobrze, a czasem nawet całkiem niedobrze. Pogoda na wczasy, a nie na pracowanie smile

Nie dziwię się komarzycom, Hardy, w końcu wszystkie kobiety do Ciebie lgną big_grin

U mnie też zapowiadają burze i tym razem przyda się trochę ochłodzenia.

Spokojnego i miłego dnia Wszystkim smile
      • 1zorro-bis Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 09:40
        dzien dobry!
        I od razu jogurt sniadaniowy stanal mi w gardle, gdy cos takiego przeczytalem.....smirk
        wyborcza.pl/1,75478,16127289,Adam_Hofman__Wybory_sfalszowane__W_Warszawie_po_20_30.html
        • k.karen Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 09:48
          Cześć, Zorro smile
          Takich bzdur nie czyta się podczas śniadania, grozi to bowiem poważnymi skutkami dla zdrowia big_grin

Ale te słowa "Hopmana" są najzabawniejsze:

- No właśnie, oni nawet fałszować nie potrafią - przyznał rzecznik PiS. Po czym dodał, już na poważnie: - Zdajemy sobie sprawę, że polskie instytucje nie unieważnią tych wyborów. Ale dajemy sygnał, że będziemy się coraz bardziej przyglądać. Wszystkie materiały związane z alternatywnym liczeniem głosów zostały przekazane do sądu. Nie robiliśmy tego, by przekazać wyniki opinii publicznej - stwierdził. I dodał: - W obecnym kształcie prawnym możemy wykupić kawałek wyspy Uznam i założyć tam swoje państwo.

Hoplopis, hoplomania, spiskopisja itd... Jak nie sztuczna mgła, to krzyżyki na palcach, albo przekładanie kupek (nomen omen) big_grin
          • 1zorro-bis Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 11:51
            Karen....masz racje! Ale lepsze takie glupoty niz totalne pierdoly na pewnym forum.big_grin
            • 1zorro-bis Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 12:40
              tak sie zastanawiam......smirk
              Co ten Hofmann pali i lyka?big_grin
              wyborcza.pl/1,75248,16128407,PiS_utworzy_wlasne_panstwo_na_wyspie_Uznam__Raczej.html
              • 1agfa Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 13:13
                big_grin big_grin
                Nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać nad nimi?
                To ja już wolę się śmiać, dalibóg jest z czego.
                Ale przy śniadaniu i żadnym innym posiłku nie należy nawet wspominać/oglądać. Wymieniony rezoner p. H. może popsuć smak najlepszych jedzonek. Jest na niego lekarstwo: świetny wynalazek - pilot!! big_grin
                Poważnie mówiąc sądzę, że tej osobie chodzi o to, aby o nim/o nich mówiono, aby nie zanikli w ciszy i zapomnieniu; media łykają i powielają każdą głupotę.

1zorro-bis napisał:

> tak sie zastanawiam......smirk
                > Co ten Hofmann pali i lyka?big_grin

> wyborcza.pl/1,75248,16128407,PiS_utworzy_wlasne_panstwo_na_wyspie_Uznam__Raczej.html
                • hardy1 Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 14:33
                  Hofman? Kompletne dno polityczne. Świadomie kłamie w żywe oczy. Kłamie dla betonowych zwolenników, wyznawców "religii smoleńskiej", aby utrzymać ich "pod parą".
                  Byłem kilkakrotnie w komisjach wyborczych, wiem, jak się odbywa liczenie głosów. Z każdej startującej partii jest po jednym członków w każdej z komisji (chyba że z danej partii nie znajdą chętnych), do tego mogą być mężowie zaufania. Po zakończeniu głosowania wysypuje się wszystkie karty. W krąg wszyscy siedzą i liczą, układając na kupki "partyjne".
      • hardy1 Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 14:37
        Karen, mam taką pracę, że najgorętszy okres mam w najgorętszym pogodowo czasie. Nie narzekam, chociaż wolałbym gorący okres mieć w marcu czy listopadzie.
        Jednak zawsze mogę wykroić trochę wolnego czasu, aby skorzystać z uroków upalnego czerwca smile
        • k.karen Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 16:05
          hardy1 napisał:

> Karen, mam taką pracę, że najgorętszy okres mam w najgorętszym pogodowo czasie.
          > Nie narzekam, chociaż wolałbym gorący okres mieć w marcu czy listopadzie.
          > Jednak zawsze mogę wykroić trochę wolnego czasu, aby skorzystać z uroków upalne
          > go czerwca smile

Już wcześniej mówiłam, można Ci pozazdrościć jezior w okolicy smile
          U mnie dzisiaj już się trochę ochłodziło i zachmurzyło. Następne dni nie będą już takie upalne, pewnie u Ciebie też smile
          • 1zorro-bis Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 16:54
            u mnie zginelo 6 osob w nocy. Horror.
            Szkody na drogach beda do czwartku usowac.
            • k.karen Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 17:06
              W jednym wypadku, czy było ich więcej? Jaka była przyczyna i dlaczego tak długo będą usuwać szkody? Napisz coś więcej, proszę.
              • 1zorro-bis Re: 10 czerwca 2014, CWP 11.06.14, 11:07
                ni w wypadku samochodowym! W NRW przeszla straszna nawalnica. Poawlone drzewa na samochody , na altany ogrodowe. Zginelo 6 osob a kilkadziesiat jest rannych. Musza z drog i torow usowac powalone drzewa, zerwane dachy.
                Horror!
                k.karen napisała:

> W jednym wypadku, czy było ich więcej? Jaka była przyczyna i dlaczego tak długo
                > będą usuwać szkody? Napisz coś więcej, proszę.
                • hardy1 Re: 10 czerwca 2014, CWP 11.06.14, 21:22
                  Słyszałem o tej tragedii, spowodowanej kataklizmem pogodowym w Niemczech.

Teraz nadchodzi to do nas. Burze, grad, wichury. Świnoujście zalane...
      • hardy1 Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 14:44
        k.karen napisała:
        > Nie dziwię się komarzycom, Hardy, w końcu wszystkie kobiety do Ciebie lgną big_grin

Z tym "lgnięciem wszystkich kobiet" to ogromna przesada wink Wyobrażasz sobie z dwa miliardy kobiet? suspicious Tlen by zabrały z powietrza big_grin A już w ogóle nie chcę myśleć o komarzycach!!! Oddaję je wszystkim chętnym, co do jednej! wink
        • k.karen Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 15:58
          Ty się ciesz, Hardy, że nie wszystkie kobiety wiedzą o Tobie! Dopiero byś miał big_grin
          Pewnie błogosławiłbyś komarzyce, jako milusie stworzonka wink big_grin
          • hardy1 Re: 10 czerwca 2014, CWP 11.06.14, 21:26
            Karen, w takim porównaniu pewnie komarzyce wyglądałyby jako milusie stworzonka boże... uff! Zgiń, przepadnij obrazie kataklizmu demograficznego! wink

Już niech lepiej krąg kobiet mnie znających ograniczy się do moich znajomych smile
    • 1agfa Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 13:27
      Dzień dobry, Paniekwiat i Panowie, dzień dobry Wszystkim smile
      Z przejęcia, ze na krótko tylko mogę zajrzeć nie przywitałem się...
      Upał niemożliwy, komary tną nawet w środku miasta!!
      Na mojej działce odkryłem, że ulubiony miniaturowy jaśmin o szczególnie obfitych, dużych i podwójnych, szczególnie silnie pachnących kwiatach, rosnący obok normalnego jaśminu (chyba na Podwórku zamieszczałem fotkę (?) padł ofiarą podgryzaczy korzeniowych; ostało się ledwie kilka gałązek. Ale żyje i nieco kwiatów już się pokazało. Toteż liczę, że rozkrzewi się z czasem.
      Wyjątkowo sprzyjający robactwu i wszelkim stworom-niszczycielom rok..to po łagodnej zimie.
      Jest także niezwykła ilość mrówek i mszyc.

Hardy, naprawdę masz się nad czym zastanawiać...big_grin big_grin
      Powodzenia!

hardy1 napisał:

(...)
      >
      > Aha... nie wiedziałem, że komarzyce najbardziej lubią wampirzyć na kobietach w
      > ciąży. I teraz się głęboko zastanawiam, gdyż, niestety, komarzyce wyjątkowo mni
      > e "lubią"...uncertain
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16127115,W_Polsce_50_gatunkow_komarow__Na_razie_sa_niegrozne_.html
      • sorel.lina Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 13:53
        "Hoplopis, hoplomania, spiskopisja itd."

SPISKOPISJA!!! Doskonałe! big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • hardy1 Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 14:35
          Dawniej byli dziejopisy, teraz są spiskopisy wink
        • k.karen Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 16:00
          sorel.lina napisała:

> "Hoplopis, hoplomania, spiskopisja itd."
          >
          > SPISKOPISJA!!! Doskonałe! big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

PiS sam dostarcza mi pomysłów big_grin
          Sama się z tego śmieję smile
      • hardy1 Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 14:34
        Cześć Agfo smile A to podgryzaczy masz na działce, no! Sam ich wygryź smile
        • 1agfa Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 15:16
          big_grin Pomyslę, jak "wygryźć" , praktyczne rady chętnie widziane - teraz już muszę lecieć, jeszcze kilka dni mocno zajętych, zresztą miłych smile
          Odkrywam świetne restauracje ze znakomitym jedzonkiem (chociaż wpadki też się trafiają). Samo życie! smile
          Dn.

hardy1 napisał:

> Cześć Agfo smile A to podgryzaczy masz na działce, no! Sam ich wygryź smile
          • k.karen Re: 10 czerwca 2014, CWP 10.06.14, 16:02
            Smakowitych degustacji, Agfo i miło spędzonego czasu z gośćmi smile
          • hardy1 Re: 10 czerwca 2014, CWP 11.06.14, 21:28
            Agfo, może zapraszaj na działkę kobiety w ciąży? Na owoce, odpoczynek na łonie natury czy jakoś tak... coś wymyślisz! Zawsze jakiś lep na komarzyce będzie, innych mniej kąsać będą suspicious
            • 1agfa Re: 10 czerwca 2014, CWP 16.06.14, 18:29
              To myślisz Hardy, ze ja niewiasty w stanie odmiennym na łup komarzyc podłych rzucę?! To już wolę sam ramię/łydkę/ itp (mogą se komarzyce wybierać) z niewątpliwym bohaterstwem i ofiarnością nadstawić - gdyby - rzecz jasna - białogłowa w stanie jw. się trafiła.
              Nigdy nie wiadomo, co się trafić może w tymn czasie pełnym niespodzianek! big_grin
              Na pastwę nie oddam suspicious
              (a naprawdę, to odkryłem sposób: dym! Dużo dymu ze spalania rozmaitych specjalnych "pachnideł". W nosie kręci, oczy łzawią, ale ten dym pełzający i wiaterkiem niesiony wszelkie komarzyce gna precz big_grin)

hardy1 napisał:

> Agfo, może zapraszaj na działkę kobiety w ciąży? Na owoce, odpoczynek na łonie
              > natury czy jakoś tak... coś wymyślisz! Zawsze jakiś lep na komarzyce będzie, in
              > nych mniej kąsać będą suspicious
              • hardy1 Re: 10 czerwca 2014, CWP 16.06.14, 22:08
                No, toś Agfo starego chowu jest! Dżentelmeńskiego smile

... a tyle lat nagłego postępu cywilizacyjnego jest, ludzie latają na Księżyc, a skutecznego środka przeciwko komarzycom jeszcze nie wymyślili. Ot, bieda panie, bieda z tymi samicami tongue_out
    • k.karen 11 czerwca 2014, CWP 11.06.14, 10:27
      Dzień dobry, moi Drodzy smile

Miało być ochłodzenie, a tu już jest 24 stopnie! Jak będzie gorąco po południu, nawet nie chcę myśleć... uncertain

Wrzucę przynajmniej to dla ochłody wink big_grin

https://pu.i.wp.pl/?k=NDQ1MTA5MjksNjUzNzc2&f=002.jpg
      • 1zorro-bis Re: 11 czerwca 2014, CWP 11.06.14, 11:08
        u mnie goraco, deszczowo i paskudnie wilgotno.
      • hardy1 Re: 11 czerwca 2014, CWP 11.06.14, 13:01
        Dzień dobry Wszystkim smile

Upał. Jeszcze trochę i skorzystam z upału w sobie przyjemny sposób - wyrwę się z tych rozpalonych żarem murów miejskich smile
        • k.karen Re: 11 czerwca 2014, CWP 11.06.14, 20:13
          Na wieczór wszystkim - cześć smile

Jak było wcześniej, to nie chcę wspominać, ale za to teraz jest przyjemny chłodek i spadło nawet aż... 5 kropli deszczu big_grin Może jeszcze później trochę popada...

Hardy, byłabym bardzo zdziwiona gdybyś nie korzystał w przyjemny sposób, może nie z upałów, ale z możliwości cudownego chłodzenia się w jeziorze. Należy Ci się po pracy smile smile smile
          A masz tych jezior w pobliżu do wyboru i koloru, na każdy dzień tygodnia może być inne.
          • hardy1 Re: 11 czerwca 2014, CWP 11.06.14, 21:32
            Korzystałem, Karen smile Półtorej godziny popływałem , odpocząłem psychicznie smile
            Tylko na plaży niezbyt mogłem się poopalać i poczytać książkę. Jak na złość ciągle musiałem odpowiadać na "dzień dobry". Uwzięli się dzisiaj czy co?! Zamiast się uczyć... tongue_out

A u Ciebie kilka kropelek deszczu spadło? U mnie nawet jedna nie spadła... ale czuję, że pogoda chyba się zmienia. Zobaczymy jutro...
            • k.karen Re: 11 czerwca 2014, CWP 11.06.14, 21:58
              Nie zazdroszczę Ci Hardy tego "dzień dobry panie psorze" big_grin Może też z książkami wybrali się na plażę? big_grin

Zmienia się pogoda. Księżyc się dopełnia (13 czerwca), a po pełni zawsze leje. Mam tylko nadzieję, że to nie będą huragany i nawałnice takie jak w regionie Zorro.
              • hardy1 Re: 11 czerwca 2014, CWP 12.06.14, 07:42
                Karen, to my w młodości tak mówiliśmy. Teraz jest tylko "dzień dobry". Pokolenie sms-ów wink

Przynajmniej, wracając z półtoragodzinnego pływania, "poprosiłem" kilka dziewcząt aby nie wypływały na materacach tak daleko od brzegu smile Kurde, znowu muszę kilka słów w pracy poopowiadać, jak zachowywać się nad wodą...
                • k.karen Re: 11 czerwca 2014, CWP 12.06.14, 08:34
                  Dzień dobry smile
                  Uff... jak miło się oddycha chłodnym powietrzem smile

Hardy, młode pokolenie ma dzisiaj dużo większe możliwości i może więcej dowiedzieć się o świecie, ale robi się coraz bardziej internetowe i smsowe, zapominając że życie nie polega na zbieraniu informacji, tylko na prawidłowych, zdrowych i normalnych kontaktach w realu smile
                  • hardy1 Re: 11 czerwca 2014, CWP 12.06.14, 15:34
                    No cóż, Karen... każde pokolenie jest inne. Inne, to nie znaczy gorsze. Tylko starsi często narzekają, że "za moich czasów..." wink

Czy my byliśmy też tacy, jak chcieliby nasi rodzice i ówcześni starsi? wink
                • 1zorro-bis Re: 11 czerwca 2014, CWP 12.06.14, 09:18
                  jestes na urlopie juz?big_grin
                  hardy1 napisał:

> Karen, to my w młodości tak mówiliśmy. Teraz jest tylko "dzień dobry". Pokoleni
                  > e sms-ów wink
                  >
                  > Przynajmniej, wracając z półtoragodzinnego pływania, "poprosiłem" kilka dziewc
                  > ząt aby nie wypływały na materacach tak daleko od brzegu smile Kurde, znowu muszę
                  > kilka słów w pracy poopowiadać, jak zachowywać się nad wodą...
                  • hardy1 Re: 11 czerwca 2014, CWP 12.06.14, 15:33
                    Na czym jestem, Zorro?! shock
                    Jestem w najgorętszym okresie pracy, w najgorętszej porze roku big_grin
                    Tyle, że znajduję po południu czas na pływanie i rowerowanie, kiedy tylko mogę. To świetny wypoczynek psychiczny smile
    • hardy1 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 07:37
      Dzień dobry Wszystkim smile Chyba dzisiaj ci, narzekają na upały, leciutko odpoczną smile
      • 1zorro-bis Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 07:46
        no, nie wiem.....U mnie znowu sie zaczyna!
        • k.karen Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 08:27
          Zorro, upał się u Ciebie znowu zaczyna, czy nawałnice?
          To ważne, bo prawdopodobnie za kilka dni przesunie się ten front do nas.

smile
          • 1zorro-bis Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 09:17
            nawalnice chwala Bogu minely. Ale zaczyna sie znowu upal i zapowiadaja po 30 ° C w cieniu.....
            • k.karen Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 14:59
              1zorro-bis napisał:

> nawalnice chwala Bogu minely. Ale zaczyna sie znowu upal i zapowiadaja po 30 °
              > C w cieniu.....

U mnie znowu zaczyna przygrzewać... uncertain
              • hardy1 Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 15:27
                ... a u mnie trochę lżej... ale pogoda bardzo niepewna. Może być burza, może przejdzie bokiem
                • hardy1 Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 15:28
                  Dzisiaj potrzebuję odpoczynku. Ciężki okres w pracy... uff smile
                  • 1agfa Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 15.06.14, 00:10
                    Współczuj, masz wyjątkowo trudny ten rok (chyba)...ale po staremu zazdroszczę jezior - czy może być coś lepszego ponad kąpiel i solidne pływanie w "żywej", szeroko rozlanej wodzie, która zmywa znużenie?!
                    Tak to zapamiętałem, powodzenia Hardy smile
                    Z pływackim pozdrowieniem suspicious

hardy1 napisał:

> Dzisiaj potrzebuję odpoczynku. Ciężki okres w pracy... uff smile
                    • hardy1 Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 15.06.14, 09:36
                      Nie narzekaj, Agfo, u Ciebie też chyba jest gdzie popływać. Chociaż nie przeczę, mam tych jezior kilka, może i ...naście "pod nosem", w promieniu kilkunastu kilometrów; więc mogę nawet na dwie-trzy godzinki wyskoczyć, albo w czasie rowerowej wycieczki wskoczyć dla ochłody smile
                      • 1agfa Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 16.06.14, 18:40
                        Nie narzekam, ale głownie w grę wchodzą tylko baseny i to mi musi wystarczać. Zresztą - wystarcza. Wisła...kiedyś-kiedyś można było się kąpać, pływać; czysta była i jasna. Było wiele lat wiślanej wody ściekowej ("chcesz mieć wrzody, wejdź do wody"), ale teraz, powoli, królowa polskich rzek powraca do dawnej czystości - nawet ryby w niej żyją. Koty wprawdzie tych ryb nie jedzą, nie chcą i nosami kręcą (hmmmm...), ale jak śpiewał Grechuta -"... nie od razu..." wink

hardy1 napisał:

> Nie narzekaj, Agfo, u Ciebie też chyba jest gdzie popływać. Chociaż nie przeczę
                        > , mam tych jezior kilka, może i ...naście "pod nosem", w promieniu kilkunastu k
                        > ilometrów; więc mogę nawet na dwie-trzy godzinki wyskoczyć, albo w czasie rower
                        > owej wycieczki wskoczyć dla ochłody smile

Najbliższe (?) jeziorko jest w Piasecznie, tam odbywał się pierwszy tegoroczny triathlon (ćwiartka Ironmana) smile
                        • hardy1 Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 16.06.14, 22:04
                          Baseny nie dla mnie, za małe smile

Pamiętam czasy, kiedy w Wiśle było kąpielisko miejskie. Może jeszcze trochę lat i znowu nasza królowa rzek będzie dopuszczona do kąpieli? smile
      • eb13 Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 12:55
        Ale tylko leciutko big_grin w murach nadal 27 stopni sad

dzień dobry Wszykim big_grin

Karen, czy Ty zmieniłaś nr komórki ? smile
        • k.karen Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 13:23
          Cześć Ebi, super że zajrzałaś kiss

Nie, nie zmieniłam n-ru tela. Zmieniłam tylko aparat na cywilizowany, teraz mam takiego fajnego smartfona i zabawy z nim co niemiara smile smile smile
          • eb13 Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 13:46
            też lubię nowe zabawki i nie wiem jak Ty, ale ja zawsze zaczynam od testu na inteligencję tzn. "rozgryzam" sprzęt metodą prób i błędów, a jak moja inteligencja szwankuje, to dopiero wtedy sięgam do instrukcji big_grin
            • k.karen Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 14:23
              Teraz prawie wszystkie urządzenia obsługuje się intuicyjnie. Instrukcje jeśli są, to skrócone smile

Ale najpierw to dokładnie czytam umowę, tam są dużo istotniejsze informacje, bo dotyczą ewentualnych późniejszych kosztów, jeśli uruchomi się jakąś niechcianą aplikacjęsmile
            • hardy1 Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 15:31
              No popatrz, kogo moje oczy w monitorze "widzą" wink Cześć Ebi...chyba muszę rzec - kopę lat! wink
              • hardy1 Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 22:03
                ... a teraz już... mecz, mecz, mecz smile
                • k.karen Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 22:11
                  Hardy, podobno były jakieś problemy z transmisją otwarcia Mundialu, mam nadzieję, że mecz będzie można obejrzeć już bez zakłóceń smile

Miłego oglądania...smile
                  • hardy1 Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 12.06.14, 22:52
                    Karen, widocznie w przewidywaniu kłopotów z transmisją z otwarcia, nie oglądałem tego.
                    Natomiast mecz jest ciekawy i bez przerw w transmisji smile
                  • 1agfa Re: 12 czerwca 2014, czwartek, CWP 15.06.14, 00:04
                    Dobry wieczór Wszystkim, Panie kwiat i Panowie smile
                    Widzę z radością że Punkcik kwiat zagląda, Eb kwiat dawno niewidziana także - pozdrowienia.
                    Mam już "z górki, kto miał wyjechać - wyjechał, kto miał zostać - jeszcze został; odpoczywam smile
                    I zaglądam niniejszym z pozdrowieniami i z nadzieją, że Ktoś słońce i pogodę mi podeśle (najuprzejmiej upraszam wink), jako że od dwóch dób z hakiem deszcz nużąco leje i leje, niemal nieprzerwanie i potężnymi strugami. Zimno i wietrznie, okna poprzymykane, najwyraźniej moi goście zabrali ze sobą moją pogodę, do odległych obcych krajów!! suspicious

Pociechą jest tylko, że mecze smile
                    dn.

Dobrej, spokojnej nocy Wszystkim smile
                    • hardy1 15 czerwca 2014, niedziela, CWP 15.06.14, 09:17
                      Dzień dobry Wszystkim w niedzielę smile

Agfo, pogoda w piątek i sobotę okropna nad morzem... uncertain

Dzisiaj z rańca jest trochę lepiej. Oby się utrzymała...

Za to jest co oglądać na Mundialu smile Mecze zacięte, emocjonujące, piękne bramki... nie żal zarywać nocy smile
                      • k.karen Re: 15 czerwca 2014, niedziela, CWP 15.06.14, 10:27
                        Dzień dobry, Agfo, Hardy i WKN smile

U mnie słonecznie. Niebo niesamowicie błękitne, powietrze rześkie, chłodne i od rana pachnące cudownymi różami smile

Wszystkim miłego dnia smile
                        • 1zorro-bis Re: 15 czerwca 2014, niedziela, CWP 15.06.14, 11:15
                          dziendoberek! Pogoda nareszcie dla ludzi - slonecznie i bez dzikiego upalu. byle do urlopu.....big_grin
                          • wirujacypunkt Re: 15 czerwca 2014, niedziela, CWP 15.06.14, 14:13
                            Witam wczesnym popołudniem smile
                            Piję kawę i zagryzam smacznym jabłecznikiem, spoglądając w niebo i co widzę?
                            Widzę, że słoneczko nieśmiało zza chmur wygląda.
                            Słonecznego popołudnia dla wszystkich smile

• eb13 Re: 15 czerwca 2014, niedziela, CWP 15.06.14, 16:17
                              A witam, witam wszystkich bardzo serdecznie - jak widzicie czasem lubię robić niespodzianki i przypomnieć o swoim istnieniu big_grin

Kawę właśnie skończyłam pić, jabłecznika niestety nie mam, ale mam jabłka i ciastka, a to już prawie jak jabłecznik wink

"Zorku", zgadzam się z Tobą w kwestii pogody i nawet już wysłałam odpowiednią petycję w tej sprawie - zwłaszcza, że niektórzy mają już wolne i to do końca lipca big_grin

Karen, chyba jednak udało mi się załatwić te korki smile
                              • hardy1 Re: 15 czerwca 2014, niedziela, CWP 15.06.14, 22:41
                                ... a więc podsumuję - dzisiaj nie padało, nie było upalnie i parnie, idealna była na rekreacyjną, 50-kilometrową wycieczkę rowerową smile
                                ... i z taką pogodą byle do urlopu!

Dobre podsumowanie? wink
                                A mecze są naprawdę ciekawe smile
                                • hardy1 Re: 15 czerwca 2014, niedziela, CWP 15.06.14, 22:43
                                  PS. Ebi, pogłoski o Twojej śmierci forumowej też okazały się przedwczesne wink
                                  • 1zorro-bis Re: 15 czerwca 2014, niedziela, CWP 16.06.14, 07:28
                                    ....no i dzisiaj wszyscy zyja. Mimo ze poniedzialek.big_grin
                                    • hardy1 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 07:40
                                      ...tyle, że niektórzy są już spóźnieni i muszą się pośpieszyć tam, gdzie ich wyczekują wink
                                      • k.karen Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 08:36
                                        Dzień dobry słonecznie, Wszystkim smile

Miłego dnia, spokojnej pracy, a kto urlopuje - udanego wypoczynku smile
                                        • hardy1 Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 14:08
                                          Karen, dziękuję za życzenia "spokojnej pracy" tongue_out Gdyby mogły się te życzenia ziścić... wink
                                          • k.karen Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 15:12
                                            Przecież życzyłam, Hardy, po to, żeby się ziściły smile Ale jeśli się nie ziściły, to znaczy, że mam niezbyt dobre układy z panem B. confused
                                            • hardy1 Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 16:32
                                              Karen, a możesz mi wytłumaczyć, dlaczego do południa była piękna pogoda (praca), natomiast teraz uwięziłem się w domu (wolne)? Chciałem skorzystać z wolnej chwili. nacieszyć się pogodą, wyszedłem i... musiałem szybko wracać. Zbiera się na burzę uncertain

To woła o pomstę do nieb... pana B.! Dlaczego nie jest odwrotnie?! tongue_out
                                              • k.karen Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 21:14
                                                Nie wiem Hardy, słowo daję, że przesyłałam Ci dobrą pogodę na popołudnie smile Może to jakieś zakłócenia w transmisji? big_grin
                                                • hardy1 Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 22:02
                                                  Pewnie tak, to te zakłócenia... wink
                                        • 1agfa Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 18:49
                                          Dziękuję za życzenia Karen smile
                                          Spędziłem upojny kawał dnia u okulisty. O dziwo było spokojnie, sympatycznie...i strasznie długo.
                                          Na zewnątrz słońce chwilami wprost oślepiające i ogólnie ciepło, chociaż robiło się chłodnawo, kiedy tylko się skrywało za przelotne chmury.
                                          Pogodowo jest fajnie smile

k.karen napisała:

> Dzień dobry słonecznie, Wszystkim smile
                                          >
                                          > Miłego dnia, spokojnej pracy, a kto urlopuje - udanego wypoczynku smile
                                          • hardy1 Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 20:11
                                            Cześć, Agfo smile
                                            Piszesz spokojnie, więc nie było tak źle u okulisty wink
                                          • k.karen Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 21:17
                                            Cześć, Agfo smile
                                            Współczuję "nasiadówki" u okulisty.
                                            Ale co do lubienia pogody, to jesteśmy zgodni - ciepło z chłodnym wiaterkiem, słonecznie ale nie upalnie smile Pewnie tylko Hardy wolałby upały? big_grin
                                            • hardy1 Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 22:01
                                              Hej Karen smile
                                              Wiesz dobrze, co lubię big_grin Ale nie ma tego złego... pogoda po południu się popsuła, za to robię to, co i tak musiałbym zrobić smile
                                          • 1agfa Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 16.06.14, 22:21
                                            Oto link w sprawie konkursu na najpiękniejszą fotkę najpiękniejszego kota/najpiekniejszej kotki!!
                                            Proteguję niniejszym i zachęcam do głosowania (z załaczeniem linku), w porozumieniu i spiskując w rzeczonej sprawie wink ! z Damą z Forum ze Dworum.
                                            Obyło się bez podsłuchów, a może? ...hmmm...
                                            Jako że zwierzaki są fascynujące nad wyraz (psiarz się ostał kociarzem, jak wiadomo), liczę na zainteresowanie Podwórkowiczów.

www.klubkotajasna8.blogspot.com/2014/06/gosujemy-konkurs-rocznicowy-2014.html
                                            smile
                                            Jest możliwość głosowania na kilka kotów, z czystym sumieniem - wybór jest nadzwyczaj trudny!
                                            Co nie znaczy, że nie mam swego ulubieńca, jakżeby inaczej wink
                                            • 1zorro-bis Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 17.06.14, 07:10
                                              niestety, nie mam juz ani psa ani kota. Wszystkie zwierzaki sa na wiecznych lowach....
                                              • hardy1 Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 17.06.14, 08:59
                                                ... ja zaś będę miał psa. Za kilka lat, kiedy nie będę już pracował. Nie mógłbym teraz zamykać psa w mieszkaniu na kilka godzin...
                                                Ale pod link od Agfy zaglądnę smile
                                              • k.karen Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 17.06.14, 10:10
                                                Mój też, od ponad roku na wiecznych łowach...
                                            • k.karen Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 17.06.14, 10:09
                                              W związku ze związkiem wink, zagłosowałam na dwa koty, ale z czystym sumieniem, bo właśnie te najbardziej mi się podobają smile

1agfa napisał:

> Oto link w sprawie konkursu na najpiękniejszą fotkę najpiękniejszego kota/najpi
                                              > ekniejszej kotki!!
                                              > Proteguję niniejszym i zachęcam do głosowania (z załaczeniem linku), w porozumi
                                              > eniu i spiskując w rzeczonej sprawie wink ! z Damą z Forum ze Dworum.
                                              > Obyło się bez podsłuchów, a może? ...hmmm...
                                              > Jako że zwierzaki są fascynujące nad wyraz (psiarz się ostał kociarzem, jak wia
                                              > domo), liczę na zainteresowanie Podwórkowiczów.
                                              >
                                              > rel="nofollow">www.klubkotajasna8.blogspot.com/2014/06/gosujemy-konkurs-rocznicowy-2014.html
                                              > smile
                                              > Jest możliwość głosowania na kilka kotów, z czystym sumieniem - wybór jest nadz
                                              > wyczaj trudny!
                                              > Co nie znaczy, że nie mam swego ulubieńca, jakżeby inaczej wink
                                            • 1agfa Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 18.06.14, 22:51
                                              www.klubkotajasna8.blogspot.com/2014/06/gosujemy-konkurs-rocznicowy-2014.html

A jeszcze raz wklejam link do kociego Konkursu. Dziękując Wszystkim Podwórkowiczom, Bywalcom, Przechodniom i Czytaczom, którzy pod link zajrzeli i zagłosowali, namolnie proszę o jeszcze. Jest cały dzień jutrzejszy, do 19. czerwca do godziny 20.oo - można głosować.
                                              Jako ze cisza wyborcza obowiązuje, to nie opiszę wrażeń i wniosków (a także własnych wspomnień) które się na widok poszczególnych fotek odezwały.
                                              Jednak kto wie, czy później tego nie zrobię, uciekaj kto żyw! big_grin A dokąd? Pod link! wink

Pozdrawiam smile
                                              • k.karen Re: 16 czerwca 2014, poniedziałek, CWP 22.06.14, 09:56
                                                Głosowałam, Agfo smile Ale niestety, "naszym" faworytom nie udało się zwyciężyć uncertain
                                                Nic to, na pewno będą jeszcze następne wybory smile
    • hardy1 17 czerwca 2014, wtorkowy CWP 17.06.14, 08:48
      Dzień dobry z rańca smile

Myślicie, że wspomnę o tym, o czym media nadają od rana do wieczora? A nie. O tym jest wszędzie.
      Wspomnę o czymś innym - od najmniejszym rozruszniku serca, który jest dziesięć razy mniejszy od dotychczasowych smile :
      www.tvn24.pl/rewolucja-medyczna-najmniejszy-rozrusznik-serca-na-swiecie,440334,s.html
      • k.karen Re: 17 czerwca 2014, wtorkowy CWP 17.06.14, 10:16
        Dzień dobry smile

Hardy, dobrze mówisz "media mówią o tym od rana do wieczora", dodam od siebie - histeryczne media! smile

Ten rozrusznik to wielkie osiągnięcie, raz z powodu gabarytów, a dwa, że pacjent już na drugi dzień po zabiegu może normalnie funkcjonować smile

Lepiej jednak, jeśli nikt z nas nie będzie musiał korzystać z tego urządzenia, czego życzę Wszystkim smile
        • k.karen Re: 17 czerwca 2014, wtorkowy CWP 17.06.14, 14:28
          Czy mieliście też problemy z wejściem na forum?
          Musiałam wyczyścić historię, ale nic to nie dało. Dopiero po wyłączeniu i ponownym włączeniu kompa wszystko wróciło do normy.
          • hardy1 Re: 17 czerwca 2014, wtorkowy CWP 17.06.14, 16:08
            Tak, próbowałem zaglądnąć na Podwórko dwie godziny temu. Było to samo; sprawdziłem przez różne przeglądarki. Cały portal GW tak miał, nie tylko na forum.
            Teraz tylko odświeżyłem stronę i wszystko już w porządku.
            • 1agfa Re: 17 czerwca 2014, wtorkowy CWP 18.06.14, 20:32
              Tak jest. Zaglądałem około południa - nie wyświetlało się nic: był komunikat, że połączenie nie może być wykonane (coś w tym rodzaju), biała ściana.
              To była ogólno-gazetowa (portalowa) awaria. Chyba.
              Nie wiem, jak długo trwała, bo potem byłem mocno zajęty. Czytam że aż do wieczora prawie. HOHO!

hardy1 napisał:

> Tak, próbowałem zaglądnąć na Podwórko dwie godziny temu. Było to samo; sprawdzi
              > łem przez różne przeglądarki. Cały portal GW tak miał, nie tylko na forum.
              > Teraz tylko odświeżyłem stronę i wszystko już w porządku.
        • hardy1 Re: 17 czerwca 2014, wtorkowy CWP 17.06.14, 16:06
          Cześć Karen smile
          Oj nie, lepiej aby nie było potrzeby wszczepiania rozrusznika. Jednak wśród krewnych ktoś ostatnio dostał taki. Dokładnie tam, jak napisano w artykule. Trzeba uważać przy powitaniu, widoczny jest pod skórą. Ten nowy bardzo ułatwi codzienne życie smile
    • hardy1 18 czerwca 2014, środowe CWP 18.06.14, 07:26
      Jak tam? Wstali? To otworzyć okno, głęboki oddech i gimnastykę poranną zalecam. W kolejne dni to samo. Ręczę za efekty. Długotrwałe smile

I tym optymistycznym zaleceniem rozpoczynam dzień smile
      • k.karen Re: 18 czerwca 2014, środowe CWP 18.06.14, 09:48
        Wstałam, Hardy, wstałam już dawno i kilka razy zbiegłam po schodach, a później weszłam. Mogę więc zaliczyć to do porannej gimnastyki smile

Wszystkim miłego, słonecznego i jak trzeba to spokojnego dnia smile
        • 1agfa Re: 18 czerwca 2014, środowe CWP 18.06.14, 20:23
          W porze popołudniowej
          tkliwe wspomnienie za utraconą...

Była kiedyś gazetka popołudniówką zwana
          co z treścią podkasaną po bulwarach chadzała.
          Były w tej gazetce żart, mydło i powidło,
          zabawny felietonik, kuplecik, malowidło
          i z sądowej sali - ile komu dali.
          W kulisach i zza kulis reportaż, ciekawostka,
          polityczny artykuł, teatralne smaczki,
          Kino! także kaczki, jaja, buraczki,
          ceny z handlowej hali - również podawali.
          Ktoś mi zabrał gazetkę, strawę lekką acz z gustem...
          (i jak?! srebrnym telegra(f)mem?!)
          Teraz - popołudnia są smutne...
          cierpię - popołudnia są puste...

Ekspres Wieczorny!

...Gazeta się tak zwała!
          Kto mi ją zabrał, zarżnął,
          wyrwał mi radość z ciała suspicious
          Co ktoś zrobił z gazetą mą tak lubianą szczerze
          Uwierzyć ciągle nie chcę, i ciągle nie wierzę!! big_grin
          Srebrny telegra(f)m został wysłany
          By los Ekspresu był przerąbany?!

teraz liczę se: a be ce pe ce
          • k.karen Re: 18 czerwca 2014, środowe CWP 18.06.14, 21:21
            Dobry wieczór, Agfo smile

Świetna fraszka! Super! smile
            I jak bardzo prawdziwa...ręce opadają z tą dzisiejszą prasą. Gdzie człowiek nie spojrzy, to tylko "rewelacje" w stylu "Dorn sika we własnym ogrodzie", albo inne afery ogórkowe... ble!

1agfa napisał:

> W porze popołudniowej
            > tkliwe wspomnienie za utraconą...
            >
            > Była kiedyś gazetka popołudniówką zwana
            > co z treścią podkasaną po bulwarach chadzała.
            > Były w tej gazetce żart, mydło i powidło,
            > zabawny felietonik, kuplecik, malowidło
            > i z sądowej sali - ile komu dali.
            > W kulisach i zza kulis reportaż, ciekawostka,
            > polityczny artykuł, teatralne smaczki,
            > Kino! także kaczki, jaja, buraczki,
            > ceny z handlowej hali - również podawali.
            > Ktoś mi zabrał gazetkę, strawę lekką acz z gustem...
            > (i jak?! srebrnym telegra(f)mem?!)
            > Teraz - popołudnia są smutne...
            > cierpię - popołudnia są puste...
            >
            > Ekspres Wieczorny!
            >
            > ...Gazeta się tak zwała!
            > Kto mi ją zabrał, zarżnął,
            > wyrwał mi radość z ciała suspicious
            > Co ktoś zrobił z gazetą mą tak lubianą szczerze
            > Uwierzyć ciągle nie chcę, i ciągle nie wierzę!! big_grin
            > Srebrny telegra(f)m został wysłany
            > By los Ekspresu był przerąbany?!
            >
            > teraz liczę se: a be ce pe ce
            • 1agfa Re: 18 czerwca 2014, środowe CWP 18.06.14, 22:40
              Karen smile Ekspres Wieczorny prawdziwie fajny był. I skrytożerczo spłył. A be ce pe ce.
              Skrytożercom Ekspresu Wieczornego mówię gromkie i stanowcze nie!!
              (a fraszka-igraszka wink)
    • hardy1 19 czerwca 2014, czwartek, CWP 19.06.14, 05:09

Słońce dawno wstało., jeszcze świeci... to na co czekacie? Czemu oczek nie otwieracie? Z wyr się nie zrywacie? Twarzy wodą nie przemywacie? Do życia nie przymierzacie? wink

Miłego przedłużonego weekendu smile Do napisania smile
      • k.karen Re: 19 czerwca 2014, czwartek, CWP 22.06.14, 09:59
        Dzień dobry w ostatni dzień długiego weekendu smile

Pogoda... a co tam pogoda! smile Można i bez ładnej pogody wykorzystać wolny czas na przyjemny odpoczynek smile
        • wirujacypunkt Re: 19 czerwca 2014, czwartek, CWP 22.06.14, 18:55
          Miłego wieczoru, mimo wszystko wink
          • k.karen Re: 19 czerwca 2014, czwartek, CWP 22.06.14, 19:18
            I Tobie też, Bączku smile

A najważniejsze, że nie dajemy się zwariować wink
            • k.karen Co tam polityka, to jest wiadomość dnia! :) 22.06.14, 21:34
              Dwumiesięczny szczeniak wpadł do studni kanalizacyjnej, ale dzięki dobrym ludziom został uratowany smile Brawa dla ratowników! smile

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pies-w-studni-wyciagalo-go-pogotowie-gornicze,442014.html
              I tym optymistycznym akcentem można zakończyć dzień smilesmilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka