16.04.15, 09:48
jakiż ja jestem szczęśliwy, że nie uciekłem z kraju na Zachód tylko tu pracuję i tu płacę podatki.
Bo przecież UE nie jest jakąś firmą do ZATRUDNIANIA POLAKÓW!,
Bo ja jestem w sile wieku i dlatego nie wyjechałem ani do Jawstrii , ani do mniemiec, bo tu nie miałby kto za mnie oracować i nie miłby kto płacić podatków i wtedy by było do D... Choć kryzys byłby tak wielki, że żadna gorzelnia by nie zbankrutowała bo wszyscy piliby na umór i bezrobocie by spadło, bo byłoby sporo wakatów.

FAkTYCZNIE MAMY DO CZYNIeNIA Z PONADwYMIAROWYM KABARETEM!

O Tępota, o Mores!
Obserwuj wątek
    • sak.ral Re: Ach i ach 16.04.15, 10:08

wybory prezydenckie tuż,tuż,a jeszcze trochę i parlamentarne
      popijam drugą kawę,i tak sobie myślę (zdarza się ) dlaczego
      ja mam prawo do oddania głosu,toć w Polsce nie płacę podatków
      i nie mam stałego zameldowania.
      To ja mam meblować dom koleżankom i kolegom w Polsce?
      • wscieklyuklad Re: Ach i ach 16.04.15, 10:24
        Bo widzisz, Sakralu, prawdziwa demokracja polega właśnie na tym, że dany kraj nie wyklucza, iż Polonią kieruje autentyczna troska o jego rozwój, jak i nie wyklucza, iż kiedyś na krócej, lub stałe powróci w rodzinne progi.
        Rozsądnie myślący człowiek ( w odróżnieniu od tępego nienawistnika i prymitywa) będzie w swych wyborach kierował się dobrem ogółu a nie wyłączną chęcią zrobienia komuś na złość.

Choć z drugiej strony kiedy analizuję np. Ostatni konkurs na prezesa Zusi, to odruchowo zadaję sobie pytanie, czy nie ma tu jakiejś analogii. Dużym przedsiębiorstwem kieruje bowiem ktoś wyłanianych w konkursie - w omawianym przypadku musi wykazać się głęboka wiedzą teoretyczną i zdolnościami myślenia twórczego gwarantującego postęp.
        Jeśli ktoś natomiast poszukuje wyłącznie wieści kiełkujących w szambie, to jaki może być jego wkład w rozwój ojczyzny?
        No tak, ale jak testować i wyłapywać te zera?
        Jak pozbawiać ich prawa głosu wynikającego wyłącznie ze zgorzknienia, nienawiści, poczucia samotności i wyobcowania emigracyjnego?
        Wniosek? Demokracja musi płacić za to, że jest demokracją. Historia natomiast uczy, że każdy oszołom kprędzej, czy pózniej kończy na śmietniku historii.
        Rozsądną większość cechuje bowiem umiłowanie wartości a nie pęd ku destrukcji.
      • sorel.lina Re: Ach i ach 16.04.15, 10:24
        sak.ral napisał:

> wybory prezydenckie tuż,tuż,a jeszcze trochę i parlamentarne
        > popijam drugą kawę,i tak sobie myślę (zdarza się ) dlaczego
        > ja mam prawo do oddania głosu,toć w Polsce nie płacę podatków
        > i nie mam stałego zameldowania.
        > To ja mam meblować dom koleżankom i kolegom w Polsce?

Ty nikomu nie próbujesz meblować domu na Twoją modłę, ani nie masz pretensji do pouczania z pozycji rzekomej moralnej wyższości.
        Jesteś Polakiem - emigrantem i normalnym człowiekiem, nie naznaczonym kwasem i żółcią wypływającą z frustracji. No i przede wszystkim nie cierpisz na manię wielkości i nie masz ponadwymiarowo wybujałego ego!
        Pozdrawiam ciepło, Sakralu! (chociaż wolę: Mirku) smile
        • sak.ral Re: Ach i ach 16.04.15, 10:52

Sorellino

zróbmy tak,niech zostanie nick Sakral,a Mirek też ładnie
          w alfabecie niemieckim nie ma litery ł,to ja wtedy
          Miroslaw jestem

wczoraj koledzy w saunie pytali czy ja
          i piłkarz Klose (link) mamy z sobą coś wspólnego
          w pytaniu szukałem podtekstu,a tu nie,chodziło
          o pokrewieństwo,to nie moja rodzina,a szkoda

• sorel.lina Re: Ach i ach 16.04.15, 10:58
            sak.ral napisał:

>
            > Sorellino
            >
            > zróbmy tak,niech zostanie nick Sakral,a Mirek też ładnie

To znaczy , Sakralu, że mogę się do Ciebie zwracać - Mirku? smile
            • sak.ral Re: Ach i ach 16.04.15, 11:10

Sorellino
              cała przyjemność po mojej stronie

Mirek (link)
      • 1zorro-bis Re: Ach i ach 16.04.15, 10:48
        nikt Cie przeciez nie zmusza.....smirk
        Jest demokracja.
        sak.ral napisał:

>
        > wybory prezydenckie tuż,tuż,a jeszcze trochę i parlamentarne
        > popijam drugą kawę,i tak sobie myślę (zdarza się ) dlaczego
        > ja mam prawo do oddania głosu,toć w Polsce nie płacę podatków
        > i nie mam stałego zameldowania.
        > To ja mam meblować dom koleżankom i kolegom w Polsce?
        • wscieklyuklad Re: Ach i ach 16.04.15, 10:59
          Sądzę, że to ani dylemat przymusu, ani prawo demokracji.
          Sakral czerpie swą wiedzę z obu stron "barykady" i spośród różnych relacji i opinii potrafi wyłowić coś co będzie wypadkową ocen.
          Prymitywny tępak natomiast węszy jedynie za przejawami jadu, wiecznego biadolenia i jako taki ( pomijając barierę intelektualną, jakiej nie przezwycięży, choć mówią, że repetitio itd) nigdy nie wyrobi sobie przekonania opartego na trendzie obiektywnym.
          Dylemat Sakrala wynika więc według mnie z obawy, iż poprzez nierozważną np. Decyję wyborczą, może przyłożyć rękę do akceptacji czegoś niekorzystnego z punktu widzenia ogółu przy czym to nie on będzie ponosić konsekwencje takiego głosowania, ale ci, których " uszczęśliwił".
          • wscieklyuklad Re: Ach i ach 16.04.15, 11:05
            Tępak natomiast dąży jedynie do obalenia panującego porządku, bez perspektywicznej analizy konsekwencji.
            Pierwsza z brzegu analogia, to państwo islamskie.
            Gdyby Bush przewidywał do czego doprowadzi wojna iracka, pewnie zaangażowałby się w inny konflikt.
            Wiosna arabska też zaczyna rodzić zgniłki.
            Po prostu są takie historyczne uwarunkowania, które winny być pozostawione tuziemcom
            Saddam mordował i prześladował? Ale nie gwałcił 12 letnich Jazydek i odbudowywał a nie wysadzał w powietrze starożytnych miast.
            Dziś cywilizowany świat krzyczy o humanitarnej katastrofie i zbrodniach wojennych.
            Wtedy krzewił cywilizację.
            Tępi już tak mają, że zawsze są ponadwymiarowi pod każdym względem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka