16.05.15, 16:22
"Dobór prowadzących pierwszą debatę prezydencką to jak postawienie Bronisława Komorowskiego przed pluton egzekucyjny. I to przez jego własny sztab.

Sztab Komorowskiego w wyniku przepychanek ze sztabem Dudy zgodził się, aby debatę poprowadziła para dziennikarzy: Dorota Gawryluk i Krzysztof Ziemiec, oboje nie ukrywający konserwatywnych poglądów.

Dorota Gawryluk to dziennikarka Polsatu, zamieszczała swe komentarze w prawicowym „Uważam rze”i katolickim „Idziemy” - tygodniku diecezji warszawsko-praskiej, abp Henryka Hosera i Kościoła radykalnie konserwatywnego.

Krzysztof Ziemiec jest nie tylko prowadzącym programy w TVP, ale także publicystą tygodnika „wSieci” oraz tabloidowego tygodnika „ABC” - obu tytułów związanych z firmą braci Karnowskich, a także SKOK-ami"

/źródło: "Newsweek"/

Dlaczego sztab wyborczy Komorowskiego potulnie zgodził się na prowadzących, których przedstawił PiS??? Dlaczego przynajmniej jeden prowadzący nie jest z innej opcji?
Czy to będzie obiektywnie poprowadzona debata???!!!
Czy własny sztab wyborczy chce Prezydenta poprowadzić na zatracenie?!
W głowie się nie mieści!
Obserwuj wątek
    • wscieklyuklad Re: Debata 16.05.15, 16:46
      Bo to nie będzie debata, tylko do bata!
      • sorel.lina Re: Debata 16.05.15, 17:48
        Opinie z FB:

K.B.: Ja wiem swoje, znam Bronisława Komorowskiego od 25 lat i przekonany jestem, podobnie jak wielu innych, ze to jeden z nielicznych, który myśli sercem, jest oddany idei wolności!

Po miescie moze i jezdzę samochodem, ale z ludzmi rozmawiam. Poza tym, uwazam, ze ludzie oczekują od Prezydenta, nie uczciwości, nie spokoju, nie rozsądku a tańca na rurze i obiecanek. Wracałem teraz autobusem, czego sie nie nasluchalem. Tyle chamstwa, jadu i zwyczajnej glupoty
        • sorel.lina Re: Mądra babcia 16.05.15, 18:46

Emilia Stankiewicz

Wczoraj o 18:25

A moja mądra Babcia, wielka patriotka, choć mówi o sobie, że jest prostą, niewykształconą kobietą, powiedziała mi dzisiaj, że każdy kto głosuje na Dudę, głosuje na Kaczyńskiego i jest gówniarz z ptasim mleczkiem pod dupą. Bo trzeba mieć bardzo krótką pamięć, żeby zapomnieć, jak nas Kaczyński z Rosją i Niemcami skłócił i że nam tego robić nie wolno, bo to się nigdy dobrze dla Polski nie kończyło. A jak nas znowu skłóci, to ani kredyt, ani 2000 złotych miesięcznie nie wystarczą, żeby godnie żyć. "I powiedz im jeszcze w tym internecie", tak mi przykazała, "żeby sobie politruki książki poczytali, jeśli nie chcą już starych ludzi słuchać i takie są mądre uczone po studiach. Ja mam bliżej, niż dalej, a wy jesteście młodzi i wiele jeszcze przed wami. Nie popsujcie sobie życia dziatki". Koniec cytatu.

Powiadam Wam, słuchajcie starych, prostych i doświadczonych ludzi. Oni mają swoją wiedzę i intuicję. Jak mówi moja Babcia: "Bronek, to nie kolega od wódki. Mówi się Prezydent Komorowski, nawet jak się go nie lubi. To są podstawy!". Powiadam Wam. To właśnie o tym, o czym mówi moja mądra Babcia są te wybory, a nie o kredycie na mieszkanie, emigracji i kwestiach światopoglądowych. O tym będziemy rozmawiać jesienią. Zadania prezydenta to sprawy strategiczne i międzynarodowe.

Bardzo kocham tę kobietę i jej mądrość prostego człowieka.
          • wscieklyuklad Re: Mądra babcia 16.05.15, 19:16
            A ja - jako wielbiciel grilla - już teraz cieszę się na grillowanie Bron-coma.
            Będzie dyyyyyymu!
            Będzie skwierczeeeeeeeeeć, aż miło!
            I ten zapach!

Wędzonka, wędzoneczka,
            to jest moja bajeczka!

Dobra strona grillowania?
            Sztabowcy Bron-coma będą musieli poszukać innej pracy.
            Podobnie jak ich zwierzchnik.

A ja stanę w szranki za pięć lat.

Popatrzcie, w jakiej depresji jest Kanclerz, Szanowny Pan Leszek Miller.
            On ma dopiero prawdziwy zgryz, bo Sejm jest już dlań tylko niedościgłym celem.
            Bron-comę zawsze będzie można usadowić na czele PO-powskiej listy jesienią.
            Dieta jeszcze wyższa, niż pensja prezydencka, więc cóż za zmartwienie?
            • sorel.lina Re: Na kolana! 16.05.15, 21:46
              Prezydent in spe klęczy przed mistyczką. A miał podnieść Polskę z kolan...

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11167957_10203534946609190_7825956521899358218_n.jpg?oh=f32e66c198960c1462228cfbd82485f8&oe=560309D6

• wscieklyuklad Re: Na kolana! 16.05.15, 22:36
                Ta slitfocia zachęciła mnie do wysłania propozycji pytania do obu kandydatów na stanowisko prezydenta.
                Pytanie brzmi: czy przewiduje Pan wprowadzenie bezpłatności parkingów samochodowych w całej Polsce?
                Czy jeśli będą one jednak płatne, to czy przewiduje Pan wprowadzenie jakiejś opłaty maksymalnej, której nie będzie wolno podnieść?
              • sorel.lina Re: Na kolana! 17.05.15, 13:34
                > Prezydent in spe klęczy przed mistyczką. A miał podnieść Polskę z kolan...

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/s526x395/11143568_996574697027844_369237533918247600_n.jpg?oh=0185862e85f0c9eb7c835970a1bce5f5&oe=55CB4899

Pan Andrzej Duda - kandydat na urząd Prezydenta Polski oddaje pokłon Myrnie Nazzour, która twierdzi, że rozmawia z Jezusem i Matką Boską, potrafi w magiczny sposób wydzielać z siebie święty olej oraz bywa dotykana stygmatami.
                • wscieklyuklad Re: Na kolana! 17.05.15, 14:05
                  Ponieważ podobno nie jest zrozumiałe powiązanie słitfoci z pytaniem, jakie przesłałem do debatowiczów, wiec uściślam: obatel na klęczkach przed mistyczką z pewnością przebywa na parkingu o czym świadczy placyk kociołby pod jego "dumnie wyprostowanymi kolanami".
                  Wyraźne poszerzenie świadczy przecież, iż to parking!
                  Ponieważ " stojący dumnie na klęczkach" i pobierający oleje świętomistyczne tkwi w pozie "zaparkowania" więc zastanawiam się, czy opłacił placowe?
                  I dlatego optuję za całkowitym zniesieniem opłat parkingowych w Polsce - stąd wapros.
                • sorel.lina Re: Na kolana! 17.05.15, 16:40
                  Zdjęcie jest z zeszłego roku.

Andrzej Duda przyjechał do Zembrzyc, by syryjska mistyczka Myrna Nazzour pobłogosławiła go przed wyborami do parlamentu europejskiego.
                  - To było dla mnie wielkie przeżycie jako człowieka wierzącego - mówił wówczas człowiek, który za kilka dni może stać się głową państwa. Duda podkreślał że, "Myrna Nazzour jest obdarzona wielkim darem od Boga i to zaszczyt, że mógł się z nią spotkać"

"No to tyle w temacie nowoczesnej Polski, którą Duda chce nam zbudować. Nie wiem, jak wy, ale ja w takim razie chcę jeszcze pożyć w tej staroświeckiej - bez mistyczek i świętości wyciąganych z folii".

Andrzej Saramonowicz

(Andrzej Saramonowicz, producent, reżyser i scenarzysta)
                  • wscieklyuklad Re: Na kolana! 17.05.15, 16:45
                    A czemu tu się dziwić?

2017 rok.
                    Na ten rok przypada stulecie objawień fatimskich. Papież Benedykt XVI 13 maja 2010 roku powiedział: „Łudziłby się ten, kto sądziłby, że prorocka misja Fatimy została zakończona”. Istnieje dość duże przekonanie, że setna rocznica objawienia Maryi, przyniesie nie tylko kolejny wielki cud, porównywalny z „tańcem Słońca”, ale też będzie czasem ostatecznej walki pomiędzy siłami dobra i zła.

Cdn.
                    • wscieklyuklad Re: Na kolana! 17.05.15, 16:46
                      Grażyna Fosar i Franz Bludorf w książce "Zeitfalle" sugerują, że „Ktoś, kto zainicjował program kształtujący całą historię, musiał posiadać dokładną wiedzę na temat czasu i przestrzeni, która dopiero niedawno została zrozumiana z naukowego punktu widzenia. Chodzi o fraktalną strukturę czasu, która powoduje, że wydarzenia historyczne biegną w formie pętli”. Jeśli wydarzenia z roku 1917 uznać za początek takiej pętli, to jej zamknięcie albo przynajmniej jakaś nowa, szczególna właściwość, może być spodziewana właśnie w 2017.

Cdn
                      • wscieklyuklad Re: Na kolana! 17.05.15, 16:47
                        Rocznica objawień w Fatimie zbiega się w czasie z 300-leciem oficjalnego powołania loży masońskiej. W 1917, w jubileusz 200-lecia, masoneria zapowiedziała wejście w „trzeci etap” walki z Kościołem. Sugeruje to, że na 2017 szykowane jest coś, co pokona tę instytucję. Były jezuita i egzorcysta, ksiądz Malachi Martin, autor "Domu smaganego wiatrem", książki, która ma w zaszyfrowany sposób opisywać kulisy prawdziwych wydarzeń z czerwca 1963, kiedy to w sercu Watykanu miało dojść do intronizacji Lucyfera, miał mieć wgląd w trzecią tajemnicę fatimską. Mówił o jej treści, że to „największy koszmar, pomnożony wykładniczo”.

W wywiadzie z 1997 roku (zmarł w 1999) podkreśla, że wydarzenia zapowiedziane w trzeciej tajemnicy nie są oddalone o 200 lat, ani o 50, ani nawet o 20”! Jeśli więc nie są oddalone nawet o 20 lat, to znaczy, że większość tego, co jest tam zapisane, wydarzy się przed 13 maja 2017. Siostra Łucja otrzymać miała wskazówki, które fragmenty Apokalipsy ziszczą się w tym czasie. Interpretacja Martina kieruje nas w stronę… wielkiego rozbłysku słonecznego. Do tego wielka wojna ma się rozpocząć w czerwcu 2016, na 3,5 roku przed „końcem wielkiego ucisku” w grudniu 2019. Twierdził on również, że przywódcy Rosji i Chin mogą znać przynajmniej część tej tajemnicy. Skutek zapowiadanych w niej wydarzeń, może ich prowokować do działań, mających na celu zapewnienie trwania narodu. Pisał: „Myślę, że decydują się na podbój nowych lądów dalej od nadchodzącego nowego bieguna Północnego, aby zapewnić odpowiednie miejsce dla ich populacji. Europa Środkowa, Azja Południowa i Bliski Wschód zapewne zostanie zaatakowana przez Rosję i Chiny”.

Cdn.
                        • wscieklyuklad Re: Na kolana! 17.05.15, 16:48
                          23 września 2017 roku dojdzie również do niespotykanego układu planet, który może bezpośrednio kierować w stronę Biblii. Jest w niej napisane o kobiecie odzianej w Słońce i Księżyc pod jej stopami z koroną na głowie, z 12 gwiazd. Właśnie tego dnia, będzie można zaobserwować taki układ na niebie.

Cdn.
                          • wscieklyuklad Re: Na kolana! 17.05.15, 16:49
                            Przepowiednie Atmatattvy

Bardzo poważnie należy również rozpatrywać przepowiednie Atmatattvy des Adhikariego, ucznia Bhaktivednaty Swamiego Prabhupady. Ten hinduski mędrzec przeszedł w swoim życiu wiele inicjacji. Jego przeżycia, opisywane w serii artykułów "Tantra, mysz i Sai Baba" są niezwykłe. Oto, co zapowiada ten człowiek:

„Muzułmanie wywołają wielką wojnę, i po to by przed nimi się obronić, reszta świata będzie musiała się zjednoczyć: Ameryka, Wielka Brytania, Australia, Japonia, Indie, Pakistan, wszyscy się połączą”.
                            „Co do chrześcijaństwa, to ostatni Papież będzie pół-Papieżem, tzn. w połowie swego pontyfikatu zostanie zabity lub umrze, co będzie ciosem dla Watykanu. Bogactwa Watykanu mają zostać rozgrabione. Wierni chrześcijanie z Meksyku, którzy przechowują prawdziwe nauki Biblii, ujawnią je. A gdy pojawi się prawdziwa Biblia, to nie będzie już chrześcijaństwa, gdyż to, co oni od dawna robią, nie ma nic wspólnego z Biblią. Tak zniknie chrześcijaństwo”.
                            „Bhavishya Purana wspomina również o Chińczykach przechodzących przez Indie”.
                            „Jeśli chodzi o prąd, to nie tylko on może być ludzkości zabrany, ale i ropa i gaz też. Ludzie niewłaściwie, ponad miarę eksploatują ziemię, wydobywają ropę naftową z niewłaściwych miejsc powodując nierównowagę. Złoża te mają „wyschnąć” czy stać się niedostępne. Gdy atmosfera ziemska zmieni się wskutek fabrycznych zanieczyszczeń czy testów nuklearnych, to elektryczność zostanie wycofana”. „Przepowiedzianych jest też 5 chorób, które zbiorą wielkie żniwo. Pierwszą z nich jest AIDS, a nadchodzą następne. Pojawią się różnego rodzaju problemy umysłowe, niemożność dostosowania się do coraz większego tempa życia, stres, depresje. One się jeszcze rozwiną. A gdy już się rozwiną, to okaże się, że ludzie nie mają na nie lekarstw”.
                            Do tego astrolog Acharya Yash Thakur oznajmił, że „w Indiach jest cała grupa współpracujących ze sobą astrologów, którzy bacznie śledzą rozwój wypadków na świecie. To, czego naprawdę się spodziewają, to uderzenie asteroidy”.

Cdn.
                            • wscieklyuklad Re: Na kolana! 17.05.15, 16:50
                              Człowiek, który usłyszał te słowa w 1990 roku zapytał kiedy, to wszystko ma się wydarzyć. W odpowiedzi usłyszał: „za dwadzieścia parę lat będzie już dawno po wszystkim"... Czyli pomiędzy rokiem 2010 a 2020 na okrągło licząc, dojdzie do upadku islamu, chrześcijaństwa, do końca elektryczności, a być może także zasobów ropy i gazu. Dojdzie też do napaści Chin na Indie.

Jest to niezwykle ciekawe, jeśli porównamy niektóre z zapowiedzi Atmatattvy z tym, co usłyszał Billy Meier, w czasie swoich rzekomych kontaktów z Plejadanami. Jeden z nich – Quetzal, powiedział mu: „I nastanie czas, że fanatycy islamscy powstaną przeciw krajom Europy i wszystko zatrzęsie się i zadrży.

Ojciec Święty Jan Paweł II jest trzecim od końca. Po nim tylko dwaj inni nastąpią. Potem nastąpi Pontifex Maximus, a znany będzie jako Petrus Romanus. Za jego rządów na Kościół Katolicki przyjdzie koniec, nastąpi jego totalny upadek. To będzie początek największego upadku człowieka na Ziemi.

Rosja kontynuować będzie swój długotrwały konflikt z Chinami o Mongolię Wewnętrzną, w którego rezultacie utraci część swego terytorium dla Chin. Chiny staną się groźne, szczególnie dla Indii, z którymi łączyć będą je nieprzyjazne stosunki. Zaatakują Indie; a jeśli zostanie użyta biologiczna broń, około 30 milionów istnień ludzkich zostanie zabitych w samym regionie New Delhi. Także Pakistan pozwoli wciągnąć się w wojnę przeciw Indiom, co będzie szczególnie niebezpieczne z tego powodu, że oba te kraje rozwijają arsenał atomowy”.

Cdn.
                              • wscieklyuklad Re: Na kolana! 17.05.15, 16:50
                                Jeśli Jan Paweł II był trzecim papieżem od końca, a po nim mieli nastąpić jeszcze dwaj inni, po których dopiero miał się pojawić Petrus Romanus, to znaczy, że Franciszek, owszem, jest ostatnim, ale z punktu widzenia normalnego pontyfikatu. Jak sam wyznał w ubiegłym roku, zostały mu „dwa - trzy lata”. Jeśli brać te słowa na poważnie (a linia życia papieża Franciszka, według astrologa dr Piotra Piotrowskiego kończy się w wieku 82 lat), oznaczałoby to, że około 2017 pojawi się ostatni papież. Przepowiednie Atmatattvy spełnią się, jeśli zapowiedziane wydarzenia zrealizują się między 2015 a 2019 rokiem.

Cdn
                                • wscieklyuklad Re: Na kolana! 17.05.15, 16:51
                                  Przepowiednie Bashara

Również Bashar, istota channelowana przez Darryla Ankę sugeruje, że do potężnych wstrząsów dojdzie w tym okresie.

2015/2017 - dowody życia na innych planetach. Będą one budowały platformę do rzeczywistego kontaktu z inteligencjami kosmicznymi, który nastąpić ma w latach 2025 - 2033.

Jesień 2016 ma być czasem, gdy wszystko się zmieni. Część obecnych mechanizmów funkcjonowania świata zmieni się od razu, a niektóre z nich zaczną metamorfozę od tego momentu. Ma dojść do radykalnych zmian w ekonomii, m.in. kompletnie nowego podejścia do systemu podatkowego i rozumienia sensu jego stosowania. Zmiany podatkowe zapoczątkują kompletną rewolucję światowego systemu ekonomicznego. Proces ten ma potrwać do 2020 roku.

2015/2017 - w tym czasie wzmogą się działania na rzecz alternatywnych źródeł energii, pomiędzy 2020 a 2025 wolna energia ma być już standardem dla świata. Wystarczy popatrzeć na ostanie działania Elona Muska, który zaproponował nowy rodzaj baterii, braci Plachanowow, którzy chcą stworzyć sieć z „Wieżami Tesli” czy też pracę nad perowskitami prowadzone m.in. przez Olgę Malinkiewicz, która za dwa lata chce rozpocząć masową produkcję technologii na nich opartych.

2017/2019 – ma dojść do wielkiego zamachu terrorystycznego. Do roku 2020 praktycznie ze 100% prawdopodobieństwem będzie miała miejsce nuklearna katastrofa. Te wydarzenia będą podwaliną do kompletnej zmiany myślenia i działania zarówno w sferze nauki, jak i polityki.

Cdn
                                  • wscieklyuklad Re: Na kolana! 17.05.15, 16:59
                                    Jeśli Andrzej Krzyż Pański Duda znał te przepowiednie, to czy można się dziwić, że postanowił przyjąć ostatnie namaszczenie od Syryjki?

Islamiści mu tego nie zapomną!

PS. Bardzo przepraszamy, że przejęliśmy Podwórko!
                                    • wscieklyuklad Re: Na kolana! 17.05.15, 17:07
                                      A na zakończenie próbka tolerancji, którą trzeba będzie zaakceptować teraz jeszcze cząstkowe, a w pełni późną jesienią:

Wyborcy Andrzeja Dudy w Kościele nie mają podobnych problemów.  Fot. Michał Łepecki / Agencja Gazeta
                                      W kościele, a tym bardziej przy ołtarzu jest już tylko miejsce dla osób głosujących na Andrzeja Dudę, a popieranie Bronisława Komorowskiego to "poglądy wykluczające" możliwość służenie do mszy i przyjmowania Komunii Świętej - tak uznano w jednej z parafii w diecezji łódzkiej, gdzie wieloletniego lektora wyrzucono za to, iż nie wstydził się swoich poglądów i głosował na urzędującą głowę państwa.

Skalani Komorowskim
                                      Tę bulwersującą historię dyskryminacji i presji wywieranej na wyborców Bronisława Komorowskiego przez część Kościoła sympatyzującego z Andrzejem Dudą oraz Prawem i Sprawiedliwością, ujawniła w niedzielę na swoim facebookowym profilu socjolog Małgorzata Bilska. Badaczka opisała historię swojego znajomego, którzy od prawie pół wieku jest ministrantem, a od dwudziestu lat służył jako lektor w trakcie nabożeństw odbywających się w parafii przy jednym z zakonów żeńskich.

Od wielu lat ta współpraca układała się wyśmienicie, ale w niedzielę mężczyzna otrzymał od zakonnic niespodziewany telefon, w którym te poinformowały go, iż pozwolą mu już służyć przy ołtarzu, ponieważ dowiedziano się o jego poglądach politycznych. Niegodnych - zdaniem zakonnic - prawdziwego katolika.

Lektor wyrzucony sprzed ołtarza za poparcie Bronisława Komorowskiego
                                      Dosłownie kilkanaście minut temu otrzymałem od Sióstr telefon, z informacją, że "dziękują mi za ministranturę, ponieważ dowiedziały się, że krytycznie odnoszę się do kandydatury pana Dudy i że jawnie poparłem i popieram pana Komorowskiego, a przy ołtarzu mogą być tylko osoby nieskalane, tym bardziej przystępujące do Komunii świętej, a moje poglądy mnie wykluczają".
                                      Święty Andrzej
                                      W tym kontekście warto przypomnieć, iż obaj rywalizujący w drugiej turze wyborów politycy nie ukrywają, iż są ludźmi wierzącymi. Częściej z argumentu tego korzysta jednak Andrzej Duda, którego najtwardszy elektorat stanowią osoby głęboko konserwatywne, na co dzień popierające Jarosława Kaczyńskiego.

Jak przypomina na swoim blogu w naTemat Andrzej Saramonowicz, przed zeszłorocznymi wyborami do Parlamentu Europejskiego Andrzej Duda wsparcia niebios szukał nawet u syryjskiej mistyczki Myrny Nazzour, przed którą kleknął, by otrzymać namaszczenie. Które najpierw pomogło mu zdobyć mandat europosła, a już za tydzień... ma dać prezydenturę.
                                      • ulisses-achaj Re: Na kolana! 18.05.15, 02:02
                                        "Duda znokautowany!" - taki ton dominuje w komentarzach i memach. Tym bardziej jest to miarodajne, że dotąd przeważały komentarze BK niechętne.
                                        • czuk1 Re: Na kolana! 18.05.15, 15:16
                                          Kto na kolana ? Wybór może zakończyć się źle dla Komorowskiego bo naród jest ociemniały i głuchy. ...

Odpowiedzi na pytania w tej debacie nie otrzymaliśmy. Pomaga nam GW swoimi informacjami:

wyborcza.pl/1,143644,17937178,Debata_prezydencka__Grafen__krotki_poradnik_dla_kandydata.html
                                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,143907,17937771,Duda__blokuje_etat____co_to_znaczy___Od_dziesieciu.html#MT
                                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17936509,Debata_prezydencka__Duda_pyta_o_Jedwabne___Narodowy.html#TRNajCzytSST
                                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17939085,Analizujemy_kwestionariusz_Dudy_dla_MamPrawoWiedziec_pl_.html
                                          • 1zorro-bis Re: Na kolana! 18.05.15, 16:11
                                            no i widac jak kapciowy Jarka klami i kombinuje.
                                            Byle waaaaaadze dostac.big_grinbig_grinbig_grin
                  • man_sapiens Re: Na kolana! 18.05.15, 00:50
                    > Duda podkreślał że, "Myrna Nazzour jest obdarzona wielkim darem od Boga
                    > i to zaszczyt, że mógł się z nią spotkać"

Kiedy byłem mały uczono mnie w salce parafialnej, że bałwochwalstwo to grzech ciężki a może nawet śmiertelny. Najwyraźniej dużo się od tego czasu w Kościele Katolickim zmieniło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka