Dodaj do ulubionych

Homo sapiens polonensis

23.05.15, 14:21
Tomcio Paluszek (FB)

Wśród dorosłych Polaków przeprowadzono ankietę, w której zapytano ich, co by zrobili, gdyby dowiedzieli się, że ich dziecko jest Homo Sapiens. Niemal 40% ankietowanych odpowiedziało, że wyrzuciło by je z domu.
I jak w tym kraju ma być normalnie, skoro tacy ludzie mają prawo głosować w wyborach powszechnych??

I śmieszno i straszno...
Obserwuj wątek
    • ulisses-achaj Re: Homo sapiens polonensis 23.05.15, 14:27
      Taaaaa, mam wrażenie, że to oni właśnie oni najaktywniej udzielają się na demonstracjach pisowskich.. smile
    • sorel.lina Re: Homo sapiens polonensis 23.05.15, 14:28
      Tymczasem w katolickiej Irlandii...

Irlandia poparła w referendum legalizację małżeństw jednopłciowych - wynika z sondaży exit polls po zakończonym wczoraj głosowaniu. - To zaszczyt być dziś Irlandczykiem - powiedział minister zdrowia, Leo Varadkar, który w styczniu publicznie ogłosił, że jest homoseksualistą. Z dużym entuzjazmem o wynikach referendum wypowiadał się też Aodhan O'Riordain, minister ds. równouprawnienia.

www.tokfm.pl/Tokfm/51,103086,17968020.html?i=1
      • ulisses-achaj Re: Homo sapiens polonensis 23.05.15, 14:32
        Najbardziej katolicki kraj Zachodu... Można? Można.
        • wscieklyuklad Re: Homo sapiens polonensis 23.05.15, 14:58
          Ultrakatolickość Irlandii uległa znacznemu osłabieniu od czasu licznych afer głównie pedofilskich w szeregach katabasów, ale też wskutek aktów barbarzyństwa wobec podopiecznych irlandzkich zakonnic w domach opieki.
          Czarnuchy spuściły tam mocno z tonu i nie ma tam takiej tendencji do pochylanie sie nad każdym pryknięciem owieczek - gniew społeczny jeszcze nie opadł.
          Jedyną szansą - i związki partnerskie wcale nie są podstawowym problemem do rozwiązania - na unormalnienie stosunków społeczno - politycznych w Polsce jest zagnanie całej tej zdegenerowanej hałastry do kruchy, czyli tam, gdzie jej miejsce.
        • sorel.lina Re: Homo sapiens polonensis 23.05.15, 15:12

Gniew na ekscesy KK, ale także po prostu tolerancja, której niestety brakuje dużej części polskiego społeczeństwa.

W 2010 r. katolicka Irlandia zalegalizowała homoseksualne związki partnerskie. W 2013 r. komisja ds. reformy konstytucyjnej zaleciła pełną legalizację małżeństw jednopłciowych, a rekomendację poparł premier Enda Kenny.

Do głosowania na "tak" w piątek namawiały wszystkie partie polityczne, w tym Fine Gael premiera Kenny'ego oraz celebryci ze świata sportu, muzyki i kina, w tym aktor Colin Farrell i lider U2 Bono. Ci, którzy popierali małżeństwa jednopłciowe, byli bardzo zdeterminowani. Media społecznościowe, szczególnie Twitter, zasypały tysiące zdjęć ludzi, którzy wracali z zagranicy, by wziąć udział w referendum i powiedzieć "tak". Można je było znaleźć pod hasztagiem HomeToVote ("Do domu, by zagłosować").

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,17968380,Irlandzki_minister__Referendum_na__tak__dla_jednoplciowych.html#ixzz3axzDEsnI
          • sorel.lina Femina sapiens 23.05.15, 17:20
            Femina sapiens. Sapiens?

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/11050673_824728150945585_5087066439237408336_n.jpg?oh=0d454bf573f936b7937cf2e8566905e9&oe=55C9336A&__gda__=1442352566_f395953b34430e2a9cc0ebf5c0fd7d49
            • wscieklyuklad Re: Femina sapiens 23.05.15, 19:44
              Ojejkju! A cieniu to poseł klempa tak smiutna?

Ojejkju! Już wiem! Ona sie wstydzi nie tego, źe nie zna języków obcych, ale tego, że naraziła polskiego podatnika i polskiego emigranta na stresy!
              Tego pierwszego, bo zdefraudowała podatki przez niego płacone.
              Tego drugiego, bo matoł.

Nieznajomość języków obcych nie powinna być żadną przeszkodą do dalekich wyjazdów zagranicznych.
              Ja też po angielsku tylko - sami wiecie co, a zwiedziłem kawał świata!
              No, ale w Australii byłem na zaproszenie Światowej Federacji Kardiologicznej a nie z podatków polskiego podatnika.
              Stres emigracyjny był wprawdzie identyczny jak w przypadku klempy, ale co mi tam!
              We wrześniu szykuje się Bliski Wschód (też nie z rodzimych podatków).

• 1zorro-bis Re: Homo sapiens polonensis 23.05.15, 18:02
      maja racje, ze z domu by wywalili'!big_grin
      Jak ja bym mial takiego Homo sapiens jak Jarek - to tez bym go z domu pogonil......big_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka