Dodaj do ulubionych

Duda wygrał wybory

24.05.15, 22:33
Nie cieszę się z tego powodu. Myślę że nie będzie lepiej, lecz gorzej, ale nie napiszę że wybory sfałszowano. Po czynach ich poznacie. Teraz myślę, że szkoda Polski. Obym się mylił.... Gratulacje dla zwycięzcy.
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 22:34
      brak slow. A teraz czekam na te cuda.....smirk
      • sza.aliczek Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 22:39
        no cóż... wygrał marketing dla ubogich.
        szkoda, ze parlamentarne wybory, ważniejsze przecież, odbędą się już jesienią.
        to za mało czasu, by pokazać spisienie Polsk, ludzie jeszcze nie zdążą tego odczuć.
        i w ten sposób dostaniemy 4 lata w plecy. lata które tzreba będzie odrabiać.

• ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 22:41
          Moim zdaniem to będzie cofnięcie o znacznie więcej lat. Miernoty obsiądą wszystko. A zapłacimy za to wszyscy - wyborcy Dudy i my też.
          • sza.aliczek Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 22:46
            Najśmieszniejsze jest to, ze Pis nie polepszy niczego. Najpierw będzie miał wymówkę "sprzątania" po poprzednikach, a potem - o ile da radę zbudować jakąś koalicję - będzie już tylko grał pod kolejne wybory. Ta partia nie ma żadnego programu na budowanie gospodarki państwa, za to łatwo porozdaje co się tylko da. Po czym przejdzie do opozycji : )))
            • 1agfa Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 01:06
              Dobry wieczór, Szaliczku smile Prezydent - elekt Duda (i jego Pis) musi co prędzej znaleźć ca trzysta miliardów zł, jak policzono smile
              Aha, to tak wygląda "napisane nie-słownie: 300 000 000 000 zł. Imponujący widok. Ale to jest człowiek zdolny w sprawach finansowych, zdolny jest także w tych sprawach lider partii Pis, toteż nie należy zawczasu popadać w zwątpienie smile

Szaliczku, koalicja już jest gotowa, na podorędziu: to Polska Zjednoczona Prawica Razem smile

sza.aliczek napisała:

> Najśmieszniejsze jest to, ze Pis nie polepszy niczego. Najpierw będzie miał wym
              > ówkę "sprzątania" po poprzednikach, a potem - o ile da radę zbudować jakąś koal
              > icję - będzie już tylko grał pod kolejne wybory. Ta partia nie ma żadnego progr
              > amu na budowanie gospodarki państwa, za to łatwo porozdaje co się tylko da. Po
              > czym przejdzie do opozycji : )))
              • sorel.lina Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 01:19
                1agfa napisał:

> koalicja już jest gotowa, na podorędziu: to Polska Zjednoczona Prawica Razem

smilesmilesmile
                Serdeczności, Agfo! Uśmiech w moim minorowym dziś nastroju zawdzięczam!

• 1agfa Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 01:30
                  To dla mnie także radość, Sorellino, Twój uśmiech smile
                  • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 01:41

"Bronisław Komorowski zwyciężył jedynie w grupie Polaków z wykształceniem wyższym. Od tych wyborców Komorowski uzyskał 56 proc. poparcia, a Duda 44 proc".

Taaaa, szkoda że to se ne vrati - census, oczywiście smile
              • sza.aliczek Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:41
                Agfo : ) - dokładnie. Czytam teraz prasę i już już już .....
                Nic to, przeżyjemy : )))
      • czuk1 Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 22:46
        PiS idzie teraz po pełnię władzy. Duda go w tym mocno wesprze.
        Teraz mamy pół roku zamętu, projektów ustaw prezydenckich (tych wszystkich obietnic) odrzucanych przez parlament, prób zmian......wszystko po to aby pokazać jak PO blokuje
        zmiany. Po to aby te hasłowe obietnice Prezydenta powtórzyło PiS w kampanii wyborczej do parlamentu. By wsparli je wyborcy PiS.
        Walka o władzę nie została zakończona . Szanse PiS wzrosły. wink
        Ciekawe jak zachowają się kukizowcy , narodowcy, liberałowie .... czy odrodzi się lewica.
        • sza.aliczek Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 22:49
          Prof Zyta Gilowska na czele ministerstwa finansów? gospodarki? : )))
          • czuk1 Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 23:05
            Mimo wygranej Dudy, liczę na odrodzenie sił centroprawicy i lewicy. Liczę na jesienną wygraną potencjalnej i realnej koalicji = PO + PSL + zjednoczona lewica + liberałowie. I z tym związane zmiany pokoleniowe w partiach politycznych.
            • czuk1 Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 23:09
              Nie można jednak wykluczać (na jesieni) dobrego wyniku PiS + małe partie , wygranej na poziomie 40 %. I wtedy rządy przejmie samodzielnie prawica, z PiS na czele. wink
              • 1zorro-bis Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 23:11
                w kazdym razie SLD przestaje istniec. A PSL jak to PSL - pojdzie tam gdzie beda ......dudki!big_grin
            • sza.aliczek Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 23:12
              nieeee no, ależ cieszmy się! : ))) ludzie przypomną sobie już niedługo panów: Kamińskiego, Brudzińskiego, Macierewicza, Kaczyńskiego : ) Pani Pawłowska ponownie będzie błyszczeć na ekranach naszych telewizorów, a pani Fotyga rozwinie wachlarz ofert wobec Europy, a szczególnie Rosji : ) Będzie nieprawdopodobnie wspaniale, a z USA, zgodnie z zapowiedzią (ponoć) Nostradamusa, na byle desce, ludzie rzucą się wpław przez ocean by dopłynąć do nas : )
              • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 23:20
                To też, a na razie internet pełen będzie najohydniejszych szyderstw, oskarżeń i plucia zwolenników "zmiany", którzy w ten sposób udowodnią swoja "klasę" i "troskę o Polskę", dowodząc nty raz, że nie rozumieją zupełnie, czym jest demokracja i szacunek dla jej instytucji - m. in. prezydenta.
                Hołota w rodzaju Ziemkiewicza zacznie schlebiać najniższym gustom i emocjom. Będzie "pięknie". Ale może tego trzeba, żeby ludzi otrzeźwić...
                • sza.aliczek Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 23:28
                  a też tak sobie myślę: może muszą co niektórzy poczuć na sobie bat, by docenić to, co mamy, co zdobyliśmy. i ja ciesze się, że należę do grupy tych, co głosowali na Komorowskiego. w kontekście tego, co wiem, co pamiętam i z faktu, ze Duda jest dla mnie człowiekiem znikąd - uważam, że jestem po dobrej stronie mocy : ))))

i może nawet dobrze byłoby, gdyby Pis wziął już wszystko. wtedy przecież obietnice trzeba by spełnić : ) Żebyśmy tylko nie my musieli efekty znosić na sobie...
                  • k.karen Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 23:39
                    Ani mi się śni gratulować Dudzie, bo czego? Zwycięstwa opartego na kłamstwach?
                    Jednak uszanuję ten wybór. Taka jest demokracja i czy mi się to podoba, czy nie, od dnia zaprzysiężenia będzie prezydentem, nie moim, ale mojego kraju.
                    Mam jednak jedno życzenie dla niego, żeby teraz pokazał Kaczyńskiemu środkowy palec, a nie będzie tak źle, będzie nadal kłamcą, ale przynajmniej nie idiotą smile
                    • sza.aliczek Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 23:45
                      nie odetnie się.
                      nadal niewiele znaczy.
                      w tym momencie musi mieć wsparcie partii, pomimo że prezydent jest z założenia bezpartyjny.
                    • 1agfa Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 00:53
                      Uznaję, co oczywiste, wybór większości. Przyjmuję do wiadomości zmianę na stanowisku prezydenckim, na stanowisku Głowy mojego Państwa. Nie muszę się nim zachwycać, człowiekiem z trzeciego szeregu partyjnych działaczy, z mętna historią zatrudnienia.
                      Pan Duda jest odtąd - a ściślej mówiąc będzie, dopiero od sierpnia, od chwili zaprzysiężenia (nie wątpię że powie: tak mi dopomóż Bóg) - prezydentem Polski. I tak będę o nim mówić. Bez przekręcania i inwektyw, jak się zdarzało mawiać wielu ludziom prezentującym wyjątkowo niski poziom kultury o byłym już prezydencie Komorowskim.
                      Przyznaję, że prezydent Komorowski wiele spraw "przespał", ale także że sztab poszkapił sprawę.
                      Sztab Dudy był skuteczny, trzeba to przyznać - widać efekt.

Zawsze cudne, zawsze zdrowe są produkty reklamowe! smile

Tylko nie mogę się oprzeć myśli, że natychmiast wychyną z niebytu mocno nieciekawe "osobistości" z okresu niechlubnej IV RP, niektóre z nich tkwiące przecież w jeszcze dawniejszej przeszłości, czasów schyłku PZPR, ZSL, SD...A podobno czas na zmianę!! smile Popatrzę, poczekam, czy prezydent - elekt Duda będzie w stanie od nich się "wyindywidualizować". Jakoś mi trudno jest w to uwierzyć, toć inwestowali!

k.karen napisała:

> Ani mi się śni gratulować Dudzie, bo czego? Zwycięstwa opartego na kłamstwach?
                      > Jednak uszanuję ten wybór. Taka jest demokracja i czy mi się to podoba, czy nie
                      > , od dnia zaprzysiężenia będzie prezydentem, nie moim, ale mojego kraju.
                      > Mam jednak jedno życzenie dla niego, żeby teraz pokazał Kaczyńskiemu środkowy p
                      > alec, a nie będzie tak źle, będzie nadal kłamcą, ale przynajmniej nie idiotą :
                      > )
                      • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 00:58
                        Z forum:
                        "bywatelkamaniapół godziny temu

Oceniono 60 razy20

Wygrał Duda ? nie, wygrała rewolucja. Brawo Kukiz !
                        Już zerwaliśmy okowy racjonalizmu, właśnie spadły kajdany poczucia przyzwoitości, jeszcze tylko walniemy o bruk szacunkiem dla własnej ojczyzny i moralne zwycięstwo będzie nasze. Ojczyzna w rozkładzie ? Żadnych sukcesów? Naprawdę sami złodzieje i zdrajcy ? wszyscy – to znaczy, że wy też.?
                        "Wolność wiodąca lud na barykady" ma paskudną gębę trolla, z nienawiścią w oczach i plugawym językiem na ustach (na klawiaturze?) "jam ci to sprawił nie chwaląc się”. Nowy wspaniały świat. Żeby jeszcze za tym poszedł jakiś konkret. Bo na razie głównie bluzg. Dziwny jakiś patriotyzm reprezentuje pan Kukiz, rywalizuje z Kurskim i Hofmanem, zamiast nawiązać do czegoś szlachetnego, ale nie oczekujmy cudów, konstruktywne idee żle się sprzedają a i nie w każdym umyśle się zalęgną.
                        Ale to nic, czekamy niecierpliwie na wysokie loty nowego prezydenta, na ustawy o zasiłku 500zł na każde dziecko , na dotacje do wegla, na wyższe dopłaty do rolnictwa, na to wszystko, czego prezydent nigdy nie zrealizuje, bo nie jegokompetencja.. Mam nadzieje, że chociaż „in vitro” zostanie podpisane. No, i czekam, żeby rozwalił system. Wprawdzie z założenia i konstytucji jest jego strażnikiem i gwarantem, ale co tam, zmiana musi być. Może przy okazji zmiecie PIS ze sceny? Jak rozwalać - to konsekwentnie. Warto mieć marzenia. Zdziwicie się drodzy rewolucjoniści, oj zdziwicie. I pamiętajcie, ze rewolucja zawsze pożera swoje dzieci.
                        P.S. "Wolność wiodąca lud na barykady" to obraz Delacroix, a racjonalizm to działanie oparte na rozumie.( to tytułem wyjaśnienia dla trolli). Bo może by się ucieszyli z pochwały?
                        Pozdrawiam wszystkich homo sapiens. Hejterzy do roboty !
                        P.S.2 jestem za prawdziwą zmianą i prawdziwą rewolucją, ale takowej nie widać na horyzoncie. Na razie po prostu zamieniliście jedną część systemu na drugą, z identycznym zestawem politycznego szlamu (Hofman, Macierewicz, kurski –versus Sienkiewicz, Nowak itp.) ale bardziej zakłamanym obliczem światopoglądowym. To jest wywrócony stolik ? Chyba raczej wańka-wstańka. Na prawdziwą zmianę przyjdzie długo czekać. Na serio i bez ironii, ale i bez specjalnej wiary. Bo prawdziwych przywódców, z wizją i wiedzą, nie widać".
                  • 1agfa Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 00:19
                    "...Teraz chciałbym zobaczyć strach na twarzy Niesiołowskiego..." obwieścił Mariusz Kamiński.
                    Tym samym jeden z czołowych działaczy Pis, sławny z niesławnych dokonań pokazał, jak widzi niezależną prezydenturę. Bo nie mam wątpliwości i złudzeń jak na te chwilę, że to będzie prezydent niezależny. W Pis z jego liderem na czele - niewykonalne!
                    • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 00:44
                      Cześć Agfo.. smile Na to właśnie liczę, na typową dla nich prostacką butę i wygrażanie pięściami, na oskarżenia i inwektywy, na ujawnienie się w pełnej krasie Macierewicza, Kaczyńskiego, Kurskiego, Brudzińskiego, Waszczykowskiego i reszty tych miernot w "szale zwycięstwa". Może październik nie będzie jednak powodem do jeszcze większego smutku i niepokoju o losy rozumu i wszystkich normalnie myślących w naszym kraju.
                      • 1agfa Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 01:23
                        Cześć Ulissesie smile To oczywiste, że nie wytrzymają, wypełzną z ukrycia sprytnie uprzednio schowani i "dadzą wyraz" z pełnej piersi, z gardeł napełnionych żółcią i jadem, z charakterystyczną dla tego ugrupowania mściwością (co już dało się zaobserwować w warstwie werbalnej) - może do jesieni powróci rozsądek, może...
                        Jesienne wybory uważam za ważniejsze, o wiele ważniejsze od prezydenckich.
                        Jeśli wygra je Pis z przystawkami czyli Polska Zjednoczona Prawica Razem - to żal.
                        Żal lat które przebiegną jałowo, lat zmarnowanych w oczekiwaniu oprzytomnienia przez naród...
                        Co bez wątpienia się stanie - oprzytomnienie. Oby w czas.

ulisses-achaj napisał:

> Cześć Agfo.. smile Na to właśnie liczę, na typową dla nich prostacką butę i wygra
                        > żanie pięściami, na oskarżenia i inwektywy, na ujawnienie się w pełnej krasie M
                        > acierewicza, Kaczyńskiego, Kurskiego, Brudzińskiego, Waszczykowskiego i reszty
                        > tych miernot w "szale zwycięstwa". Może październik nie będzie jednak powodem d
                        > o jeszcze większego smutku i niepokoju o losy rozumu i wszystkich normalnie myś
                        > lących w naszym kraju.
      • wscieklyuklad Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 22:59
        Ależ nie ma naprawdę żadnej tragedii!
        Dalszy rozwój wypadków będzie następujący:
        Jesienią nastąpi zmasowana akcja strajkową napędzana przez wszystkie związki zawodowe, których celem będzie ostateczne zdyskredytowanie obecnych rządów.
        Ciemny Lud naturalnie aktywnie włączy się do tego protestu, z którym EKO nie będzie sobie w stanie poradzić.
        W listopadzie wysłuchany expose Szanownego Pana Premiera Jarosława Polskę Zbaw Inkarnowanego Chrystusa Kaczyńskiego,w którym nakreślone zostaną Nowe Kierunki Polityki Społecznej oraz Międzynarodowej.
        To będzie doskonały okres dla Polski i Polaków!
        Matki Polki przestaną się martwić niedolą sżeściolatków, które - bez referendum zostaną zwolnione z obowiązku szkolnego. Potani to koszty leczenia i równocześnie dostęp do psychiatrów i psychologów, gdyż gwałtownie obniży sie poziom liczba przypadków depresji, szaleństwa a nawet prób samobójczych z powodu wcześniejszego podejmowania edukacji. Młodzież będzie jeszcze zdrowsza i jeszcze bardziej propatriotycznie nastawiona.
        Trzeba będzie nadrobić stracone pięć lat od mordu smoleńskiego.
        Pojawi się olbrzymie zapotrzebowanie na twórczość artystyczną poświęconą tej tematyce - od filmów, poprzez literaturę, dramaturgię, treść podręczników wreszcie.
        Artyści stworzą wiekopomne dzieła. Drukarnie nie padną. Zecerzy nie pójdą na bruk. Stworzona zostanie nowoczesna Polska Szkoła Filmowa oparta na Narodowej Dumie.
        Powstaną arcydzieła będące wyzwaniem dla filmów takich jak Pokłosie czy Idą.
        Emeryci zajmą sie wreszcie nie harówką za grosże, ale opieką nad wnuczetami a nawet prawnuczetami, gdyż wzrośnie wyraźnie dzietność w związku ze skuteczną wreszcie polityką antyantykoncepcyjną, aborcyjną i proporonną! Liczba ludności ulegnie co najmniej podwojeniu!
        Odchodzący na emeryturę na starych zasadach a nie nieludzkich po nowelizacji, zwolnią miejsca pracy dla młodych.
        Wzrośnie rola Kościoła Katolickiego dziś prześladowanego i odsuniętego na margines.
        W tym samym czasie na zasłużoną emeryturę odejdzie Papież Franciszek, co jeszcze ułatwi zabiegi mające na celu poprawę moralności Narodu.
        Rozprawa z bankami pozwoli zachować w portfelach frankowiczów kupę szmalcu, za który zakupią nowe auta, nowe mieszkania i nowe stucalowe telewizory. Popyt na te wyroby wzrośnie stokrotnie napędzając gospodarkę.
        Więc o co się martwić?

W tym samym czasie UK wystąpi z UE.
        Dotacje dla polskich emigrantów popłyną z biegiem Tamizy.
        Wróci do kraju pewnie jakiś milionik młodych ludzi.
        Już dziś przegrani winni zabiegać o ich głosy.
        Gniew tych ludzi zadecyduje bowiem o wynikach wyborów za cztery lata.

Dlatego nie ma co drzeć szat!
        Polacy nic sie nie stało!

To będzie wspaniała. Nauczka dla bomisizmu.
    • 1zorro-bis Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 22:55
      jedyne w tym wszystkim co jest pozytywne to to, ze nie bylo......Kaczynskiego!big_grin
      Wiec....trzeba dac mu szanse.smirk
      Zobaczymy....te cuda.
    • sorel.lina Re: Duda wygrał wybory 24.05.15, 23:49
      To nie jest mój Prezydent, bo na niego nie głosowałam, ale to jest Prezydent mojego Kraju. Wybrany w demokratyczny sposób. Szanuję i uznaję wybór suwerennego Narodu.
      Gratuluję Andrzejowi Dudzie i życzę mu powodzenia.
      Życzę - może trochę przewrotnie, ale mając na względzie dobro Polski - życzę, by nie udało się wprowadzić w życie jego wyborczych obietnic, bo moim zdaniem, zrujnowałyby nasz Kraj.
      Życzę nowowybranemu Prezydentowi, żeby nie okazał się marionetką w rękach takich ludzi, jak Kaczyński, Macierewicz, Pawłowicz, Brudziński, Kamiński..., by nie stał się dla nich jedynie narzędziem do przejęcia władzy jesienią tego roku...

A życie - tak czy inaczej - przecież toczy się dalej.

• sorel.lina Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 00:16
        Wybaczcie mi, że wyjątkowo wkleje tu słowa (FB) mojej córki...

No to ZADUDNIŁO...Poczekamy, zobaczymy, ocenimy.
        Wielu z nas wie, jakie czynniki odegrały rolę w wyniku końcowym i dlaczego BK stracił tak wielu wyborców. A szkoda, można było tego uniknąć, Panie ex-prezydencie... Mam jedynie nadzieję już więcej nie oglądać/nie być bombardowaną tanimi i uproszczonymi propagandowymi postami, plakacikami i wzajemnymi atakami wyborców po obu stronach... Kto z kim przestaje, takim się staje...? Rozumiem preferencje co do kandydata, ale dlaczego obrażać elektorat 'przeciwnika'? Nie wszyscy, którzy głosują na PIS są niedokształconymi nieukami, którym powinno się zabrać prawo publiczne do głosowania i nie wszyscy, którzy głosują na PO są wrogami Polski, ukrywającymi prawdę o Smoleńsku.. Na tym polega (nasza nowa) demokracja - tolerancja i współpraca względem różnic opinii. Rozumiem frustracje pokolenia, któremu nigdy nie było dane głosować w wolnych wyborach/żyć w wolnej Polsce. Ale proszę, nie zachłystujcie się tym... To nie kibicowanie drużynom piłki nożnej. W końcu wszystkim chyba chodzi o dobro Polski... Ta cała sytuacja przypomina mi sejmiki i frakcje, które niewiele dobrego wniosły do naszej historii (delikatnie ujmując)... Pozdrawiam, mamo, martwię się tak samo jak Ty.

• hardy1 Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 07:54
      Na 5 lat (jeżeli jeszcze Kaczyńskiemu uda się wygrać wybory parlamentarne i utworzyć koalicję rządową) - zakaz in vitro. Normy religijne narzucane przez episkopat jako drogowskaz norm prawnych. Ksiądz na każdej uroczystości państwowej. Jeszcze więcej pieniędzy na budowle kościelne. Boczenie się na inne państwa, ze wszystkich kierunków geograficznych i politycznych. Szukanie spisków jako główny cel działalności instytucji państwowych. Prowokowanie ludzi do korupcji, aby potem tryumfalnie ogłaszać "sukces" walki z korupcją. A za kotarą (lub jawnie) pociągają za sznurki: Kaczyński, Macierewicz, Ziobro...

Młode pokolenie przesunęło się na prawo mentalnie i światopoglądowo. Nie pamiętają lat rządów PiS-u w latach 2005 - 2007. Muszą poczuć na własnych plecach, co oznaczają rządy PiS-u.

Kilka lat cofnie się Polska w rozwoju cywilizacyjnym.

PS. B. Komorowski to nie był mój pierwszy kandydat, ale był opcją drugiego wyboru. Niestety, moim zdaniem- zawalił swoją kampanię przedwyborczą. Uspokoiły go wcześniejsze sondaże, sprzed pierwszej tury wyborów, a po tej pierwszej turze popełniał błędy - gwałtowne zmiany, zapowiadanie zmian, którym wcześniej nie był chętny (przykład - JOW-y).
      • hardy1 Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 07:57
        ... a teraz prezydent-elekt zacznie szukać ponad ćwierć biliona złotych na spełnienie obietnic wyborczych.

Spłacać je będziemy za kilka lat, kiedy już PiS (jeżeli wygra jesienne wybory) znowu znjadzie się w opozycji. Znaczy - my wszyscy będziemy spłacać.
        • wscieklyuklad Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:16
          Media zagraniczne komentuja wyniki wyborow jako zwycięstwo ultranacjonalistych środowisk w Polsce.
          Ale Hardy, naprawdę nic sie nie stało!
          Pomyśl, jakim szczęściem będzie sprowadzenie wreszcie do kraju wraku smolenskiego!
          Putin juz robi w majty ze strachu przed tak potężnym przeciwnikiem, ktory nie myśli o ciepłej wodzie w kranie ale potrafi przywalic z manki.
          czuję o tyle wielką ulgę, iz do tej pory zachodzilem w glowe skąd inteligentni inaczej wyciągnęli wniosek, że akceptację dla mijajacych form rządzenia wyraża społeczeństwo będące pokoleniem wywodzacym sie bezposrednio z chlopstwa panszczyznianego.
          no i dziś rano natrafiam na wyjaśnienie!
          Endrju Wam Dam D. WYGRAL TYLKO NA WSI,
          Posiadacze wypasionych Fergussonow kupionych na kredyt frankijski czekają teraz niecierpliwie na umorzenie odsetek. Pisieta beda musialy napoxic się nad realizacja tej obietnicy, bo inaczej Traktory zaorza Wiosnę 2019 r,

W miastach - nawet tych najmniejszych - wygrała Bron-Coma.
          Co niczego nie zmienia, bo w czasach komuny przesiedlano do miaat ludność panszczyzniana, a potem ta grupa spoleczna sama juz zaczela opuszczac wsie w poszukiwaniu lepszego zycia.

Podsumowując - zmiana rządów i konsekwencje tego spadna na potomkow panszczyznianego chlopstwa.
          A ono - jak wiemy uwielbialo czuc batog na plecach!

przepraszam za okresowy brak fontow polskich ale pisze z Anglii gdzie przebywam na emigracji zarobkowej by splacic kredyt we frankach pobrany na zakup noza do obierania jarzyn.
          • hardy1 Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:49
            WU, oczywiście, że nic wielkiego się nie stało.

Tylko nie wiem, ile będę musiał dołożyć do Twego kredytu we frankach na zakup noża do obierania jarzyn. Z ilu moich pieniędzy mnie obierzesz...
    • 1zorro-bis Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:03
      ......"
      18 minut temu

Kto wejdzie do kancelarii prezydenta Dudy?

- To już prezydent elekt będzie proponował. W mojej opinii pewnie skorzysta w niemałej mierze z tych polityków, którzy już pracowali tam za czasów prezydentury Lecha Kaczyńskiego. Myślę, że będzie szedł w kierunku silnej merytorycznie kancelarii, więc muszą to być ludzie doświadczeni - dodaje Czernecki.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,107448,17975640,Wybory_prezydenckie_2015__Andrzej_Duda_prezydentem_.html?wall=1#ixzz3b7xfySDS
      Kabaret sie zaczal.
      U Dudy beda pracowac doswiadczeni ludzie. Rozumiem, ze Nelly Rokita i Fotyga maja juz fuchy zaklepane?big_grin
      • hardy1 Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:06
        ... i wielu, wielu innych, znanych od lat pretorianów Kaczyńskiego. Kto gdzie będzie - zależy od wyborów jesienią.
      • 1zorro-bis Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:10
        a gdy czytam komentarze na forach i FB to rzygac mie sie chce. Ta grupa oszolomow ktora na Dude glosowala oczekuje od niego ze.....skonczy sie e Polsce .....stalinizm (!!!!big_grin), i zacznie zlodzieji i mafie rozliczac.
        Czyli co? Obozy koncentracyjne?
        Nooooo....o 6-tej ramo: "puk, puk, dzien ziobry?"big_grinbig_grin
        Boze, co tepota umyslowa u tych ludzi....big_grin
    • 1zorro-bis Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:16
      poniewaz w Polsce Duda zrobi teraz cuda - to ja rozumiem, ze kolezanki "arystokratki" na skrzydlach beda wracac do Polski z tej emigracji.....big_grin
      No bo jak w Polsce bedzie dudzi-raj to......big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • hardy1 Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:50
        Zorro, coś wspólnie ustaliliśmy, włącznie z Tobą. Dotrzymuj słowa.
    • 1zorro-bis Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:23
      i z pierwsza witzyta uda sie do Rzymu czy .....do Torunia?big_grinbig_grinbig_grin
      www.facebook.com/photo.php?fbid=10204608134459189&set=p.10204608134459189&type=1&theater
      • 1zorro-bis Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:25
        no prosze....big_grin
        Sa juz pierwsze cuda! Kawa od dudy za darmo!big_grin
        Andrzej Duda rozpoczyna poniedziałek pod stacją metra Centrum w Warszawie. Podobnie jak po pierwszej turze rozdaje kawę mieszkańcom.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,107448,17975640,Wybory_prezydenckie_2015__Andrzej_Duda_prezydentem_.html?wall=1#ixzz3b83gx8bv
        • hardy1 Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:52
          Nie mógł przyjechać do mojego miasta? A tak za kawę, którą teraz piję, musiałem sam zapłacić.

Rozumiem, że teraz w Polsce wiele będzie za pół/darmo? (właściwe wybrać) wink
    • sza.aliczek Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:34
      Witam najserdeczniej w poniedziałkowy, powyborczy poranek : )))))))
      jakie szczęście na mnie spłynęło! od samego rana! : ) Aż mi się raźniej pracuje.
      Otóż: " Kandydatem na premiera i premierem jesienią będzie Jarosław Kaczyński. Póki co jego doświadczenie się sprawdza - powiedziała w Kontrwywidzie" RMF FM szefowa sztabu Andrzeja Dudy Beata Szydło."
      Oczywiście jesienią może zdarzyć się różnie, ale ja już się cieszę...powitać pana Kaczyńskiego po tylu latach nieobecności - bezcenne : )
      • hardy1 Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 08:54
        To i ja się cieszę, Szaliczko smile Wreszcie na właściwe miejsce wróci niejaki Antek z Macierewiczów, dokończyć dzieła rozwalenia kontrwywiadu polskiego i ujawnić pozostałych naszych agentów np. w Moskwie. Kilka lat temu nie zdążył ujawnić Moskwie wszystkich...

To dla nich też będzie bezcenne smile
        • sza.aliczek Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 09:02
          Prawda Hardy!
          Póki co, to w tym króciusieńkim odcinku czasu od wczoraj słychać głównie ideologię - Kamiński, Gliński. A i Szydło gdzieś już poprosiła, by Komorowski już nie podpisywał ustawy o in vitro. In vitro dotyczy nawet nie procenta Polaków, ale pod względem ładunku emocjonalnego jest probierzem. Irlandia akceptuje małżeństwa homoseksualistów : ))) - zajęliśmy jej miejsce w Europie. Ponoć w przyrodzie pustka nie istnieje : D
          • wscieklyuklad Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 09:13
            Po kolei: Hardy - obciążenie z tytulu mojego kredytu na zakup niewielkiego noża do jarzyn wyniesie per saldo ( nie wiem co ten termin znaczy, ale jest mądry, więc go piszę), wyniesie jakieś 0,000000000008 grosza na jednostkę ludzką, więc nie boj bidy, chyba, ze obietnica wyborcza będzie się przewlekac i odsetki zabiją mnie na amen a wraz ze mną innych podatnikow, ktorzy zrobia ściepkę na frankowiczow wlascicieli full wypas Fergussonow, ktorzy wybrali zhodnie z mentalnoscia potomka chlopa panszczyznianego, czyli "pod siebie".
            • wscieklyuklad Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 09:18
              Po drugie: onok Wam Dama stał byly piesniarz w postawie " spuszczona głowa" co dowodzi, ze radosc byla zaledwie polowiczna a pelna bedzie dopiero wtedy, gdy partia pod jego Światłym Przywodztwem wejdzie do Sejmu jesienią.
              Z niezwykla radością będę przyglądał się obietnicom Wam Dama wobec byłego piesniarza, gdyż plaszczenie się przed naiwnym i ufnym w swą siłę zawsze prowadzi do futurystycznego krachu.
              • wscieklyuklad Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 09:29
                Z góry przeprazzam za błędy ale piszę na maleńkim ajfonie i moje grube w wyniku pracy na roli opuszki palców zahaczaja czasem o nie ten klawisz a czasu nie mam zbyt wiele na poprawki, bo grzeczni pacjenci pragna by poswiecano im sporo czasu, bo to Anglia jest a niejakis popanszczyzniany pipidowek
                • wscieklyuklad Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 09:42
                  I po trzecie: najwiekszym sukcesem ostatnich wyborow jest ostateczne wykonczenie sie polskiej lewicy, co wreszcie zakonczy w Polsce raz na zawsze czasy stakinizmu, wciąż żywe i aktualne.
                  Tym samym w kolejnych wyboraxh nie będziemy już zmieniać ustrojowej schedy, ale wybierać pomiedzy ultrakatolickim nacjonalizmem i sredniowieczem ku któremu się właśnie cofnelismy zgodnie z tradycja przedpanszczyzniana, a normalnością, ktorej narazie nikt nam nie jest w stanie zagwarantowac.
                  To co zrobił Miller endkompany, jest po prostu niewyobrażalne, a Legierski i Biedroń będą pluć sobie w brodę przez dlugie lata.
                  Ale cóż sado-maso jest jeszcze obecnie dozwolona, więc krzywda im się nie stanie - skoro lubia emocje tego typu, to autentyczny krzyżyk na drogę.
                  • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 11:13
                    Wieś wybrała nam prezydenta. Ludzie na których płacę za ich KRUS, którym PO wybudowała drogi i zapewniła środki unijne, ludzie którzy dostają dopłaty z UE, jednym słowem ta wieś która nigdy wcześniej nie miała takich pieniędzy i nie modernizowała się w takim tempie. To samo zrobiła część górników i członków związków zawodowych do których posad dopłacamy wszyscy. Ręce opadają. Kościół zadziałał i teraz wyciągnie rękę "po swoje"
                    • sorel.lina Echa ze swiata 25.05.15, 11:30

BBC: Komorowski przyznał się do porażki

Reuters: wyborcy chcieli nowej twarzy

The Independent”: polskie przesunięcie w prawo

Ansa: wygrał młody eurosceptyk

„La Repubblica”: straszny szok dla Europy

„Der Spiegel”: porażka Komorowskiego gorzką pigułką

"Bild”: konserwatysta Duda wygrywa prezydenturę

"NYT”: Komorowskiego pokonał fotogeniczny rywal

https://s.tvp.pl/images2/d/6/8/uid_d68e489c5e04a340eae205a0f3d05a621432521846165_width_633_play_0_pos_0_gs_0_height_356.jpg

https://s.tvp.pl/images2/5/2/e/uid_52ebaadf5fd6d390bf66aac74e7d33bd1432522514340_width_633_play_0_pos_0_gs_0_height_356.jpg

https://s.tvp.pl/images2/9/d/a/uid_9dad5bd2e9fbaf56e4039cfdcca344a51432522687313_width_633_play_0_pos_0_gs_0_height_356.jpg

https://s.tvp.pl/images2/b/4/e/uid_b4ef760f3659eb89a58d15d3a11204911432523348951_width_633_play_0_pos_0_gs_0_height_356.jpg

https://s.tvp.pl/images2/7/0/f/uid_70f27a15933207b381e09f6a3a0f8bd81432523582347_width_633_play_0_pos_0_gs_0_height_356.jpg

https://s.tvp.pl/images2/9/b/a/uid_9ba56b4eb49cc3715a9da215de6592ff1432522235082_width_633_play_0_pos_0_gs_0_height_356.jpg

• sorel.lina Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 11:37
                      Ptaszki ćwierkają, że będziemy musieli spłacać kredyty za " biednych frankowiczów "... W ramach "Polski solidarnej".
                      • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 11:46
                        to kolejna z obietnic Dudy, których nigdy ne spełni.
                        • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 11:48
                          A nie mówiłem? Już sie zaczyna:
                          "- Prezes w chwili ogłaszania wyników wyborów prezydenckich był na Jasnej Górze - w miejscu świętym dla wszystkich Polaków zawierzył los tej kampanii. Po informacji, że wybory prezydenckie wygrał Andrzej Duda, zawierzył jego prezydenturę i ojczyznę naszej Matce Bożej - powiedział Joachim Brudziński z PiS w programie Bogdana Rymanowskiego w TVN 24".
                          • 1zorro-bis Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 12:12
                            powiem tak:
                            Pierwsze cuda DUDYto:
                            1. Sprowadzi wrak "Tutki" z Rosji i udowodni ze byl zamach.
                            2. W kazdym miesci powstanie pomnik najgenialniejszego prezydenta IV RP - Lecha.
                            3. Emerytury beda dla mezczyzn od 55 lat a dla kobiet od 50 lat.
                            4. Kredyty frankowe zostana zamienione w relacji 1 Frank - 1 Zloty.
                            5.Czas godzin pracy zostanie zmniejszony do 35 godzin tygodniowo
                            6. Pensja minimalna zostanie podniesiona do 6.000 zl ( bo ponizej tego to nie oplaca sie pracowac)
                            7. Emigranci z UK, Holandii, Norwegii i Niemiec zaczna masowo wracac bo kazdy na dzien dobry dostanie mieszkanie w nowoczesnym apartamentowcu . Oczywiscie gratis.
                            To tyle cudow na poczatek, bo pan prezydent sie zmeczyl i musi odpoczac.....big_grin
                          • sorel.lina Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 12:20
                            ulisses-achaj napisał:

> A nie mówiłem? Już sie zaczyna:
                            > "- Prezes w chwili ogłaszania wyników wyborów prezydenckich był na Jasnej Górze
                            > - w miejscu świętym dla wszystkich Polaków zawierzył los tej kampanii. Po info
                            > rmacji, że wybory prezydenckie wygrał Andrzej Duda, zawierzył jego prezydenturę
                            > i ojczyznę naszej Matce Bożej - powiedział Joachim Brudziński z PiS w programi
                            > e Bogdana Rymanowskiego w TVN 24".

Najwięcej głosów na A.Dudę ( 93,6 procent) oddano we wsi... Kulesze Kościelne. smile
                            • 1zorro-bis Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 13:44
                              jak czytam te komentarze......tu i tam to.....big_grinbig_grinbig_grin
                              "Arystokratyczne wiesniactwo".big_grinbig_grinbig_grin
                            • sorel.lina Duda wygrał, ale... 25.05.15, 14:01
                              ...ale nie w naszym mieście, Uli smile

W Łodzi Bronisław Komorowski uzyskał w II turze poparcie na poziomie 61 proc. Na Andrzeja Dudę zagłosowało 39 proc. wyborców.

Cały tekst: lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,17979652,W_Lodzi_wygral_Bronislaw_Komorowski__Duza_przewaga.html#ixzz3b9P3tFbN
                              • ulisses-achaj Re: Duda wygrał, ale... 25.05.15, 14:18
                                Bo Łódź to ośrodek akademicki, wielu tu mądrych ludzi i na własnej skórze doświadczyliśmy rządów PiSu. Jestem dumny z mojego miasta smile
                                • ulisses-achaj Re: Duda wygrał, ale... 25.05.15, 14:23
                                  A w Poznaniu: - 68, 43 proc. dla Komorowskiego. Wnioski są oczywiste.
                                  • ulisses-achaj Re: Duda wygrał, ale... 25.05.15, 14:28
                                    "Ciemny lud" będzie teraz czekał na mannę z nieba, która rzecz jasna z niego nie spadnie. Rozbudzone nadzieje, jakby nie były idiotyczne, kiedy zostają zawiedzione, stają sie bronią obosieczną. Czekam na ten "raj na ziemi" który urządzi nam PiS. A kiedy to wszystko się zawali i okaże się że jedyną zmiana są przysłowiowe świnie u koryta, ciekaw jestem bardzo reakcji tych, którzy tak bardzo teraz się cieszą. Jak znam życie, będą jak to powiadają "chodzili w zaparte i rznęli głupa".
                                    A ludziom od lat przebywającym na emigracji powinno odebrać się prawo głosowania. To tak jakby sąsiad z innej dzielnicy urządzał mi dom i życie.
                                    • ulisses-achaj Re: Duda wygrał, ale... 25.05.15, 14:35
                                      A tutaj mamy rzeczywiste wyliczenia oszukańczych obietnic. Będę jednym z najgłośniej domagających się ich błyskawicznej realizacji, a kiedy już nie będzie z czego wypłacać emerytur, kiedy młodzi i starzy stracą pracę, kiedy wszyscy rzucą się emigrować z tego "raju", prezydent jako ostatni schodzący z pokładu tonącego okrętu, powinien przeprosić naród, przenieść konto do Luksemburga i zgasić światło...
                                      • ulisses-achaj Re: Duda wygrał, ale... 25.05.15, 14:35
                                        Link do analizy obietnic Dudy:

pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,136200,17979700.html#MTstream
                                    • czuk1 Re: Duda wygrał, ale... 25.05.15, 14:38
                                      Prezydent liczy na to, że jego Narodowa Rada Rozwoju zapewni rozwój Polski i wyczaruje pieniądze na realizację jego obietnic. Dziś na ulicy widać jak Prezydent elekt mięknie i nie ma odpowiedzi konkretnej na konkretne pytania.
                                      • ulisses-achaj Re: Duda wygrał, ale... 25.05.15, 14:40
                                        Najgorsze jest to, że powinni sie tym martwić durnie którzy na niego głosowali; niestety demokracja ma to do siebie, że wszyscy za to zapłacimy. I to nie mało. Obym sie mylił.
                                    • 1agfa Re: Duda wygrał, ale... 25.05.15, 16:06
                                      ulisses-achaj napisał:

> "Ciemny lud" będzie teraz czekał na mannę z nieba, która rzecz jasna z niego ni
                                      > e spadnie. Rozbudzone nadzieje, jakby nie były idiotyczne, kiedy zostają zawied
                                      > zione, stają sie bronią obosieczną. Czekam na ten "raj na ziemi" który urządzi
                                      > nam PiS. A kiedy to wszystko się zawali i okaże się że jedyną zmiana są przysło
                                      > wiowe świnie u koryta, ciekaw jestem bardzo reakcji tych, którzy tak bardzo ter
                                      > az się cieszą. Jak znam życie, będą jak to powiadają "chodzili w zaparte i rznę
                                      > li głupa".

To jasne. Byłoby śmieszne, gdyby nie smutne.

W Warszawie oczywiście prezydent - elekt Duda nie wygrał (pomimo szczodrego rozdawnictwa kawy na Patelni). Warszawa ma handicap jako Stolica: głosy wyborców emigracyjnych, zarówno z Europy jak ze wszystkich pozostałych kontynentów spływają właśnie do Warszawy. Obliczane są i podawane do wiadomości na samym końcu. Toteż nie wiem, jak na tę chwilę wyglądają proporcje głosów między konkurentami z tych wyborach w moim mieście.
                                      Uważam głosowanie przez długoletnich emigrantów za rzecz nie w porządku. Może nie tyle mnie, ile moim dzieciom i wnukom urządzają dom (w pewnym procencie, ale przecież liczącym się) ludzie, którzy nie płacą w Polsce podatków, często już bardzo luźno z Polską są związani lub wcale i sami - bezpośrednio - nie będą ponosić konsekwencji tych wyborów. To my będziemy spożywać gorzkie owoce ich niewiedzy lub zbłąkania czy też zmanipulowania.
                                      Mają prawo...ale czy to jest - powtarzam - w porządku?

"...A ludziom od lat przebywającym na emigracji powinno odebrać się prawo głosowania. To tak jakby sąsiad z innej dzielnicy urządzał mi dom i życie...."
                                      • sorel.lina Re: Duda wygrał, ale... 25.05.15, 16:20
                                        Jedna ze szwedzkich gazet przekazała swoim czytelnikiem informację, że nowym prezydentem Polski został Andrzej Duda,
                                        "Andrzej Duda nowym prezydentem Polski” – głosi podpis pod zdjęciem... Jarosława Kaczyńskiego!
                                        Pomyłka? wink

https://s.tvp.pl/images2/6/e/8/uid_6e814bb3b7848217291f6e966fa3a1b81432560248654_width_633_play_0_pos_0_gs_0_height_355.jpg
                                        • 1agfa Re: Duda wygrał, ale... 25.05.15, 16:39
                                          Szwedzi już wiedzą! big_grin Szwedzi - po prostu - już znają prawdę big_grin

sorel.lina napisała:

> Jedna ze szwedzkich gazet przekazała swoim czytelnikiem informację, że nowym pr
                                          > ezydentem Polski został Andrzej Duda,
                                          > "Andrzej Duda nowym prezydentem Polski” – głosi podpis pod zdjęciem
                                          > ... Jarosława Kaczyńskiego!
                                          > Pomyłka? wink

>
                                          https://s.tvp.pl/images2/6/e/8/uid_6e814bb3b7848217291f6e966fa3a1b81432560248654_width_633_play_0_pos_0_gs_0_height_355.jpg
                                          • sorel.lina Polski folklor wyborczy 25.05.15, 17:20

Pogotowie Różańcowe' pod siedzibą PKW. Będzie czuwać nad liczeniem głosów

https://bi.gazeta.pl/im/82/dd/e3/z14933378P.jpg

"Musimy obronić się przed fałszerstwem" - wyjaśniają inicjatorzy. Akcję nazwali "Powstań Polsko - Pogotowie Różańcowe". W jej ramach członkowie Krucjaty Różańcowej za Ojczyznę zbiorą się - jak zapowiadają - w poniedziałek, wtorek i środę w godz. 18-21 pod siedzibą Państwowej Komisji Wyborczej przy ul. Wiejskiej 10. Popołudniowe czuwania rozpoczną od Apelu Jasnogórskiego. W wyborczy wieczór na Jasnej Górze modlił się prezes PiS Jarosław Kaczyński. Zawierzył prezydenturę Andrzeja Dudy opiece Matki Boskiej.

Akcja pod hasłem "Powstań Polsko! - mężnie przypilnujemy ogłoszenia wyników wyborów, będziemy czuwać i walczyć za uczciwą Polskę" rozgrywać się będzie między Frascati, Senacką i Wiejską, czyli w okolicach siedziby PKW.
                                            Materiał instruktażowy, w którym Ruch Kontroli Wyborów opisywał niebezpieczne zachowania w komisjach wyborczych (m.in. zbyt miłą atmosferę, która ma obniżyć czujność pilnujących), dostał dobre oceny z PiS."

Santa Maria gratiae plena, ora pro nobis! - wołam.

• 1zorro-bis Re: Polski folklor wyborczy 25.05.15, 17:26
                                              juz to podalem....big_grin
                                              • sorel.lina Re: Polski folklor wyborczy 25.05.15, 17:46
                                                Właśnie zauważyłam.smile To nic! Taki obrazek wart jest powtórzenia smile
      • sorel.lina Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 09:12
        " Andrzej Duda nas poniesie do jesieni i PiS wygra wybory parlamentarne! Jarosław Kaczyński będzie premierem. To jego geniuszowi politycznemu zawdzięczamy zwycięstwo"

Tyle Beata Szydło wczoraj, bezpośrednio po ogłoszeniu wyników sondażowych. Chyba tym razem na chwile zapomniała o udawaniu. Napięcie opadło, pozwoliła sobie na szczerość i otwarcie przyznała, o co w tej grze chodziło i chodzi...
        Prawdę mówiąc, czy można było mieć wątpliwości?f
    • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 11:40
      Przewaga Dudy maleje. Nie policzono jeszcze głosów z wielkich miast. Może być jak w USA I to dopiero byłby horror ( w wykonaniu PiSu oczywiście):

"A tymczasem do PKW dochodzą kolejne cząstkowe wyniki. Policzono już głosy z 38 z 51 z kolejnych okręgów. I robi się ciekawie. Andrzej Duda: 51,78 proc. głosów, Bronisław Komorowski: 48,22 proc."
      • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 11:44
        Mamy nowego polskiego "geniusza":
        "- Jarosław Kaczyński jest bardzo wzruszony i szczęśliwy. To jest ważne wydarzenie dla PiS-u. To geniusz polityczny Jarosława Kaczyńskiego spowodował, że dziś prezydentem jest Duda - powiedziała Beata Szydło".
        Prawda. To robota JK, który będzie starał o premierostwo. W październiku. Idą "genialne" czasy.
        • wscieklyuklad Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 12:06
          Mozemy sobie tylko wyobrazić ból psychofizyczny JPZICH Kaczynskiego!
          Przeciez ów polityczny geniusz wszechczasow mógł sam wyglaszac ident6czne obiecanki macanki na wiecach i dziś nie czekac niecierpliwie na zmiane steru wladzy do jesieni, ale juz w sierpniowym sloneczku rozważać dostarczane mu na wyścigi projekty Stosownego Pomnika Ofiar Morzu Smolenskiego po uprzednim wywaleniu na zbity pysk dotychczasowego i myslacego kategoriamii szalonego stalinizmu konserwatora warszawskich zabytków.
          A tak geniuszowi pozostało tylko wznosic jasnogorskie modlitwy i blaganie o kolejny cud przy jesiennych urnach.
          Na szczescie w ostatnich wyborach samorzadowych dostal wciry i przynajmniej w miastach niewiele bedzie m8gl zdziałać be
          • wscieklyuklad Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 12:13
            Niestety musialem chybcikiem slac z błędami, bo jakiś Jankidudi wrazil łeb do GP.

A i jeszcze zla informacja dla zwolenników symbolu tęczy - były piesniarz Kukiz wyznał, w znakomitym, gdyż poświęconym produkcji wina z polskich winogron wywiadzie oświadczył, że odmówił kolacji z Szanownym Panem Prezydentem Zjednoczonej Europy Donaldem Tuskiem w obawie, iż w erze ideologii gender kolacja moglaby byc powiązana ze śniadaniem.
            Byly piesniarz stanowczo musi zamienić belta na wino z polskich winnic.
            Będzie z pewnością mniej zasiarczone.
            • wscieklyuklad Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 14:33
              Teraz potrzebny nam jest tylko odpowiedni autor tekstu i stosowny kompozytor.
              Kukiz jest trochę za cienki, ale ma za sobą młodzież
              • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 14:37
                Celny klip, to prawdziwy obraz tego, co się dzieje (pominąwszy swastyki rzecz jasna)
                • wscieklyuklad Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 15:03
                  Obys się z tą symbolika nie mylił. Bo przecież pasy z napisem Gotmituns pozostaną.
                  Zagiecia symbolu wyprostuje sie do kąta prostego -bedzie nowy symbol jak znalazł.
                  A skoro już jesteśmy przy symbolice przekazu, to: jak wyraźnie widać akcja rozgrywa się vw wiejskiej gospodzie a gośćmi sa chlopi panszczyzniani i ich potomni (np.dziewczynka w rozowej sukience).
                  Podejrzani osobnicy wsiadajacu do samochodu to komuniści wychowani wedle reguł stalinowskich - wsiadają do limuzyny kupionej na kredyt we frankach i udają sie na emigracje.
                  Tam znajdą nową pracę i zaciągną nowe kredyty.
                  Popatrz jak wielki Martin przewidzial powtórkę z Kabaretu!
                  Po przemyśleniu: z negacja symboliki też bym się nie spieszyl.
                  R6ch Narodowy czeka tylko na stosowna chwile i charyzmatyka o niebo skuteczniejszego, niz JPZICh Kaczyński.
                  Sam Szanowny Pan Prezydent Wielkiej Rosji Dablju Dablju docenił nadchodzącą groze wydarzeń dla jego kraju przesyłając jeszcze przed ogloszeniem oficjalnych wyników gratulacje dla Wam Dama.
                  Czyżby wybory były rosyjską ustawką?
                  • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 15:31

Czy są rosyjską ustawką? Hmmm, oddajmy głos "genialnemu" JK:

"Jest kwiecień 1998 r. Poseł niezrzeszony Jarosław Kaczyński udziela obszernego wywiadu „Gazecie Polskiej”. Rozmowę przeprowadzają redaktor naczelny tygodnika Piotr Wierzbicki i Tomasz Sakiewicz, wtedy czołowy dziennikarz „Gazety”. Wywiad sprawia wrażenie bardzo szczerego. Kiedy pada pytanie o Radio Maryja, Kaczyński stwierdza: „Po naszej stronie działają aktywnie rosyjskie służby specjalne. Radio Maryja jest dziś głęboko antyzachodnie, niechętnie nastawione do hierarchii kościelnej, prorosyjskie, wcale nie nieżyczliwe PRL, ma nadajniki na Uralu. W Rosji panuje wprawdzie bałagan, ale niektórych rzeczy pilnują tam jednak dość dobrze”. W odpowiedzi na kolejne pytanie idzie jeszcze dalej. Porównuje toruńską rozgłośnię do Targowicy: „Prorosyjskość ubrana jest tam w maskę patriotyczną. (...) Problem w tym, w którym miejscu kończą się pospolici głupcy, a zaczyna zwyczajna agentura”.
                  • sorel.lina Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 15:40
                    Migawka z porannego spaceru prezydenta-elekta rozdającego kawę na ulicach stolicy.

Podchodzi do elekta bezdomny: "Panie Prezydencie, głosowałem na pana, mam nadzieję, że spełni pan swoje obietnice i zrobi pan coś dla poprawy sytuacji ludzi biednych, takich jak ja"
                    Prezydent - elekt: "No, nie wiem, nie wiem...to jest sprawa samorządów lokalnych"

Prezydent Duda - jak widać - już dzień po wyborach zdał sobie sprawę z prezydenckich kompetencji. Bajki się skończyły, zaczęła się twarda rzeczywistość!
                • 1agfa Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 15:39
                  Dlaczego pominąwszy swastyki, Ulissesie? Przecież to "znak szczęścia", a nie jakieś tam...
                  Pewien prokurator białostocki tak swego czasu orzekł, a nie wiem czy się wycofał z tej (pokracznej) argumentacji.
                  Czyżby pozostało radować się w oczekiwaniu na szczęście?

ulisses-achaj napisał:

> Celny klip, to prawdziwy obraz tego, co się dzieje (pominąwszy swastyki rzecz j
                  > asna)
                  • ulisses-achaj Re: Duda wygrał wybory 25.05.15, 15:42
                    Znalazłem artykuł, z którym w dużej części się zgadzam, Mówiłem zresztą, że PO osiadła na laurach. Wynik wyborów jest zawsze rezultatem nakładania sie wielu czynników. Poczytajcie sami:
                    wyborcza.pl/1,75968,17978485,Wybory_prezydenckie__Tomasz_Piatek__IV_RP_i_pol__Duda.html#BoxGWImg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka