11.07.15, 06:58
Szykujący się proces o treść namalowanego obrazu o ile to nie będzie precedens w skali światowej
to zanosi się na jajo stulecia. Już zredagowanie pozwu zapachnie Bareją.
Ileż będzie po kątach sali sądowych głupich uśmiechów gdy sąd z konieczności
będzie musiał skonfrontować zgodność wizerunku pań z namalowanym obrazem.
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Kafka 11.07.15, 07:12
      Kicho.....zadnego procesu nie bedzie. No, chyba ze blond-buldog & blond-pekinczyk na dlugie lata zrezygnuja z...."palcem po mapie"big_grin
      Po pierwsze: kazdy adwokat chetnie taka sprawa sie zajmie i oczywiscie obu tym kretynkowm wmowi wygrana i niesamowite korzysci - bo to jego zawod przeciez.smirk
      Ale....za "dzien dobry" - czyli za pierwsza wizyte skasuje blond-buldoga 160 Euro i za napisanie pierwszego listu drugie 160 Euro. Jezeli blond-pekinczyk bedzie chcial w tej miedzynarodowej szopce brac udzial bedzie musial w Austrii zrobic to samo - czyli odjac od ust Felixa duzo ciasteczek.big_grin
      Potem - jezeli z mojej strony nie bedzie reakcji - a nie bedzie, bo po co? - to bedzie musial blond-buldog & blond-pekinczyk skierowac za posrednictwem adwokata pozew do sadu i oczywiscie oplacic koszta! I wtedy bedzie.....Bareja. Ja przyjade, zeby posluchac jak duka po niemiecku ze wschodnim akcentem blond-buldog (mialem juz patre razy przyjemnosc sluchac w usteczkach buldoga jezyk Goethego....big_grin) i zobaczym co w pierwszej instancji Sedzia na ten belkot powie.big_grin
    • k.karen Re: Kafka 11.07.15, 07:15
      Z dziką satysfakcją uczestniczyłabym w takim "procesie", choćby tylko po to, żeby na własne oczy obejrzeć proces grawitacji, który, jak przypuszczam, został przez autora obrazu przedstawiony dużo delikatniej niż jest w rzeczywistości big_grin A poza tym, obserwacja "na żywo" tej komedii wszech czasów, maga teatru groteski i purnonsensu, to dużo więcej niż tylko czytanie bredzin ściekowych "świrka.konfabuloso" i "zjełczałego.masła orzechowego" big_grin big_grin big_grin
    • 1zorro-bis Re: Kafka 11.07.15, 07:24
      krotko i zwiezle: chory blond-buldog.
      Jedno trzeba powiedziec - blond-pekinczyk jest duzo inteligentniejszy.......big_grinbig_grinbig_grin
    • 1zorro-bis Re: Kafka 11.07.15, 07:26
      a teraz sie pakuje i za godzinke wyjezdzam. Z dowodem zbrodni w sina dal.....big_grinbig_grinbig_grin
      A buldog z pekinczykiem niech dalej ujadaja.big_grin
      • k.karen Re: Kafka 11.07.15, 07:45
        Zorro smile wklejkę ze ścieków skasowałam bo strasznie śmierdząca... bleeee

Szerokiej drogi! Do zobaczenia smile
        • k.karen Re: Kafka 11.07.15, 08:06
          Ps. zapomniałabym... ja też jadę, albo dzisiaj po południu, albo jutro, do Wrocławia... przecież mam niedaleko big_grin big_grin big_grin
          • 1zorro-bis Re: Kafka 11.07.15, 08:21
            o kurcze! Uwazaj bo tam moga jedna albo druga gdzies z Panzerfausetm w rowie czekac!big_grin
            k.karen napisała:

> Ps. zapomniałabym... ja też jadę, albo dzisiaj po południu, albo jutro, do Wroc
            > ławia... przecież mam niedaleko big_grin big_grin big_grin
    • 1zorro-bis Re: Kafka 11.07.15, 08:20
      poniewaz buldog i pekinczyk niemiecki znaja, podaje im dwa linki ktore mi moj sasiad adwokat podrzucil.big_grin
      Poczytajcie sobie co Was w sadzie czeka....big_grin
      anwalt-im-netz.de/urheberrecht/recht-am-eigenen-bild.html

de.m.wikipedia.org/wiki/Kunstfreiheit#Grundinhalt_nach_deutschem_Recht

Dluuuuugi proces! Jesli buldoga i pekinczyka na to stac?big_grin
      • k.karen Re: Kafka 11.07.15, 08:28
        Zapomniałeś, Zorro, o załączniku do podanych linków big_grin big_grin big_grin

https://i60.tinypic.com/2e35213.jpg

1zorro-bis napisał:

> poniewaz buldog i pekinczyk niemiecki znaja, podaje im dwa linki ktore mi moj s
        > asiad adwokat podrzucil.big_grin
        > Poczytajcie sobie co Was w sadzie czeka....big_grin
        > rel="nofollow">anwalt-im-netz.de/urheberrecht/recht-am-eigenen-bild.html
        >
        > rel="nofollow">de.m.wikipedia.org/wiki/Kunstfreiheit#Grundinhalt_nach_deutschem_Recht
        >
        > Dluuuuugi proces! Jesli buldoga i pekinczyka na to stac?big_grin
        • 1zorro-bis Re: Kafka 11.07.15, 08:33
          big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          A teraz naprawde musze juz jechac. bo mam dzisiaj prawie 1.000 km a po drodze Policja, prokuratorzy i adwokaci, ktorzy mnie beda pewnie.....lowic"..big_grinbig_grinbig_grin
          • k.karen Re: Kafka 11.07.15, 08:45
            hej ho, hej ho... na proces by się szło... la la la la la... hej ho, hej hoooo big_grin

Paaaaa, do miłego, Zorro smile smile smile
            • k.karen Re: Kafka 11.07.15, 08:59
              Ojej... ale jestem zapominalska uncertain

Jadę dzisiaj albo jutro do Wrocławia (bo przecież mam niedaleko), ale zostaję do poniedziałku, ponieważ mam bardzo ważną sprawę do załatwienia we wrocławskim Urzędzie Skarbowym na ul. Piłsudskiego big_grin

hej ho, hej ho... na proces by się szłoo... la la la la la la... hej ho, hej hoooo

big_grin big_grin big_grin
              • wscieklyuklad Re: Kafka 11.07.15, 09:09
                Niniejszym oświadczam,że ja od K.Karen nie pożyczyłem ani jurocenta.
                Ja do skarbówki nie idę!
                • k.karen Re: Kafka 11.07.15, 09:37
                  No, nie wiem, nie wiem, WU... Na Twoim miejscu nie byłabym taka pewna tongue_out Przecież pisomatoły twierdzą, że Polska jest w ruinie, a wszystkie urzędy i instytucje skorumpowane, więc nadal obowiązuje "prawo" - dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie big_grin czyli najważniejsze są układy i znajomości..., ha! tongue_out big_grin
    • wscieklyuklad Re: Kafka 11.07.15, 09:45

Sprawa nie jest jednak z góry skazana na porażkę, Vidavilu.
      Wszystko teraz zależy od determinacji adwokata stosownie napędzanego szałem klientek.
      To, że treść pisma urzędowego (a takim jest adwokacki dokument opatrzony stosownymi pieczęciami i autorytetem) możne złamać najtwardsze i zimniejsze niż głaz serce, niech świadczy poniższy przykład z życia wzięty.

https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/v/t1.0-9/s526x395/11694152_1600941583527470_1355467181709598783_n.jpg?oh=efc60e1dd7bde1dc2962d21869705897&oe=562439BB

Z tym precedensem winien właśnie zapoznać się adwokat niemiecki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka