20.02.13, 12:12
Poszukuję namiarów na dobrego logopedę w Legionowie (oczywiście prywatnie). Chodzi mi o osobę, która zajęłaby się terapią 2-latka i ma doświadczenia w pracy z tak małymi dziećmi z dużym opóźnieniem mowy.
Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia w tym temacie? Zarówno pozytywne, jak i negatywne?

Dziękuję za wszelkie sugestie i namiary.

Obserwuj wątek
    • polokokt Re: Logopeda 20.02.13, 12:18
      jak napiszesz do mnie na maila gazetowego:
      polokokt (at) gazeta.pl
      to Ci podesle namiary, co by nie byc posoądzonym o kryptoreklame.
    • polokokt Re: Logopeda 20.02.13, 12:24
      oki, w sumie ja mogę wysłać maila do Ciebie.
      Także sprawdz maila gazetowego. Mam nadzieje ze pomogą...
      • an-nek Re: Logopeda 20.02.13, 17:25
        z gazetowego nie korzystam,
        ale już odzywam się na podanego.
        Dzięki :)
    • thea19 Re: Logopeda 20.02.13, 21:52
      moj syn chodzi do logopedy w ramach rehabilitacji od 5mca zycia ale to jest logopeda w poradni dla gluchoniemych na radzyminskiej w wawie i chodzimy tam na nfz. czy macie wskazania do terapii? pediatra cos podejrzewa? dwulatek ma jeszcze czas na mowienie chyba, ze zatrzymal sie na gaworzeniu albo calkiem nie wydaje dzwiekow
      • an-nek Re: Logopeda 21.02.13, 07:27
        Tak mamy wskazania do terapii, jednak nie ze względu na problem ze słuchem (tu jest ok, synek był badany). Słyszałam o dobrych logopedach w warszawie. Jeździmy tam do wielu specjalistów i miałam nadzieję, że może chociaż logopedę i dobrego specjalistę SI znajdziemy na miejscu.
        • elzunia.23 Re: Logopeda 21.02.13, 08:27
          w przedszkolu mojego dziecka Cherry garden pracuje świetna pani Agnieszka... Proszę wejść na stronę cherrygarden.pl i zorientować się, bo nie mam niestety prywantego numeru do tej pani. My jesteśmy tam od niedawna, ale rozmawiałam na zebraniu z rodzicami innych dzieci i bardzo ją chwalą...
        • madziulec Re: Logopeda 21.02.13, 09:47
          Co do terapii SI to nie poradze, ale ŚWIETNĄ diagnoże robią na Sienkiewicza, robi ja p. Agnieszka.
          NIe iwem jak z terapia, bo nie korzystałam porywatnie.
          Znam co najmniej 2 miejsca: własnie Sienkiewicza (In-Praxis) i Pałacyk (p. Marysia).

Logopeda też jest na Pałacowej w Pałacyku. Nie umiem doradzic, bo też nie korzystałam. My korzystamy tam z Tomatisa.
          • an-nek Re: Logopeda 21.02.13, 16:58
            Dzięki. In Praxis znamy, chodziliśmy tam jakiś czas temu na SI, bez diagnozy. Chciałabym spróbować jednak w innym miejscu.

Wymyśliłam sobie, że może SI i logopedę znajdziemy w jednym miejscu, ale chyba będzie trudno, bo chciałam skorzystać z kogoś poleconego. I dla odmiany nie ciągać małego do Warszawy.
            • madziulec Re: Logopeda 21.02.13, 17:47
              To spróbuj ten Zaczarowany Pałacyk.
              Wiem, że i SI mają i logopede.
              Nie wiem na jakim poziomie bo nei korzystaliśmy, ale rzeczywiście w jednym miejscu. (dyplomy widze na ścianie więc sa szkoleni przynajmniej jeśli chodzi o si)
        • thea19 Re: Logopeda 21.02.13, 14:06
          z SI jest ciezko o dobrych specjalistow. w poradni logopedycznej nam polecono sensum mobile. to pierwszy osrodek w Polsce i maja dobra opinie
    • paulinkas24 Re: Logopeda 21.02.13, 20:39
      W wymienionym Zaczarowanym pałacyku polecam p. Asię (logopeda) i p. Marysię (m.in. SI). Korzystaliśmy 2 lata temu.
    • nstemi Re: Logopeda 21.02.13, 21:15
      Mam syna, który miał poważne opóźnienie rozwoju mowy-mam więc trochę własnych doświadczeń. Nigdy nie korzystaliśmy z pomocy logopedy w Legionowie, jeździliśmy do wspaniałej logopedy w Warszawie, ale dojazdy były udręką. Jakiś czas temu zaczęliśmy jeździć na Tarchomin na SI i jest tam także logopeda. Bardzo polecam to miejsce, naprawdę bardzo pomogli mojemu dziecku, postępy widać gołym okiem :-) Jeśli ten Tarchomin Ci odpowiada daj mi tylko znać, prześlę Ci dokładne namiary. Generalnie moje doświadczenia są bardzo pozytywne, mój syn miał naprawdę spory problem, ale nastaw się na mnóstwo pracy. Spotkania z logopedą to jedno, ale codzienne ćwiczenia w domu są niezbędne. Spróbuj kupić DVD z ćwiczeniami dla dzieci (bardzo fajna zabawa dla maluchów),: Igraszki logopedyczne Smoka Szczepana-polecam do ćwiczenia w domu.
      • gregorov04 Re: Logopeda 25.02.13, 18:18
        Polecam Zaczarowany Pałacyk na Pałacowej w Legionowie. Uczęszczamy z córeczką i jestesmy bardzo zadowoleni.
    • gosia.p5 Re: Logopeda 04.11.13, 18:23
      Być może już za późno na tą odpowiedź, ale....ja od dwóch miesięcy chodzę z dzieckiem na zajęcia logopedyczne do dość nowego gabinetu na ul.Kordeckiego 18. Jestem bardzo zadowolona, dziecko chętnie chodzi, pani jest kompetentna i miła, a co najważniejsze już widzę efekty.Moje dziecko ma 5 lat, ale widziałam na korytarzu również takie maluszki, więc myślę że warto tam spróbować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka