e-wu-sia 15.06.11, 23:03 Ciemna cała okolica, Bo dziś zaćmienie Księżyca. Ciemno na ziemi i niebie, Jak ja trafię do Ciebie? Poczekam , zaćmienie przejdzie, I słońce znów rano wzejdzie, I będzie dużo radości, Że nowy dzień u nas gości. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zosiadab-2 Re: Zaćmienie Księżyca 24.06.11, 13:20 Ooooo! tylko Ewusia tu bywa! ...pewnie zdrowa i szczęśliwa.... finansowe ma zasoby i nie gnębia Ją choroby.... to też wierszem pisze gładko.... Ten kto smutny...WPADA RZADKO! Ja zaglądam tu czasami.....lecz nie łatwo mi z rymami! Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: Zaćmienie Księżyca 28.06.11, 16:03 Dziękuje Ci Zosiu ,żeś tu wleciała, Żeś o tym Świecie nie zapomniała. Dawno Tu już nie było nikogo, Jesteś mile widzianą osobą. Nie wiem co się wszystkim stało, Potruli się , czy ich wywiało. Tyle wydarzeń na świecie ciekawych, Aż zapraszają do zabawy. Nie trzeba bardzo się trudzić , By znowu rymy w głowie obudzić. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zaćmienie Księżyca 29.06.11, 23:29 Gdzie gwar i śmiech? gdzie Kurki, paw? Wbiegłam - noc ciemna i trochę strach samej w Kurniczku o tej porze.. bo nie daj Boże spotkam intruza poczuję na czole wielkiego guza, to spylam na sosnę, tam poczekam aż ktoś znów kiedyś zawita... do tego cichego przytulnego kącika Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: Zaćmienie Księżyca 29.06.11, 23:44 Zosia i ja , straż trzymamy, Intruzom wejść tutaj nie damy. Możesz zawsze tutaj gościć, Pośród śmiechu i radości. Jesteś tu mile widziana, I zawsze oczekiwana. Zatem niech Twoja ruda kita, Zawsze tu śmiga i kwita. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zaćmienie Księżyca 30.06.11, 09:20 Dziękuję, Ewusiu za miłe słowa zawsze do harców jestem gotowa Dla Zosi pyszna wiśniowa nalewka Dla Ciebie kawa i dwa ciasteczka.. Dla mnie orzeszek z dębowej beczki możemy usiąść i zacząć ploteczki Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Zaćmienie Księżyca 01.07.11, 19:54 Dziewczyny! Tak się u Zosi zdarzyło,że.... ......ech!Pisać o tym nie jest miło! Rzeczywistość jest okrutna, porzuciłam rymy,płótna, nawet ogród,kurki,kwiaty już spisały mnie na straty! Wracam jednak...w formie prawie, aby oddać się zabawie .... Odpowiedz Link
rudka-a Re: Zaćmienie Księżyca 02.07.11, 00:41 Cieszę się Zosiu, żeś powróciła.. i swoją niemoc precz przegoniła Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Zaćmienie Księżyca 02.07.11, 07:34 Powiem krótko: Wielkie dzięki mała "rudko"! Odpowiedz Link