jokanda102 17.09.09, 19:11 Ale fajna historia :-) po prostu przeznaczenie... Szczescia zycze!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tehuana Chłopak z wakacji 21.09.09, 01:48 Szefowej GWP gratuluje antykobiecego podejscia ... Pani tez kiedys nie wyrobi sie - zachoruje-zestarzeje sie-bedzie Pani nieefektywna i niedyspozycyjna Odpowiedz Link Zgłoś
rrosemary Re: Chłopak z wakacji 26.09.09, 20:05 To samo pomyślałam, że ładna reklama GWP... Odpowiedz Link Zgłoś
jaremaben Chłopak z wakacji 21.09.09, 23:54 ... zaczynam maniakalnie tutaj komentowac (to tak na marginesie). Ja to popieram. Mniej romantycznie mam chyba i mniej egzotycznie... ale poznalam obecnego faceta na Sympatii i dla niego porzucilam Polske i 2 powazne szpitalno-poradniane etaty na rzecz zamieszkania w Norwegii, nauki szalonego jezyka i budowania zawodowej pozycji od zera. Nie zaluje. Jestem szczesliwa. I dumna z siebie - bo cale zycie bylam zachowawcza, a tu nagle taki rzut szalonej odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: Chłopak z wakacji 22.09.09, 08:58 Ale twój mąż pewnie nie ma na 3 kontynentach dzieci (i byłych związków). Liczenie na to,ze się ustatkuje (na starość) może być pobożnym życzeniem. Sprawdziłabym w jakim wieku dzieci kończyły się jego związki i to uznałabym za coś "stałego" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bruna6 Re: Chłopak z wakacji 27.09.09, 10:15 Zobacz co sie porobilo z Kinskim czy szatanem-Przybyszwskim w wieku okoloemerytalnym:) Pantoflarze zalosni, ciepelko, wikt, stabilizacja zaczely przemawiac do rozumku. Obstawiam raczej, ze po kolejnych klopotach finansowych i przy braku odpowiedzialnosci partnera, to kobitka go pogoni do Singapuru. Odpowiedz Link Zgłoś
geszefcik mieć żal, czy wyrywać "tanie" Ukrainki? 26.09.09, 15:38 My szans u bogatych zachodnich kobiet nie mamy, my możemy tylko wyrywać o 30 lat młodsze (wprawdzie nawet tyle jeszcze nie mam) dziewuchy z biednych krajów. Mieć żal za to że Polki lecą na kasę? czy podrywać Mołdawianki zatem? Odpowiedz Link Zgłoś
niebrzydki_jacek_kameralnie Mieć żal? 26.09.09, 18:10 O co? Ta historia jest aż nazbyt oczywista. Choć z reportażem bym poczekał, bo sprawa jest rozwojowa;). Ułóż sobie życie tak, jak sam tego chcesz. Jeśli uważasz,że cichą i potulną Ukrainką będzie Ci lepiej niż z pyskatą i wiecznie niezadowoloną Polką - znajdź se fajną Ukrainkę;). Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszkiliaski847 Re: mieć żal, czy wyrywać "tanie" Ukrainki? 24.05.10, 16:30 Ani to, ani to. Wyrywać Polki. Młode/Stare. Wolne/Zajęte. Tanie/Drogie Zamiast narzekać na fakt, że dziewczyny lecą na imprezach i zagranicą na obcokrajowców, zróbmy coś sami z sobą. Powierzmy fachowcom swoje problemy i nie mam tu na myśli seksuologów tylko osoby, które nie uprawiały seksu tylko z okładkami podręczników do medycyny. Rozwiązanie jest proste, zamiast inwestować pieniądze w Tanie czy Katiusze zza wschodniej granicy, zainwestujmy w swoje osobowości. Sam spróbował w Wyższej Szkole Uwodzenia, Wywierania Wpływu i Rozwoju Wewnętrznego. Przez myśl mi teraz nie przychodzi, żeby dopłacać do "miłości" Parodniowy kurs, praktyka w klubie i świat oraz zamieszkujące go samice, stoją przed nami otworem :) Dla odważnych osób zostawiam namiary - wyzszaszkolauwodzenia.pl Pozdrawiam i życzę szybkiej zmiany światopoglądu :) Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_jestem "karina-dziecko wojny" powinien brzmiec tytuł 26.09.09, 16:06 a autorke Sokolińska niech napisze co slychac u Kariny za jakies 2 lata maximum. Tylko rownie tendencyjnie i prymitywnie napisane ma byc. Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Chłopak z wakacji 26.09.09, 16:26 To gdzie w końcu jechały koleżanki Kariny? Do Szarm El Szejk czy Hurghady? A skąd Karina wzięła się na wycieczce razem z Krysią, skoro wykupywały wycieczkę do Egiptu do Szarm El Szejk? Przecież niby Karina w nocy jechała pociągiem do Warszawy... Ech, coś dla mnie niespójna ta historia. I jakoś mało w takie romantyczne związki wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
an99na Re: Chłopak z wakacji 26.09.09, 17:39 Istny misz-masz z tymi miejscowościami. Historia jest romantyczna, ale to wyjątek w regule, że związki z tak odległymi od Polski nacjami są bardzo ryzykowne. Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenschein7 Chłopak z wakacji 26.09.09, 18:54 A ja zycze duzo szczescia. Mimo wszystkich negatywnych opinii. Bez wzgledu na to, czy jest sie w zwiazku z Polakiem czy obcokrajowcem, tak naprawde tylko kobieta decydujaca sie na danego mezczyzne moze wiedziec (jesli stan zakochania minie i jest w stanie sytuacje ocenic mniej lub bardziej realistycznie), czy bedzie z tym mezczyzna szczesliwa. Wydawanie opinii na forum, ze to decyzja bledna lub nie hest wedlug mnie bezcelowe, bo przyszlosci zadnego zwiazku nie da sie z gory przewidziec. Dlaczego pani Karina ma za jakis czas zostac porzucona? Kazda z nas moze tego doswiadczyc chocby jutro bez zwgledu na narodowosc partnera. Najwazniejsze, to cieszyc sie tym szczesciem tu i teraz, nie mozna przeidziec wszystkiego, wiec na zapas tez nie ma sie co martwic. Razi mnie pewna niescislosc informacji. "Habibi" nie jest jednynie zwrotem uzywanym dla panow chcacych przezyc przygode z turystka. Moga sie tak do siebie zwracac mezczyzni, ktorych cechuje pewnien rodzaj zazylosci, ale zwracac sie tak moze rowniez zona do meza (zakladam, ze autorka tekstu nie uwaza malzenstwa za "przelotny zwiazek"). Ja slowa "habibi" uzywam kilkanascie razy dziennie i slysze je rowniez od mojego mezczyzny("habibi" jest co prawda meska forma slowa "kochanie", ale jesli mezczyzna zwraca sie tak do partnerki, jest to figlarne, okreslajace duza bliskosc, najpiekniejsze okreslenie kochanej kobiety). Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_branzoletka Chłopak z wakacji 26.09.09, 19:55 streetworker- pracownik socjalny?? Karina żyła jak freak- dziwaczka? propozycję poprowadzenia centrum nurkowania i coffee shopu-kawiarni? nie wiem :( tak mi sie wydaje, ze takie to ma znaczenie ale moze to sa prawidlowo uzyte slowa a ja poprostu nie znam znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
sledziu_70 Polskie dziewczyny... 26.09.09, 20:02 Zastanawiajacy jest fakt ze Polki najczesciej wybieraja sobie facetow wsrod ludow wyjatkowo "cywilizacyjnie zawansowanych". To Albanczyk, to Pakistanczyk, to Irakczyk, najczesciej w tym schemacie. Oczywiscie, milosc nie wybiera i tym podobne frazesy, ale tak naprawde o co w tym chodzi? Niska samoocena, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Polskie dziewczyny... 26.09.09, 20:35 sledziu_70 napisał: > Zastanawiajacy jest fakt ze Polki najczesciej wybieraja sobie facetow wsrod lud > ow wyjatkowo "cywilizacyjnie zawansowanych". > To Albanczyk, to Pakistanczyk, to Irakczyk, najczesciej w tym schemacie. A skąd ta pewność, że "najczęściej"? Masz jakieś dane statystyczne? Chyba jednak małżeństw np. polsko-niemieckich czy polsko-włoskich jest więcej niż polsko-"egzotycznych". Tylko nikt nie robi z tego sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Polskie dziewczyny... 27.09.09, 02:10 Niska samoocene to maja ci, ktorym do nadmuchania ego musi sie wydawac, ze kazdy Polak jest cywilizowany, a zaden Albanczyk podstawowki nie skonczyl, nie mowiac o studiach. > to Irakczyk Ty, swoja droga, pisac i czytac - a juz na pewno deklinowac - sie sam nauczyles :P Odpowiedz Link Zgłoś
sledziu_70 Re: Polskie dziewczyny... 27.09.09, 07:15 bene_gesserit napisała: > > Niska samoocene to maja ci, ktorym do nadmuchania ego musi sie > wydawac, ze kazdy Polak jest cywilizowany, a zaden Albanczyk > podstawowki nie skonczyl, nie mowiac o studiach. > > > to Irakczyk > > Ty, swoja droga, pisac i czytac - a juz na pewno deklinowac - sie > sam nauczyles :P > Wybacz kolego, gdyz zbladzilem. Wiadomo ze i ci i ci slyna z osiagniec cywilizacyjnych. I gdzie wlasciwie wyczytales ze "kazdy Polak ma byc cywilizowany"? Jakby byl cywilizowany to by sie zadawal z cywilizowanymi a cywilizowani nie musieliby wywieszac tabliczek o zakazie szcz..ia na ulicy. Irakczyk faktycznie brzmi idiotycznie, nie powinno sie pisac przed wypiciem porannej kawy. ;). Odpowiedz Link Zgłoś
rrosemary Re: Chłopak z wakacji 26.09.09, 20:05 steetworker to pracownik socjalny (ale nie każdy pracownik socjalny to streetworker, póki co nie ma chyba polskiego odpowiednika, dlatego się używa angielskiego wyrazu) pracujący "na ulicy" czyli łazisz po niezbyt przyjemnych okolicach i zagadujesz ludzi, wtapiasz się w środowisko, pomagasz, głównie z dzieciakami, taki anioł stróż czy dobry wujek. Odpowiedz Link Zgłoś
mbrechtacz Dlaczego Polki lecą na cudzoziemców? 26.09.09, 20:52 Odpowiedź jest prosta: bo są cudzoziemcami. Dzięki temu koleżanki będą im zazdrościć zagranicznego męża (bo zagranicą to sami ludzie sukcesu - taka jest mentalność). Najlepiej, żeby był kolorowy, to wtedy wszyscy będą im zazdrościć kolorowego męża i dzidziusia. Kobiety są po prostu głupie i lecą na to, co się błyszczy. My, mężczyźni, jesteśmy dużo mądrzejsi. ------------------------ keje.ueuo.com - Kampania Przeciw Zoofobii Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais wy forumowicze "mądrzejsi" od rodaczek 26.09.09, 23:19 jesteście z tych, co umieją obsługiwać telefon komórkowy, a nie umieją obsługiwać mydła? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Dlaczego Polki lecą na cudzoziemców? 26.09.09, 23:20 m. My, > mężczyźni, jesteśmy dużo mądrzejsi. Tak! Absolutnie nigdy nie lecicie na blichtr, oznaki luksusu, że już o wyglądzie i długich nogach nie wspomnę. Ani jednego przypadku! Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Dlaczego Polki lecą na cudzoziemców? 27.09.09, 02:04 mbrechtacz napisał: > Odpowiedź jest prosta: bo są cudzoziemcami. Dzięki temu koleżanki > będą im zazdrościć zagranicznego męża (bo zagranicą to sami ludzie > sukcesu - taka jest mentalność). Najlepiej, żeby był kolorowy, to > wtedy wszyscy będą im zazdrościć kolorowego męża i dzidziusia. > Kobiety są po prostu głupie i lecą na to, co się błyszczy. My, > mężczyźni, jesteśmy dużo mądrzejsi. I dlatego wy mezczyzni wybieracie za zony prawdziwych Polaków? Od razu bys chlopie napisal, ze cie dziewczyna rzucila dla wyzszego i przystojniejszego cudzoziemca, a nie tworzyl naiwne teorie o ajkju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Chłopak z wakacji 27.09.09, 12:45 "W wielkim hotelu blisko plaży mieszkały trzy osoby: Karina, pani Krysia i jeden Rosjanin." 3 osoby w wielkim hotelu? hm... Odpowiedz Link Zgłoś
q2w3e4r5t6y7 Egipscy kochasie 27.09.09, 13:32 Wspomniani w artykule "habibi" nie liczą tylko na przelotny sex z turystkami. Ich celem jest wiza europejska - jadą do Europy bo w ich mniemaniu jest to raj na ziemi a potem robią tam swój typowy bałagan i do tego chcą stawiać meczety i nakazywać noszenie chust. Zaiste - wspaniali to ludzie. Potem jeszcze najczęściej pod wpływem rodziny wywożą dzieci do Egipu a z tego kraju matka nie może juz wywieźdż dziecka bez zgody męża. Kobiety traktują poza tym tak jak nakazuje koran czyli mog je bić i gneralnie mężczyzna istotą wyższą nad kobietą. Na koniec wystarczy zobaczyć co dzieje się pod europejskimi konsulatami w Egipcie - cała kolejka zakochanych europejek wciąga swoich "wspaniałych" mężczyzn do Europy tyle że oni jakoś tak nagle znikają jak tylko w tej Europie się pojawią. Dla zakochanych Polek polecam bloga: noemi- niewierzmuzulmanom.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: Egipscy kochasie 27.09.09, 13:46 Artykuł nijak sie ma do wstepu. Pani nie 'wyrwala' sobie Egipcjanina, ktory zyje z zabawiania turystek, tylko zwiazala sie z kims, kogo spotkala na wakacjach. A ze bardziej to egzotyczna historia niz poznanie meza na Mazurach, to i jest powod do przytulenia wierszowki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
krecikowy_swiat Re: Chłopak z wakacji 28.02.10, 13:24 Świetna historia! Bajkowa niemal! Film byłby hitem. ---------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś