drzejms-buond 10.12.09, 15:29 jeśli nie jest to artykuł sponsorowany , to spytam:- z kim jest ta rozmowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: Ząb cyfrowy 10.12.09, 15:49 no dobra, pogooglałem trochę więc pozwolę sobie uzupełnić powyższy artykuł www.collegiumtherapeia.eu/6,zabieg,implantologia-i-implantoprotetyka-cad-cam.html tylko ze tu jest napisane,że jest JEDEN taki gabinet w Polsce (?) ceny też bardziej europejskie niż polskie Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Ząb cyfrowy 10.12.09, 16:31 Ten artykuł w GW jest pobrany z tamtej firmy. Ten ból mięśni żuchwowych! I tu i tam. Odpowiedz Link Zgłoś
wowa1983 Ząb cyfrowy 10.12.09, 16:33 niezłe i zapewne będzie sukcesem :D Wyeliminuje protetyków beztalencia a jest ich od groma :D Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2 Ząb cyfrowy v. ząb Polaka 10.12.09, 17:09 metoda rewelacyjna, nie sprawi jednak, że przeciętny Polak zacznie dbać o uzupełnienie swojego "garnituru" stomatologicznego Odpowiedz Link Zgłoś
bengt33 Ząb cyfrowy 10.12.09, 18:31 Czy nie taniej zafundowac sobie profilaktyke. Ja mialam to szczescie od 20 lat mieszkam w Szwecji i o moje zabki " dba panstwo" za moim przyzwoleniem. Jestem proszona do stomatologa na dokladna kontrole i do dentystycznej higienistki ( nie spotkalam sie z takim samodzielnym stanowiskiem w Polsce) na czyszczenie z kamienia i polerowanie itd.I to procentuje. Nikt nie musi sie wstydzic usmiechu i oszczedza na plombach, koronach i protezach. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Ząb cyfrowy 10.12.09, 21:35 Pewnie taniej, problem w tym, ze w Polsce wielu ludzi nie stan "nawet" na te profilaktyke. Profilaktyke, ktora powinna zaczac sie od uczenia malych dzieci prawidlowego sposobu szczotkowania zebow. A panstwo nie jest tak chetne jak szwedzkie finansowac obywatelom cokolwiek (w koncu za leczenie w [praktyce tez placimy z wlasnej kieszeni). Jezeli nie spotkalas sie z z higienistkami (ktore w Polsce zajmuja sie m.in. kontrola, nauka skutecznych technik czyszczenia zebow oraz czyszczeniem/polerowaniem) to chyba zle szukalas. W Warszawie w wiekszosci wiekszych gabinetow (tzn. zatrudniajacych wiecej niz 1 dentyste i pomoc dentystyczna) sa higienistki. Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: Ząb cyfrowy 21.12.09, 11:31 Już 4 lata temu za takie czyszczenie w Szwecji brali 500 seków (jakieś 200 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Ząb cyfrowy 10.12.09, 18:35 W Polsce nie ma dobrych dentystów.Ja od dziecka mialam biale,bardzo rowne zeby ,idealny usmiech (co widac na zdjeciach nasza klasa) dopoko dopoty sie nie wybralam do jakiejs krowy po AM! Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Że co prosze ? 17.12.09, 13:51 Implant za 2 tys. ??? Jak sie pytalam o ceny implantów (w dzieciństwie jakiś konował dentysta wyrwał mi obcęgami ząb mleczny razem z zawiązką zęba stałego który potem juz nigdy nie wyrósł) To min. kwota to było 5 tys. Wszystko jest takie drogie ze az strach ! Nie mam szczęścia do zębów Teraz tez nosilam aparat ortodontyczny 1,5 roku u kolejnego konowala a inny lekarz powiedział mi ze leczenie jest źle przeprowadzone. I Teraz mam wielki kłopot! stracilam nie tylko czas ale i pieniądze a na dodatek zaden protetyk nie chce sie podjąc dalszego leczenia (mialam wstawiac korony z przodu) Jestem załamana :(((( Polscy dentyści i ortodonci są bezkarni Odpowiedz Link Zgłoś
malena-76 Re: Że co prosze ? 20.03.10, 23:11 współczuję Pani szczerze.szkoda,ze nie poszła Pani do kobiety, podejrzewam, ze nie miałaby Pani takich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
stomatologgggg Ząb cyfrowy 21.12.09, 12:07 Znów się robi z nas Polaków jakiś zaścianek. Zastanawia mnie skąd autor tego artykułu ma te informacje odnośnie ilości gabinetów w Niemczech i Czechach szczególnie. Co dziesiąty gabinet w Niemczech to może będzie miał, ale chyba w 2050 roku. Pracuje w stomatologi (nie jestem lekarzem) i znam rynek europejski bardzo dobrze. Firmy stomatologiczne bardzo promują te systemy bo oczywiście jest to olbrzymi koszt dla lekarza jednak zainteresowanych jest narazie bardzo mało - WSZĘDZIE. A najbardziej podoba mi się jeszcze tekst o wybielaniu... osłabienie tkanki zęba? Proszę o badanie kliniczne to stwierdzające. Chyba sam autor to jakiś gryzipiórek bo sam nie chce się podpisać. Artur Odpowiedz Link Zgłoś
malena-76 Re: Ząb cyfrowy 20.03.10, 23:06 cadcamy to fajna sprawa ,taki gadzet a wiadomo,że Pacjenci lubią gadzety i to Oni za nie płacą, nie lekarze.co do wybielania to faktycznie niszczy troche zęby bo je osłabia.uszkodzenie zęba to nie tylko próchnica i atrycje, abrazje czyli starcie ale też erozje.badania jak wiadomo są robione na potrzeby i za pieniądze producenta więc będą zaklinac rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: A dowiemy się z kim był ten wywiad? 21.12.09, 15:07 Z nikim. Autor trafił na ichnia strone internetową i żywcem poprzepisywał. Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Ząb cyfrowy 21.12.09, 17:21 Leczyłam ząb w Holandii, z doskonałym efektem. W Polsce nie dałabym się nawet dotknąć dentystom-rzeźnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Ząb cyfrowy 11.02.10, 08:23 No,ostatnio moja dentystka ewentualnie pan dentysta wpadla na pomysl podlozenia mi jakiegos super urzadzenia w zab kanalowy,ktore dziala tak jak przeplywa powietrze w jamie ustnej-przy zapalonym swietle,w rurach bodajze slysze dzwiek,zamkne jame ustna nie ma dzwieku...Zastanawia mnie tylko po co to ta chołota robi i....jak to dziala...oraz na ile jest to szkodliwe dla pacjenta-zawroty glowy,objawy udaru,kilka wizyt na pogotowiu....To jak sciemnce fiction...Zapewne teraz w cos sie oblowi jak znam zycie,ona lub jej rodzina,a wszystko to co pisze czy mowi pacjent bedzie albo urojeniem albo zlosliwym pomowieniem,wszak majestatu dęntystow sie nie narusza.... Nie wiem...bada chyba czy jeszcze zyje,bada bezdech ,ewentualnie to kolejne urzadzenia na ksztalt szakala ze sluzb specjalnych....Heheheh.....Załosne!Nienawidze dentystow za ich machlojki wobec pacjentow,a z drugiej strony nijak sie nie da od nich uwolnic. Czy poniesie konsekwencje?? Bo jesli to nie dentysta to kto???? Stawiam 90% na dentystow. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Ząb cyfrowy 11.02.10, 09:13 dodam,ze wiekszosc pacjentek dla dentystek stanowi jakies dziwne zagrozenie.Sama mam taka jedna w otoczeniu dla ktorej kazda co bardziej atrakcyjna jest albo bulimiczka,albo anorektyczka albo musi cierpiec na jakas chorobe psychiczna lub weneryczna.Nie znam dentystki,ktora nie ocenia pacjentki po stosunku do antykoncepcji ,ciaz i poronien ewentualnych-bynajmniej w moim okregu to glowny temat do pytan z ich strony..... Wszystkich lecza .Problem w tym ,ze tylko ze swoich urojen albo zwyklej prowincjonalnej zawisci.Tajemnica lekarska to dla tej grupki smętny zart. Odpowiedz Link Zgłoś
malena-76 Ząb cyfrowy 20.03.10, 22:53 a kto temu biednemu człowiekowi zrobił takie leczenie kanałowe? zmiany okw przy 36 i 46 a e 36 to chyba nawet złamane narzedzie.to pewnie jakis facet zrobił bo faceci to straszni partacze, zamiast warsztatu mają dobry pr a jak cos zchrzanią unikają Pacjentów Odpowiedz Link Zgłoś
m.krzos Ząb cyfrowy 17.04.10, 13:42 Zapraszamy wszystkich łakomczuchów do portalu przystanekzdrowia.pl! Dowiecie się tam jak się leczyć zęby , jak o nie dbać! Zapraszamy do lektury! Odpowiedz Link Zgłoś
onawch Re: Ząb cyfrowy 09.09.10, 23:56 Ktoś wspomniał o lekarzach rzeźnikach... Racja zgadzam się lekarz i jego podejście jest najważniejsze. Jeśli jesteś z Poznania polecam dr. Hędzelka z kliniki Cadeno (www.candeo.pl) Odpowiedz Link Zgłoś