21.09.10, 15:27
bardzo ciekawy tekst i bardzo ciekawa kariera
serdeczne pozdrowienia dla pani Joli!
Obserwuj wątek
    • aguchaklucha-to-ja Jola naga 25.09.10, 21:25
      Pani Jola wiele mnie przez 5 lat nauczyła. Cieszę się, że mogłam tutaj o niej przeczytać. Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę!
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl "Starsza pani"??? 25.09.10, 23:02
      Prof. Świtka, szef V Pracowni Malarstwa ASP: - Nieważne, że budowę ciała ma raczej zwyczajną, że teraz jest już starszą panią, więc doszły jeszcze nieuniknione zmiany w jej ciele.

Eeeee... 55 lat to starsza pani??!
      www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/51,53662,8385794.html?i=4
      Na tym zdjęciu starsza pani???
      Jeśli ona jest starsza pani, to prof. Świtkę, urodzonego w 1939 roku, należałoby chyba nazwać trupem... ;-)
      • nchyb Re: "Starsza pani"??? 26.09.10, 17:05
        > Eeeee... 55 lat to starsza pani??!

o ile autorka tekstu jest młodziutką dziewczyną tuż po pokwitaniu, to może jej się kobieta 55-letnia zdawać wiekową staruszką...
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: "Starsza pani"??? 26.09.10, 22:17

> o ile autorka tekstu jest młodziutką dziewczyną tuż po pokwitaniu, to może jej
          > się kobieta 55-letnia zdawać wiekową staruszką...

Ale to nie autorka tekstu powiedziała, tylko 71-letni profesor ASP!!!
          • nchyb Re: "Starsza pani"??? 27.09.10, 08:52
            faktycznie, przeoczyłam, że to cytat.
            Ale skoro powiedział to taki wiekowy starzec lat 71 to należy mu to wybaczyć, toć już skleroza starca nad grobem... ;-)
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: "Starsza pani"??? 27.09.10, 11:34
              > Ale skoro powiedział to taki wiekowy starzec lat 71 to należy mu to wybaczyć,
              > toć już skleroza starca nad grobem... ;-)

E tam wybaczać. Sklerotycy z jedną nogą w grobie nie powinni się wypowiadać do gazet. ;-)
              • nchyb Re: "Starsza pani"??? 28.09.10, 09:49
                > E tam wybaczać. Sklerotycy z jedną nogą w grobie nie powinni się wypowiadać do
                > gazet. ;-)

WYPOWIADAĆ SIĘ MOŻE, ALE NIE POWINNI GO CYTOWAĆ :-)
                sorry za capsa, nie chce mi się małymi przepisywać ...
        • a-co-cie-to-obchodzi-kto-ja Re: "Starsza pani"??? 26.09.10, 22:19
          nchyb napisała:

> o ile autorka tekstu jest młodziutką dziewczyną tuż po pokwitaniu, to może jej
          > się kobieta 55-letnia zdawać wiekową staruszką...

Czytaj uważnie, to nie autorka wymyśliła, tylko zacytowała prof. Świtka. Dla niektórych facetów kobieta 30-letnia jest wiekowa. A trudno w wieku 55 lat mieć ciało nastolatki.
          • nchyb Re: "Starsza pani"??? 27.09.10, 08:50
            przyznaję bez bicia, nie dostrzegłam, ze to cytat tego wiekowego starca nad grobem...

> ektórych facetów kobieta 30-letnia jest wiekowa. A trudno w wieku 55 lat mieć c
            > iało nastolatki.

no cóż, jak ktoś jest tak głupi, że rozróżnia tylko nastolatki i starsze panie, to jego problem, nawet jezeli ma jakiś tytuł, to za dobrze o nim nie świadczy...
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: "Starsza pani"??? 27.09.10, 11:31
            > Dla niektórych facetów kobieta 30-letnia jest wiekowa.

Ale żeby dla 71-letnich - to już nadmiar dobrego samopoczucia! ;-)))
    • echtom Re: Jola naga 25.09.10, 23:13
      Ciekawy artykuł. Sama myślałam o podjęciu takiej pracy, ale widzę, że to zbyt czasochłonne :)
      • gazeta_mi_placi Re: Jola naga 26.09.10, 00:49
        Echtom i zarabianie ciałem,hehehehe...
        • llollobrygida Re: Jola naga 27.09.10, 15:29
          Czasochłonne i bardzo wyczerpujące fizycznie, spróbuj tkwić w jednej pozycji przez pół godziny bez ruchu. Wiem, bo pozowałam kiedyś.
    • q-ku w naszych czasach 55 lat to żadna "starsza pani" 28.09.10, 19:37
      ile ma lat ta pani co to pisała? 600?
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: w naszych czasach 55 lat to żadna "starsza pa 29.09.10, 08:31
        q-ku napisał:

> w naszych czasach 55 lat to żadna "starsza pani"
        > ile ma lat ta pani co to pisała? 600?

Kawałek wyżej jest wyjaśnione. To powiedział profesor ASP, lat 71. ROTFL
        • q-ku no to z grubsza trafiłem 29.09.10, 10:56
          jakieś omszałe dziadzisko
    • prawdziwy_dobrze_poinformowany A nie lepiej kupić na Allegro parę super manekinów 29.09.10, 11:52
      po 600 zł ( są jak żywe ) niż maltretować " starszą " kobietę ???
    • julita.chmura Jola naga 30.09.10, 15:19
      Jole rysowalam dlugo, jej cialo jest dynamiczne, ekspresyjne, obdarzone naturalnym, nieprzemijajacym wdziekiem. Zatesknilam przeczytawszy ten tekst.

Ale pewna niescislosc w tym artykule dotyczy pani Plewki-Schmit. Otoz ona takze zalozyla te Wyzsza Szkole Sztuki Stosowanej, a nie tylko doprowadzila ja do bankructwa. Sama bedac arystka zajmujaca sie gobelinem i tkanina artystyczna. Bez watpienia stawia ja to w nieco innym swietle niz ujawnila to autorka tekstu.

• gornawilda Jola naga 02.10.10, 13:55
      Też rysowałam panią Jolę. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka