Dodaj do ulubionych

Wkopaliśmy się

04.03.11, 16:15
Witam serdecznie!
Pomysł na artykuł może dobry, ale projekt jest po prostu słaby!
Może trzeba się zdecydować czy jest to artykuł o miłości i wtedy ok, czy też o ciekawej architekturze i wtedy pokazać coś wartego uwagi.
Budowanie domu wkomponowanego w krajobraz nie jest niczym nowym nowym dlatego radziłabym poszukać mniej banalnych rozwiązań.
Polecam stronę polskiego biura formodesign www.formodesign.pl, tam znajdziecie przykłady dobrej architektury, między innymi dom na skarpie (patrz dom dwuparterowy)
pozdrawiam!

Obserwuj wątek
    • wnec2005 Wkopaliśmy się 06.03.11, 16:43

Zawieźliśmy więc kamień do kościoła. Ksiądz położył go na ołtarzu, a pod koniec mszy poświęcił. Pobłogosławił też potem nasze fundamenty.
      nic szczegolniego ale pierwszy raz slysze o kamieniach na oltarzu, to znaczy wieksza sila czy jak?
    • jan-w Wkopaliśmy się 06.03.11, 17:01
      Luksus z betonową podłogą i upiornym niezdrowym światłem LED? Wolę trochę mniej luksusu z przaśną drewnianą podłogą i prawdziwymi lampami z prawdziwymi żarówkami.
      • bene_gesserit Re: Wkopaliśmy się 07.03.11, 12:24
        Dlaczego LED jest niezdrowe?
    • kedzier47 plagiat? 06.03.11, 17:58
      jeśli można tak napisać ,gdzieś już taki dom widziałem i nie jest to dla mnie nowość ...
    • ubiquitousghost88 Każdy czerpie z życia, ile się da? 06.03.11, 18:20
      Ile potrafi.
    • artilev Robotnik budowlany 06.03.11, 20:00
      Moim zdaniem to nic nie daje wkopanie budynku podnioslo koszty budowy(izolacja przeciw wilgociowa drenaz itd.
      Wnetrza ladne ....ALE......od 15 lat robie lazienki nikomu nie polecam zielonej OCHYDA bleee........nawet nie modne (pomijajac mode) zero gustu w polozeniu plytek stereotyp do polowy ciemniej pozniej slaczek i jasniej. .........WOW....

Jak ten pan jest plastykiem to z minionej epoki
      Pozdrawiam!
      Artur Levinski. Stockholm
    • drupal Wkopaliśmy się 06.03.11, 21:26
      Piękne miejsce, pięknie ułożone życie, bez użalania się nad sobą, z pogodą ducha. Tylko pozazdrościć tej sielanki.
      Gratulacje.
      Nie przejmujcie się wypisywanymi tutaj wylewnościami różnych desperatów. Oni wszędzie zostawiają po sobie w Internecie takie śmierdzące kupki, zamiast cieszyć się życiem tylko chodzą i jątrzą. Też się wkopali, tylko już na amen.
      Szkoda, że nie wszyscy potrafią cieszyć się prostym, pogodnym życiem, nie krzywdzącym natury i bliźniego.
    • lena575 Re: Wkopaliśmy się 06.03.11, 21:48
      Piękny dom, cudny teren :) Niepowtarzalne !!!
      Ja wprawdzie na podłogę kupiłam merbau przygotowany na ogrzewanie podłogowe ale ułozyłam go tylko w salonie. W holu nie ma jak gres/kamień na ogrzewaniu podłogowym. Tu piekna kompozycja. Z rozmachem.
      Dla krytykanta zieleni w łazience moge tylko napisać, że każdy kolor można skrytykować jak się jest złosliwcem. A zieleń ma każda firma produkująca płytyki łazienkowe i to piekne zielenie. Ja zamarzyłam sobie do mojej dużej łazienki (17 m kw.) jasną zieleń w odcieniu szarej oliwki i niestety, nie znalazłam.
      • karbat Re: Wkopaliśmy się 07.03.11, 12:19
        Achitektura zalatuje latami siedemdziesiatymi /poczatek osiemdziesiatych , co w niej ladnego , ciekawego ... z zewnatrz .

Kolejni , ktorzy spaskudzili polska przyrode . Tylko budowa zwarta, czemu Polacy paskudza swoje laki , lasy , przestrzen... nie rozumiem.

Wkopywanie domu do dolu , blisko lasu ..... widzialem wiele domow ( nowych ) postawionych blisko lasu , podczas deszczowej wiosny , lata , jesieni ... wrogowi nie zycze .
        Omijam takie domy i wilgoc z lasu . z daleka .
        • lena575 Re: Wkopaliśmy się 07.03.11, 12:54
          Obawiam się, że bardzo bardzo niewielu budowało takie domy w latach 70-80. Na pewno nie w Polsce pełnej pustaków. I na pewno z ówczesną polską technologią izolacyjną nikt domu we wzgórze by nie wkomponował.
          Nie wiem co to zwarta budowa, chyba,że 200 m na dwóch poziomach + użytowe poddasze. To jest właśnie typowa ochyda. Dom powinien być parterowy jeśli tylko jest przestrzeń. Taki jest przyjazny, a nie latanie po pięterkach i schodkach. Duże okna, dużo światła. I taras dookoła :) Takie "wkopanie" powoduje niestety jeden mankament - nie jest doświetlone całe. Ciekawa jestem jak to rowiązali. Mam nadzieję,że nie LEDami.
    • prorock Radon - ciekawe jak sobie z tym poradzili 08.03.11, 16:53
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka