Dodaj do ulubionych

Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży

18.11.04, 09:25
zdecydowanie jestm za brzuszkami, zimnym prysznicem i masażem szorstką gąbką.
to są najlepsze metody na ładne ciało zawsze aktualne i dające najszybszy
efekt. ale najważniejsze jest jeszcze to, w jakiej kondycji było się przed
porodem. im bardziej wysportowana kobieta, tym szybciej wraca do normalnej
figury, często nawet lepszej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Smutna A co mam zrobić, gdy po ciąży zrobił mi się IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 19.11.04, 06:39
      rozstęp mięśnia brzucha. Wiecie jak to wygląda? Pionowe wgłębienie długości
      około 10 cm i widocznej głębokości. Brzuch składa się z dwóch półkuli jak coś
      innego. Nic już tu chyba nie pomoże, nawet "brzuszki" boję się robić, z obawy,
      że wyjdzie mi przepuklina.O olbrzymich rozstępach nawet nie wspomnę.
      • kinkad Re: A co mam zrobić, gdy po ciąży zrobił mi się 24.11.04, 11:52
        Nie przejmuj się tym i ćwicz,jest to całkiem naturalne.Kup sobie kasete z
        ćwiczeniami cindy crawford powrót do formy jest tam mowa o tym mięśniu, zacznie
        blednąć a wkońcu wszystko będzie ładnie wyglądało.Dodatkowo ta kaseta jest
        naprawdę b.skuteczna.Powodzenia
    • Gość: zuza Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: 213.17.175.* 19.11.04, 08:39
      Aerobik przed ciażą, Krem Materne w trakcie ciąży i trochę po. Nie ma śladu
      ciąży...tylko mały łobuziak rozrabia :)
      • Gość: Nulka Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:18
        Zuza mam pytanie - gdzie krem Materne dostanę, ile kosztuje i czy to jego pełna
        nazwa?????
        • Gość: zuza Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: 213.17.175.* 19.11.04, 11:35
          W aptece lub sklepie z akcesoriami ciążowymi. Firma materne, wystarczy jak
          powiesz, ze przeciw rozstępom. Niestety jest dośc drogi, ceny nie pamiętam bo
          kupowałam w sezonie 2002 (chyba ok 80 zł duze opakowanie?) ale wystarcza na 2-3
          mce. I opłaca się, bo później trzeba wydawac kasy na likwidację powstałych
          rozstępów. Skora jest po nim tak elastyczna, że ładnie "ściaga" sie z powrotem
          po porodzie.
          • Gość: Nulka Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:50
            DZięki śliczne Zuza za radę, to będzie moja pierwsza ciąża i pierwsze
            doświadczenia, acha jeszcze jedno pytanko, próbuję sobie obliczyć dni płodne
            i... tutaj zaczynają się schody ponieważ wg mnie cykl to czas od pierwszego
            dnia miesiączki do ostatniego dnia kiedy już jej nie ma tzn do dnia przed
            następną miesiączką - dobrze rozumuję czy mylę pojęcia? pytam się bo
            skorzystałam z kalkulatora w tym serwisie i wyszło że jestem w 28. dniu cyklu a
            miesiączka ma być za tydzień - już sama nie wiem o co chodzi!!! Help!!!
            • Gość: zuza Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: 213.17.175.* 19.11.04, 12:02
              Cykl zaczyna się 1. dnia m-czki a kończy ostatniego dnia przed kolejną. Krem
              mozesz zacząć stosowac już od 1-2 miesiaca, nawet jak brzuch jeszcze nie
              rosnie, skóra już się uelastycznia. I bierz kwas foliowy jeszcze przed
              zajściem :)
              • Gość: V Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.eranet.pl 19.11.04, 12:07
                Jeszcze przed zajściem to niech idzie do gina i zrobi wszystkie badania na
                nosicielstwo różnych bzdetów plus szczepienia. Potem karencja 3 miesiące plus
                kwas foliowy i dopiero dzidziuś. Tak to powinno wyglądać przy świadomym
                macierzyństwie.
        • Gość: Axa Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:49
          Dobry jest też Penaten, w dziale dla niemowląt lub w aptece.
          • Gość: Nulka Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:26
            Dzięki Kobiety za rady, śliczne dzięki, folik już prawie od miesiąca biorę do
            tego falvit (witaminki dla kobiet w ciąży, karmiących i nie tylko) i nacieram
            się oliwką (ale z tego co słyszałam to oliwka tylko na samym początku zdaje
            egzamin, potem już taka dobra nie jest - dlatego kupię Materne!!) a do gina idę
            w poniedziałek - szykuję domek dla dzidzi... ale się cieszę!!! No i oczywiście
            troszkę boję...
            • Gość: ebdytka Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.autocom.pl 19.11.04, 21:18
              Ja stosowałam produkty firmy Mustella-polecam.Są bardzo wydajne i
              skuteczne,choć muszę przyznać,że troszke drogie-bo za krem przeciw rozstępom
              ok.80 zł.Można go nabyć w aptece.Dziecko urodziłam w zeszłym roku w czerwcu i
              muszę przyznać,że po stosowaniu tych preparatów nie mam żadnego rozstępu,a
              ciało dość szybko doszło do formy.Powodzenia
    • Gość: dana Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:43
      Tak naprawde w najwiekszej mierze decyduja geny. Jesli ktos ma sklonnosc do
      rozstepow, bedzie je mial mimo iz praktycznie nie utyje(a w ciazy
      fizjologicznie przeciez zwieksza sie obwod brzucha). Oczywiscie obzerac sie nie
      radze nikomu, tyc 30 kg tez nie. Ale czy te wszystkie kosztowne masaze,
      kremy,zele i inne specyfiki rzeczywiscie pomoga? Nie sadze. Jesli powstana
      rozstepy, to znaczy, ze doszlo do uszkodzenia tkanki podskornej i nic juz jej
      nie naprawi. Podsumowujac:zapobiegac mozna, owszem, ale tez nie we wszystkich
      przypadkach, natomiast jak juz powstana leczenia nie ma. Mnie sie udalo.Nic,
      doslownie nic nie robilam, mam po dwoch porodach brzuch jak nastolatka(a mam 35
      lat).Ale to dzieki genom mojej mamy.
      • Gość: Nulka Herbatki w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:34
        To jeszcze jedno pytanie do doświadczonych ciężarnych, czy będąc w ciąży można
        pić herbatki typu pu-erh albo np. zieloną?? Czy można farbować włosy, malować
        paznokcie itp. Czego należy unikać z codziennych czynności kobiety.
    • Gość: mac ap Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.lom.vectranet.pl / *.lom.vectranet.pl 20.11.04, 21:54
      Podobno dobre efekty daje męska sperma (poważnie). Ma duże właściwości
      naciągające skórę. Daj mężowi spuścić się Tobie na brzuch.
      • justyna994 Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży 25.11.04, 10:17
        Urodziłam swoją drugą córcię w sierpniu tego roku, po 9 latach od poprzedniej
        ciąży. Wyglądam nieźle chociaż nie wszystko jeszcze wróciło do normy. Zgadzam
        się z tym, że ważne są geny jakie dziedziczymy, ale nie można zapomniec o
        pielęgnacji.I tu w 100% mogę polecic masowanie szorstką gąbką i naprzemienne
        prysznice. Sama stosowałam balsam L'oreal NUTRILIFT dla suchej skóry.Czasami
        można go dostać w promocji w aptece. Jest naprawdę świetny i stosuję go
        nadal.Kosztuje coś połowę tego co Mustella, a przy tym jest bardzo wydajny.
        Natomiast co do tego "spuszczania się" na brzuch - nawet jeżeli to prawda o
        cudownych właściwościach męskiej spermy to można było zastosować jakiś bardziej
        elegancki zwrot- sorry ale jak to przeczytałam to zrobiło mi sie niedobrze...
      • Gość: Aśka Re: Herbatki w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 10:11
        Rozmawiałam ostatnio z ginekologiem na temat herbatek w ciąży. Ponieważ jestem
        w ciąży bardzo mnie to interesowało. Niestety będąc w ciąży nie można pić
        herbaty zielonej, czerwonej, a czarną tylko w małych ilościach. Nie można pić
        herbatek ze skrzypem polnym, no chyba, że jedną dziennie. Można za to pić
        herbatki owocowe i dużo wody mineralnej niegazowanej. Kawy też nie można, ja
        zastąpiłam ją kawą inką.
        • Gość: anelka Re: Herbatki w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 02:46
          A moj ginekolog a takze polozna ze szkoly rodzenia uwazali,ze w ciazy mozna
          pic kawe(wiadomo nie jakas mocna ), zielona herbate tez. Ponoc niewskazana jest
          czerwona herbata. Z tego co zauwazylam to kazdy lekarz ma inne zdanie na ten
          temat. Ja w ciazy odzywialam sie b. dobrze, ale kawy (rozpuszczalnej z
          mleczkiem) nie odmawialam sobie. Pilam kilka hetbat dziennie, pod koniec ciazy
          mialam ochote na herb. zielona i tez pilam i wcale to nie szkodzilo mojej
          dzidzi. Jest zdrowa, silna i w ogole super! Poza tym dlatego ze
          corke "przyzwyczailam" do kawy bedac w ciazy teraz jak ja karmie piersia tez
          pije ( raz dziennie) i nie powoduje to u niej ze jest bardziej pobudzona czy
          cos.
      • Gość: darek Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 15:23
        ...jestes pomysłowa...:-)))
        gratulacje....:-)))
    • Gość: pietrucha Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.gdynia.mm.pl 25.11.04, 16:21
      co za bzdura z tym że można wrócić do poprzedniej figury. minęły już 4 lata a
      ja jak miałam wiszaca skóreę podbrzusz tak mam do tej pory, nawet w minimalnym
      stopniu nie przypomina to mojej poprzedniej figury- i co tu ukrywać wygląda to
      odrazająco (ten wiszący fałd skórny).
      • Gość: monika Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.devs.futuro.pl 01.12.04, 15:44
        to już niestety kosmetyki nie pomogą i gimnastyka.... Wiem coś o tym - zrobiłam
        operację plastyczną, wycięli mi ten fałd skóry, bolało potem - mięśnie brzucha
        podobno z powodu "odklejania" skóry od "wnętrzności" - brzmi strasznie, ale do
        przeżycia:):):) Efekty są - brzuch płaski, ćwiczę na siłowni 3 razy w tyg, ale
        nawet jak przytyję to na brzuchu nie gromadzi się tłuszczyk. Więc może warto
        było, ja sądzę że nawet na pewno warto było to przeżyć...
        • Gość: Iza Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.238.97.81.adsl.inetia.pl 12.01.05, 19:26
          Prożba do Moniki.Udostępnij wszelkie informacje odnosnie
          operacji;adres,cenę,okres rehabilitacji.
        • amino1 Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży 20.01.05, 01:23
          a czy p takiej operacji można ponownie zajść w ciążę? Co jeśli ma sie rozstępy -
          także mozna zrobić taka operację?
        • Gość: vanilla-sky Do MONIKI IP: 193.151.48.* 26.01.05, 11:09
          Monika ile kosztuje taka operacja???
          • Gość: @neta Re: Do MONIKI-zobacz!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:04
            www.sankowski.com.pl/zabiegi/efekty_plast_brz.html
    • Gość: kiki Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:34
      Słyszłąm ,że dobrym kremem na rozstępy jest Fissan. Do tego oczywiście
      ćwiczenia i odpowiednia dietka oraz wytrwałość.Co o tym sądzicie?
      • Gość: vauleta Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 25.11.04, 19:43
        Też stosowałam Fissan w ciąży i jak na razie sobie chwalę. Jestem po porodzie
        już 10 tygodni, nie mam rozstępów, choć niestety "wisi" mi jeszcze wałek na
        brzuchu. Słomiany zapał do ćwiczeń mi przeszedł po miesiącu, ale zimny prysznic
        stosuję. Mam nadzieję że już wkrótce wszystko wróci mi do normy.
    • Gość: mark-y kosmetyki-ujędrnianie-działają IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.12.04, 20:05
      Kochani!! Likwiduję szybko perfumerię, musi wszystko pójść przez miesiąc
      a towaru mam więcej niż w niektórych hurtowniach. JEŚLI cokolwiek potrzebujecie
      z kosmetyków kolorowych, makijaż, ZAPACHY FIRMOWE ORYGINALNE-WODY I DEZODORANTY,
      kosmetyki pielęgnacyjne-kremy, balsamy, wszystko co chcecie-nawet pasty do
      zębów, szczoteczki, myjki z luffy i szczotki do włosów, pumeksy, chemia
      gospodarcza MOŻECIE kupić u mnie w sklepie w Chocianowie, albo w Lubinie
      dostarczam na miejsce,
      wysyłam także pocztą - cała Polska:) koszty przesyłki WG poczty-koszt
      paczki-przy zakupach od 300zł nie płacisz za paczkę- ZERO KOSZTÓW przy dostawie
      do Lubina lub odbiorze w sklepie w Chocianowie. Płatność za towar przy odbiorze
      osobistym-jeśli paczka-to wpłata na moje konto. Szukam też odbiorców hurtowych
      -możesz kupić towar do swojego sklepu-płacąc gotówką po super korzystnych
      cenach-wystawiam faktury VAT! Sklep w Chocianowie - ul. Kolejowa 14 przy placu
      PKS-można przyjechać coś sobie taniutko-nawet po hurcie wybrać, albo zamówić
      przez internet u mnie dostarczę:)w Lubinie.
      Bardzo proszę powiadom wszystkich swoich znajomych:) Wkrótce też moje
      aukcje-w przyszłym tygodniu-na allegro- mój nick: mark-y
      PozdróFFka i dzięx:)) moje gg: 2737817
      • Gość: darek Re: kosmetyki-ujędrnianie-działają IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 15:20
        Kochane...a gdybyscie zdecydowały się na masaże - to zapraszam na :
        www.masaz.warszawa.pl - tam dowiecie sie tego co trzeba...:-)))
    • Gość: darek Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 15:22
      dobrze mówisz...widzę że wiesz o co chodzi i powaznie podchodzisz doi
      sprawy...:-)) -pozdrawiam i powodzenia w "walce"
      www.masaz.warszawa.pl
    • Gość: darek Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 15:27
      dobrze mówisz...widzę że wiesz o co chodzi i powaznie podchodzisz doi
      sprawy...:-)) -pozdrawiam i powodzenia w "walce"
      www.masaz.warszawa.pl
    • Gość: darek Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 15:32
      dobrze mówisz...widzę, że wiesz o co chodzi i poważnie podchodzisz do
      sprawy...:-)) -pozdrawiam i powodzenia w ćwiczeniach...
      www.masaz.warszawa.pl
    • Gość: Magda Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:12
      Rodziłam w październiku, miałam cesarskie ciecie czy aerobik jest mi wskazany i
      czy to coś mi da, bo wyglądam strasznie, a ten obwisły brzuch...
      • Gość: @neta Re: Ujędrnianie skóry brzucha po ciąży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:06
        Do 6 miesiąca nie rób brzuszków.Ja byłam taka pewna siebie i po jaakimś 1-1.5
        zaczełam ćwiczyć.twierdziłam że skoro na zewnątrz szew wygląda super to już
        jest OK i okazało się,że byłam w WIELKIM błędzie.Z wieszchu było Ok natomiast
        wewnątrz szwy były nie zagojone i zaczeło mi się babrać.Dostałam antybiotyk i
        przeszło.Tak więc nie polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka