Dodaj do ulubionych

Ewa Partum: artystka performerka

14.08.06, 15:19
Szkoda, ze nie rodzi jajek, jak inne performerki z WO. Artysta kazdy byc
moze, troche lepiej lub troche gorzej. ja w najblizszym czasie planuje
wernisaz moich odchodow i performance, w ktorym bede nago tanczyc poloneza,
chce w ten sposob symbolizowac ucisk kobiety w liceach profilowanych.
Obserwuj wątek
    • ab03 Re: Ewa Partum: artystka performerka 14.08.06, 17:36
      genialny komentarz ;)
      • koreczek7 Stwór podeszły wiekiem co kobietą być już przestał 14.08.06, 20:17
        Jak pisał Żeleński - Boy:
        Czemu stwór podeszły wiekiem/ co kobietą być już przestał
        /a nigdy nie był człowiekiem/ windujemy na piedestał?

Odp:
        Ta pani "artystka" ma dwie cechy preferowane przez GW: prezentuje ulubioną tu
        odmianę dyskryminacji - seksizmu zwaną feminizmem oraz ma preferowany tu
        semicki genotyp.
        Do tego ten rodzaj seksizmu jest po prostu paranoiczny. "Artystka" chwali się,
        że ojciec jej córki dowiedział się o jej istnieniu, gdy miała 28 lat. Ciekawym
        okrutnie, jak by panie feministki zareagowały, gdyby jakiś porąbany macho
        zabrał podstępem matce dziecko tuż po porodzie, i poinformował matkę o miejscu
        przebywania córki po 28 latach. Wrzask byłby pod niebiosa - ale właśnie na
        nierówności traktowania różnych ludzi bazują rozliczne formy dyskryminacji - w
        tym przypadku seksistowska dyskryminacja feministyczna.
    • m.iwanski Re: Ewa Partum: artystka performerka 15.08.06, 10:10
      pseudofeninistka, semicki genotyt etc. gdyby chociaż grała w jakimś serialu...
      to by było coś
      dziewczynki, poczytajcie sobie coś innego
      plz
    • paul07 Precz z Performerka! 15.08.06, 17:10
      Czy zwykly obywatel tego kraju moze napisac list do redakcji ze performerka to
      nie polskie slowo i nie ma go nawet w slowniku? oczywiscie moze ale redakcja na
      to nie reaguje;Jak mozna budowac linie porozumienia jesli dziennikarze
      posluguja sie slowami ktorych znaczenia zwykli obywatele nie rozumieja?
      • monikate Re: Precz z Performerka! 15.08.06, 19:10
        No i te jej włosy ufarbowane na "ruski blond", taka polska specjalność... niby
        artystka, a gdzie dobry gust?
      • koreczek7 Łoj, kumie, chiba łona wyperforowana i basta 15.08.06, 20:51
        Mnie się panie dzieju widzi, że baba ta jest ci performerkom łod częstego jej
        ci drzewiej perforowania. Błogosławionej pamięci Jasiu łod Sztaudyngerów
        napisał fraszkę:

"Jej droga do kariery - to cztery litery"

A juści, lecz jak łon ci nieboga znał by tom performerkę, to i ło cyckach cosik
        by dopisał, a juści.
    • kemot696 Re: Ewa Partum: artystka performerka 15.08.06, 23:56
      No po artykule widzę ,że straszny ucisk panował w tym PRLu...
    • bimbalimba ! 18.08.06, 00:33
      niezwykla postac!

juz wczesniej widzialem dokumentacje performancow Partum ale nie wiedzialem, ze
      jest to tak inteligentna i ciekawa osoba!

po raz pierwszy w zyciu spodobal mi sie wywiad w tym szmatlawcu
      • loba_girl Re: ! 18.08.06, 18:41
        Kobieta jak na tamte czasy bezkompromisowa, dziś taka działalnośc już nie
        szokuje, choć widząc powyższe opinie wciąż jest trochę do zrobienia.
    • friday5 Ewa Partum: artystka performerka 19.08.06, 14:09
      Dziwne. Z tekstu wynika, że pani Ewa niczego się nie bała, nie boi i bać się
      nie będzie. Ale z odwagą cywilną jest trochę na bakier. Ponoć ktoś wpisał ją na
      listę kandydatów partii. A przecież to było niemozliwe. Po pierwsze, trzeba
      było mieć dwóch wprowadzających. Po drugie - wypełnić i podpisać deklarację
      kandydacką. "Ktoś" nie mógł jej wpisać. Wpisała się sama.
      Lista kandydacka PZPR, to nie była taka lista, co to wisi na ścianie. O tym
      pani Ewa zdaje się nie pamiętać i usiłuje nas oszukać. Pozostaje pytanie - po
      co?
      Widać, goły tyłek i naga prawda w parze nie chodzą.
      • koreczek7 PZPR i Żydzi 20.08.06, 09:35
        Żydzi garnęli się do PZPR jak do pani matki. W końcu komunizm wymyślił Marks,
        który nie był Aborygenem, ani Inuitą, hehehe.
        Sęk był w tym, że za późnego Gomułki to PZPR Żydów (oraz Żydówek) nie chciało.
        Gdyby nie antysemityzm Gomułki w 1968, to semicka część KOR tkwiła by w PZPR i
        jej klonach typu SLD aż do dziś. W tym opisywana tu "artystka".
        • friday5 Re: PZPR i Żydzi 21.08.06, 11:02
          Drogi KORECZKU SIEDEM,
          Mam zastrzeżenia odnośnie odwagi cywilnej pani Ewy. Odnośnie Żydów, natomiast,
          nie mam zastrzeżeń żadnych. Żydzi również postrzegają mnie, jako uczciwego,
          przy tym pogodnego człowieka. Mało tego, mam wśród nich wielu przyjaciół.
          Chodzimy na wódeczkę, podrywamy dziewczyny, komentujemy wydarzenia sportowe,
          narzekamy na sytuację gospodarczą itp.
          W świetle powyższego życzyłbym sobie, abyś w przyszłości nie odpisywała na moje
          posty. Dla dobrego samopoczucia możesz mysleć, że mnie ignorujesz.
          • koreczek77 Re: PZPR i Żydzi 31.08.06, 23:56
            Chłopczyku, muszę powtórzyć, bo postkomunistyczny admin wyciął moją odpowiedź;

To, że ty chodzisz z Żydami na panienki i wódeczkę w niczym nie zmienia faktu,
            że odsetek Żydów w PZPR był drastycznie wyższy od ich odsetka w polskim
            społeczeństwie.
            Twoja uwaga zatem była głupia, emocjonalna i nie na temat.
    • 77bazyl Ewa Partum: artystka performerka 19.08.06, 16:40
      zapeniwm Cie bimbalimba ze to nie pierwszy ciekawy wywiad. ten uwazam za arcyciekawy. mozna sie dowiedziec kilku ciekawch rzeczy o innych "artystach"...
      zaznaczam ze tez nie lubie GW, ale czytam hihi

ps. w miare kumaty czytalnik nie nabierze sie na hipokryzje warszawskich i pacewiczow
    • system77 Re: Ewa Partum: artystka performerka 02.09.06, 17:46
      Gadać to każdy potrafi...zrób, zaproś ludzi i dokładnie powiedz o co Ci
      chodziło... a potem się wymądrzaj. Już widzę jak publicznie się rozbierasz...
      pewnie jesteś brzydką, sfrustrowaną mitomanką. Jak widzisz posługuję się Twoimi
      metodami - zabolało?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka