madame-bovary Re: Dziewczyny z Camden Town 22.08.06, 15:53 A ja sądzę(pomijając estetyczny wymiar tego zjawiska - nie podoba mi się to za cholerę...) że to żałosne i płytkie poświęcać tyle czasu kreowaniu swojego "niepowtarzalnego" wizerunku, spędzać tyle czasu nad wyglądem, marnowac tyle pieniędzy, energii i potencjału emocjonalno-duchowego, po to by być jeszcze oryginalniejszym niz ktoś obok. strasznie to płytkie... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Dziewczyny z Camden Town 23.08.06, 12:18 A nie przeszkadza ci to, ze własciwei wszystkei kobiety to robia, tylko, tak, zeby makijaż nei był "prawie" widoczny, a koturny zamienija na tysiac razy bardziej niywgodne szpilki, jedza seler, zeby nei przytyć itp? To też wszystko jest "spędzaniem takiej ilosci czasu nad wizerunkiem" ... W Londynei jedna rzecz jest cudowna i brakuje mi tego w Polsce bardzo - otóż tam mozna spotkać tak ubraną i 15 latkę i 35 czy 40 latkę , a tuż obok mozna spotkać Hinduskę w tradycyjnym stoju i Afrykanczyka z rytami plemiennymi na policzkach. I nikt nie gapi sie na nikogo, jak anufoludka. U nas wolno jako tako, byle nie za bardzo oryginalnei ubierać się góra do 20-23 lat, potem to juz ciemna mogiła i garsonka , bo mało ludziom oczy z orbit nei wyjdą , jak widzą w bordowych glanach 35 letnia kobietę ;/ Przecież taka to już babcią powinna być i trwałą baranka meić na głowie. A za Hinduska w sari , to w Polsce ludzie by oczy na ulicach gubili... Odpowiedz Link Zgłoś
lambish Re: Dziewczyny z Camden Town 27.08.06, 23:12 a komentowanie na forum nie wyczerpuje cie emocjonalnie i duchowo?;) co kto lubi, jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madame-bovary Re: Dziewczyny z Camden Town 22.08.06, 15:54 I zapomniałam dodać - niedojrzałe. Takie wypozowane licealistki. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Konkurs pieknosci 22.08.06, 21:47 To nie sa rasowe zwierzeta na konkursie pieknosci, to nie sa zawodowe modelki, ubrane przez stylistow, malowane i fryzowane przez dwie godziny przez makijazystow i fryzjerow, oswietlone przez oswietleniowcow, ktorym zdjecia robil modowy fotograf, a grafik obrobil na komputerze. To sa normalne dziewczyny, ktore maja ochote wygladac inaczej. Powaznie chcecie w kazdej gazecie ogladac te same gladkie buzie 14-tolatek, prezentujacych dorosle ciuchy, fryzury i makijaze? Odpowiedz Link Zgłoś
jotes1955 Re: Dziewczyny z Camden Town 23.08.06, 03:11 Mam sasiadke, ok.45 lat totalny gotyk. Do pracy ubiera sie w wersji light (dosyc normalnie i nie zawsze na czarno). Ostatnio wprowadzila troche koloru, ufarbowala wlosy na czerwien-rudo i wprowadzila akcenty czerwone (korale, klipsy, etc.). Wyglada b. fajnie, ale ja nie owazylabym sie. Nie mieszka w Camden. Odpowiedz Link Zgłoś
norymberga3 frapujące zdjęcia! 24.08.06, 13:29 Ciekawe, że wszystkie prezentowane dziewczyny wyglądają o wiele "dojrzalej", niż ich metryki na to wskazują. Wszystkie mają też bardzo pospolite twarze, które kontrastują dość żałośnie z pawim wdziękiem entourage. W sumie dość mizerne widowisko. Dziewczyny: szaleć, ale z głową! Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: frapujące zdjęcia! 24.08.06, 22:04 To znaczy jak: do rozowych dredow czy gotyckiego makijazu maja prawo tylko wybujale pieknosci? Odpowiedz Link Zgłoś
norymberga3 EEE tam, dlaczego zaraz prawo? 25.08.06, 08:53 Efekt jest żałosny, i tyle! To są podstawy: nie wszystko wszystkim pasuje, jak ktoś "na siłę" się wtłacza w pewne ramy, to ryzykuje śmieszność. Przykład: pszenno-buraczana jasna blondynka o kartoflowatym nosie "robi się" na Japonkę. Albo osoba w typie Agaty Wróbel ma ambicję zostania Barbie. Kapito? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: EEE tam, dlaczego zaraz prawo? 25.08.06, 15:46 Nie, nie kapito, ale mniejsza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nick.crestone Sprzedawczynie, fryzjerki, uczennice... 24.08.06, 23:40 Dziewczyny z dolnych warstw spolecznych, bez wyksztalcenia, bez zawodu i bez przyszlosci - chca zaistniec chociaz w ten sposob. Zal mi ich... Odpowiedz Link Zgłoś
lambish Re: Sprzedawczynie, fryzjerki, uczennice... 27.08.06, 23:20 "dolne warstwy spoleczne"? wydawalo mi sie, ze z podzialem ludzi na klasy skonczylismy juz jakis czas temu, a chyba nie po to twoj dziadek zeskoczyl z drzewa, zebys sie teraz na nie wdrapywal. wyglada na to, ze regres intelektualny dotyczy rowniez, a moze zwlaszcza, tych, ktorzy stawiaja siebie ponad innymi. gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Sprzedawczynie, fryzjerki, uczennice... 28.08.06, 07:58 A nie - ci, ktorzy probuja stawiac siebie ponad innymi poprostu tylko w taki sposob moga poczuc sie duzi. Na chwile ;) Odpowiedz Link Zgłoś