prezzzes 05.11.06, 13:49 Też czasem podsypiam w korkach... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milionzapalek Re: Utnij sobie inemuri 05.11.06, 13:55 Spanie na ławce grozi nie tylko stratą portfela ale również, co bardziej prawdopodobne, pogawędką ze strażą miejską bądź policją. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Utnij sobie inemuri 05.11.06, 14:59 Tak bezpeicznie, a rower jednak przypięty :) Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Re: Utnij sobie inemuri 05.11.06, 18:32 Gdzies czytalem, ze Japonczycy kradna tylko 2 rzeczy: rowery i parasole, z tym ze oni nie uwazaja tego za kradziez. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 ZAPRAszam do autobusu od 17 do 23iej 05.11.06, 23:11 Gdyby autor artykułu wystawił swoją pupcię z auta (ale pewnie na to nie ma czasu kursując między Czerską, bankiem i laptopem w pokoju) to by wiedział, że zwykli ludzie wręcz pokładają się na sobie ze zmęczenia w środkach komunikacji miejskiej. Wystarczy wsiąść do motłochu. W Japonii (proporcjonalnie patrząc) to też jest motłoch, ten opisywany przez autora. W Tokio ludzie 'ważniejsi' też nie śpią w parku czy metrze, tak jak i w Warszawie. Nie twórzmy mitów na siłę, bo to bardzo płytkie podejście do dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
armagedon6661 Re: Utnij sobie inemuri 05.11.06, 18:32 U nas trzeba pilnować portfela bo zaraz ukradną. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk pisiorkom życzę wiecznego inemuri 05.11.06, 13:55 i porządnej warstwy lekkiej ziemi (pod stopami)... Odpowiedz Link Zgłoś
antyskaner Re: pisiorkom życzę wiecznego inemuri 05.11.06, 14:46 Lepiej nie życzyć nikomu śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz tak. Ty sobie podsypiasz w korkach a mnie krew 05.11.06, 14:06 zalewa, że znowu ktoś zaspał na światłach i zamiast 50 aut przez skrzyżowanie zdążyły przejechać 3 ....... W efekcie wyspać się we własnym łóżku nie mogę bo muszę je wcześnie porzucić by mieć duży zapas czasu by gdziekolwiek zdążyć dojechać w korku. Nie mógłbyś tak zamiast kimać w samochodzie wysypiać się w domu i póżniej będąc wypoczętym poruszać się z werwą po mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
changchun Re: tak. Ty sobie podsypiasz w korkach a mnie kre 05.11.06, 14:10 Chińczycy maja to samo, tez potrafia spac wszedzie i w kazdej pozycji :) taka azjatycka umiejetnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
rd3 Re: tak. Ty sobie podsypiasz w korkach a mnie kre 05.11.06, 23:02 Moze niepotrzebnie Cie krew zalewa! Wielu moich znajomych podsypia w autobusie! Moze zmien srodek lokomocji, to sie wyspisz. Mozesz nawet podrozowac z mala kolderka pod pacha, w razie czego... Kolorowych snow rafal Odpowiedz Link Zgłoś
fire_in_cairo Utnij sobie inemuri 05.11.06, 14:16 Ciekawy artykuł. Szkoda, że taki krótki, bo fajnie się to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
klik.klak Re: Utnij sobie inemuri 05.11.06, 14:40 Przeczytaj sobie jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
demokrex Utnij sobie inemuri 05.11.06, 14:26 Zdarza mi się często wieczorem (na imprezach też) że sobie zamykam oczy i spię (nawet na stojąco) jest to szeroko zawsze kometowane przez mych znajomych,ale ja sobie z tego nic nie robie,poprostu zasypiam budze się i znów mogę dzałać DŁUŻEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
embronks Utnij sobie inemuri 05.11.06, 14:40 sen dobry na wszystko: na chorobę, ból... zmartwienia... kreatywe myślenie... wydajność fizyczną... cerę... idę spać! Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Polacy tez spia na lawkach 05.11.06, 14:43 Polacy tez spia na lawkach. Po "prywatyzacji" i "reformie" Balcerowitza. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter Japonczycy sa Przemeczeni ! www.gs-arts.net 05.11.06, 15:03 presja i wyscigi, chetnie uciekaja na zawsze z Japonii do bardziej zrelaksowanych panstw np: Holandia, Australia, Szwecja Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: Utnij sobie inemuri 05.11.06, 16:20 A tak wogóle to zauważyliście że wszyscy leżący mają pozdejmowane buty ?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 zauwazylismy 05.11.06, 18:02 pewnie wstydza sie pokazac spod butow bo a noz wdepneli w g.... na trawniku Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Utnij sobie inemuri 05.11.06, 16:42 Regularnie ucinam sobie inemuri na wykładach, zwłaszcza w okresie zimowym :) ale staram się to ukryć przed wykładowcami, ech te różnice kulturowe! Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 a po co chodzisz na wyklady? 05.11.06, 18:03 przeciez to nieobowiazkowe Odpowiedz Link Zgłoś
atomik2 Re: Utnij sobie inemuri 06.11.06, 00:48 A ucinaj sobie drzemkę, na zdrowie. Ale to nie Ty starasz się to ukryć przed wykładowcami. To oni (my) ukrywamy, że to widzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
beuthen1 Utnij sobie inemuri 05.11.06, 16:59 Nie wiedziałem że to się tak nazywa i chyba mam coś z japończyka a umiem zasnąć wszędzie : u dentysty podczas borowania - jest już mistrzostwem świata ale taki krótki intensywny i głęboki sen jest bardzo potrzebny i relaksujący . W ciągu dnia potrafię tak szybko i głęboko zasnąć natomiast w nocy sen mam znacznie lżejszy . Miłych snów Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 moze jestes chory? 05.11.06, 18:04 sa osoby ktore nagle zasypiaja niezaleznie od tego co robia, nie pamietam jak sie nz ta choroba ale jest, powaznie Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: moze jestes chory? 05.11.06, 19:27 no szkoda , ze nie napisano wiecej na czym polega z technicznego pkt widzenia owa umiejetnosc spania na jawie ijak mozna ja w sobie przywrocic Odpowiedz Link Zgłoś
t000mek Re: moze jestes chory? 05.11.06, 19:41 to tzw. narkolepsja pl.wikipedia.org/wiki/Narkolepsja Odpowiedz Link Zgłoś
kdypa niezwykla obserwacja swiata 05.11.06, 19:55 gratluje autorowi pomyslu i spostrzezenia. wazne jest by dostrzegac rzeczy dla innych pomijane. naprawde bardzo interesujacy artykul i piekne zdjecia:) Odpowiedz Link Zgłoś
rpn Re: Utnij sobie inemuri 05.11.06, 19:33 może to lokalna specjalność ,jestem z Ciderlandu i też tak potrafię.Pozdrawiam wszystkich śpiochów. Odpowiedz Link Zgłoś
inemurianka Utnij sobie inemuri 05.11.06, 20:11 ja sypiam w autobusie kiedy jade do szkoly, albo opierajac sie o szkolna szafke :P czasem spie na lekcji gapiac sie w jeden punkt :] Odpowiedz Link Zgłoś
morula1 Re: Utnij sobie inemuri 05.11.06, 21:12 hehe dobre... tez tak chce ;) spac sobie na lekci i mimo to wiedziec o czym byla :] Odpowiedz Link Zgłoś
wierszokletk_a Utnij sobie inemuri 05.11.06, 21:50 Podczas tych wakacji po zejściu ze szlaku, strudzona dosc na ławce w parku zdrojowym w Dusznikach połozyłam sobie pod głowę plecak i zasnęłam. Sąsiednią ławkę zajęła moja przyjaciólka, ale niestety nie zasnęła wystraszona nieprzyjaznymi reakcjami na moją uspioną osobę. Natomiast ja przyznaję, miałam to w nosie. rzadko spię az tak dobzre jak wtedy.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
patman Pozostaje tylko kwestia 05.11.06, 22:33 Jak zastosować tę technikę w pracy tak, żeby szef nie widział. <LOL> Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Utnij sobie inemuri...podczas seksu...... 05.11.06, 22:47 ....a jeszcze lepiej gdy ptaszek wpadnie w inemuri wczesniej........... Odpowiedz Link Zgłoś
ereshkigal Re: Utnij sobie inemuri 06.11.06, 04:46 a coz poczac jak czlowiek przemeczony chodzi...ostatnio na wszystkich imprezach zasypiam - ale lipa!! Odpowiedz Link Zgłoś
uburama My również mamy własne tradycje: gdy nie ma w 06.11.06, 11:28 pobliżu kibelka ucinamy sobie obszczymuri. Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieslawa Utnij sobie inemuri 08.11.06, 19:35 Dojeżdżam do pracy pociągiem około 50 minut,jak wsiadam większość drzemie,bywa,że już godzinę podróżują.Drzemiemy ale zazwyczaj wysiadamy na tej właściwej stacji:)) chyba,że ciut dalej lub jedną stację za wcześnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś