Dodaj do ulubionych

Dance macabre

• moher75 Brawo - rekord głupoty pobity... Kto następny ? 02.01.07, 19:00
      Największy stek bzdur jaki do tej pory udało się mi przeczytać na łamach
      michnikowej gadzinówki... Pani Kinga jest albo tak głupia albo za tak głupich
      uważa swoich czytelników - z dwojga złego całość razi wąskim horyzontem i
      spatologizowaną percepcją otaczającej rzeczywistości...

A do tego ten profesjonalny link na stronie głównej portalu : "Dance macabre:
      Kinga Dunin o roku w Kartoflandii"
      • tomek-s Re: Brawo - rekord głupoty pobity... Kto następny 02.01.07, 19:01
        "Na barykady"

Na barykady, ludu roboczy,
        czerwony sztandar do góry wznieś!
        Śmiało do boju wytęż swe ramię,
        Bo na cię czeka zwycięstwa cześć.

Ref.
        Młoty w dłoń!
        Kujmy broń!
        Miotnie stal
        czerwoną iskrę w dal,
        żar iskry tej
        tli w piersi mej!
        Powstań zburz,
        Pobudka gra nam już!

Rycerze pracy, rycerze ducha,
        dziś nam do boju już nadszedł czas.
        Na barykady! Niech bunt wybucha!
        Pobudka dziejów już wzywa nas.

Zagrzewaj siostro do walki brata,
        aby do boju odważny był,
        by wydarł wolność, co w ręku kata,
        aby dla sprawy pracował, żył.

Hańba więc carom, panom naszym zdziercom,
        co dziś się z nędzy naigrywać śmią,
        hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
        co lud tumanią i z niego drwią.

Na barykadach sztandar powiewa,
        czerwone godło wszak to nasz znak!
        Śpieszmy się bracia, już wróg przybywa,
        wyciąga szpony jak drapieżny ptak.
      • zgodnik1 moher75.. to dla ciebie za trudne ! 02.01.07, 19:18
        nie wysilaj mózgownicy, nic to nie da... masz wyjałowioną czaszke. !..Może to
        przez ciasny berecik ?
      • jelon_p Re: Brawo - rekord głupoty pobity... Kto następny 02.01.07, 20:01
        Hmm... Ja się zgadzam w większości z Kingą Dunin. Poprzednie rządy, niezależnie
        czy "prawicowe", czy "lewicowe" - niezależnie od tego jak złe i skorumpowane
        były - miały jednak w sobie coś co pozwalało przypuszczać, że nie dostanie się
        po mordzie od ministra. Teraz natomiast politycy uosabiający polskie wku.wienie
        i jakieś niesamowite napięcie wdrapali się na szczyty władzy i zaczęli pouczać
        obywateli oraz świat jaka Polska jest wielka i potężna. A smutna prawda jest
        taka, że wcale nie jest ani wielka, ani potężna. Jesteśmy małym, biednym krajem
        na dorobku, który koszmarnie marnuje czas...
    • robertw18 Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 02.01.07, 19:10
      Przecież ta osoba nie stara się w najmniejszym stopniu zrozumieć ludzi, do poglądów których się odnosi. Swobodnie obrzuca ich wyzwiskami, tworzy jakieś przenośnie, wymyśla poniżające "przeciwników" opisy.
      Np. P. M. Giertych, coś tam lekko sobie mówił w gronie nienaukowym o słabości poglądów o ewolucji, co nagrano i rozpowszechniono jako ściśle naukową wypowiedź, z którą walczył jakiś p. dr z PAN mówiąc, jako "ekspert" GW, że smoki mają skrzydła, zaś znalezione kości nie wykazują ich śladu.
      A teraz "umiejąca pisać" p. Dunin zaczyna od wyzwisk o "zramolałym profesorze", ukazuje jego prześmiewczy a wymyślony przez siebie obrazek, żeby potem powołać się na "nieśmiałe przypomnienia PAN, że wg papieża ewolucja jest OK".
      Polska to dla p. Dunin "Kartoflandia", co się mniej więcej zgadza z ulubionym przez Niemców podejściem do Polaków. Itd. itp.
      Może by p. Dunin zaczęła pisać bardziej do rzeczy i mniej zachwycać się własnymi wyobrażeniami, w których tłum nieposłusznych Niemcom (Europejczykom) Polaków - to tłumok kartofli.
      Niewykluczone, że myśli p. Dunin wyrażone prostym językiem okazałyby się przekonujące i mniej pobudzały do tego, co p. Dunin zdaje się ganić u pełnej nienawiści dziczy. Na razie to ona sama zdaje się częścią problemu.
      Pozdr.
      • kazek100 Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 02.01.07, 20:57
        Chyba jednak się mylisz.

Giertych starszy zdakje się, że w Brukseli próbował całą konferencję naukową
        rganizować, by swoje głupawe tezy przedstawiać Fakt, że z naukowością ie miało
        to nic wspólnego, ale jednak nie było to "prywatne" spotkanie.

Ja tam w języku Pani Dunin nic nieodpowiedniego nie widzę. Moja żona też sobie
        kiedyś dała wmówić proboszczowi, że "Dunin jest agresywna", bo oszołomy w
        Polsce oczywiście każdego, kto myśli inaczej niż oni, tak określają. Nie widzą
        tylko swojej agresji i tego, jak narucają swą wizję świata innym. Zapytałem
        żony, czy wymieni mi kogokolwiek, kto w Polsce krytykuje działania Koscioła i
        nie jest agresywny. Wtedy zdała sobie sprawę, że z tą agresją to bujda. Biorąc
        pod uwage skalę giertychowsko - rydzykowsko - kaczyńskiego obłędu to wydaje mi
        sie, że pani Dunin jest pełna empatii i posługuje sie eufemizmami...

hipokryta Ziemkiewicz w "Polactwie" pisał o rzekomym "wybuchu antyklerykalizmu"
        w Polsce na pocz. lat 90-tych. tymczasem nic takiego nie było. Czy ktokolwiek
        chciał wtedy zamykac Kościoły? Było dokładnie na odrówt - Kościół wyjechał z
        dziesiątkami żadań, wszystkie zrealizowano, a gdy ktoś ośmielił się na to
        narzekac, to go nazywano "agresywnym antyklerykałem".

więc:
        to nie pani Dunun posługuje się wyzwiskami. To nas - niewierzących, w kraju,
        który nalezy również do nas, nieustannie sie obraża.
    • portek Re: Dance macabre 02.01.07, 19:11
      Z całym szacunkiem, ale chyba "danse macabre", przez "s"? :)) pp
      • zgodnik1 najlepsze podsumowanie {nie} rządu Kaczyńskich ! 02.01.07, 19:15
        i ich kumpli Lepera i Giertycha!...
        • mienszewik prosze czytac ze zrozumieniem... 02.01.07, 20:52
          tam takze dostalo sie(i slusznie)sympatykom PO...
          mysle,ze smialo mozna napisac,ze Kinga opisala jednak nas wszystkich.
          Tych ktorzy milcza i tych ktorzy zabieraja glos.
          • 1410_tenrok masz całkowitą rację 03.01.07, 09:38
            ten okrutny teskt dotyczy nas wszystkich.
            Tylko, że jedni potrafią to dostrzec, drudzy natomiast wyciągają samopały.
      • krystin3 Re: Dance macabre 02.01.07, 20:22
        drogi portku - to jest en francais
    • gobi03 pani Makabra 02.01.07, 19:15
      Pani Makabra-Dunin z przykrością przeszła z epoki gierkowsko-jaruzelskiej Szuflandii oraz Kwasolandii po nocnej zmianie, do demokratycznie wybranej Kartoflandii.
      Cóż - tak to bywa.
      1. Przeciwnikom politycznym przyprawiła - nie gęby - mordy. A jej złudzenia, że wciąż jej salon może trwać przy korytku pękły jak mydlane banieczki.
      2. Przejechała się rowno po POPiSowym rządzie - wiadomo, że i jedni i drudzy nie jej przyjaciele.
      3. Odkryła aferę w łonie Kościoła - oto Rydzyk w państwowym samochodzie!
      4. Gwałcąca dzicz - to chyba na temat tej ostatniej seksafery w łonie Samoobrony, która nota bene nie została powołana do życia za sprawą PiSu, lecz dużo wcześniej.
      5. Zramolały profesor na dinozaurze - oto kolejny upiór przerażający panią Makabre'
      6. Swastyka i LPR - im częściej będzie się o nich pisać razem, tym gorzej, czyli lepiej... Koniecznie trzeba tu dołączyć Giertycha, jak nie ma innego sposobu wbicia mu szpilki.
      7. I jeszcze zakrystia z gromadą agentów, których akt bezlitośnie nie spalił Kiszczak.
      8. Ktoś kiedyś będzie mówił "my w tym żadnego udziału nie mieliśmy i nie mamy. Zjawy, które nas nawiedziły, przybyły z kosmosu." - nie, pani redaktorko. Ten ktoś powie: wybraliśmy z gniewu, wybraliśmy tych, którzy nie wprowadzili dwumilionowego bezrobocia. Może to niewielki plus, ale jednak! Siłę Samoobronie nadały długie rządy zadufanych w sobie bywalców salonów. Siłę PiSowi dała długa lista afer korupcyjnych. Siłę LPR-owi dała powszechna arogancja "klasy rządzącej", posłowie ukrywający się za immunitetem.
      Po latach zapędzania do kruchty katolicy zebrali się wokół Radia Maryja, założyli berety i zobaczyli, że jest ich milion - myślących i czujących tak samo. Miliona zapędzić do kruchty się nie da, ale można mu wmówić odpowiedzialność za agresywną i gwałcącą dzicz. Nawet pani nie wie, redachtórko, co to bedzie, jak się im to wmówi... Dyć tego ni wiecie, bobyście tak nierobiła.
      • xnw4 Re: pani Makabra 02.01.07, 19:32
        Mozna np. wprowadzic stan wojenny
        (Re: co zrobic z tym milionem),
        ale to nie te czasy.

Z duza przykroscia czytam ten wyglup
        pani Dunin. Trudno mi znalezc inne okreslenie.
        Gobi03 - popieram co napisales.
        Dziwna to sytuacja gdy wlasciwie
        opozycja nie przyjmuje do wiadomosci, ze przegrala
        demokratyczne wybory.

To juz o niektorych innych tekstach w GW:
        Mozna juz tylko kogos ochlapac, piszac brednie,
        publikujac np. wywiad ktorego nie bylo (z Ks. Rydzykiem),
        (za takie cos dziennikarz NYT stracil prace).
      • rakunica Re: pani Makabra 02.01.07, 19:41
        gobi03 dobrze wypunktowal pania redachtorke.

Usciski noworoczne zechciej zniesc od
        Anny Kozlowskiej
      • ronin28 Re: pani Makabra 02.01.07, 19:48
        GW lubuje się w tego typu tekstach, jak inteligentnie przenikliwy artykuł pani Dunin.
      • nick51 Re: pani Makabra 03.01.07, 09:12
        Nic nikomu nie dokłada, sami to sobie robią. Ona tylko wystąpiła w roli
        zwierciadła, którego unikają jak diabeł świeconej wody.
    • rakunica Pismaczka 02.01.07, 19:22
      I pomyslec, ze za taka nedzna wypocine taka pismaczka dostanie zaplate.
      Przeczytalam bez emocji i pomyslalam sobie, ze gdyby mnie ktos placil to
      zrobilabym to lepiej chociazem nieprofesjonalistka.

Zawsze mnie ciesza natychmiastowe owacje na czesc dennego tekstu. Tak jakby
      znajomi/rodziny pismaka czekali na strzal z pistoletu starowego - pal/pisz juz/
      zachwycaj sie! Zanim krytycy zdaza sie pierwsi wpisac. Kompletne dno.

Nie lubie nijakosci tekstow - widac kiedy sa pisane na zamowienie ("masz tu
      temat i pisz, na jutro ma byc gotowe"). Nawet kiedy calkowicie nie zgadzam sie
      z postawa dziennikarza, lubie tekst napisany z polotem. Taki tekst moze tez
      przekonac do racji piszacego.

Tutaj widze odrobiona lekcje marnej uczennicy. Jestem prawie pewna, ze jej
      mentorka jest profesorzyca Janion (wspolne obrzydzenie do pomnika Dmowskiego).

Zycze dziennikarzom dobrej placy za dobra prace a czytelnikom radosci z
      czytania, zwlaszcza jesli dziennikarz jest po prostu uczciwym czlowiekiem
      broniacym naszych polskich interesow.

Anna Kozlowska
      • 1410_tenrok pani Kozłwoska tyle słów........... o pismaczce? 02.01.07, 21:23
        boli prawda, boli! A zwłaszcza endeków (czyli te przeleżałe pestycydy z lat
        1930). A i dajemy obok Janion - dla wiekszego efektu. Ale tania socjotechnika.
        A gdyby tak jakis kontrtekst? Dowody, że tak nie jest? Ze wszystko jest cacy?
        Ze niejaka Dunin se to ubzdurała? Ze wszyscy wokął to ślepcy?
        Sorry Inchuchuna - w tej wypowiedzi próżno by szukać polotu. Jest natomiast
        cos, co kocham w tekstach endeków - galby, talesa 1, drogiegobronisława - są
        strzały z narodowego samopału nabitego ekskrementami.
        A niech pani pracuje pani Kozłwoska. ORA ET LABORA!
        • herkus-monte Spokojnie spokojne rosnie nowe pokolenie Polakow 02.01.07, 23:26
          ktorzy nie maja wcale zamiaru porzucac Ojczyzny - ja wracam! A endecji
          dziekujemy teraz juz rosnie narodowy-radykalizm!
      • fcvg Re: Pismaczka 03.01.07, 05:01
        "szanowna pani aniu"!..Reprezentuje pani poglady stalinowskie; kto nie z nami,
        ten wróg. A cnota krytyk sie nie boi!!!! Dobra praca dziennikarzy to nie ma być
        lizanie d..upy władzy i głupolom, takim jak pani. Media - i wykształceni,
        madrzy, krytyczni dziennikarze mają obowiązek analizowac, krytykowac a nie
        głaskac władze!! Przywykła pani, jak w PRL-u zginać kark przed władza. My
        MYSLACY nigdy tego nie zrobimy. Media musza/mają obowiązek patrzec na ręce wadzy
        i ją krytykowac, bo jak nie, to KTO.? d..upilizy takie jak pani?
    • pethate Dance macabre 02.01.07, 19:31
      Polska slynie z hodowli kaczek i gesi. Ale jak widac, ktos przesadzil, mamy o
      dwie kaczki za duzo i kupca nie widac na zadnym horyzoncie. Trzeba je bedzie po
      prostu jakos strawic. Nie ma innej rady.
    • ubudubu4 Re: Dance macabre 02.01.07, 19:51
      Wydawało mi się że pani Dunin ma własne poglądy, ale niestety potrafi tylko
      powtarzać głupoty po dużurnych klaunach gazetki w.
    • qubapro dan S e macabre 02.01.07, 19:59
      Dziwi mnie sytuacja, że dziennikarka, która język polski powinna mieć w małym
      palcu, i osoba, robiąca korektę tego tekstu, nie wiedzą jak się pisze to
      wyrażenie. To,że byc może nie znają w gazecie języka francuskiego, bo z niego
      wywodzi się danSe macabre, nie zwalnia z zachowania poprawności!Nie wiem jaki
      problem skorzystać ze słownika wyrazów obcych.A sam artykuł, nie dość że
      przeraził swoim tytułem, to jest pozbawiony choćby odrobinki obiektywności[co
      nie znaczy, że popieram obecną władzę].Niech jeszcze napiszą sznson de żest i
      fo pa, i szapoba.
    • marek123481 kinga durnin=pychicznie chore babsko 02.01.07, 20:12
      "Oto ojciec Rydzyk bieży przez kraj policyjnym samochodem."

"Mieliśmy odrodzone moralnie pokolenie JPII, a wylazła z niego agresywna i
      gwałcąca dzicz."

co to sa za bzdury?

to ze rydzyk przejechal dwa metry razem z ambasadorem meksyku policyjnym
      samochodem ,ma swiadczyc o tym ze polska upadla moralnie ?

a z tej "dziczy" 99% chodzi do kosciola raz w roku...

durnin=goebbels ,jeden nienawidzil zydow a druga nie nawidzi katolikow a
      metody zwalczania takie same.

• marek123481 Dunin=Goebbels 02.01.07, 20:14
      ..goiebbels nienawidzil zydow a Durnin nie nawidzi katolikow .Metody zwalczania
      takie same....-> prymitywna propaganda.
      • michalparadowski Re: Dunin=Goebbels 02.01.07, 20:24
        Panie "marek12347ileś tam" p.Kindze obojętne. czy to katolicy, muzułmanie,
        buddyści czy protestanci czy też newierzący. Ona po prostu nie znosi idiotów,
        których pełno, zwłaszcza w szeregach "zawodowo mocnoreligijnych"!
      • abhaod Re: Dunin=Goebbels 03.01.07, 20:02
        dwa razy zglaszalem ten post do usuniecia, Pani Kingi wybiorcza tez nie lubi
        niestety, miernota zwycieza:(
    • matteom Dance macabre 02.01.07, 20:18
      Kinga razy 459 i do parlamentu. Dosc tej holoty, dosc tej "polskosci"
      zgrzebnej, chamskiej, na pokaz i na kleczkach. Dobrze ze mieszkam w Londynie,
      ale zal mi, ze zostawilem rodzine i przyjaciol w Klartoflandii.
    • michalparadowski Dance macabre 02.01.07, 20:20
      Podzielam poglądy p.Kingi, a będzie jeszcze gorzej!
      Bo ci panowie od Kartoflandii, niczego innego, poza rozbijactwem nie potrafią!
      • mienszewik Re: Dance macabre 02.01.07, 20:54
        michalparadowski napisał:

> Podzielam poglądy p.Kingi, a będzie jeszcze gorzej!
        > Bo ci panowie od Kartoflandii, niczego innego, poza rozbijactwem nie potrafią!

No tak,ale w tym felietonie jest takze opis naszej opozycji,ktora wcale nie
        jest lepsza.Niczego nie proponuje,tylko mysli o niskich podatkach...
    • maxlowe11 Re: Dance macabre 02.01.07, 20:36
      babcia.norfolk napisała:

> Brawo Kinga!
      Zbyt pochopnie bijesz brawo. Ukrywa o panujacym powszechnie
      kanibalizmie.

• pichcik [...] 02.01.07, 20:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • 1410_tenrok bardzo celne, tylko co to "krzyzuwka"? 02.01.07, 21:26
          szukał w słowniku, szukałem w encyklopadii, szukałem w wiki - NIC.
          Krzyzuwka???? Ma ktos jakis pomysł?
          • pichcik co to "krzyzuwka"? 02.01.07, 23:34
            To (ostatni) krzyk ludzi z bylej UW. Wystarczylo poszukac w glowie i nie byc
            tak ortodoksyjnym w rozwiazywaniu napotkanego problemu. A co to encyklopAdia?
            Moze encyklopedia GW, ktora pada na mozg.
            • 1410_tenrok "krzyzuwka" - to nieuctwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.01.07, 09:31
              encyklopadia to literówka. Nawet tego Cie nie nauczyli? Sio do budy - uczyc sie
    • woda_jeden Dance macabre 02.01.07, 20:49
      "Z całowania pań po rączkach i delikatnego poklepywania wylazło jak szydło z
      worka ordynarne molestowanie seksualne. A było tak miło. Jak u cioci na
      imieninach."

Szlag mnie trafił, jak przeczytałam to zdanie!
      Chyba pani Dunin się cos pomieszało. Prosze zajrzeć do słownika wyrazów obcych,
      co znaczy słowo "ordynarne". Mąż był niedawno za granicą i proszę sobie
      wyobrazić,że francuzki piały z zachwytu, gdy calowal je w rękę, czuły się
      kobiece, a naturą kobiety jest potrzeba bycia adorowaną. Kobieta czuje się
      dowartościowana, gdy mężczyźni patrzą na nią z zachwytem i dają jej do
      zrozumienia, że jest ladna i godna pożądania. To oczywiście musi mieć swoje
      granice, łatwo je przekroczyć, ale słowa, których pani użyła są delikatnie
      mówiąc na wyrost.
      Trudno, widać, będzie znaleźć z facetami wspólny język w tej kwestii, jeżeli
      wciąż będzie pokutować wśród kobiet taki punkt widzenia.

To trochę podobne do sytuacji, gdy Czarni obrażają się, gdy mówi się o
      nich "czarnuchy", ale już sami siebie mogą się tak nazywać. Także w tym
      przypadku zakompleksienie i pieniactwo bierze górę, bo zły wydźwięk słowa lub
      czynu, częstokroć zalezy od tego, jakie mamy doświadczenia. Dla jednego słowo
      rudzielec będzie obraźliwe, inny je oleje.
      Dla mnie całowanie w rękę jest wyrazem atencji wobec kobiety. Pocałunek taki
      musi spełniać kilka warunków, to mężczyzna musi schylić się do kobiecej dłoni,
      a nie targać ja za rękę...

Tak więc, pani Dunin, trochę mniej używania dosadnych, chwytliwych i ładnie
      brzmiących słów...
      • sir.vimes Re: Dance macabre 02.01.07, 20:51
        Chyba kompletnie nie pojęłaś tekstu i kontekstu - przeczytaj jeszcze raz.
        • colombina Re: Dance macabre 02.01.07, 21:20
          sir.vimes napisała:

> Chyba kompletnie nie pojęłaś tekstu i kontekstu - przeczytaj jeszcze raz.

Podejrzewam, ze to post faceta. Na dodatek chyba jeden z tych o ktorych pisala
          Dunin, a ktrzy jedyny sposob okazywania respektu kobiecie widza w "claowaniu
          raczek".
          • sir.vimes Re: Dance macabre 02.01.07, 22:02
            Też możliwe.
          • woda_jeden Re: Dance macabre 02.01.07, 22:09
            Facet nie rodzi dzieci, słodziutka.
            Jestem piękną i niezalezną kobietą, nie pozwalam mężczyznom na traktowanie mnie
            jak laleczki, ale też doceniam, gdy są wobec kobiet po prostu męscy, w dobrym
            znaczeniu tego słowa.
            Nie lubię osobiście całowania po rękach, bo większość facetów to niewychowane
            głąby,którzy nie wiedzą, o co w całowaniu kobiety w rękę biega. Więc daję im do
            zrozumienia,że albo kulturalne buzi w rączkę albo dzień dobry i wystarczy.
            Swoją drogą, jeżeli wychowują dzieci-przyszłych mężczyzn głównie kobiety, to
            dlaczego wychowują takich idiotów? Czyżby znowu wina "tych onych"?

Mdli mnie, gdy czytam chwytliwe, ładnie brzmiące słówka, które przyciągają jak
            melodyjna muzyczka Dody, jest tego wszędzie pełno, pierwszy lepszy blog ma
            podobny poziom.
            Od tekstów redaktorów GW wymagam więcej kultury niż od pismakow Dziennika. Nie
            zawsze tak bywa, ale cóż.

Dyskusja z niektórymi z was jest właśnie na poziomie krytykowanych tak ochoczo
            rządzących.
            Którzy z was uważają,ze Stany, Anglia i tak dalej są takie wspaniałe, nic nie
            stoi na przeszkodzie, by wyjechać i pomieszkać. Wiecie już chyba,że tam inaczej
            się pracuje, prawda, tylko dziwne, że wielu z tych, co za granicą pracują
            idealnie, po powrocie do kraju wraca do polskiej rzeczywistości i dalej
            kradniecie papier toaletowy, mydło w płynie, długopisy z biura itd. Proszę nie
            obrażajcie się, większość z was jest ok, w końcu trudno oceniać wg niskiej
            poprzeczki.
            Moja znajoma 15 lat spędziła w Anglii. I wiecie, powiedziała, że najgorszą
            rzeczą, jaka może tam spotkac Polaka, to praca z drugim Polakiem. Coś chyba w
            tym jest. Wszyscy jestesmy Polakami, a Polacy solidaryzują się tylko w obliczu
            wroga, wojny, stan wojenny, solidarność, wtedy potrafimy działac razem, jak
            powszedniość bierze górę, na powrót stajemy się Polakami. Może warto zacząć
            zmieniać samych siebie? W końcu to my, nasze społeczeństwo wybrało takich
            rządzących, więc co, płacz nad rozlanym mlekiem? Jakoś nikt ze moich znajomych,
            ani znajomych znajomych nie przyznal się do głosowania na PIS czy Samoobronę,
            więc kto ich wybrał? Tacy właśnie jesteśmy, Obiecują, więc głosujemy, choć
            jesteśmy świadomi, że to kolejne jaja wyborcze. Odbiegłam od tematu, sorry.

Gwoli ścisłości, jestem mężatką, nie zdradzamy się, mamy wspólne konto, nikt
            nikogo nie rozlicza z pieniędzy, jak mi się nie chce to gotuje smaczne
            jedzonko, a jak nie, to najmilszy sam sobie robi. Brałam ślub będąc w ciąży,
            mieszkaliśmy przed slubem, mąż jest dobrze zbudowanym, wysokim, bardzo silnym
            blondynem... jak jeszcze ktoraś ma wątpliwości co do mojej płci, to jej problem

Pozdrawiam
            • kola Re: Dance macabre 03.01.07, 00:26
              najgorzej juz to wtedy, jak internet pod strzechy trafia i zakompleksione
              paniusie do suowotoku przez ąę prowokuje..
            • colombina Re: Dance macabre 03.01.07, 01:00
              Na poczatek musze zaznaczyc, ze na Forum GW wyrazam tylko swoje opinie i pisze
              TYLKO w swoim imieniu, wiec zwracanie sie do mnie per "wy" jest nie na miejscu.

Jesli chodzi o mnie to doceniam kiedy maz lub kochanek okazuja mi swoja meskosc,
              moga mnie calowac w co tylko chca, nawet w reke. Dopuszczam, ze bliscy znajomi
              rowniez moga byc "mezcy" (tu jednak okazywanie "meskosci" jest bardziej
              ograniczone). Natomiast, jesli chodzi o obcych mezczyzn, szefow czy ledwo
              znajowmych panow, to oczekuje od nich zwyklego szacunku jaki kazdy czlowiek
              powinien okazywac drugiemu.
              Pani Dunin, w zdaniu ktore zacytowalas, pokazala polska specyfike, calowanie w
              raczke ZAMIAST respektu.

woda_jeden napisała:

> W końcu to my, nasze społeczeństwo wybrało takich
              > rządzących, więc co, płacz nad rozlanym mlekiem? Jakoś nikt ze moich znajomych,
              >
              > ani znajomych znajomych nie przyznal się do głosowania na PIS czy Samoobronę,
              > więc kto ich wybrał? Tacy właśnie jesteśmy, Obiecują, więc głosujemy, choć
              > jesteśmy świadomi, że to kolejne jaja wyborcze. Odbiegłam od tematu, sorry.

Raczej powiem, ze w koncu zaczelas na temat, bo to wlasnie o co w felietonie
              Dunin pisala.
      • fcvg Re: Dance macabre 03.01.07, 05:09
        A ja ci powierzchowna babo powiem, ze wole, zeby mnie całowali w d,.upe z
        szacunkiem, niz w ręke na pokaz a po tym zmuszali do sexu dla posady. Cenisz
        forme ponad treść.
    • talking_head "syndrom nie dopchnięcia" wywołuje takie emocje ? 02.01.07, 21:02
      Głupia seksistowska chłopo-baba bredzi jakby się naćpała,
      no chyba że to wszystko jest na serio ...
      Może, jako typowa przedstawicelka ćwierćinteligenckiej
      "michnikowszczyzny" rzeczywiście tęskni do nie dawnych
      czasów rzadów intelektualnych "elit", prezydenta "Prezzia"
      zataczającego się z opilstwa nad grobami polskich męczenników
      w Charkowie, wchodzącego do samochodu przez bagażnik na
      Białorusi czy owijającego się w polski sztandar w Nowym Jorku,
      do premiera uwikłanego w aferyu finansowe (Cimoszeiwcz - fabryka
      osocza, Miller - afera Rywina), do ich ministra (Iwiński)
      łapiącego za pośladki swą asystentkę na oczach kamer w Brukseli,
      do "pierwszej damy" wymuszającej "datki" na swą fundację tym co
      chcieli coś załatwić u Prezzia. (Przy okazji ciekawe, że nasi wścibscy
      "dziennikarze śledczy" jakoś nie sprawdzą ile teraz dostaje ta "dama",
      czy sa to równie duże dotacje i czy od tych samych firm ?)
      No tak, było tak dobrze a tu szykują się co najmniej 3 lata posuchy,
      nie dziwi więc frustracja i złość, ale żeby takie zaślepienie ?
      • jaac-p Re: "syndrom nie dopchnięcia" wywołuje takie emoc 02.01.07, 21:37
        Dokładnie . KD jest żałosna. Włąsnie znalazła "całe zło", dotychczasowe
        (poprzednie ) rządy były takie fajne. Dużo "mocnych" słów pod publiczkę,
        niewiele sensu...
        • rs_gazeta_forum Re: "syndrom nie dopchnięcia" wywołuje takie emoc 03.01.07, 01:28
          jaac-p napisał:
          > Dokładnie . KD jest żałosna. ...
          > Dużo "mocnych" słów pod publiczkę, niewiele sensu...

Szczególnie dużo sensu i niewielu słów pod publiczkę doczytałeś się w poście,
          który komentujesz, buhahaha...
    • at_work Chyba Kartoflandii? 02.01.07, 21:03
      albo Kartoflandrii i również
      Szczęśliwego Nowego Roku
    • olias o co tej babie biega!???? 02.01.07, 21:09
      "...na kozetce u psychoanalityka" - kochanie, kozetka nie wystarczy. To poważny
      problem zdrowotny i zalecam szybkie udanie się do psychiatry. Nie wstydź sie,
      to taki sam lekarz jak inni.
      JEST DOBRZE! stan frustracji polskich elyt kawiarnianych wskazuje na szybkie
      zejście. Wybaczcie, elyty, ale ... pierdzicie w stołki i to wasze podstawowe
      zajęcie. Pomijając fakt że sprzedaliście się biznesowi i polityce jak najtańsze
      dziwki. dziś odrzucone - nie przez rządzących, ale przez ludzi. Tych którymi w
      gruncie rzeczy gardzicie. Bo przecież taka jest wasza filozofia działania. Byle
      wam było dobrze. Naród to gie (Miłosz), naród może żreć ze śmietnika. Wy,
      elity, tylko wy się liczycie. A ... spierd.... z tego kraju. Byle naprawdę!
      • maxlowe11 Re: o co tej babie biega!???? 02.01.07, 21:19
        olias napisał:

> "...na kozetce u psychoanalityka" - kochanie, kozetka nie wystarczy. To
        poważny
        >
        > problem zdrowotny i zalecam szybkie udanie się do psychiatry. Nie wstydź sie,
        > to taki sam lekarz jak inni.
        > JEST DOBRZE! stan frustracji polskich elyt kawiarnianych wskazuje na szybkie
        > zejście. Wybaczcie, elyty, ale ... pierdzicie w stołki i to wasze podstawowe
        > zajęcie. Pomijając fakt że sprzedaliście się biznesowi i polityce jak
        najtańsze
        >
        > dziwki. dziś odrzucone - nie przez rządzących, ale przez ludzi. Tych którymi
        w
        > gruncie rzeczy gardzicie. Bo przecież taka jest wasza filozofia działania.
        Byle
        >
        > wam było dobrze. Naród to gie (Miłosz), naród może żreć ze śmietnika. Wy,
        > elity, tylko wy się liczycie. A ... spierd.... z tego kraju. Byle naprawdę!
        Podstawowy patriotyzm brzmi: Dobry kraj, czy zly, ale to moj Kraj!
      • 1410_tenrok i co ty chcesz tu rządzić? 02.01.07, 21:56
        Elyty wyrzucasz? To już lepiej sam wyjedź, ponieważ twoi pobratyncy zaczną
        rulesować - jakiś Pruszków albo Wołomin. Ci klasę mają, no i ich naród
        akceptuje, co ziomal????????
        • himhith Re: i co ty chcesz tu rządzić? 03.01.07, 02:20
          Bez cichego poparcia i oslony ze strony elit (zwlaszcza politycznych) mafia nie
          moglaby istniec.
      • himhith Re: o co tej babie biega!???? 03.01.07, 02:15
        To nie zadna elita ani nawet elyta tylko zwyczajne oszolomstwo. Od oszolomow
        internetowych roznia sie tacy tylko tym, ze im za ich zacietrzewienie i
        nienawisc placa (albo raczej placa o pisaniu o tym).
    • iulius Jaka "Kartoflandia"? 02.01.07, 21:15
      Protestuję przeciw nazywaniu Kaczystanu mianem mogącym przywieść na myśl Pyrlandię!
      • nnabukiewicz Warszawce w glowie sie przewraca 02.01.07, 21:25

Dunin pisze:
        "Jedni jeździliby po miastach i obiecywali prężnym zniesienie podatków, a
        drudzy oklapłym z prowincji zasiłki".

Dla mnie wiekszej wiochy niz W-wa nie ma, ze swoim trendi, dzezi, (co teraz w
        modzie???) klubami gejowskimi i zarciem kebabow po nocach jest zalosna. To
        prowincjonalne i pretensjonalne, podpatrzone w Berlinie Pradze Nowym Yorku, a
        na dodatek myslna sobie warszawiacy, ze sa prezni. Heheheheh

Co do oceny wladzy, zgadzam sie. Chyba sa jeszcze gorsi, niz ekipa Leszka
        Millera.
    • gekon1979 dunin to porost 02.01.07, 21:23
      :P
    • ml_500 Re: Dance macabre 02.01.07, 21:28
      ale grafomanstwo....
    • takajednaania Iluż urażonych kartofli na tym forum 02.01.07, 21:47
      krzyczących,wrzeszczących, walących w klawiaturę że kartoflami nie są.
      Jesteście polaczki nieszczęsne.
      • 1410_tenrok mozna by kartoflanke zgotowac, taką patriotyczną 02.01.07, 21:57
        :)))))))))))))
      • langston byc urazonym to chyba zdrowy objaw 02.01.07, 21:58
        ...no chyba, ze najwyzsze stadium michnikowszczyzny to mowic ze deszcz pada gdy
        pluja na ciebie tak jak to robi zydorcza od 16lat.

Pololejnie JPII okazalo sie zdziczalymi gwalcicielami...no ladnie, ladanie
        to jest towim zdaniem szczyt mysli yntelygenta
        • sir.vimes Re: byc urazonym to chyba zdrowy objaw 02.01.07, 22:05
          > Pololejnie JPII okazalo sie zdziczalymi gwalcicielami...

Pijesz do sprawy Ani z Gdańska? No cóż, to rzeczywiście było rozczarowanie
          chłopczykami- ministrantami ale nie oskarżałabym całego pokolenia.
          • langston ...a przeczytalas co napisala Dunin? 02.01.07, 22:22
            ...a przeczytalas co napisala Dunin czy Micnik placi ci od posta?
            • sir.vimes A przeczytałeś co sam piszesz? 02.01.07, 22:32
              A tobie ktoś płaci? Ciekawa koncepcja.
            • woda_jeden Re: ...a przeczytalas co napisala Dunin? 02.01.07, 22:33
              Przepraszam za język, ale gdy tzw. artysta zrobi rzecz idiotyczną, to wszyscy
              mówią,że to artyzm, gdy to samo zrobi biedny, zwykły człowiek, jest idiotą...
              Do przemyślenia, dla tych, co maja odwagę.

Ciekawam, co by było, gdyby Dunin stwierdziła, że jednak przesadziła...

A pieniędzy mi nie trzeba, wystarcza do pierwszego i bynajmniej nie należę do
              jakichś nowobogackich.
              Z poważaniem
      • mil1231 [...] 02.01.07, 21:59
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • 1410_tenrok no prosze jaki ładny teksty - czyzby tkos z pokole 02.01.07, 22:03
          nia????
          kocham wasze teksty. Nie stac was na nic - jedynie bluzgi. Niech ktos z was tu
          i teraz spróbuje napisac jakis kontrartykuł. Stosujecie jedynie rozwiązanie z
          Gubałówki - kopa i nożem! To troche mało, a i potwierdza myśl tego tekstu.
          • sir.vimes To pewnie język miłosierdzia czy miłości 02.01.07, 22:07
            według biednego umysłu rozjuszonego niby-patrioty...
          • langston przeciez artGW to plucie i bluzgi!!! 02.01.07, 22:23
            slepy czy chory na michcnikowszczyzne?
            • sir.vimes Biedny langston , żal mi cię. 02.01.07, 22:34
              Przeczytałeś chociaż jeden tekst Dunin?

A poza tym jeżeli nienawidzisz GW i jej redaktorów to po co ją czytasz?
              • 1410_tenrok po co on czyta??? 02.01.07, 23:01
                to jasne - dla nich to taka katharsis. Wskoczą na forum znienawidzonej gazety i
                naplują, naplują. I później rozeprom siem w tem ichniem fotelu, włonczom sy
                jaki soap albo reality czy piszczonce fortepiany, z gwinta se pociognom i
                rzeknom: Ach dzien nie stracony, znow dokopałem tym łantychrystom.

"I jakos poszło, jakos poszło ośle"
                (Schrek, cz. I)
      • himhith Re: Iluż urażonych kartofli na tym forum 02.01.07, 22:40
        takajednaania napisała:

> krzyczących,wrzeszczących, walących w klawiaturę że kartoflami nie są.
        > Jesteście polaczki nieszczęsne.

A tam zaraz urazonych. Bardziej adekwatnym slowem byloby "wspolczujacych".
    • mariuszet Dance macabre 02.01.07, 22:06
      Pani Kinga ma jaja.nic dodać nic ująć. Pewnie jej się naraziłem tym
      seksistowskim uznaniem. Może przyjąć moje uznanie w innej formie: Ma kobieta
      odwagę i precyzyjny cięty język. Pozdrawiam
      • langston ...to prawda...zeby jeszcze mniej tego palila 02.01.07, 22:24
        ...ale tyrzma ja na haju calkiem dlugo
      • fcvg Re: Dance macabre 03.01.07, 05:23
        Ja TEŻ> Ona ma wieksze jaja niz buroki/polaczki, zwłaszcza męskiego rodzaju, że
        nie powiem o rozumkach wielkości orzecha - laskowego!!
    • himhith Pani Kingo! 02.01.07, 22:38
      Pani potrzeba duzo meskiego ciepla. U boku ukochanego meszczyzny znajdzie pani
      ukojenie i bedzie sie pani mogla spelnic jako matka i zona, i moze przesztanie
      pani nienawidzic tego "podlego, patrialchanego" swiata. Tego Pani w tym nowym
      2007 roku zycze! :>
    • kazeloth Walczmy 02.01.07, 22:42
      Bo tu zdechnąć można
    • n_i_k Danse Macabre byłoby poprawniej wyszmaciuchu 02.01.07, 22:50
      .
      • jan_r_k W GW nikt nie zna języków 03.01.07, 00:26
        pl.wikipedia.org/wiki/Dance_macabre
        en.wikipedia.org/wiki/Macabre
        The etymology of the word macabre is not known with any certainty. According to
        Gaston Paris (Romania, xxiv., 131; 1895) it first occurs in the form macabre in
        Jean le Fèvre's Respit de la mort (1376), Je fis de Macabré la danse, and he
        takes this accented form to be the true one, and traces it in the name of the
        first painter of the subject. The more usual explanation is based on the Latin
        name, Machabaeorum chorea (Dance of Macabees). The seven tortured brothers,
        with their mother and Eleazar (2 Macc;vi., vii.) were prominent figures on this
        hypothesis in the supposed dramatic dialogues.Another claim is that the word "
        Macabre " comes from the two word "מן הקבר " ( Min Hakever ), meaning " from
        the grave ". Other connections have been suggested, as for example with St
        Macarius, or Macaire, the hermit, who, according to Vasari, is to be identified
        with the figure pointing to the decaying corpses in the Pisan Triumph of Death,
        or with an Arabic word maqbarah' (مقبرة) ', cemetery.

• theanswerisme Re: W GW nikt nie zna języków 03.01.07, 00:28
          ;) gratuluje poczucia wlasnej wartosci. tego wlasnie brakuje "salonowi" -
          pokory, pokory i jeszcze raz pokory. bo tak naprawde pani dunin nic nie wie o
          zyciu..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka