moher75 Brawo - rekord głupoty pobity... Kto następny ? 02.01.07, 19:00 Największy stek bzdur jaki do tej pory udało się mi przeczytać na łamach michnikowej gadzinówki... Pani Kinga jest albo tak głupia albo za tak głupich uważa swoich czytelników - z dwojga złego całość razi wąskim horyzontem i spatologizowaną percepcją otaczającej rzeczywistości... A do tego ten profesjonalny link na stronie głównej portalu : "Dance macabre: Kinga Dunin o roku w Kartoflandii" Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-s Re: Brawo - rekord głupoty pobity... Kto następny 02.01.07, 19:01 "Na barykady" Na barykady, ludu roboczy, czerwony sztandar do góry wznieś! Śmiało do boju wytęż swe ramię, Bo na cię czeka zwycięstwa cześć. Ref. Młoty w dłoń! Kujmy broń! Miotnie stal czerwoną iskrę w dal, żar iskry tej tli w piersi mej! Powstań zburz, Pobudka gra nam już! Rycerze pracy, rycerze ducha, dziś nam do boju już nadszedł czas. Na barykady! Niech bunt wybucha! Pobudka dziejów już wzywa nas. Zagrzewaj siostro do walki brata, aby do boju odważny był, by wydarł wolność, co w ręku kata, aby dla sprawy pracował, żył. Hańba więc carom, panom naszym zdziercom, co dziś się z nędzy naigrywać śmią, hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią. Na barykadach sztandar powiewa, czerwone godło wszak to nasz znak! Śpieszmy się bracia, już wróg przybywa, wyciąga szpony jak drapieżny ptak. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 moher75.. to dla ciebie za trudne ! 02.01.07, 19:18 nie wysilaj mózgownicy, nic to nie da... masz wyjałowioną czaszke. !..Może to przez ciasny berecik ? Odpowiedz Link Zgłoś
jelon_p Re: Brawo - rekord głupoty pobity... Kto następny 02.01.07, 20:01 Hmm... Ja się zgadzam w większości z Kingą Dunin. Poprzednie rządy, niezależnie czy "prawicowe", czy "lewicowe" - niezależnie od tego jak złe i skorumpowane były - miały jednak w sobie coś co pozwalało przypuszczać, że nie dostanie się po mordzie od ministra. Teraz natomiast politycy uosabiający polskie wku.wienie i jakieś niesamowite napięcie wdrapali się na szczyty władzy i zaczęli pouczać obywateli oraz świat jaka Polska jest wielka i potężna. A smutna prawda jest taka, że wcale nie jest ani wielka, ani potężna. Jesteśmy małym, biednym krajem na dorobku, który koszmarnie marnuje czas... Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 02.01.07, 19:10 Przecież ta osoba nie stara się w najmniejszym stopniu zrozumieć ludzi, do poglądów których się odnosi. Swobodnie obrzuca ich wyzwiskami, tworzy jakieś przenośnie, wymyśla poniżające "przeciwników" opisy. Np. P. M. Giertych, coś tam lekko sobie mówił w gronie nienaukowym o słabości poglądów o ewolucji, co nagrano i rozpowszechniono jako ściśle naukową wypowiedź, z którą walczył jakiś p. dr z PAN mówiąc, jako "ekspert" GW, że smoki mają skrzydła, zaś znalezione kości nie wykazują ich śladu. A teraz "umiejąca pisać" p. Dunin zaczyna od wyzwisk o "zramolałym profesorze", ukazuje jego prześmiewczy a wymyślony przez siebie obrazek, żeby potem powołać się na "nieśmiałe przypomnienia PAN, że wg papieża ewolucja jest OK". Polska to dla p. Dunin "Kartoflandia", co się mniej więcej zgadza z ulubionym przez Niemców podejściem do Polaków. Itd. itp. Może by p. Dunin zaczęła pisać bardziej do rzeczy i mniej zachwycać się własnymi wyobrażeniami, w których tłum nieposłusznych Niemcom (Europejczykom) Polaków - to tłumok kartofli. Niewykluczone, że myśli p. Dunin wyrażone prostym językiem okazałyby się przekonujące i mniej pobudzały do tego, co p. Dunin zdaje się ganić u pełnej nienawiści dziczy. Na razie to ona sama zdaje się częścią problemu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 02.01.07, 20:57 Chyba jednak się mylisz. Giertych starszy zdakje się, że w Brukseli próbował całą konferencję naukową rganizować, by swoje głupawe tezy przedstawiać Fakt, że z naukowością ie miało to nic wspólnego, ale jednak nie było to "prywatne" spotkanie. Ja tam w języku Pani Dunin nic nieodpowiedniego nie widzę. Moja żona też sobie kiedyś dała wmówić proboszczowi, że "Dunin jest agresywna", bo oszołomy w Polsce oczywiście każdego, kto myśli inaczej niż oni, tak określają. Nie widzą tylko swojej agresji i tego, jak narucają swą wizję świata innym. Zapytałem żony, czy wymieni mi kogokolwiek, kto w Polsce krytykuje działania Koscioła i nie jest agresywny. Wtedy zdała sobie sprawę, że z tą agresją to bujda. Biorąc pod uwage skalę giertychowsko - rydzykowsko - kaczyńskiego obłędu to wydaje mi sie, że pani Dunin jest pełna empatii i posługuje sie eufemizmami... hipokryta Ziemkiewicz w "Polactwie" pisał o rzekomym "wybuchu antyklerykalizmu" w Polsce na pocz. lat 90-tych. tymczasem nic takiego nie było. Czy ktokolwiek chciał wtedy zamykac Kościoły? Było dokładnie na odrówt - Kościół wyjechał z dziesiątkami żadań, wszystkie zrealizowano, a gdy ktoś ośmielił się na to narzekac, to go nazywano "agresywnym antyklerykałem". więc: to nie pani Dunun posługuje się wyzwiskami. To nas - niewierzących, w kraju, który nalezy również do nas, nieustannie sie obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
portek Re: Dance macabre 02.01.07, 19:11 Z całym szacunkiem, ale chyba "danse macabre", przez "s"? :)) pp Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 najlepsze podsumowanie {nie} rządu Kaczyńskich ! 02.01.07, 19:15 i ich kumpli Lepera i Giertycha!... Odpowiedz Link Zgłoś
mienszewik prosze czytac ze zrozumieniem... 02.01.07, 20:52 tam takze dostalo sie(i slusznie)sympatykom PO... mysle,ze smialo mozna napisac,ze Kinga opisala jednak nas wszystkich. Tych ktorzy milcza i tych ktorzy zabieraja glos. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok masz całkowitą rację 03.01.07, 09:38 ten okrutny teskt dotyczy nas wszystkich. Tylko, że jedni potrafią to dostrzec, drudzy natomiast wyciągają samopały. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 pani Makabra 02.01.07, 19:15 Pani Makabra-Dunin z przykrością przeszła z epoki gierkowsko-jaruzelskiej Szuflandii oraz Kwasolandii po nocnej zmianie, do demokratycznie wybranej Kartoflandii. Cóż - tak to bywa. 1. Przeciwnikom politycznym przyprawiła - nie gęby - mordy. A jej złudzenia, że wciąż jej salon może trwać przy korytku pękły jak mydlane banieczki. 2. Przejechała się rowno po POPiSowym rządzie - wiadomo, że i jedni i drudzy nie jej przyjaciele. 3. Odkryła aferę w łonie Kościoła - oto Rydzyk w państwowym samochodzie! 4. Gwałcąca dzicz - to chyba na temat tej ostatniej seksafery w łonie Samoobrony, która nota bene nie została powołana do życia za sprawą PiSu, lecz dużo wcześniej. 5. Zramolały profesor na dinozaurze - oto kolejny upiór przerażający panią Makabre' 6. Swastyka i LPR - im częściej będzie się o nich pisać razem, tym gorzej, czyli lepiej... Koniecznie trzeba tu dołączyć Giertycha, jak nie ma innego sposobu wbicia mu szpilki. 7. I jeszcze zakrystia z gromadą agentów, których akt bezlitośnie nie spalił Kiszczak. 8. Ktoś kiedyś będzie mówił "my w tym żadnego udziału nie mieliśmy i nie mamy. Zjawy, które nas nawiedziły, przybyły z kosmosu." - nie, pani redaktorko. Ten ktoś powie: wybraliśmy z gniewu, wybraliśmy tych, którzy nie wprowadzili dwumilionowego bezrobocia. Może to niewielki plus, ale jednak! Siłę Samoobronie nadały długie rządy zadufanych w sobie bywalców salonów. Siłę PiSowi dała długa lista afer korupcyjnych. Siłę LPR-owi dała powszechna arogancja "klasy rządzącej", posłowie ukrywający się za immunitetem. Po latach zapędzania do kruchty katolicy zebrali się wokół Radia Maryja, założyli berety i zobaczyli, że jest ich milion - myślących i czujących tak samo. Miliona zapędzić do kruchty się nie da, ale można mu wmówić odpowiedzialność za agresywną i gwałcącą dzicz. Nawet pani nie wie, redachtórko, co to bedzie, jak się im to wmówi... Dyć tego ni wiecie, bobyście tak nierobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
xnw4 Re: pani Makabra 02.01.07, 19:32 Mozna np. wprowadzic stan wojenny (Re: co zrobic z tym milionem), ale to nie te czasy. Z duza przykroscia czytam ten wyglup pani Dunin. Trudno mi znalezc inne okreslenie. Gobi03 - popieram co napisales. Dziwna to sytuacja gdy wlasciwie opozycja nie przyjmuje do wiadomosci, ze przegrala demokratyczne wybory. To juz o niektorych innych tekstach w GW: Mozna juz tylko kogos ochlapac, piszac brednie, publikujac np. wywiad ktorego nie bylo (z Ks. Rydzykiem), (za takie cos dziennikarz NYT stracil prace). Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: pani Makabra 02.01.07, 19:41 gobi03 dobrze wypunktowal pania redachtorke. Usciski noworoczne zechciej zniesc od Anny Kozlowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
ronin28 Re: pani Makabra 02.01.07, 19:48 GW lubuje się w tego typu tekstach, jak inteligentnie przenikliwy artykuł pani Dunin. Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Re: pani Makabra 03.01.07, 09:12 Nic nikomu nie dokłada, sami to sobie robią. Ona tylko wystąpiła w roli zwierciadła, którego unikają jak diabeł świeconej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Pismaczka 02.01.07, 19:22 I pomyslec, ze za taka nedzna wypocine taka pismaczka dostanie zaplate. Przeczytalam bez emocji i pomyslalam sobie, ze gdyby mnie ktos placil to zrobilabym to lepiej chociazem nieprofesjonalistka. Zawsze mnie ciesza natychmiastowe owacje na czesc dennego tekstu. Tak jakby znajomi/rodziny pismaka czekali na strzal z pistoletu starowego - pal/pisz juz/ zachwycaj sie! Zanim krytycy zdaza sie pierwsi wpisac. Kompletne dno. Nie lubie nijakosci tekstow - widac kiedy sa pisane na zamowienie ("masz tu temat i pisz, na jutro ma byc gotowe"). Nawet kiedy calkowicie nie zgadzam sie z postawa dziennikarza, lubie tekst napisany z polotem. Taki tekst moze tez przekonac do racji piszacego. Tutaj widze odrobiona lekcje marnej uczennicy. Jestem prawie pewna, ze jej mentorka jest profesorzyca Janion (wspolne obrzydzenie do pomnika Dmowskiego). Zycze dziennikarzom dobrej placy za dobra prace a czytelnikom radosci z czytania, zwlaszcza jesli dziennikarz jest po prostu uczciwym czlowiekiem broniacym naszych polskich interesow. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok pani Kozłwoska tyle słów........... o pismaczce? 02.01.07, 21:23 boli prawda, boli! A zwłaszcza endeków (czyli te przeleżałe pestycydy z lat 1930). A i dajemy obok Janion - dla wiekszego efektu. Ale tania socjotechnika. A gdyby tak jakis kontrtekst? Dowody, że tak nie jest? Ze wszystko jest cacy? Ze niejaka Dunin se to ubzdurała? Ze wszyscy wokął to ślepcy? Sorry Inchuchuna - w tej wypowiedzi próżno by szukać polotu. Jest natomiast cos, co kocham w tekstach endeków - galby, talesa 1, drogiegobronisława - są strzały z narodowego samopału nabitego ekskrementami. A niech pani pracuje pani Kozłwoska. ORA ET LABORA! Odpowiedz Link Zgłoś
herkus-monte Spokojnie spokojne rosnie nowe pokolenie Polakow 02.01.07, 23:26 ktorzy nie maja wcale zamiaru porzucac Ojczyzny - ja wracam! A endecji dziekujemy teraz juz rosnie narodowy-radykalizm! Odpowiedz Link Zgłoś
fcvg Re: Pismaczka 03.01.07, 05:01 "szanowna pani aniu"!..Reprezentuje pani poglady stalinowskie; kto nie z nami, ten wróg. A cnota krytyk sie nie boi!!!! Dobra praca dziennikarzy to nie ma być lizanie d..upy władzy i głupolom, takim jak pani. Media - i wykształceni, madrzy, krytyczni dziennikarze mają obowiązek analizowac, krytykowac a nie głaskac władze!! Przywykła pani, jak w PRL-u zginać kark przed władza. My MYSLACY nigdy tego nie zrobimy. Media musza/mają obowiązek patrzec na ręce wadzy i ją krytykowac, bo jak nie, to KTO.? d..upilizy takie jak pani? Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Dance macabre 02.01.07, 19:31 Polska slynie z hodowli kaczek i gesi. Ale jak widac, ktos przesadzil, mamy o dwie kaczki za duzo i kupca nie widac na zadnym horyzoncie. Trzeba je bedzie po prostu jakos strawic. Nie ma innej rady. Odpowiedz Link Zgłoś
ubudubu4 Re: Dance macabre 02.01.07, 19:51 Wydawało mi się że pani Dunin ma własne poglądy, ale niestety potrafi tylko powtarzać głupoty po dużurnych klaunach gazetki w. Odpowiedz Link Zgłoś
qubapro dan S e macabre 02.01.07, 19:59 Dziwi mnie sytuacja, że dziennikarka, która język polski powinna mieć w małym palcu, i osoba, robiąca korektę tego tekstu, nie wiedzą jak się pisze to wyrażenie. To,że byc może nie znają w gazecie języka francuskiego, bo z niego wywodzi się danSe macabre, nie zwalnia z zachowania poprawności!Nie wiem jaki problem skorzystać ze słownika wyrazów obcych.A sam artykuł, nie dość że przeraził swoim tytułem, to jest pozbawiony choćby odrobinki obiektywności[co nie znaczy, że popieram obecną władzę].Niech jeszcze napiszą sznson de żest i fo pa, i szapoba. Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 kinga durnin=pychicznie chore babsko 02.01.07, 20:12 "Oto ojciec Rydzyk bieży przez kraj policyjnym samochodem." "Mieliśmy odrodzone moralnie pokolenie JPII, a wylazła z niego agresywna i gwałcąca dzicz." co to sa za bzdury? to ze rydzyk przejechal dwa metry razem z ambasadorem meksyku policyjnym samochodem ,ma swiadczyc o tym ze polska upadla moralnie ? a z tej "dziczy" 99% chodzi do kosciola raz w roku... durnin=goebbels ,jeden nienawidzil zydow a druga nie nawidzi katolikow a metody zwalczania takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 Dunin=Goebbels 02.01.07, 20:14 ..goiebbels nienawidzil zydow a Durnin nie nawidzi katolikow .Metody zwalczania takie same....-> prymitywna propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Dunin=Goebbels 02.01.07, 20:24 Panie "marek12347ileś tam" p.Kindze obojętne. czy to katolicy, muzułmanie, buddyści czy protestanci czy też newierzący. Ona po prostu nie znosi idiotów, których pełno, zwłaszcza w szeregach "zawodowo mocnoreligijnych"! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dunin=Goebbels 03.01.07, 20:02 dwa razy zglaszalem ten post do usuniecia, Pani Kingi wybiorcza tez nie lubi niestety, miernota zwycieza:( Odpowiedz Link Zgłoś
matteom Dance macabre 02.01.07, 20:18 Kinga razy 459 i do parlamentu. Dosc tej holoty, dosc tej "polskosci" zgrzebnej, chamskiej, na pokaz i na kleczkach. Dobrze ze mieszkam w Londynie, ale zal mi, ze zostawilem rodzine i przyjaciol w Klartoflandii. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Dance macabre 02.01.07, 20:20 Podzielam poglądy p.Kingi, a będzie jeszcze gorzej! Bo ci panowie od Kartoflandii, niczego innego, poza rozbijactwem nie potrafią! Odpowiedz Link Zgłoś
mienszewik Re: Dance macabre 02.01.07, 20:54 michalparadowski napisał: > Podzielam poglądy p.Kingi, a będzie jeszcze gorzej! > Bo ci panowie od Kartoflandii, niczego innego, poza rozbijactwem nie potrafią! No tak,ale w tym felietonie jest takze opis naszej opozycji,ktora wcale nie jest lepsza.Niczego nie proponuje,tylko mysli o niskich podatkach... Odpowiedz Link Zgłoś
maxlowe11 Re: Dance macabre 02.01.07, 20:36 babcia.norfolk napisała: > Brawo Kinga! Zbyt pochopnie bijesz brawo. Ukrywa o panujacym powszechnie kanibalizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
pichcik [...] 02.01.07, 20:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok bardzo celne, tylko co to "krzyzuwka"? 02.01.07, 21:26 szukał w słowniku, szukałem w encyklopadii, szukałem w wiki - NIC. Krzyzuwka???? Ma ktos jakis pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
pichcik co to "krzyzuwka"? 02.01.07, 23:34 To (ostatni) krzyk ludzi z bylej UW. Wystarczylo poszukac w glowie i nie byc tak ortodoksyjnym w rozwiazywaniu napotkanego problemu. A co to encyklopAdia? Moze encyklopedia GW, ktora pada na mozg. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok "krzyzuwka" - to nieuctwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.01.07, 09:31 encyklopadia to literówka. Nawet tego Cie nie nauczyli? Sio do budy - uczyc sie Odpowiedz Link Zgłoś
woda_jeden Dance macabre 02.01.07, 20:49 "Z całowania pań po rączkach i delikatnego poklepywania wylazło jak szydło z worka ordynarne molestowanie seksualne. A było tak miło. Jak u cioci na imieninach." Szlag mnie trafił, jak przeczytałam to zdanie! Chyba pani Dunin się cos pomieszało. Prosze zajrzeć do słownika wyrazów obcych, co znaczy słowo "ordynarne". Mąż był niedawno za granicą i proszę sobie wyobrazić,że francuzki piały z zachwytu, gdy calowal je w rękę, czuły się kobiece, a naturą kobiety jest potrzeba bycia adorowaną. Kobieta czuje się dowartościowana, gdy mężczyźni patrzą na nią z zachwytem i dają jej do zrozumienia, że jest ladna i godna pożądania. To oczywiście musi mieć swoje granice, łatwo je przekroczyć, ale słowa, których pani użyła są delikatnie mówiąc na wyrost. Trudno, widać, będzie znaleźć z facetami wspólny język w tej kwestii, jeżeli wciąż będzie pokutować wśród kobiet taki punkt widzenia. To trochę podobne do sytuacji, gdy Czarni obrażają się, gdy mówi się o nich "czarnuchy", ale już sami siebie mogą się tak nazywać. Także w tym przypadku zakompleksienie i pieniactwo bierze górę, bo zły wydźwięk słowa lub czynu, częstokroć zalezy od tego, jakie mamy doświadczenia. Dla jednego słowo rudzielec będzie obraźliwe, inny je oleje. Dla mnie całowanie w rękę jest wyrazem atencji wobec kobiety. Pocałunek taki musi spełniać kilka warunków, to mężczyzna musi schylić się do kobiecej dłoni, a nie targać ja za rękę... Tak więc, pani Dunin, trochę mniej używania dosadnych, chwytliwych i ładnie brzmiących słów... Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Dance macabre 02.01.07, 20:51 Chyba kompletnie nie pojęłaś tekstu i kontekstu - przeczytaj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Dance macabre 02.01.07, 21:20 sir.vimes napisała: > Chyba kompletnie nie pojęłaś tekstu i kontekstu - przeczytaj jeszcze raz. Podejrzewam, ze to post faceta. Na dodatek chyba jeden z tych o ktorych pisala Dunin, a ktrzy jedyny sposob okazywania respektu kobiecie widza w "claowaniu raczek". Odpowiedz Link Zgłoś
woda_jeden Re: Dance macabre 02.01.07, 22:09 Facet nie rodzi dzieci, słodziutka. Jestem piękną i niezalezną kobietą, nie pozwalam mężczyznom na traktowanie mnie jak laleczki, ale też doceniam, gdy są wobec kobiet po prostu męscy, w dobrym znaczeniu tego słowa. Nie lubię osobiście całowania po rękach, bo większość facetów to niewychowane głąby,którzy nie wiedzą, o co w całowaniu kobiety w rękę biega. Więc daję im do zrozumienia,że albo kulturalne buzi w rączkę albo dzień dobry i wystarczy. Swoją drogą, jeżeli wychowują dzieci-przyszłych mężczyzn głównie kobiety, to dlaczego wychowują takich idiotów? Czyżby znowu wina "tych onych"? Mdli mnie, gdy czytam chwytliwe, ładnie brzmiące słówka, które przyciągają jak melodyjna muzyczka Dody, jest tego wszędzie pełno, pierwszy lepszy blog ma podobny poziom. Od tekstów redaktorów GW wymagam więcej kultury niż od pismakow Dziennika. Nie zawsze tak bywa, ale cóż. Dyskusja z niektórymi z was jest właśnie na poziomie krytykowanych tak ochoczo rządzących. Którzy z was uważają,ze Stany, Anglia i tak dalej są takie wspaniałe, nic nie stoi na przeszkodzie, by wyjechać i pomieszkać. Wiecie już chyba,że tam inaczej się pracuje, prawda, tylko dziwne, że wielu z tych, co za granicą pracują idealnie, po powrocie do kraju wraca do polskiej rzeczywistości i dalej kradniecie papier toaletowy, mydło w płynie, długopisy z biura itd. Proszę nie obrażajcie się, większość z was jest ok, w końcu trudno oceniać wg niskiej poprzeczki. Moja znajoma 15 lat spędziła w Anglii. I wiecie, powiedziała, że najgorszą rzeczą, jaka może tam spotkac Polaka, to praca z drugim Polakiem. Coś chyba w tym jest. Wszyscy jestesmy Polakami, a Polacy solidaryzują się tylko w obliczu wroga, wojny, stan wojenny, solidarność, wtedy potrafimy działac razem, jak powszedniość bierze górę, na powrót stajemy się Polakami. Może warto zacząć zmieniać samych siebie? W końcu to my, nasze społeczeństwo wybrało takich rządzących, więc co, płacz nad rozlanym mlekiem? Jakoś nikt ze moich znajomych, ani znajomych znajomych nie przyznal się do głosowania na PIS czy Samoobronę, więc kto ich wybrał? Tacy właśnie jesteśmy, Obiecują, więc głosujemy, choć jesteśmy świadomi, że to kolejne jaja wyborcze. Odbiegłam od tematu, sorry. Gwoli ścisłości, jestem mężatką, nie zdradzamy się, mamy wspólne konto, nikt nikogo nie rozlicza z pieniędzy, jak mi się nie chce to gotuje smaczne jedzonko, a jak nie, to najmilszy sam sobie robi. Brałam ślub będąc w ciąży, mieszkaliśmy przed slubem, mąż jest dobrze zbudowanym, wysokim, bardzo silnym blondynem... jak jeszcze ktoraś ma wątpliwości co do mojej płci, to jej problem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: Dance macabre 03.01.07, 00:26 najgorzej juz to wtedy, jak internet pod strzechy trafia i zakompleksione paniusie do suowotoku przez ąę prowokuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Dance macabre 03.01.07, 01:00 Na poczatek musze zaznaczyc, ze na Forum GW wyrazam tylko swoje opinie i pisze TYLKO w swoim imieniu, wiec zwracanie sie do mnie per "wy" jest nie na miejscu. Jesli chodzi o mnie to doceniam kiedy maz lub kochanek okazuja mi swoja meskosc, moga mnie calowac w co tylko chca, nawet w reke. Dopuszczam, ze bliscy znajomi rowniez moga byc "mezcy" (tu jednak okazywanie "meskosci" jest bardziej ograniczone). Natomiast, jesli chodzi o obcych mezczyzn, szefow czy ledwo znajowmych panow, to oczekuje od nich zwyklego szacunku jaki kazdy czlowiek powinien okazywac drugiemu. Pani Dunin, w zdaniu ktore zacytowalas, pokazala polska specyfike, calowanie w raczke ZAMIAST respektu. woda_jeden napisała: > W końcu to my, nasze społeczeństwo wybrało takich > rządzących, więc co, płacz nad rozlanym mlekiem? Jakoś nikt ze moich znajomych, > > ani znajomych znajomych nie przyznal się do głosowania na PIS czy Samoobronę, > więc kto ich wybrał? Tacy właśnie jesteśmy, Obiecują, więc głosujemy, choć > jesteśmy świadomi, że to kolejne jaja wyborcze. Odbiegłam od tematu, sorry. Raczej powiem, ze w koncu zaczelas na temat, bo to wlasnie o co w felietonie Dunin pisala. Odpowiedz Link Zgłoś
fcvg Re: Dance macabre 03.01.07, 05:09 A ja ci powierzchowna babo powiem, ze wole, zeby mnie całowali w d,.upe z szacunkiem, niz w ręke na pokaz a po tym zmuszali do sexu dla posady. Cenisz forme ponad treść. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head "syndrom nie dopchnięcia" wywołuje takie emocje ? 02.01.07, 21:02 Głupia seksistowska chłopo-baba bredzi jakby się naćpała, no chyba że to wszystko jest na serio ... Może, jako typowa przedstawicelka ćwierćinteligenckiej "michnikowszczyzny" rzeczywiście tęskni do nie dawnych czasów rzadów intelektualnych "elit", prezydenta "Prezzia" zataczającego się z opilstwa nad grobami polskich męczenników w Charkowie, wchodzącego do samochodu przez bagażnik na Białorusi czy owijającego się w polski sztandar w Nowym Jorku, do premiera uwikłanego w aferyu finansowe (Cimoszeiwcz - fabryka osocza, Miller - afera Rywina), do ich ministra (Iwiński) łapiącego za pośladki swą asystentkę na oczach kamer w Brukseli, do "pierwszej damy" wymuszającej "datki" na swą fundację tym co chcieli coś załatwić u Prezzia. (Przy okazji ciekawe, że nasi wścibscy "dziennikarze śledczy" jakoś nie sprawdzą ile teraz dostaje ta "dama", czy sa to równie duże dotacje i czy od tych samych firm ?) No tak, było tak dobrze a tu szykują się co najmniej 3 lata posuchy, nie dziwi więc frustracja i złość, ale żeby takie zaślepienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: "syndrom nie dopchnięcia" wywołuje takie emoc 02.01.07, 21:37 Dokładnie . KD jest żałosna. Włąsnie znalazła "całe zło", dotychczasowe (poprzednie ) rządy były takie fajne. Dużo "mocnych" słów pod publiczkę, niewiele sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: "syndrom nie dopchnięcia" wywołuje takie emoc 03.01.07, 01:28 jaac-p napisał: > Dokładnie . KD jest żałosna. ... > Dużo "mocnych" słów pod publiczkę, niewiele sensu... Szczególnie dużo sensu i niewielu słów pod publiczkę doczytałeś się w poście, który komentujesz, buhahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Chyba Kartoflandii? 02.01.07, 21:03 albo Kartoflandrii i również Szczęśliwego Nowego Roku Odpowiedz Link Zgłoś
olias o co tej babie biega!???? 02.01.07, 21:09 "...na kozetce u psychoanalityka" - kochanie, kozetka nie wystarczy. To poważny problem zdrowotny i zalecam szybkie udanie się do psychiatry. Nie wstydź sie, to taki sam lekarz jak inni. JEST DOBRZE! stan frustracji polskich elyt kawiarnianych wskazuje na szybkie zejście. Wybaczcie, elyty, ale ... pierdzicie w stołki i to wasze podstawowe zajęcie. Pomijając fakt że sprzedaliście się biznesowi i polityce jak najtańsze dziwki. dziś odrzucone - nie przez rządzących, ale przez ludzi. Tych którymi w gruncie rzeczy gardzicie. Bo przecież taka jest wasza filozofia działania. Byle wam było dobrze. Naród to gie (Miłosz), naród może żreć ze śmietnika. Wy, elity, tylko wy się liczycie. A ... spierd.... z tego kraju. Byle naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
maxlowe11 Re: o co tej babie biega!???? 02.01.07, 21:19 olias napisał: > "...na kozetce u psychoanalityka" - kochanie, kozetka nie wystarczy. To poważny > > problem zdrowotny i zalecam szybkie udanie się do psychiatry. Nie wstydź sie, > to taki sam lekarz jak inni. > JEST DOBRZE! stan frustracji polskich elyt kawiarnianych wskazuje na szybkie > zejście. Wybaczcie, elyty, ale ... pierdzicie w stołki i to wasze podstawowe > zajęcie. Pomijając fakt że sprzedaliście się biznesowi i polityce jak najtańsze > > dziwki. dziś odrzucone - nie przez rządzących, ale przez ludzi. Tych którymi w > gruncie rzeczy gardzicie. Bo przecież taka jest wasza filozofia działania. Byle > > wam było dobrze. Naród to gie (Miłosz), naród może żreć ze śmietnika. Wy, > elity, tylko wy się liczycie. A ... spierd.... z tego kraju. Byle naprawdę! Podstawowy patriotyzm brzmi: Dobry kraj, czy zly, ale to moj Kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok i co ty chcesz tu rządzić? 02.01.07, 21:56 Elyty wyrzucasz? To już lepiej sam wyjedź, ponieważ twoi pobratyncy zaczną rulesować - jakiś Pruszków albo Wołomin. Ci klasę mają, no i ich naród akceptuje, co ziomal???????? Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Re: i co ty chcesz tu rządzić? 03.01.07, 02:20 Bez cichego poparcia i oslony ze strony elit (zwlaszcza politycznych) mafia nie moglaby istniec. Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Re: o co tej babie biega!???? 03.01.07, 02:15 To nie zadna elita ani nawet elyta tylko zwyczajne oszolomstwo. Od oszolomow internetowych roznia sie tacy tylko tym, ze im za ich zacietrzewienie i nienawisc placa (albo raczej placa o pisaniu o tym). Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Jaka "Kartoflandia"? 02.01.07, 21:15 Protestuję przeciw nazywaniu Kaczystanu mianem mogącym przywieść na myśl Pyrlandię! Odpowiedz Link Zgłoś
nnabukiewicz Warszawce w glowie sie przewraca 02.01.07, 21:25 Dunin pisze: "Jedni jeździliby po miastach i obiecywali prężnym zniesienie podatków, a drudzy oklapłym z prowincji zasiłki". Dla mnie wiekszej wiochy niz W-wa nie ma, ze swoim trendi, dzezi, (co teraz w modzie???) klubami gejowskimi i zarciem kebabow po nocach jest zalosna. To prowincjonalne i pretensjonalne, podpatrzone w Berlinie Pradze Nowym Yorku, a na dodatek myslna sobie warszawiacy, ze sa prezni. Heheheheh Co do oceny wladzy, zgadzam sie. Chyba sa jeszcze gorsi, niz ekipa Leszka Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Iluż urażonych kartofli na tym forum 02.01.07, 21:47 krzyczących,wrzeszczących, walących w klawiaturę że kartoflami nie są. Jesteście polaczki nieszczęsne. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok mozna by kartoflanke zgotowac, taką patriotyczną 02.01.07, 21:57 :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
langston byc urazonym to chyba zdrowy objaw 02.01.07, 21:58 ...no chyba, ze najwyzsze stadium michnikowszczyzny to mowic ze deszcz pada gdy pluja na ciebie tak jak to robi zydorcza od 16lat. Pololejnie JPII okazalo sie zdziczalymi gwalcicielami...no ladnie, ladanie to jest towim zdaniem szczyt mysli yntelygenta Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: byc urazonym to chyba zdrowy objaw 02.01.07, 22:05 > Pololejnie JPII okazalo sie zdziczalymi gwalcicielami... Pijesz do sprawy Ani z Gdańska? No cóż, to rzeczywiście było rozczarowanie chłopczykami- ministrantami ale nie oskarżałabym całego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...a przeczytalas co napisala Dunin? 02.01.07, 22:22 ...a przeczytalas co napisala Dunin czy Micnik placi ci od posta? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes A przeczytałeś co sam piszesz? 02.01.07, 22:32 A tobie ktoś płaci? Ciekawa koncepcja. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_jeden Re: ...a przeczytalas co napisala Dunin? 02.01.07, 22:33 Przepraszam za język, ale gdy tzw. artysta zrobi rzecz idiotyczną, to wszyscy mówią,że to artyzm, gdy to samo zrobi biedny, zwykły człowiek, jest idiotą... Do przemyślenia, dla tych, co maja odwagę. Ciekawam, co by było, gdyby Dunin stwierdziła, że jednak przesadziła... A pieniędzy mi nie trzeba, wystarcza do pierwszego i bynajmniej nie należę do jakichś nowobogackich. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 [...] 02.01.07, 21:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no prosze jaki ładny teksty - czyzby tkos z pokole 02.01.07, 22:03 nia???? kocham wasze teksty. Nie stac was na nic - jedynie bluzgi. Niech ktos z was tu i teraz spróbuje napisac jakis kontrartykuł. Stosujecie jedynie rozwiązanie z Gubałówki - kopa i nożem! To troche mało, a i potwierdza myśl tego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes To pewnie język miłosierdzia czy miłości 02.01.07, 22:07 według biednego umysłu rozjuszonego niby-patrioty... Odpowiedz Link Zgłoś
langston przeciez artGW to plucie i bluzgi!!! 02.01.07, 22:23 slepy czy chory na michcnikowszczyzne? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Biedny langston , żal mi cię. 02.01.07, 22:34 Przeczytałeś chociaż jeden tekst Dunin? A poza tym jeżeli nienawidzisz GW i jej redaktorów to po co ją czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok po co on czyta??? 02.01.07, 23:01 to jasne - dla nich to taka katharsis. Wskoczą na forum znienawidzonej gazety i naplują, naplują. I później rozeprom siem w tem ichniem fotelu, włonczom sy jaki soap albo reality czy piszczonce fortepiany, z gwinta se pociognom i rzeknom: Ach dzien nie stracony, znow dokopałem tym łantychrystom. "I jakos poszło, jakos poszło ośle" (Schrek, cz. I) Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Re: Iluż urażonych kartofli na tym forum 02.01.07, 22:40 takajednaania napisała: > krzyczących,wrzeszczących, walących w klawiaturę że kartoflami nie są. > Jesteście polaczki nieszczęsne. A tam zaraz urazonych. Bardziej adekwatnym slowem byloby "wspolczujacych". Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Dance macabre 02.01.07, 22:06 Pani Kinga ma jaja.nic dodać nic ująć. Pewnie jej się naraziłem tym seksistowskim uznaniem. Może przyjąć moje uznanie w innej formie: Ma kobieta odwagę i precyzyjny cięty język. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...to prawda...zeby jeszcze mniej tego palila 02.01.07, 22:24 ...ale tyrzma ja na haju calkiem dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
fcvg Re: Dance macabre 03.01.07, 05:23 Ja TEŻ> Ona ma wieksze jaja niz buroki/polaczki, zwłaszcza męskiego rodzaju, że nie powiem o rozumkach wielkości orzecha - laskowego!! Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Pani Kingo! 02.01.07, 22:38 Pani potrzeba duzo meskiego ciepla. U boku ukochanego meszczyzny znajdzie pani ukojenie i bedzie sie pani mogla spelnic jako matka i zona, i moze przesztanie pani nienawidzic tego "podlego, patrialchanego" swiata. Tego Pani w tym nowym 2007 roku zycze! :> Odpowiedz Link Zgłoś
jan_r_k W GW nikt nie zna języków 03.01.07, 00:26 pl.wikipedia.org/wiki/Dance_macabre en.wikipedia.org/wiki/Macabre The etymology of the word macabre is not known with any certainty. According to Gaston Paris (Romania, xxiv., 131; 1895) it first occurs in the form macabre in Jean le Fèvre's Respit de la mort (1376), Je fis de Macabré la danse, and he takes this accented form to be the true one, and traces it in the name of the first painter of the subject. The more usual explanation is based on the Latin name, Machabaeorum chorea (Dance of Macabees). The seven tortured brothers, with their mother and Eleazar (2 Macc;vi., vii.) were prominent figures on this hypothesis in the supposed dramatic dialogues.Another claim is that the word " Macabre " comes from the two word "מן הקבר " ( Min Hakever ), meaning " from the grave ". Other connections have been suggested, as for example with St Macarius, or Macaire, the hermit, who, according to Vasari, is to be identified with the figure pointing to the decaying corpses in the Pisan Triumph of Death, or with an Arabic word maqbarah' (مقبرة) ', cemetery. Odpowiedz Link Zgłoś
theanswerisme Re: W GW nikt nie zna języków 03.01.07, 00:28 ;) gratuluje poczucia wlasnej wartosci. tego wlasnie brakuje "salonowi" - pokory, pokory i jeszcze raz pokory. bo tak naprawde pani dunin nic nie wie o zyciu.. Odpowiedz Link Zgłoś