Dodaj do ulubionych

Zaraz nareperujemy główkę

08.01.08, 09:54
"Był protest, że uczymy dzieci pisać nieortograficznie, ale to
bzdura"

Nie, to nie jest bzdura. Nawet człowiek który nie miał nigdy
problemów z ortografią, gdy po raz kolejny widzi byka napisanego czy
to nieświadomie w komentarzu pod artykułem w necie, czy też
specjalnie chlaśniętego przez pana Kędzierskiego (który uważa to za
zabawne), zaczyna się zastanawiać czy słowo "druh" pisze się przez h
czy ch, ó a może jeszcze inaczej. Jeżeli ta kreskówka jest głównym
poza szkołą kontaktem dzieci ze słowem pisanym to trudno się dziwić
że te dzieci zostają analfabetami.
Poziom tej kreskówki jest żenująco niski. Poza kilkoma w miarę
zabawnymi grepsami, które można policzyć na palcach jednej ręki
większość gagów jest wymyślona na siłe a gdy się ogląda cały odcinek
po prostu wieje nudą. Wystarczy zobaczyć na youtube "the best of" -
jak na kilkadziesiąt odcinków da się sklecić ledwie minutę czy
dwie "the best".
Jedynym plusem jest faktycznie dość zabawny głos Czesia i chyba
tylko z tego powodu (plus bogatego okraszenia jej wulgaryzmami)
kreskówka zyskała taką popularność. Reszta dubberów jest do wymiany
(broni się jeszcze nauczycielka).
Obserwuj wątek
    • pochodnia_nerona Re: Zaraz nareperujemy główkę 09.01.08, 22:48
      Nie dziwię się, że szanowny p. autor WM wymienił np. Simpsonów, a nie wymienił South Parku. I że oburzał się na porównania. Prawda w oczy kole, a najbardziej taka, że WM to nieudolna, żałosna i pozbawiona zupełnie dowcipu zrzynka z SP. Widać to choćby w konstrukcji świata przedstawionego, postaci (Czesiu absolutnie nic nie zawdzięcza Kenny'emu, który ginął w każdym odcinku SP, taaa, jasne). WM to serial dla debili w wieku gimnazjalnym, podtrzymujący ich stan umysłu i błogosławiący go. Żenada w 100 procentach.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Gorzkie żale 13.01.08, 08:52
        "'Gorzkie żale' Czesia wzięły się stąd, że generalnie na dzieci duży wpływ ma
        muzyka, która towarzyszy im od małego, a Czesio mieszka na cmentarzu, więc jaką
        muzyką ma być otoczony?"

A tu błąd - "Gorzkich żali" nie śpiewa się na cmentarzu. To cykl pieśni, które
        śpiewa się podczas Wielkiego Postu w kościele, na specjalnych nabożeństwach.

Czesio śpiewa też inne piosenki kościelne, wcale nie cmentarne.
        • emu4 SZMIRA 17.01.08, 16:30
          skomentuję cytując pana Kędzierskiego:

"Ale ja się staram nie tyle odpowiadać, ile zadawać pytania, prowokować, żeby
          dotrzeć nieco głębiej.”

Banał w ustach malowanego nonkonformisty, jeden z wielu w tym wywiadzie.

„Uważam, że ta kreskówka nie wyrządza krzywdy.”

oraz

„Był protest, że uczymy dzieci pisać nieortograficznie, ale to bzdura.”

Jakbym słyszała J. Kaczyńskiego. Styl mnie więcej taki: „Tak jest i tak ma być a
          odwrotnie to bzdura”. Pan Kędzierski nie odpowiada na argumenty tylko stwierdza
          fakty, których nikt nie może podważyć, bo on je właśnie stwierdził! Pan K. jest
          strasznie głęboki i niebywale niekonwencjonalny. A jaki oryginalny!! (patrz
          powyżej w komentarzach przytoczone FAKTY np. nt South Parku).

„Nie mają żadnych make-upów, nie ma żadnego światła. A inni chcą na to patrzeć.
          Ludzie potrzebują autentyczności.”

To się chyba nazywa voyeryzm – podglądactwo. Panuje wśród zepsutych mózgów, nie
          wśród ludzi choć odrobinę inteligentnych. Od kiedy Wyborcza promuje Big Brothera
          jako program autentyczny !!! Śmiechu warte i dla maluczkich takie tezy pana
          Kędzierskiego.

„Myślę, że media ewoluują, starają się być prawdziwe.”

A ja myślę, że pan K. uznał, że czas najwyższy, by po polsku zrobić South Park –
          bo teraz i nasze media każdą szmirę wezmą – o ile im przyniesie zysk. Nieprawdaż
          panie K.?

„Może i nie zawsze się opłaca, ale warto.”

Panu się na pewno opłaca – powodzenia z dojeniem tej krowy, tfu móchy!

Z niepoważaniem

Iza
          • mistrzkungfu Super artykuł, super serial! 19.01.08, 17:40
            Gratuluje autorowi serialu i gazecie ze zauwazyla u nas ten robiacy sie powoli
            kultowym serial. Powodzenia w dalszych pracach nad nim!
            • kiczkok Re: Super artykuł, super serial! 19.01.08, 17:55
              weź sobie znajdź gdzies znaczenie słowa kult. No kuuu..!
              • tetlian South Park lepszy 19.01.08, 18:09
                Serial dobry, ale South Park, na którym jest wzorowany jest 100 razy lepszy.
              • mistrzkungfu Re: Super artykuł, super serial! 19.01.08, 19:02
                A Ty poszukaj gdzieś słowa, kult-ura
              • bosman_plama Re: Super artykuł, super serial! 28.01.08, 14:30
                kiczkok napisał:

> weź sobie znajdź gdzies znaczenie słowa kult. No kuuu..!

E tam, teraz wszystko jest "kultowe". Nawet moja niniejsza wypowiedź:).
                A serial średni. Rzeczywiście ściągnięty na całego z "South Park", z biegiem
                odcinków ewoluował w wypracowanie własnej stylistyki. Tyle, że mnie ta
                stylistyka kompletnie nie odpowiada.
                • 4g63 Re: Super artykuł, super serial! 29.01.08, 15:04
                  serial jest debilny do kwadratu, tylko idioci mogli coś takiego wymyślić i
                  jeszcze myśleć że się spodoba dzieciom, i nie widzę zbyt dużego związku z SP,
                  bardzo współczuje dzieciom które staną się ofiarami tej przygłupiej durnowatej
                  "bajki"...
                  • ro.duck włatcy rzondzom! 04.02.08, 16:29
                    dziękuję producentom, że kolejne odcinki są dostępne w necie, bo tv nie oglądam,
                    a na lepszą jakość na DVD pewnie się z czasem skuszę :)

patenty we Włatcach są faktycznie niegłupie, no ale to trzeba czuć, wiadomo, nie
                    wszystko dla wszystkich
          • sila Re: SZMIRA 19.01.08, 20:45
            Jak czytam niektóre posty to wiem, że na pewno jestem w Polsce. Tony
            jadu, zazdrości i zawiści.

Ludzie, frustraci - przestańcie cenić innych swoją miarą. Uwierzcie,
            że w tym kraju robi się jeszcze parę rzeczy dla tego, że jest fun. A
            pieniądze to nie wszystko.

Wyprowadźcie się z warszawki na prawdziwą wieś albo do małego
            miasteczka i zobaczcie że może być fajnie - tak jak było w drugiej
            klasie. A skończcie z tym zazdrosnym i zawistnym tonem.

Koleś robi fajny serial i tyle. A jak Ciebie nie bawi, człowieczku
            wątły, to zmień kanał.

Adios.
            • kazik11146 Re: SZMIRA 19.01.08, 22:29
              Popieram całkowicie!
            • kazik11146 Re: SZMIRA 19.01.08, 22:29
              sila napisał:

> Jak czytam niektóre posty to wiem, że na pewno jestem w Polsce. Tony
              > jadu, zazdrości i zawiści.
              >
              > Ludzie, frustraci - przestańcie cenić innych swoją miarą. Uwierzcie,
              > że w tym kraju robi się jeszcze parę rzeczy dla tego, że jest fun. A
              > pieniądze to nie wszystko.
              >
              > Wyprowadźcie się z warszawki na prawdziwą wieś albo do małego
              > miasteczka i zobaczcie że może być fajnie - tak jak było w drugiej
              > klasie. A skończcie z tym zazdrosnym i zawistnym tonem.
              >
              > Koleś robi fajny serial i tyle. A jak Ciebie nie bawi, człowieczku
              > wątły, to zmień kanał.
              >
              > Adios.

Popieram całkowicie!
            • daga_1 Re: SZMIRA 20.01.08, 11:41
              Zazdrość? A czego tu zazdroscic człowieku, debilizmu? Dla kogo fajny serial, to
              fajny. Ale niestety nie dla wszystkich i po co wmawiać wszystkim,ze robi się
              kultowy, skoro to nie prawda. Nie chodzi tu o oglądanie czy nie, ale o wmawianie
              medialne popularnosci tego filmu.
              • sila Re: SZMIRA 20.01.08, 12:25
                A jeśli np. dla mnie i jeszcze paru ludzi w Polsce ten serial jest
                jużkultowy, to co ? Zabronisz mi tak go nazywać ? Nazwiesz mnie
                debilem ?

Jeśli myślisz, że lepiej nam się będzie żyło dzięki Twojej krytyce,
                to współczuje takiego postrzegania świata.

Dobrze jest publicznie chwalić bo to może chociaż jednej osobie
                zrobić radość. Krytyke lepiej zostawić na rozmowy face to face.

To takie proste, nic nie kosztuje, a może nam się przyjemniej żyć.

pozdrawiam i więcej uśmiechu i dystansu
            • kochanica-francuza Re: SZMIRA 20.01.08, 18:21

>
              > Ludzie, frustraci - przestańcie cenić innych swoją miarą.

> A jak Ciebie nie bawi, człowieczku
              > wątły, to zmień kanał.
              >
              ... napisał siła, emanując sympatią i życzliwością, przeciwieństwem frustacji i
              zawiści.
            • 4g63 Re: SZMIRA 29.01.08, 15:05
              no cóż, skoro ten serial jest fajny dla ciebie, to widać jaki poziom
              reprezentujesz, więc może nie wypowiadaj się już na forum na poważne tematy,
              bajka ogłupiająca dzieci i tyle
    • kamil40armia Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 16:55
      "Jeżeli ta kreskówka jest głównym
      > poza szkołą kontaktem dzieci ze słowem pisanym to trudno się dziwić
      > że te dzieci zostają analfabetami."

Ale to nie jest kreskówka dla dzieci mądralo!
    • stara_twojej_starej Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 17:02
      Nie rozumiem jednego - mówicie, że MW to szmira. Ktoś wam to każe oglądać?
      Mnie to bawi. Bawi mnie jedzenie kupy, bawi mnie kierowca, który drze japę "Ave
      Szatan", bawi mnie Czesio, który lubi "skakać pajaca, hop hyc".
      I w dupie mam to, że zarzuca się serialowi, że jest kopią South Park. South Park
      też lubię.

Polacy to taki durny naród, który zazdrości każdemu, kto ma więcej i lepiej.
      Każdy, kto wyjdzie przed szereg jest dupkiem, złodziejem, szmirą, chamem i debilem.
      Zamiast cieszyć się, że MW trafi za granicę i Polski nie będą kojarzyć tylko z
      tym, że tu się pije i kradnie, to narzekają i skamlą, że źle się dzieje.

Dziwny ten kraj. Pełen głupców...
      Hop. Hyc.

---
      www.nieglosujenapis.pl/
      • kiczkok Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 17:14
        Southpark śmieszy tych mądrzejszych, WM tych głupszych. Tak to widze
        • jamaan Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 17:25
          niektórych śmieszą nawet komedie niewolskiego... Mnie ciągłe rzucanie mięsem,
          sranie, żyganie, etc. nie śmieszy, a w tej kreskówce nic poza takim
          efekciarstwem pod dresiarską publikę nie ma... South Park miał absurdalną ale
          świetną i mądrą fabułę a w tym gówienku nie ma nic...
          • michalng Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 17:48
            To ze Ty nie widzisz to nie znaczy ze niema.
          • ojapierdziu Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 20:58
            W South Parku też przecież rzygają (Kyle na swoją nie-dziewczynę), srają
            (pamiętam minę Cartmana z paru odcinków) i rzucają mięsem (piosenka o mamie
            Kyle'a z kinówki). WM jest tak samo absurdalne i mądre jak SP. Owszem, SP
            porusza tematy polityczne i społeczne, ale SP jest o tym jak to cały świat zwala
            się do dziury zwanej South Park, a Włatcy Móch są o małym świecie czwórki
            chłopaków. Tak naprawdę są to kompletnie inne seriale i zgadzam się, że na tej
            zasadzie to Miś Uszatek jest rżnięty z Kubusia Puchatka.
        • stara_twojej_starej Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 17:28
          kiczkok napisał:

> Southpark śmieszy tych mądrzejszych, WM tych głupszych. Tak to widze

To źle widzisz.
          Znam wielu bardzo inteligentnych ludzi, którzy mają ubaw po pachy przy jednym i
          drugim.
          Poczucie humoru się ma, albo nie... Jednego śmieszy Monty Python, innego Benny
          Hill, jeszcze innego 'Daleko od noszy'.

---
          www.nieglosujenapis.pl/
          • kiczkok Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 17:42
            Przypadkiem tych twoich znajomych nie śmieszył tez "świat wg
            kiepskich", przypadkiem nie lubią oni Rubika?
            • stara_twojej_starej Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 18:00
              kiczkok napisał:

> Przypadkiem tych twoich znajomych nie śmieszył tez "świat wg
              > kiepskich", przypadkiem nie lubią oni Rubika?

Mnie bawi 'Świat według kiepskich', gdyż to karykatura tego zidiociałego
              społeczeństwa. Część moich znajomych również tak postrzega "ŚWK". Bawił mnie
              "Świat według Bundych". I bawiła mnie "Trzecia Planeta od Słońca". Jak i bawi
              mnie mnóstwo innych rzeczy.

Rubika nie słucham, bo to nie moje klimaty. Znalazło by się kilku znajomych,
              którzy go słuchają. Nie wnikam w to.

Czy wy jakieś swoje kompleksy leczycie Rubikiem? Jakaś moda na wyśmiewanie tego,
              co robi zapanowała... Jak ktoś chce słuchać tego sacro-polo, niech słucha. W
              dupie mam to. Kto czego słucha nie jest moim kryterium wyboru znajomych.

Ale, nim skrytykujecie, pokażcie sami co osiągnęliście... Krytykować łatwo
              "Rubik to popelina i wieś, bo tak". Ale... widać ma łeb na karku, skoro ktoś
              kupuje jego płyty.
              Polacy osiągnęli mistrzostwo w krytykowaniu wszystkiego. Tylko nie samych siebie.

---
              www.nieglosujenapis.pl/
            • glosybaltyku Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 18:05
              > Przypadkiem tych twoich znajomych nie śmieszył tez "świat wg
              > kiepskich", przypadkiem nie lubią oni Rubika?

Skoro tak piszesz, to znaczy, ze nie masz pojecia o serialach ŚWK i WM. Oba
              mozna nazwać "zrzynkami" z seriali amerykańskich, ale tak naprawdę ale oba są
              genialnie przystosowane do polskiej rzeczywistości i oba są twórczymi
              rozwinięciami oryginałów. Skoro nie widzisz w ŚWK i WM pokładów inteligentnego,
              absurdalnego humoru, to znaczy, że nie potrafisz po prostu tego oglądać. Pewnie
              za głupi uważasz też kabaret Mumio, zespół Kury itd. Widzisz tylko wulgaryzmy,
              kompletnie nie dostrzegasz, że pod tym "dresiarskim" humorem jest świetna
              sparodiowana polska rzeczywistość.

• kiczkok Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 19:31
                "pokładów inteligentnego,
                absurdalnego humoru"
                no ja pierole, nie wierze
                • stara_twojej_starej Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 19:48
                  kiczkok napisał:

> "pokładów inteligentnego,
                  > absurdalnego humoru"
                  > no ja pierole, nie wierze

och, jak ja uwielbiam takich ynteligentów, panów ęą, jak ty... To fe, to be, to
                  głupie, to żałosne, to pierdziaste, to kretyńskie, to niemodne, to wstyd, to
                  obciach...
                  Jakże uwielbiacie patrzeć innym na ręce, wytykać im drobne przywary, by w ten
                  sposób ukryć swoje gigantyczne kompleksy (wszelkiej maści).

Zazdrość to, czy tępota? A może jedno i drugie?

Popij ziółek, na spacer wyjdź. Pomaga.
                  Zacietrzewienie to paskudna sprawa. Popatrz co zrobiło z kaczyńskimi.

---
                  www.nieglosujenapis.pl/
                  • kiczkok Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 20:10
                    Gdzie napisałem że jestem inteligentem. Pisze tylko ze ten serial to
                    sraczka

Propo kompleksów to mam wrażenie, że dość często ktoś zarzuca ci
                    głupote, żałosność, pierdziastość, kretynizm....

bo jak inaczej wytłumaczyć to co napisałeaś.

Nie lubie jak ktoś kupie przypisuje kultowość.
              • mibar Re: Zaraz nareperujemy główkę 20.01.08, 08:22
                hehe. wiesz co stary uwazam ze kazdy smieje sie z tego co lubi i
                juz. nie oceniam. mi sie wladcy nie podobaja, tak samo jak south
                park za to lubie cos innego. tylko nie przyprawiam do tego zadnych
                ideologii. cos jest dla mnie smieszne i tyle. a ty starasz sie
                wmowic ze w tych kreskowkach czy sitcomach jest jakies drugie,
                glebsze dno. stary wyluzuj. nie wstydz sie przyznac ze cie to po
                prostu smiszy i juz. to nie jest zaden powod do wstydu. i nie
                doprawiaj zadnych 2-gich den bo to jest smieszne.
          • daga_1 Re: Zaraz nareperujemy główkę 20.01.08, 11:48
            No, jesli Ty ich znasz, to napewno tacy inteligentni jak Ty. Nie chodzi tu o
            glądanie czy nie, ale o nie wmawianie, ze wszystkich ten denny serial powinien
            bawic.
      • lukasz_mc Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 17:24
        Zgadzam się.
        Pomimo tego, że WM nie trawię i uważam że są nędzną podróbą South Parku (i niech
        szanowny autor nie zasłania się tylko podobieństwem światów - np. odcinki w
        których bohaterowie WM idą do komunii czy są postaciami z gry komputerowej to
        ewidentna kopia scenariuszy odcinków SP).
        Ale co z tego? Skoro w Polsce są ludzie, którzy chcą to oglądać i ich przybywa
        to niech pan Kędzięrski dalej kręci WM, skoro ani Parker, ani Stone nie
        zgłaszają pretensji. Mamy wolność wyboru, a o gustach się nie dyskutuje. I w te
        polskie gusta twórcy WM świetnie trafili - obdarli SP ze wszystkich wątków
        społeczno-polityczno-kulturalnych (mimo, że bazujących na ameryce, to jednak
        odnoszących się do całego świata) genialnie wyśmianych w tym serialu, których
        większość Polaków i tak by zrozumiała i zostawili tylko bluzgające dzieci, co
        najwyraźniej aktualnie wystarcza polskiemu telewidzowi.
        Aczkolwiek, za granicą (tą zachodnią) gdzie South Park i inne kresówki
        niekoniecznie dla dzieci, są bardziej znane i doceniane niż Polsce, kariery
        Włatcy na pewno nie zrobią.
        Pozdrawiam
        Łukasz
        • lukasz_mc Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 17:26
          "...większość Polaków i tak by NIE zrozumiała i zostawili tylko bluzgające
          dzieci, co..."
          Tak miało być :)
        • danutadom Re: Zaraz nareperujemy główkę 20.01.08, 01:37
          "bohaterowie WM idą do komunii" - no nie wytrzymałam. W USA nie pokazuje się
          kultów religijnych, skąd do cholery wziąłeś ten motyw, jako scenę z SP. Jak
          czegoś po prostu nie rozumiesz to nie znaczy, ze musisz to krytykować. Dla mnie
          ten serial jest tak bardzo "nasz", że aż serce boli. Widzę, że przeszkadza to
          wielu ludziom i to rozumiem. Nie chcę jednak rozumieć tego świata, gdy
          miłośnicy swojej osoby nie potrafią podejść z pewną rezerwą do siebie samych.
          Nie jesteś doskonały i każdy ma naprawdę inne poczucie humoru, a abstrakcja nie
          jest dla każdego śmieszna i zrozumiała.
          Pozdrawiam i życzę więcej tolerancji oraz trochę więcej krytycyzmu, tego
          osobistego i tego narodowo - chyba jednak katolickiego.
          • lukasz_mc Re: Zaraz nareperujemy główkę 21.01.08, 12:52
            Hahaha :)
            To mnie pani rozbawiła do łez..:)
            SP nie pokazuje kultów religijnych?
            To proszę sobie obejrzeć odcinek pt. "Do the Handicapped go to Hell" z 4 sezonu
            SP (właśnie w tym odcinku chłopaki idą do spowiedzi przed komunią, nawet Kyle,
            który jest Żydem), "Red hot catholic love" z 6 czy "Fantastic easter special" z
            11. Wszystkie do obejrzenia na www.southparkzone.com.
            Reszty pani postu nie rozumiem - który serial jest "nasz"? Jaki krytycyzm
            narodowo-katolicki?:)
            Ja tylko podałem przykład w którym założenia scenariusza jednego z odcinków z WM
            są prawie identyczne z wspomnianym odcinkiem SP, na dowód tego, że autorzy WM
            zrzynają z SP. Nie wdawałem się w żadną analizę treści przecież :)
      • cenobite Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 21:48
        stara_twojej_starej
        zgadzam sie z toba w 100% :/
    • panzerschreck Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 17:16
      Czesio to żenada!Dawno takiego dna nie widziałem.
      Za to Miś Pushupek to pełna rewelacja!
    • sidlav Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 17:18
      Na początku ten serial mnie śmieszył. Pomysł był świeży, kontrowersyjny,
      wcześniej niespotykany. Po kilku odcinkach jednak to wszystko się przejadło, bo
      ile można się śmiać z tego samego?
    • pytajnik123 Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 18:22
      Ten serial jest głupi, mało inteligenty (a raczej wcale), a także zboczony i
      niecenzuralny.
    • gaelic04 taki Czesio rządzi w tej chwili 38.5 mln Polaków 19.01.08, 18:29
      Mamy Czesiopodobnego premiera i Czesiopodobnych ministrów co rządzą
      38.5 milionowym krajem! A ile miliono-miliardów móch mają pod sobą tegom jeszcze
      nie policzył....
      • mik80 te odwieczne, polskie kompleksy bycia Winkelreidem 20.01.08, 02:37
        > 'Włatcy móch' to nie jest ideologiczny przekaz jedynie słusznych
        > wartości, nie jest to próba naprawy świata. To serial
        > obyczajowo-rozrywkowy z próbą sprowokowania myślenia na temat tego, > co
        wydaje się oczywiste. Bo może nie jest. Z drugiej strony to, że > się człowiek
        dostosowuje, też jest przejawem inteligencji, nie?

jedno jest przykre, że serial dla dorosłych zdobył uznanie przede wszystkim u
        12-18 latków, u których dojrzałość i inteligencja daleka jest od pełnej
        dojrzałości, a to co oglądają przyjmują takie jakie jest... no ale cóż zmieni
        jakiś jeden post jednego prostego, nieszczęsnego, jak to stwierdził mój
        przedmówca "czesiopodobnego" człowieka. Nawet, gdy wysłany jest na tak wielkie i
        renomowane (i często odwiedzane forum, jak forum Gazety Wyborczej? Innymi słowy
        - biznes is byznes. Można wcisnąć lódziom najgorsze gufno jeśli tylko ludzie to
        kupią. A jak kupią, to nie ważne jakie będą tego efekty. Ważne, że się kręci
        koniunktura, a "gufno" zarabia kasę

Pozdrawiam - Miłosz

P.S. Postuluję, żeby następną lektórą jaka pojawi się w najnowszej liście lektur
        dla podstawówki był "Władca Much" Williama Goldinga. Na pewno będzie dla
        pierwszaków idealnym wzorcem, jak sobie mają radzić we współczesnym
        społeczeństwie. Dla drugoklasistów proponuję Machiavellego, a trzecia klasa to
        może Nietzsche? Wtedy na pewno wyrosną nam na młodych i wspaniałych,
        słowiańskich Wikingów (albo Hunów), a nowe pokolenie WszechPolaków podbije
        Amerykę i już wkrótce Polska stanie się drugą Japonią. Osobiście bardziej
        wolałbym, żeby Polska była rozsławiona nie przez "chore" i "zboczone" pomysły
        "zdolnego, młodego twórcy" Kędzierskiego, ale przez naukowców, wybitnych
        informatyków i lekarzy, czy chociażby przez tą nieszczęsną, polską wódkę i
        wyroby wędliniarskie.

Pozdrawiam - Miłosz
    • voker Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 18:29
      zajebioza :-D
      • askazbielan jestem rusałką!!! 19.01.08, 18:35
        ja pierdziu!
    • kretu23 Czesiu...Na prezydenta!! 19.01.08, 18:40
      Karbidówą w tych smarków!!!!!! Włatcy to nowa jakośc estetyczna, nie dla
      KOMPLEKSIARZY.
    • 7eki Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 18:47
      To jest kreskówka dla dorosłych matole ...
      • emu4 Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 20:04
        ale to właśnie dzieci ją oglądają, NIESTETY, i nie wychodzi im na dobre, wierz mi...
        • ojapierdziu Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 21:00
          Dzieci od tego mają rodziców, żeby oglądały co innego.
          • emu4 Re: Zaraz nareperujemy główkę 20.01.08, 11:58
            nie moje dzieci... a kontrola rodziców nad tym, co w internecie ich dzieci
            oglądają to u nas za często fikcja.
            • michalng Re: Zaraz nareperujemy główkę 21.01.08, 07:08
              Ale o to nie mozesz miec pretensji do kreskówki tylko raczej do rodziców :)
    • 7eki Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 18:48
      Co to znaczy obrażać uczucia religijne ? To jest jakiś chory termin. Jeśli w
      ogóle coś takiego istnieje to chyba tylko w społeczeństwie upośledzonych
      umysłowo ludzi z urojeniami...
      • kretu23 Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 18:49
        Kompleksiarzy czyli!
        7eki napisał:

> Co to znaczy obrażać uczucia religijne ? To jest jakiś chory termin. Jeśli w
        > ogóle coś takiego istnieje to chyba tylko w społeczeństwie upośledzonych
        > umysłowo ludzi z urojeniami...
    • vontomke nędzna podróba Southparka 19.01.08, 18:52
      żarty i scenariusz Władców są totalnie denne w porównaniu do
      Southparka który obraca się również wokół tematyki 8-12 latków i
      również jest kreskówką dla dorosłych
    • tenare Włatcy powalają nawet South Park 19.01.08, 18:52
      Bartek trafił w dziesiątkę. Czesio jest już kultowy: teksty na komórkę, teksty w
      Second Life, teksty w TV itd. Polityk Schetyna nawet się z nim witał: "Dzień
      dobry" i całe Szkło Kontaktowe z tego lało.
      Czesio jest kwintesencją postawy obywatela RP, o której nikt wcześniej nie
      chciał mówić.
    • pan_opticum Nareperowana główka 19.01.08, 19:13
      Na początku myślałem że WM to South Park dla ubogich, ale tak nie jest. Serial
      świetnie się rozwinął, nie jest tylko epigońskim wyskokiem po South Parku.
    • raveness1 Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 19:18
      W porownaniu z nauczcielka i pielegniarka, Czesiu jest co najwyzej
      mierny.
      No ale WM nie jest dla fanow "Swiata wedlug Budnych", z instrukcja
      obslugi gdyby ktos nie wiedzial w ktorym momencie nalezy sie smiac.
      • vontomke Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 19:56
        nie jestem fanem Bundych, ale mimo wszystko potrzebuję instrukcji
        kiedy się śmiać, widocznie dowcipy są na znacznie wyższym poziomie
        niż w Southparku z którego się śmieję bez instrukcji.

Dla tych co nie znają: www.awesomo.net/
      • emu4 różnie to bywa, 19.01.08, 20:02
        bo są osoby, które:

- nie są wierzące
        - nie mają pojęcia o Świecie wg Budnych czy Kiepskich i nie oglądają żadnych
        komedii slapstickowych
        - w ogóle średnio 1 godzinę na miesiąc oglądają polską TV
        - lubią sobie zakląć i nie są pruderyjne
        - uwielbiają humor absurdalny, odważny, nawet "idiotyczny"
        - nie zazdroszczą sukcesu innym bo nie muszą

A i tak nie akceptują WM, a szczególnie strojącego się w piórka nonkonformizmu i
        nowatorstwa autora.
        Doprawdy, bardziej bym go szanowała, gdyby szczerze i otwarcie rzekł: "robię to
        dla kasy, no." Bo czy aż tak można uwierzyć we własną
        doskonałość/oryginalność/"głębokość"?

Bym w ogóle nie próbowała komentować jego wyczynów, gdyby nie ostatnie zdanie w
        wywiadzie, które mnie do szału doprowadziło, bo pan K. nie ma pojęcia co to być
        autentycznym, szczególnie parę zdań wcześniej stwierdziwszy, że Big Brother to
        "autentyczny program".
        No i że na takie rzeczy jest "zapotrzebowanie".

Pomieszanie z poplątaniem.

Dodam, że abstrahując od wszystkiego już, największym grzechem WM jest to, że to
        jest po prostu nuuuuuuuudne.
      • raind Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 21:18
        To jest Czesio. CZESIO. A nie Czesiu, ignorancie. I proponuje jednak
        obejrzec przynajmniej jeden odcinek.
    • vontomke ośmieszanie uczuć religijnych??? 19.01.08, 20:04
      Włatcy są w tym śmieszni, jak chcecie zobaczyć hardkor to polecam
      świąteczny odcinek SP:

www.awesomo.net/video.php?ep=814
      Szkoda że w Polsce nie ma podobnego serialu, "Władcy" to żałosna
      podróba SP, bez pomysłów, co świadczy też o autorze że chyba nie
      miał zbyt ciekawego dzieciństwa, a teraz unika jak ognia porównań do
      SP. W przeciwieństwie do Włatców każdy odcinek SP to przede
      wszystkim totalnie wykręcony scenariusz i dowcipy jednak głębsze niż
      śmieszna wymowa i przekręcanie ortografi.
      • kretu23 Re: ośmieszanie uczuć religijnych??? 19.01.08, 20:11
        a gdzie drugie "i" w ortografii, w OSTATNIM SłOWIE, zakało jedna....człowieku,
        ja miałem taką nauczycielkę... właziła do klasy 2B... sorki byłem w drugiej be,
        prymusem...i ze wschodnim akcentem...KAAJET PROSZY(E).

vontomke napisał:

> Włatcy są w tym śmieszni, jak chcecie zobaczyć hardkor to polecam
        > świąteczny odcinek SP:
        >
        > www.awesomo.net/video.php?ep=814
        > Szkoda że w Polsce nie ma podobnego serialu, "Władcy" to żałosna
        > podróba SP, bez pomysłów, co świadczy też o autorze że chyba nie
        > miał zbyt ciekawego dzieciństwa, a teraz unika jak ognia porównań do
        > SP. W przeciwieństwie do Włatców każdy odcinek SP to przede
        > wszystkim totalnie wykręcony scenariusz i dowcipy jednak głębsze niż
        > śmieszna wymowa i przekręcanie ortografi.
        • vontomke Re: ośmieszanie uczuć religijnych??? 19.01.08, 20:16
          Widać że byłeś prymusem wracaj do rycia krecie,

> a gdzie drugie "i" w ortografii, w OSTATNIM SłOWIE, zakało
          jedna....człowieku,
          > ja miałem taką nauczycielkę... właziła do klasy 2B... sorki byłem
          w drugiej be,
          > prymusem...i ze wschodnim akcentem...KAAJET PROSZY(E).
          >
          • kretu23 Re: ośmieszanie uczuć religijnych??? 19.01.08, 20:32
            I to jest właśnie piękno tej kloaki.
            vontomke napisał:

> Widać że byłeś prymusem wracaj do rycia krecie,
            >
            > > a gdzie drugie "i" w ortografii, w OSTATNIM SłOWIE, zakało
            > jedna....człowieku,
            > > ja miałem taką nauczycielkę... właziła do klasy 2B... sorki byłem
            > w drugiej be,
            > > prymusem...i ze wschodnim akcentem...KAAJET PROSZY(E).
            > >
            • kretu23 Re: ośmieszanie uczuć religijnych??? 19.01.08, 21:34
              i to tyle?, hehehehe
    • nessie-jp Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 20:36
      Serial się broni grafiką. Sposób rysowania i klimat graficzny to najbardziej
      wyróżniająca go cecha. Udźwiękowienie oczywiście też, ale jednak przede
      wszystkim grafika. Już sama kolorystyka przypomina o tych
      smętno-dziwno-strasznych latach szkolnych z dziwnie pachnącymi i dziwnie się
      zachowującymi paniami nauczycielkami...

South Park jest graficznie i merytorycznie nudny jak flaki z olejem, nie
      zniosłam nawet jednego odcinka. Może dlatego, że nie jestem nastoletnim
      chłopczykiem z USA.
    • te_rence Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 20:54
      Osobiście wolę Family guy`a... ale WM są tyż wporzooo
      humor trochę jak z Beavisa i Buttheada
      Family guy przyprawia mnie jednak o spadanie z krzesła lub fotela ze śmiechu co
      się na Włatcach nie zdarza za czesto

• litten Pytania do wywiadu zadawal jakis kretyn. 19.01.08, 21:23
        A Czesio wymiata@
        • gintaras Re: Pytania do wywiadu zadawal jakis kretyn. 19.01.08, 21:52
          Bardzo elokwentna wypowiedź. Jestem pod wrażeniem.
          Lubię WM, są słabsi od SP, ale "kloaczny" humor w polskim wykonaniu też jest
          całkiem śmieszny. Z drugiej strony śmieszy mnie również dorabianie ideologii do
          serialu przez jego twórcę... Jego prawo.
          Pozdro dla tolerancyjnych.
    • mefissto Bedzie Buba :D 19.01.08, 21:49
      Tak sobie czytam te wypociny i zastanawiam sie czy wy kiedykolwiek ogladaliscie
      South Park w wersji bez napisow, bo jesli bawia was te dowcipy to oznacza ze
      swietnie znacie kulture USA, rozumiecie gagi typowe dla amerykanow i generalnie
      jestescie 2 kulturowi. Kiedys bylem fanem South Park do czasu az nie pojawili
      sie Wlatcy Moch, poprostu te gagi sa scisle powiazane z Polska i raczej sa
      zrozumiale dla odbiorcow w wieku 30+ bo kto dzis pamieta higienistke w szkole,
      ja pamietam :D Humor South Park jest zrozumialy dla amerykanow humor Wlatcow
      Moch dla Polakow. To sa rozne seriale choc mozna sie doszukac do podobienstw,
      podobnie jak film Obcy byl podobny do Predatora, pewnie dlatego kiedys ktos
      wpadl na pomysl zeby polaczyc te filmy, moze kiedys "chlopacy" pojada na
      wycieczke do stanow i bedzie ciekawy odcinek. Amerykanizacja obecnych dzieciakow
      jest porazajaca bo przecietny amerykanin to debil, a hamburger to smiec a nie
      zywnosc, a przeciez jest tak lubiany przez mlodych Polakow.
      • nessie-jp Re: Bedzie Buba :D 19.01.08, 22:01
        > sie Wlatcy Moch, poprostu te gagi sa scisle powiazane z Polska i raczej sa
        > zrozumiale dla odbiorcow w wieku 30+ bo kto dzis pamieta higienistke w szkole,
        > ja pamietam :D Humor South Park jest zrozumialy dla amerykanow humor Wlatcow
        > Moch dla Polakow.

Otóż to! Mnie SP nudzi, bo to nie moje klimaty, a Włatcę po prostu mogłabym
        sobie niemalże wyobrazić "za moich czasów" :) Też jestem 30+, też pamiętam panie
        higienistki, straszliwe dentystki, dziwaczne nauczycielki od wuefu i to totalne
        niezrozumienie między światem dzieci, a światem zaondulowanych, obgarsonkowanych
        nauczycielek, które wydawały się stworami z obcej planety. Jak zresztą większość
        dorosłych.
        • kretu23 Re: Bedzie Buba :D 19.01.08, 22:38
          Absolutnie się zgadzam. Mam również podobnie wysoki poziom identyfikacji się z
          postaciami.
          Osoby które mają problem z dystansem do siebie samego(j) zawsze będą marudzic.
          Wychodzi kompleksiarstwo co poniektórych stawiających southpark na ołtarzu.
          Wystarczy obejrzec Orgasmo.
      • olek_01 Re: Bedzie Buba :D 19.01.08, 22:45
        Mefissto,masz 130 % racjii - ja też uważam ,że Włatcy Móch jest o
        wiele lepszy od SP :) brawo normalnie myślący :]
        • propagandhi Re: Bedzie Buba :D 20.01.08, 14:13
          co to znaczy normalnie myślący? czyli normalne jest tylko to z czym ty sie zgadzasz? gratuluje szerokich horyzontow. aha i mozliwe jest tylko 100%, no ale moze fani wm mysla troche inaczej
      • ready4freddy Re: Bedzie Buba :D 20.01.08, 01:23
        uomatkoswienta, to ja jakis wybryk natury jestem. nigdy nie bylem w USA, nawet
        sie nie wybieram, ale jakims cudem obejrzalem wiekszosc odcinkow the Simpsons i
        _wszystkie_ odcinki FG w oryginale (i bez napisow) i jakims cudem rozumiem
        dowcipy. nieprawdopodobne, ale prawdziwe. chyba pojde zjesc hamburgera. tak
        nawiasem mowiac, ilu znasz Amerykanow, skoro tak chetnie wypowiadasz sie na
        temat ich "debilizmu"?
    • perun1984 Ten serial jest tak beznadziejny 19.01.08, 21:53
      tak mdły, że go naprawdę nie idzie oglądać. Kiepska do bólu podróba south parku.
      Tyle mam w tym temacie do powiedzenia.
    • gosciu555 Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 22:16
      Jak zauważa któraś z przyzwoitych postaci "Włatców", porządek jest podstawą
      cywilizacji: czystość, wiara, praca, solidarność, patriotyzm. Co tam jeszcze było?

michnik at work, komuno wroc
    • szalonymiki Nie rozumiem 19.01.08, 22:20
      jak można mówić, że w WM nie ma ani trochę nawiązań do polityki.
      Choć banalne, to są:
      - Te jasełka to ściema! Dlaczego Maryja nie poszła do szpitala?
      - Ty nie znasz naszego NFZ...
    • szalonymiki Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 22:23
      Moim zdaniem, WM nie powinny mieć ograniczeń wiekowych. To rajcuje
      tylko dzieciaki, bo dorosłym nie podoba się ten, co by tu nie mówić,
      prymitywny humor. Po co stresować pociechy, że je nakryjemy?
    • olek_01 Re: Zaraz nareperujemy główkę 19.01.08, 22:41
      Ja bym raczej powiedzial,ze ty się nie bronisz - nie rozumiesz,że to
      jest kreskufka dla dorosłyh i rze ma tak być - inaczej nie
      pżyciągala by tak wiernesz żeszy fanóf - rzenójący to jest poziom
      tfojego komentaża - to tak ma wyglądać - jak ci ktoś pisze np
      grafika kompóterowa to nie wieże,rze ktos będzie taki
      niedorozwiniety,rzeby nie wyhwycić błędów - wienc darój sobie te
      komentaże (pisownia specjalnie w klimacie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka