Dodaj do ulubionych

Alladin czy hilton long beach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 15:28
bardzo prosze o info gdzie lepiej, zalezy mi głównie na ładnej plazy i rafie,
dobrym all. kto był w obu i moze porownac? jesli ma ktos fotki to bardzo
prosze na maila viva21@wp.pl z gory wielkie wielkie dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: olcia Re: Alladin czy hilton long beach IP: 195.117.77.* 23.02.06, 15:37
      Hilton Long Beach jezeli nie chcesz wypoczywac tylko i wyłącznie z towarzystwem
      zza naszej wschodniej granicy bo Alladin jest wręcz zdominowany przez Rosjan.
      Hilton!! raz siec hotelowa, dwa i rafa i plaża oki, pyszne jedzonko, ogromny
      ogród, międzynarodowi goście. Polecam
      • derduch Re: Alladin czy hilton long beach 23.02.06, 15:50
        Co Ty mądrości piszesz? To chyba tylko u ciebie w Orbisie takie bzdury można pisac!
        Aladdin ma wyjątkowo mało gości z Rosji i dawnego ZSRR.
        Włosi, Austriacy, Belgowie, Czesi, Polacy, Niemcy, Rosjanie, mniej wiecej w
        takiej kolejności ilościowo się to rozkłada.
        • Gość: olcia Re: Alladin czy hilton long beach IP: 195.117.77.* 23.02.06, 16:42
          pisze dlatego ze 2 lata mieszkalam w hurgadzie i bywalam w tym hotelu
          ciedziennie:)
      • Gość: Turysta Gratuluję roztropności w podawaniu maila otwarcie IP: *.toya.net.pl 23.02.06, 15:51
        Przy okazji kilka linków, które może Ci pomogą:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8624567&a=8624567
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=27215948
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=11223688
        Hilton jest pisany niesamowicie szczegółowo przez forumowiczów, Alladin nieco
        mniej, ale zawsze coś.
      • Gość: Małgośka Re: Alladin czy hilton long beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:49
        Olcia, a gdzie Ty widziałaś ten o g r o m n y o g r ó d w Hiltonie???
        Fakt, że teren hotelu jest dosyć rozległy, ale zieleni raczej niewiele,
        szczególnie w porównaniu z kompleksem hoteli Alibaba, Alladin i Jasmine.
        • Gość: olcia Re: Alladin czy hilton long beach IP: 195.117.77.* 23.02.06, 16:53
          Ogród jako teren miałam na myśli, tak samo w hiltonie i alibabie alejki, palmy,
          trawniki, krzewy na calym terenie=ogrodzie.
          • derduch Re: Alladin czy hilton long beach 23.02.06, 17:24
            Hej a gdzie w Ali Babie masz krzewy? Są trawniczki i kilka(!) drzewek, to w
            Aladdinie przecież są krzewy między bungalowami.
            A co do ilości Rosjan w hotelu to na prawdę do tego resortu(Aladdin, Ali Baba i
            Jasmin Vilage) przyjeżdża ich stosunkowo mało, co dziwne nawet w śród języków na
            animacjach brak rosyjskiego.
      • Gość: Andrzej Re: Alladin czy hilton long beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:39
        Wpiątek tj. 2006-02-24 przyleciałem z Hurghady hotel Aladdin bo taka jest jego
        prawidłowa nazwa podawany w folderach naszych operatorów jako **** naprawdę
        jest hotelem *** O PRZYZWOITYM STANDARCIE !!!!. Jakt na egipt bardzo dużo
        zieleni i kwiatów personel bardzo miły nie natrętny a gdy trochę go wesprzesz
        finansowo sam zobaczysz.
        Rosjan jest bardzo dużo ale to w całym Egipcie ale da się wytrzymać.
        Jedzenie smaczne duży wybór podane czysto i efektownie.
        Basen ma podgrzewaną wodę a plaża najładniejsza na Jasminie.
        Tylko wypoczywać. powodzenia
    • Gość: doro Re: Alladin czy hilton long beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:16
      Wróciłam z Hilton Long Beach tydzień temu, w Albabie byłam w zeszłym roku.
      Czytając opinie na forum o tym hotelu byłam załamana - niestety prawda o
      polskich turystach się potwierdziła - wieczni malkontenci, wiecznie skrzywieni,
      nieszczęśliwi, zakompleksieni że wszystkich traktują lepiej od nich a wystarczy
      miły uśmiech i naprawdę można wszystko załatwić.
      W skrócie o Hiltonie:
      - bardzo fajny hotel - ale baardzo duży, moloch
      - Rosjan jest w nim tyle samo co w Alibabie, zresztą oni są we wszystkich
      dużych hotelach
      - jedzenie - zawsze znalazłam coś dla siebie, czasami metodą brób i błędów ale
      to co wypisują ludzie to lekka przesada - ciekawe co w domu jedzą
      - pokoje - bardzo ładne, mieszkałam i w budynku głównym - potem byłam na
      objazdówce, wróciłam do willi - i tu i tu pokój miałam rewelacyjny, mimo że w
      willi bardzo daleko od budynku głównego, nawet bardzo mi to pasowało, spokój,
      cisza, zielono wszędzie
      - piękne baseny, mosteczki, krzewy - naprawdę super, jak chcesz podeślę Ci
      kilka zdjęć, napisz maila
      - all inclusive jak wszędzie
      - odłegłość od miasta duża, ale ciągle stoją pod hotelem busiki i 2 funty jeste
      ś w Hurghadzie w 10 minut
      Generalnie Hilton od Alibaby różni się tym że ma ładniejsze pokoje i trochę
      ładniejsze baseny.

Pozdrawiam
      • Gość: aga Re: Alladin czy hilton long beach IP: *.uje.nat.hnet.pl 27.02.06, 13:41
        wyslijcie pare fotek z hiltona...bo chcialabym sie tam wybrać w przyszłym
        miesiacu... aga-m(małpa)wp.pl czy jest jakas ładna rafa przy plaży?
    • Gość: doro Re: Alladin czy hilton long beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:18
      Plaża ładniejsza jest w Hiltonie - ale weź pod uwagę że w Egipcie ogólnie plaże
      są bez rewelacji...

Ta w Hiltonie jest ogromna, ale taka jakby zbita w jeden kawałek
      • Gość: alexa Re: Alladin czy hilton long beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:34
        dzieki wielkie, jasne ze chce zdjecia viva21@wp.pl
        a czy główne posiłki są tylko w budynku głównym?
        • Gość: doro Re: Alladin czy hilton long beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:52
          Niestety tak,

śniadanie, obiady i kolacje, przekąski podawane są we wszystkich barach. Są
          dosyć skromne - chamburgery, hot dogi, frytki, nie lubię takich rzeczy ale tam
          były wyjątkowo smaczne - zazwyczaj po takim hamburgerze nie miałam już ochoty
          na lunch w budynku głównym. Jeżeli chodzi o drinki - jak się ładnie
          uśmiechniesz to bez problemu dostaniesz podwójną porcję ichniejszej whiskey z
          colą co daje całkiem niezły smak!
        • Gość: doro Re: Alladin czy hilton long beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:53
          zdjęcia wyślę Ci wieczorem

pozdrawiam
          • 100krocia Re: Alladin czy hilton long beach 24.02.06, 14:35
            Je też proszę o zdjęcia, bo wybieram się do hiltona w czerwcu :)
            100krocia@(WYTNIJTO)wp.pl
      • Gość: Turysta Do malkontenta Doro IP: *.toya.net.pl 24.02.06, 12:36
        Wiesz, specjalnie po przeczytaniu Twojego postu powyżej postanowiłem sprawdzić
        jak to jest z tymi opisami na forum Hotele, tego hotelu.
        I przepraszam ale chyba Ty również jesteś malkontentem, gdyż większość opisów
        jest całkiem pozytywna, a Ty sugerujesz, że opisują go sami malkontenci.
        Druga teza, ze sam jesteś malkontentem to sam fakt, że Twojego opisu tam wcale
        nie znalazłem, a przecież twierdzisz, że opisują tam same nieprawdy.
        Czemu więc nie skorygujesz tych "nieprawd" i nie napiszesz jak jest "naprawdę",
        zamiast rozsiewać teorie spiskowe, że "turyści głupoty piszą, tylko ja mam
        rację"?
        • Gość: doro Re: Do malkontenta Doro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:40
          Widocznie nieuważnie przeczytałeś te opisy...lub nie znalazłeś wątku o którym
          mówię...Jestem zbyt konkretną osobą by rzucać słowa na wiatr. I bardzo Cię
          proszę nie wystawiaj tez na mój temat skoro mnie znasz, nasza kolejna polska
          specjalność - ocenianie innych.
          • derduch Re: Do malkontenta Doro 24.02.06, 12:45
            Plaża ładniejsza w Hiltonie? Ladniejsza niż co?
            Bo chyba nie żartujesz że ladniejsza niż cała Jasmin, Aladdina i Ali Baby?
            • Gość: doro Re: Do derduch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:47
              Nie nie żaruję. Moim zdaniem ładniejsza - każdy lubi co innego - jest przede
              wszystkim większa i dużo lepiej zagospodarowana - ale to moje zdanie, każdy
              lubi coś innego.
        • Gość: doro Re: Do "Turysty" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:45
          Wątek specjalnie dla Ciebie, a tak na przyszłość swoje komentarze niezbyt mądre
          zresztą, zachowaj dla sibie - pisz tylko ważne rzeczy i nie zaśmiecaj forum
          wypowiedziami nie na temat!!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=11223688&a=15661551
          • Gość: Turysta Do Doro-i kto tu wypisuje niezbyt mądre komentaże? IP: *.toya.net.pl 24.02.06, 13:23
            Mądry człowiek na swoją obronę podaje argumenty, więc to robię.
            Post vega1 17.02.06, 22:33 - pozytywny
            post mwm 02.07.04, 07:49 - pozytywny
            post hermione_p 04.07.04, 05:43 - pozytywny
            przeklejony przez moderatora post Aga 07-07-2004 19:42 - pozytywny
            przeklejony przez moderatora post Ada 19-07-2004 20:31 - pozytywny
            post jasieka4 13.09.04, 09:38 - pozytywny
            post studentz 04.10.04, 08:48 pozytywny
            post berdyczow1 19.01.05, 11:54 - pozytywny
            post olcia30 07.02.05, 10:36 - pozytywny
            post mech1977 22.02.05, 14:49 - pozytywny
            post kajaba 23.03.05, 09:29 - pozytywny
            post heniek1964 12.04.05, 23:33 - pozytywny
            post sylwia_nowak 26.04.05, 19:45 - pozytywny
            post post apia2 31.05.05, 09:10 - pozytywny
            post tomaszek1963 05.05.05, 13:53 - pozytywny
            post egipt-hotele 01.06.05, 10:52 - pozytywny
            post poganka_m 07.06.05, 15:27 - pozytywny
            post aww5 07.08.05, 09:29 - pozytywny
            post jmatysiak 03.09.05, 18:36 - pozytywny
            post adrianna.s 15.09.05, 23:05 - pozytywny
            post kaya333 03.10.05, 14:51 - pozytywny
            post omega666 08.10.05, 23:32 - pozytywny

post eb_13 12.06.05, 01:18 - neutralny

post bnia01 07.03.04, 15:16 - negatywny, choć wogóle nie była w tym hotelu
            post wojtek_fr 16.08.04, 17:32 - negatywny
            post t138m 08.10.05, 23:12 - negatywny
            post hniek94 10.09.04, 17:50 - negatywny (hotel rozlazły :)

Czyli podsumowując:
            zadowolonych - 22
            neutralnych - 1
            niezadowolonych - 4

Więc teraz cytat z DORO:
            "Czytając opinie na forum o tym hotelu byłam załamana - niestety prawda o
            polskich turystach się potwierdziła - wieczni malkontenci, wiecznie skrzywieni,
            nieszczęśliwi, zakompleksieni że wszystkich traktują lepiej od nich a wystarczy
            miły uśmiech i naprawdę można wszystko załatwić."

Czyś Ty na głowę upadła z takim tekstem? Czym byłaś załamana? Że tyle
            pozytywnych opinii zdobnył ten hotel?
            To może trzeba było wybrać dużo gorszy i wtedy nie byłabyś załamana?

I ostatnie pytanie.
            Która to niby jest Twoja opinia na wątku, który podałaś? Ta wśród negatywnych
            (no bo przecież się załamałaś), czy ta wśród pozytywnych (dziwne, że jest
            ich "tak mało", prawda?!

No i kto tutaj wypisuje niezbyt mądre komentaże koleżanko?!
            Ugryź się w język zanim coś głupiego napiszesz, dzieki temu będziesz rzadziej
            załamana.
            • Gość: doro Re: Do Doro-i kto tu wypisuje niezbyt mądre komen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:33
              Piszę jeszcze raz - przejżyj dobrze opinie, potem pisz. Czytając Twoje posty na
              tym forum zaczynam zastanawiać się nad Twoją równowagą psychiczną człowieku...i
              stawiam dwie tezy:
              a) jesteś sfrustrowanym, bezrobotnym facetem, który ma zbyt dużo czasu wolnego
              i zajmuje się atakowaniem innych
              b) przemądrzałym, zakompleksionym facetem, który próbuje sobie i innym
              udowodnić że wie wszystko najlepiej

Zajmij się proszę czymś pożytecznym a nie wykłucasz się z ludźmi na forum - to
              forum nie jest po to - nie lubię nierobów a T niestety do nich się zaliczasz.
              • Gość: Turysta Dziękuję za "dobre rady", ale nie skorzystam IP: *.toya.net.pl 24.02.06, 13:37
                Jeśli wszystkie Twoje rady są podobne, to żal mi tych, którzy na tym forum będą
                je czytać i zasugerują się nimi.

A tak przy okazji, to niby czemu mam przejrzeć jeszcze raz wątek do którego
                podałaś mi linka?
                Czyżbyś moją rozpiskę podważała? Jeśli tak to poproszę o konkrety, a nie
                bredzenie o moim niezrównoważeniu, bo właśnie takie teksty sugerują, że własne
                cechy przypisujesz innym.
    • Gość: doro Re: Alladin czy hilton long beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:56
      Alladin/Alibaba ma dobre centrum nurkowe jeśli chcesz korzystać.
      • pc_maniac Do doro i Turysty - dajcie sobie spokój z kłótniam 24.02.06, 13:53
        Prawdę mówiąc to niestety Doro, Twoja opinia wydaje mi się być w tym przypadku
        krzsywdząca i niesprawiedliwa wobec osób, które w znakomitej większości opisały
        ten hotel bardzo pozytywnie.
        Ż turysta się zacietrzewił niepotrzebnie na Ciebie, moze poprostu zirytowało go
        wrzucanie przez Ciebie wszystkich Polaków do jednego wora i przypinanie im
        łatek malkontentów?!

Nie lepiej byłoby zamknąć tą, do niczego nie prowadzącą dyskusję niż dalsze
        obrzucanie się epitetami?!
        • Gość: rivo Re: Do doro i Turysty - dajcie sobie spokój z kłó IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 28.02.06, 10:18
          Hmm, zrobiło się w tym wątku nieprzyjemnie.

Wracając do tematu.
          Z opinii wyciągnąłem wniosek, że minimalnie lepiej wypada HLB niż Alladyn.

Ja wybieram się do HLB w dniach 06-20.07.2006r.
          W biurze polecali mi raczej AliBabę (podobno ma jedna gwiazdkę więcej od
          Alladyna).
          Wybrałem HLB bo w 2003 byłem gościnnie w Jasmin i nie powalił mnie ten
          kompleks na kolana (choć sam mieszkałem w dużo gorszym Hor Palace). Jeśli ktoś
          ma zamiar jechać do Alladyna (szczególnie z dziećmi) powinien moim zdaniem
          wziąć pod uwagę hotel Titanic. Jest to nowy hotel stanowiący kompleks z
          pozostałymi trzema (Alladin, Alibaba i Jasmin). Jest on po drugiej stronie
          ulicy więc dalej od morza ale posiada olbrzymi aqapark. Dla gości wstęp jest
          wliczony w cenę, goście pozostałych hoteli muszą niestety dodatkowo płacić.
          Goście Titanica mogą natomiast korzystać ze wszystkich udogodnień pozostałych.

Chętnie poznam osoby, które wybierają się do HLB w tym samym terminie, co ja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka