drzejms-buond 10.06.08, 11:15 bardzo ciekawy artykuł. opowieść o rozstrzelaniu grupy Żydów pomagających Polakom ostrzeliwanym przez Niemców , mną wstrząsnęła.Perfidia TAMTEJ chwili pozostanie juz we mnie na zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawdux Grabarka Rzeczypospolitej 12.06.08, 01:47 Szkoda że TVP choć ma je w swoich archiwach, nie pokazuje filmów Agnieszki Arnold. Jedyna nadzieja to czekać na szybkie wydanie na DVD w serii dokumentalnej PWA. Moim zdaniem pani Arnold zasługuje na miejsce obok Kieślowskiego czy Łozińskich. Odpowiedz Link Zgłoś
golawiczanka Grabarka Rzeczypospolitej 12.06.08, 16:45 Droga Agnieszko, Nie majac innego sposobu na kontakt z Toba (od lat daleko od Polski), mam nadzieje, ze zajrzysz do komentarzy. Twoj wywiad poruszyl we mnie wiele strun -od wstrzasajacych przykladow traktowania Zydow w naszej ojczyznie, poprzez kolejne (dla mnie) potwierdzenie, jak rodzice wplywaja, niekiedy w pokretny sposob na uksztaltowanie naszych osobowosci, az do Twojego wspomnienia o moim tacie, Staszku. Wzrusza swiadomosc, ze 'non omnis moriar' dzieki pamieci przyzwoitych i wdziecznych ludzi - takich jak Ty. Dziekuje Ci za otwartosc w udzielonym wywiadzie, podziwiam Twoja madrosc i bezkompromisowosc, zycze, by Cie znow odkryto, bo jestes zbyt cenna, by przegapiac Twoja gotowosc do madrego i uczciwego odkrywania bolesnych prawd. Uwazam, ze jako narod mozemy sie uleczyc i dojrzec spolecznie, gdy sie sobie uczciwie przyjrzymy (takze naszej historii) i uznamy wlasne bledy. Stane na glowie, bo obejrzec Twoje filmy! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
belly.button Grabarka Rzeczypospolitej 12.06.08, 22:26 Witam, Czy ktos wie gdzie mozna zdobyc filmy pani Arnold? DVD? Jakiekolwiek Zródła?? Będę bardzo wdzieczna za info! Odpowiedz Link Zgłoś