zmniw 05.04.09, 11:25 Przerażająca proza życia. Paraliżuje mnie ten tekst. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinup niezle 06.04.09, 13:50 moglaby to napisac wiekszosc polskich kobiet. turlanie sie przez zycie bez celu. studia przypadkowe na przeczekanie do zamazpojscia, praca przypadkowa i czekania ciag dalszy, facet przypadkowy byle tylko chcial byc, ciaza przypadkowa bo brak innych pomyslow na zycie itp. a tyle jest pieknych rzeczy do zrobienia i zobaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kamalaska PiS wygrało wybory a Marianka się zakochała 06.04.09, 16:53 Ten jest świetny! Jestem zachwycona.Pozdrawiam autorkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_h PiS wygrało wybory a Marianka się zakochała 07.04.09, 09:02 Czekam na książkę. Dawno już niczym się tak nie wzruszyłam, rozbawiłam, zaciekawiłam, zasmuciłam... Piękny tekst. Prosimy o więcej. Koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
mhm6 PiS wygrało wybory a Marianka się zakochała 07.04.09, 15:14 takie sobie :/ naprawdę nie było nic ciekawszego niż pieluchy i kolejne nieudane związki?? Odpowiedz Link Zgłoś
tryzmina Żenujący tekst. 07.04.09, 20:48 Infantylna, nudna kobieta. Nie rozumiem, czemu właśnie ona wygrała. Dlatego, że chodzi na wybory i nie głosowała na PiS? A głupota i egoizm jej przyjaciółeczki zwala z nóg: "Renetka: 'Zakochałam się'. Ja: 'Przecież on ma żonę?'. Renetka: 'Wiem, ale my jesteśmy połówkami tego samego jabłka'." "Były Renetki ponoć zrobił duże postępy w terapii. Żeby to uczcić jadą z Renetką na weekend." "Renetka: 'Żona postawiła mu ultimatum, albo ona, albo ja. Czy ta baba naprawdę nie może zrozumieć, że się przyjaźnimy?!'." Oby nie spotkać w życiu takiego babsztyla jak Renetka. To już tekst drugiej autorki, dotkniętej przemocą domową, był o wiele lepszy. Ona przynajmniej była krytyczna wobec siebie, autoironiczna, nie użalała się nad sobą, potrafiła wziąć się w garść. Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Świetne 08.04.09, 16:21 > Infantylna, nudna kobieta. Nie rozumiem, czemu właśnie ona wygrała. Może właśnie dla tego, ze "ograła" te nudę? > Oby nie spotkać w życiu takiego babsztyla jak Renetka Więc jednak coś Cię ruszyło :D Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: PiS wygrało wybory a Marianka się zakochała 11.04.09, 20:59 pamiętnik, który zajął 3. miejsce, jest znacznie ciekawszy. miłosne perypetie marianki i renatki jakoś średnio mnie poruszają. Odpowiedz Link Zgłoś
1_emma Re: PiS wygrało wybory a Marianka się zakochała 14.04.09, 11:53 zmniw napisała: > Przerażająca proza życia. Paraliżuje mnie ten tekst. \Mnie sparaliżował na tyle, że nie dobrnęłam do końca :| Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: PiS wygrało wybory a Marianka się zakochała 15.04.09, 11:59 Ja bym powiedziała nawet, że wszystkie 3 teksty. Historie Matek- Polek straszne w swojej zwyczajnosci i opisie wegetacji - bo nie życia - tych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
egzystencjalne_znuzenie Re: PiS wygrało wybory a Marianka się zakochała 15.04.09, 13:36 Twoje życie jest całkiem inne, ty wiesz więcej o meżczyznach, bo na imprezach wypłakują ci się w rękaw i narzekają na swe żony-Polki. Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: PiS wygrało wybory a Marianka się zakochała 15.04.09, 14:41 Ale Ci zapadłam w pamięć, no zaraz sie wzruszę.;) Odpowiedz Link Zgłoś
lemartt PiS wygrało wybory a Marianka się zakochała 09.09.09, 16:14 Zacznę od tego, że chyba jesteśmy sąsiadami. Czasem spotykam Panią po porannym joggingu (jak mniemam), przy kiosku z gazetami. Czasem mijam Panią na spacerze z dziećmi (Tygrysia i Maleńka pewnie- rzeczywiście, mała). Zwykle jest Pani smutna, czasem śmieje się Pani do córek. Pewnie nigdy Pani tego nie przeczyta, ale może, może... Chciałbym, żeby Pani wiedziała, że nie wszyscy mężczyźni to dranie i mięczaki. A miłość można spotkać nawet kupując gazetę. Wystarczy się uśmiechnąć. Niekoniecznie do córek. Odpowiedz Link Zgłoś