alaudin Jesień feministki 18.05.09, 22:06 No i jestem zachwycona - ta Baba Jaga realizuje moje marzenie. Od dawna chodzę po świecie z takim pomysłem na Dom na tzw. jesień życia, choć nie upierałabym się, że miałby być tylko Babski. Bo czemuż Fajni Faceci mięli by być z tego wykluczeni??? Poza tym - wzajemne pomaganie sobie mogłoby być efektywniejsze. Może kiedyś coś takiego uda mi się stworzyć??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Jesień feministki 20.05.09, 09:58 alaudin napisała: > No i jestem zachwycona - ta Baba Jaga realizuje moje marzenie. Od dawna chodzę > po świecie z takim pomysłem na Dom na tzw. jesień życia, choć nie upierałabym > się, że miałby być tylko Babski. Bo czemuż Fajni Faceci mięli by być z tego > wykluczeni??? Poza tym - wzajemne pomaganie sobie mogłoby być efektywniejsze. > Może kiedyś coś takiego uda mi się stworzyć??? :) Czyli nie jestem jedyna, mnie też to chodzi po głowie od paru lat. "Merostwo dało teren na dom, 666 metrów kwadratowych. I nie gdzieś na peryferiach, by nie psuć humoru młodym, którzy nie lubią starości. Nie, w samym centrum dzielnicy" U nas merostwo da teren i kasę kościołowi. I to najpoważniejsza trudność. KK dąży do zmonopolizowania tej dziedziny, a ja wolałabym palnąć sobie w łeb niż czekać na śmierć w zarządzanym przez nicvh domu umierania. Skąd wziąć forsę? Jeśli chciałabyś pogadać na temat swojego marzenia ze mną, napisz na @. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Vive la France! 19.05.09, 18:31 Dla uzasadnienia mojego entuzjazmu, cytuje fragment tekstu: "Widziani znad Wisły francuscy emeryci nie mają powodów do narzekań. Na starość mogą pozostać u siebie. Jeśli trudno im gotować, merostwo dostarczy im smaczne posiłki. Lekarz i pielęgniarka są w zasięgu telefonu. Mogą dla siebie wybrać dom spokojnej starości z katalogu. Może w zamku z ogrodem? Francuski pensjonariusz domu opieki ma osobny pokój, lekarza pod ręką, psychologów, bogaty program rehabilitacji, ćwiczeń i zabaw, wycieczek i imprez." No comment, pardon, pas de commentaire :-) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Babayaga de Montreuil... 19.05.09, 18:45 ... kojarzy sie z "Wariatką z Chaillot" ("La folle de Chaillot", Giraudoux). Ekscentryczna, ale sympatyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
awroble Casting na babcie wszechczasów 22.05.09, 14:27 Co trzeba zrobić, by się tam dostać? Chyba nie miałabym szans... za normalna jestem... Odpowiedz Link Zgłoś