08.04.10, 15:54
Witam!!Otóż sprawa wygląda tak ze od pewnej pani która posiada w stronie o
mnie opis iż sprzedaje wyłącznie markowe oryginalne rzeczy kupiłam dres adidas
był on zamieszony w kategorii dresy damskie rozmiar M dla nie wysokiej
pani.Otrzymałam dres podróbę stwierdzam po metce jedynej bo reszta jest
obcięta a w dodatku rozmiar to junior sprawdziłam w tabeli adidasa. paski
jakieś wyblaknięte fabrycznie nie po dokańczane masakra! zgadzam sie ze był
używany ale ten rozmiar mnie porostu zaszokował!!! Do pani napisałam o zwrot
nie zgodziła sie więc Adwokat napisał mi pismo i też nic co prawda sprawa
warta 180zł ale tego tak nie zostawię co mam robić zakładać spór??? Pani nawet
na maila mi nie odpisała a jak już to nie na temat i do tego
niegrzecznie!!!pomocy!!!!
Obserwuj wątek
    • allegrowiczkalodz Re: oszuści 09.04.10, 13:00
      a ja mam juz dosc tych akcji na allegro- to jest jakas paraonoja-3 tyg temu
      kupilam i zaplacilam zaraz 2 5tym dniu po zakonczeniu auckcji panu za
      telefon,dodam iz miala to byc wysylka polecony priorytet! za 14zl
      najpierw sprzedajacy nie odp na moje maile czy pienizaki dostarły juz, jak
      zagrozilam ze ide banku i sprawdze bo cos mi tu smierdzi po 5 min dostalam maila
      ze -przepraszam juz sa.potem kolejny cyrk-kilkanascie maili bo minal tydzien a
      ja nie mam telefonu! zadzownilam i poinformowalam go ze zglaszam sprawe do
      allegro i na policje-przyszedl telefoni tu dostalam wscieku-zwykla koperta-a
      telefon zawiniety w kartke z zeszytu! ładowarka nie od tego modelu tel...znaczek
      naklejony za 4zl!~i allegro nic zrobilo odpisali po ilu tygodniach! tydzien temu
      w niedziele kolejny oszust! licytowalam na aukcji z zegarkami hello kitty! bylo
      ich kilka u tej samej osoby,miala ona 4 komentarze -wygralam aukcje ale zaczelam
      sprawdzac ta osobe - napisalam do allegro z prosba o pomoc ze podejrzewam ze to
      oszust do tego ze ma kilka kont i nabiera ludzi! allegro odp mi w ciagu godziny!
      czyli odp na maile wygodne dla nich tylko! i okazało sie ze to nie jest
      orginalny produkt ,ze sprawa zajelo sie allegro ale co dalej z ta transakcja to
      juz nie odpowiedzieli mi...i teraz faktycznie moze byc tak- ze ja nie wplace
      oszustowi pieniedzy za cos czego nie dostane jak widaomo a on ma prawo zadac
      zwrotu prowizji i mi wystawic negatyw

juz nic nie nie zdziwi na allegro ...ba allegro notorycznie łamie polskie prawo-
      jest cos takiego jak formularz o wycofanie aukcji jednak w praktyce allegro
      grozi ze jesli nie sfinalizujemy transakcji to wiadomo---
      tyle ze nasze prawo mowi jasno i wyraznie--ze mam prawo bez podania przyczyny
      odstapic od tzw umowy kupna sprzedzay w ciagu 10dni! zawieranych na odległosc i
      tu allegro juz mi tez nie odpisalo...
      uwazam ze ktos z federacji konsumentow powinien zainteresowac sie praktykami na
      allegro ! bo ich ineteresuje tylko jedno---kasaaaa..dzieki nam kupujacym zyja
      • ellw41 Re: oszuści 21.04.10, 15:09
        No ja liedyś naciełam się 2 razy i juz tam nic nie kupię ,tel był w
        gorszym stanie ...A na kabel Usb firma z Białegostoku urządziła
        aukcję ,którą wygrałam wraz z innymi -kabel z Chin wogóle nie
        działał,a na wygranej aukcji mnie potem nie było ;((tylko strata
        kasy ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka