Dodaj do ulubionych

Oszust: FH-MARTOM Świdnica

26.07.14, 12:23
Uwaga na nieuczciwego sprzedawcę na Allegro ze Świdnicy (a tak naprawdę oszusta):
FH-MARTOM
Tomasz Kuropatwa
ul. Piaskowa 10
66-008 Świdnica
Sprzedaje towar którego fizycznie nie posiada, przyjmuje przedpłaty po czym na wysyłkę trzeba czekać tygodniami, nie odbiera telefonów, a w mailach bezczelnie kłamie że towar został wysłany, na prośbę o numer listu przewozowego kłamie że system firmy kurierskiej się zawiesił i nie wygenerował numeru. A na koniec po otrzymaniu negatywnego komentarza na Allegro bez powodu rewanżuje się tym samym równocześnie wysyłając maile w których próbuje szantażować kupujących. Składa propozycje "nie do odrzucenia" w której proponuje usunięcie swojego kłamliwego negatywa w zamian za usunięcie prawdy na jego temat.
Ogólnie koleś to po pierwsze oczywiście oszust, a po drugie wyjątkowo wredny cham i naciągacz.
Z dala od oszusta jeżeli nie chcecie tracić nerwów.
Obserwuj wątek
    • parabela82 Re: Oszust: FH-MARTOM Świdnica 29.01.15, 01:46
      Czy przypadkiem nie byl to handel towarami z Chin? Ja mialam podbne doswiadczenia z uzytkownikiem Drapnijokazje (firma Wolverine Logistic - chyba tez sprzedaje jako Rosomak-37). Nie chcial odstapic od umowy jak sie zorientowalam ze ma duzo negatywow i bardzo dlugo kaze sobie czekac na towar. Chamska korespondencja, straszenie procesami i zadania usuniecia komentarza. Paczke mam wg niego odeslac do Chin na swoj koszt. Nie moge go nazwac oszustem ale napisac o nim rzetelny sprzedawca to byloby duze naduzycie.
      • goldcaffe Re: Oszust: FH-MARTOM Świdnica 20.12.15, 19:37
        Hm... Z ciekawości aż sprawdziłam osobę o której mówisz, ze względu na komentarze negatywne. Jednak jest duża różnica-liczba ogólnych komentarzy nie jest zła, ba, wręcz bardzo dobra jak na to co mówisz, ze to są oszuści. Oszust Cię oszukuje a z tego co widzę w aukcjach np sukienki balowej Elsy- może kupię córci- jest wszystko objaśnione. Chyba zrzucasz winę za niedoczytanie regulaminu na to, że ten sklep jest oszustem. Troszkę myślenia nie zaszkodzi. Umów w banku nie czytasz przed podpisaniem? Ps: w aukcji też mają wszystkie informacje. Wystarczy czytać a nie oglądać obrazki. A korespondencja taka na jaką zasługuje rozmówca. W każdej sytuacji rozmawiam na spokojnie, nawet ostatnio gdy skradziono mi modem i składałam zeznania na policję. Wszystko na spokojnie a nie będzie rozmów stresujących, wtedy krócej się żyję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka