monikaa13 23.06.09, 20:11 Co zrobić, by wystawić jakiś produkt? Jakie są opłaty? Kiedy się płaci? Co się stanie jak się nie sprzeda? I w ogóle o wszystkim co z tym związane piszcie, bo jestem zielona :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicol-e Re: Jak zacząć sprzedawać 24.06.09, 14:14 monikaa13 napisała: > Co zrobić, by wystawić jakiś produkt? Po kolei: po rejestracji i dokonaniu pełnej aktywacji konta (przy pomocy szybkiej wpłaty lub kodu otrzymanego pocztą polską) możesz wystawić swoj pierwszy przedmiot: jak to zrobić, przeczytasz w poradniku sprzedającego: www.allegro.pl/help.php?tid=36&tids=31_36&zoom=N Obrazkowy samouczek tutaj: www.allegro.pl/guides/guide_dspl.php?group=209&guide=263&tab=2 >Jakie są opłaty? Poklikaj i poczytaj: Ile kosztuje korzystanie z allegro www.allegro.pl/country_pages/1/0/z4.php www.allegro.pl/help_item.php?tid=41&item=102&zoom=N Jak jest obliczana prowizja od sprzedaży? allegro.pl/help_item.php?item=338 opłata za wystawienie: www.allegro.pl/help_item.php?tid=41&item=106&zoom=N Jak jest obliczana opłata za wystawienie? www.allegro.pl/help_item.php?tid=136&item=339&zoom=N Kiedy się > płaci? Standardowo dostaniesz od Allegro maila pierwszego dnia miesiąca, gdy w poprzedzającym m-cu Twoje zadłużenie wobec serwisu było = lub > 10 zł. (czyli nie płacisz od razu po wystawieniu, czy sprzedaży, opłaty są naliczane, a Ty czekasz na wiadomość :) ) Z plików "Pomocy": Jak często będzie trzeba dokonywać opłat? Jakie formy płatności proponujecie? www.allegro.pl/help_item.php?tid=41&item=108&zoom=N Poczytaj rownież to: Na jakie konto mam dokonać wpłaty/przedpłaty? allegro.pl/help_item.php?item=114 > Co się stanie jak się nie sprzeda? Jeśli nie sprzedasz przedmiotu, od Ciebie zależy, czy wystawisz go ponownie na aukcję. > I w ogóle o wszystkim co z tym związane piszcie, bo jestem zielona :) Wszystko, to na początek jest tu: allegro.pl/help.php?op=tree&zoom=N W przypadku pytań dotyczących funkcjonowania serwisu zapraszam na Cafe Pomoc, jest bliżej, niż na gazetę :) tu: www.allegro.pl/phorum/list.php?f=298 pozdrawiam, Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Jak zacząć sprzedawać 25.06.09, 19:14 dzięki wielkie, lecę czytać :) Odpowiedz Link Zgłoś