Dodaj do ulubionych

Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiewicza

IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.10, 19:14
Nie będzie łatwo, ale Jacek Krzyżanowski ma szanse na detronizacje jaśnie panującego etatowego prezydenta - mam nadzieje, że da rade :) Ludzie są już przemęczeni Zygmuntem, który jedynie potrafi promować siebie a nie miasto. Pan "Ja Gliwice" powinien już dawno usunąć się z życia politycznego miasta. Amen
Obserwuj wątek
    • Gość: mariusz Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.10, 19:16
      No i dobrze! W końcu jest szansa na zmianę prezydenta po 16 latach. To zdecydowanie za długo i za dużo złych rzeczy się stało. Trzymam kciuki za zmianę!
      • Gość: gliwiczanin Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 19:34
        Nie ma szans.
        • Gość: gliwiczanin Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew IP: 204.124.181.* 10.02.10, 19:55
          oczywiście, że nie ma szans - ale to Zygmunt nie ma szans!
    • Gość: qaz Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew IP: *.centrum.gliwice.pl 10.02.10, 19:45
      ma szanse jak przyatakuje z dachu... ;]
    • Gość: Eurotram Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.10, 17:01
      Tylko czekać,jak wierna forumowa gwardia Frankiewicza (czyli Jazmig i PR51) zaatakuje Krzyżanowskiego.Ciekawe,co wymyślą ;)
      • pr51 Eurotram ma zwidy 11.02.10, 17:24
        > wierna forumowa gwardia Frankiewicza (czyli Jazmig i PR51)

Jakbyś użył swojego wątpliwego rozumku do myślenia, choć nie sądzę,
        żebyś to potrafił, to pewnikiem byś wykoncypował, że mam się nijak
        do prezia, a oscylując między oszołomami a preziem wybieram z
        konieczności tego drugiego.
        • tomczak69 Re: Eurotram ma zwidy 11.02.10, 23:33
          pr51- a franek to nie oszołom?
          • pr51 Re: Eurotram ma zwidy 20.02.10, 10:17
            > a franek to nie oszołom?

Nazywanie miglanca oszołomem, to poważne przegięcie.
    • Gość: AndrzejD W końcu jakiś sensowny kandydat IP: *.eimperium.pl 11.02.10, 19:04
      Myślę że to dobry kandydat. Facet który osiągnął sukces w biznesie i nie jest
      tylko teoretykiem, ale przede wszystkim praktykiem zarządzania.
      No i najważniejsze że jest daleki zarówno od oszołomstwa
      Frankiewiczowsko-Jarzębowskiego, jaki i oszołomstwa PIS-owo/Radiomaryjnego.
      Wprawdzie od zawsze głosowałem na Frankiewicza, ale po tym co odwalił przez
      ostatnie 2 kadencje (kompletny brak zrównoważonego rozwoju miasta i złe
      zarządzanie) mam go serdecznie dosyć.
      A zatem jeżeli Krzyżanowski wystartuje i nie pojawi się lepszy kandydat, to
      Krzyżanowski ma mój głos.
      • Gość: Anna 1 Re: W końcu jakiś sensowny kandydat IP: 195.82.172.* 11.02.10, 19:47
        Mój głos też ma. Rozsądny, mądry facet.
    • Gość: buła Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.10, 22:20
      Czy będzie kontynuował genialną myśl likwidacji tramwajów, aby Gliwice odróżniały się sielskim, wiejskim klimatem od innych bardziej wielkomiejskich ośrodków aglomeracji górnośląskiej? Jak myślicie?
    • Gość: Stroppendorfer Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 09:35
      Docent powinien już odejść, brak pomysłów na rządzenie miastem. Obecnie chyba dysponujemy najgorsza komunikacja miejską w regionie.
      Miasto w ogóle nie interesuje się także kwestią dojazdu kolejowego. Czy mości docent interweniował gdy okazało się że część pociągów jest obecnie zlikwidowana - a przecież miasto dopłaca do KR
      • soron1 Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew 12.02.10, 09:56
        Czy mości d
        > ocent interweniował gdy okazało się że część pociągów jest obecnie zlikwidowana
        > - a przecież miasto dopłaca do KR

mosci docent ma na swoim koncie likwidacje pociagu relacji Gliwice- Bytom, która została co prawda odtworzona, ale kiedy ludziska z koniecznosci przesiedli sie na zakupione auta, no to teraz ponownie uruchomiona kolej- na tej trasie- wozi "w te i we w te" luft, a franio lodziarz pokazuje "widzicie żech mioł recht".
        to jest spodziewana reakcja na zamowienie, jak z tym psem który lize musztarde.
        moze to nie wszyscy znaja zatem przypomne.
        otoz pies nie lubi musztardy, ale gdy mu musztarda posmarowac pod ogonem, no to z tego powodu ze go piecze- wylize, a ze opies nie umie wypluwac, no to z koniecznosci polyka.
        tak tez bylo i jest z polaczeniem PKP na linii Gliwice- Bytom, co bylo do udowodnienia franiowi lodziarzowi.
    • Gość: !? Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiewicza IP: *.171.31.138.static.crowley.pl 19.02.10, 23:26
      CHCĘ ZWRÓCIĆ UWAGĘ, ŻE PIERWSZYM, ZNACZNIE WCZESNIEJ ZGŁOSZONYM KONTRKANDYDATEM OBECNEGO PREZYDENTA JEST MAREK WIDUCH.
      • Gość: gość Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.02.10, 00:11
        A kiedy i gdzie to ogłosił???? Też padające SLD wystawia kandydata...
        • Gość: hgw Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew IP: 85.17.146.* 20.02.10, 10:42
          Na razie mamy jedynie zapowiedź kandydowania Krzyżanowskiego. Jeżeli potwierdzi
          to oficjalnie we właściwym czasie, to będziemy mieli bardzo dobrego
          kontrkandydata, który przegoni troglodytów u urzędu miasta.
          • Gość: mieszkanka Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew IP: *.centertel.pl 20.02.10, 11:04
            już to potwierdził oficjalnie
            www.24gliwice.pl/wiadomosci/?p=15898
            • Gość: hgw Re: Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiew IP: 85.17.146.* 20.02.10, 11:27

> już to potwierdził oficjalnie
              > www.24gliwice.pl/wiadomosci/?p=15898

Prezes Rady Ministrów ogłasza termin wyborów i ustala tzw. kalendarz wyborczy
              określający dni, w których upływają terminy dla wykonania ustawowych czynności
              wyborczych. Zawiadomienia o utworzeniu komitetów muszą być zgłoszone najpóźniej
              50 dnia przed wyborami. Zarejestrowany komitet może zgłaszać listy kandydatów w
              wyborach samorządowych. Kandydatów do rad - wraz z wykazem poparcia - zgłasza
              się najpóźniej na 30 dni przed wyborami.

Terminów wyborów premier jeszcze nie ogłosił ;)
    • Gość: !? Poznaliśmy pierwszego kontrkandydata Frankiewicza IP: *.171.31.138.static.crowley.pl 20.02.10, 22:50
      Jeśli M. Widuch nie jest oficjalnym kandydatem na prezydenta to inni też nie są. Dlaczego więc takie poruszenie, gdy pojawił sie trzeci z kolei chętny. A może to ze strony niektórych tylko gra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka