Dodaj do ulubionych

Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim

12.02.10, 18:01
Prosze Panstwa, nadal ktos uzywa mojego imienia i nazwiska na tym Forum i to w
sposob wyjatkowo bezczelny:
forum.gazeta.pl/forum/w,94,107182310,107192208,Re_Nowa_tablica_LED_przy_dworcu_na_zlecenie_UM.html
Jedyny nick zwiazany z moja osoba, to ten, z ktorego pisze niniejszy tekst.
Wobec powyzszego informuje, ze jesli ponownie wystapi podobny indydent,
zdecydowanie wystapie na droge prawna, tym razem bez ostrzezenia kogokolwiek.
Ostrzezenie takie jest wymogiem prawnym, a ten spelnilem juz wielokrotnie,
okazuje sie - bezskutecznie.
Marek Berezowski
Obserwuj wątek
    • somepoint210 Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim 12.02.10, 18:23
      marek_berezowski napisał:

> Prosze Panstwa, nadal ktos uzywa mojego imienia i nazwiska na tym Forum i to w
      > sposob wyjatkowo bezczelny:
      > forum.gazeta.pl/forum/w,94,107182310,107192208,Re_Nowa_tablica_LED_przy_dworcu_na_zlecenie_UM.html
      > Jedyny nick zwiazany z moja osoba, to ten, z ktorego pisze niniejszy tekst.
      > Wobec powyzszego informuje, ze jesli ponownie wystapi podobny indydent,
      > zdecydowanie wystapie na droge prawna, tym razem bez ostrzezenia kogokolwiek.
      > Ostrzezenie takie jest wymogiem prawnym, a ten spelnilem juz wielokrotnie,
      > okazuje sie - bezskutecznie.
      > Marek Berezowski

zamieszczony w linku wpis zamieszcono o 17:36, czyli nieco ponad pol godziny
      temu, czy ty myslisz, ze on zniknie w nastepnej sekundzie/minucie? a moze
      zniknie zanim sie pojawi? nie sledzimy forum 24/24:)

i jeszcze jedno. swoje grozby prosze kierowac do administracji portalu, a nie
      zamieszczac je za kazdym razem w nowotworzonych watkach, twoje zachowanie
      zaczyna przypominac skrzywienie narcyzowo-maniakalne. informuje cie takze, ze
      kazdy nastepny wpis traktujacy o tym samym bedzie przemieszczany na osla lawke,
      forum gliwice jest dla wszystkich gliwiczan, a nie tylko dla jakiegos
      marka_berezowskiego.
      • st-ach myślę że admin ma do czynienia z prof. Berezowskim 12.02.10, 20:29
        > zamieszczony w linku wpis zamieszcono o 17:36, czyli nieco ponad pol godziny
        > temu, czy ty myslisz, ze on zniknie w nastepnej sekundzie/minucie?

myślę że admin popełnia nietakt, zwracając się do profesora per "ty", wszak nie ma do czynienia z postacią wirtualną ale z konkretną osobą przedstawiającą się z imienia i nazwiska.

pewno usłyszę, że za prof. Berezowskiego mógł się i tym razem podszyć ktoś inny, tyle tylko, że ci co się pod niego podszywali i nadal podszywają, mają na celu jego obrażanie a nie obronę.

myślę że kultury i grzeczności nie zawadzi- nawet stróżom prawa, i niezależnie od tego, gdziekolwiek by ich nie postawiono.
        no bo co, prof. Chorążego też będziesz tykał (some), jeśli ci zwróci uwagę?

• somepoint210 Re: myślę że admin ma do czynienia z prof. Berezo 12.02.10, 23:21
          st-ach napisał:

> myślę że admin popełnia nietakt, zwracając się do profesora per "ty", wszak nie
          > ma do czynienia z postacią wirtualną ale z konkretną osobą przedstawiającą się
          > z imienia i nazwiska.

zupelnie mnie nie interesuje, jakim tytulem naukowym, stopniem, czy tytulem
          zawodowym posluguje sie ten uzytkownik, ma przestrzegac netykiety i regulaminu
          portalu, jak kazdy inny. w swiecie wirtualnym poslugujemy sie forma, jak to
          ujales na "ty" i chwala bogu:)
          prywatnie mam raczej marnej jakosci opinie o nadawanych przez kaczynskiego
          tytulach naukowych:)
          • st-ach Re: myślę że admin ma do czynienia z prof. Berezo 13.02.10, 09:25
            > prywatnie mam raczej marnej jakosci opinie o nadawanych przez kaczynskiego
            > tytulach naukowych:)

nie jesteś zatem "funkcjonariuszem" niezależnym, co powinno ciebie jako bądź co bądź człowieka mediów cechować.
            Kaczyński został wybrany na pewno "vox populi", i w przeciwieństwie do Gliwic, z tym wyborem nie ma żadnych wątpliwości.
            oczywiście inna skala
            zawsze znajdzie się ktoś, komu ten lub inny prezydent i jego nadania leżeć nie będą, ale to wolno robić mnie a nie tobie, bo ty też tu nie jesteś postacią wirtualną.
            ale na tym kończę swoją polemikę z tobą i na ten temat.
          • Gość: bb Re: myślę że admin ma do czynienia z prof. Berezo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 09:31
            somepoint210 napisał:

> prywatnie mam raczej marnej jakosci opinie o nadawanych przez kaczynskiego
            > tytulach naukowych:)

To juz prawdziwa rewelacja!
            Jaki to światły admin czuwa nad gliwickim forum!
            Biedactwo nie ma pojecia,ze wreczenie przez prezydenta RP nominacji
            profesorskiej jest poprzedzone kilkuletnią procedurą rozpoczynajaca sie na
            uczelni wystepującej o nadanie tytulu. Wniosek taki uczelnia przekazuje do
            Centralnej Komisji ds Stopni i Tytułów, a ta dopiero po zasiegnieciu opinii
            czterech recenzentów podejmuje decyzję o przyznaniu tytułu i przekazuje ją do
            biura prezydenta. Prezydent przed podpisaniem nominacji kieruje wniosek do
            premiera RP i po uzyskaniu pozytywnej decyzji ostatecznie podpisuje nominację.
          • Gość: oburzona Re: myślę że admin ma do czynienia z prof. Berezo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 15:24
            To nie jest twoje prywatne forum i nikogo twoje prywatne zdanie nie obchodzi.
            Prezydent nikomu nie nadaje tytulow (on tylko wrecza nominacje). Nadaje je
            Centralna Komisja ds tytulow i stopni naukowych. Potem to jest sprawdzane
            jeszcze przez Tuska. Twoj wpis swiadczy o tym, ze jestes skonczonym prymitywem i
            nieukiem. Nie wykluczone, ze to ty sam podszywasz sie pod cudze nazwiska. Taki
            ktos, uprawiajacy tego typu publiczne chuliganstwo, nie moze administrowac
            forum. Na osla lawke powinienes trafic ty i to nie na internetowa, ale do szkoly
            podstawowej.
      • Gość: kibic Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.10, 21:50
        Some takim odreagowaniem na wpis Profesora pokazałeś, ze jesteś zwykłem chamem.
        Gdybyś przeczytał dokładnie, powoli i ze zrozumieniem to co napisano, to byś odkrył, ze wypowiedź i ostrzeżenie nie było skierowane do ciebie, a do tych którzy w paskudny sposób na tym FG nadużywają jego nazwiska.
        Twoja reakcja udowodniła, ze za ten skandal czujesz sie ty odpowiedzialny i winny!
        To ty przez kilka dni tolerowałeś takie draństwo wobec Profesora na tym forum, tłumacząc sie po zwróceniu tobie wielu uwag, wielotygodniową przeprowadzką itp. Na razie wstrzymuje sie z dalszymi uwagami o twojej pracy tutaj;-)
        Mam nadzieję, ze jeżeli pozostało w tobie jeszcze trochę kultury, to przeprosisz tutaj Pana Profesora Marka Berezowskiego, za ten nieopanowany wybuch. Czekamy!
        • faar Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim 12.02.10, 23:19
          Gość portalu: kibic napisał(a):

> Mam nadzieję, ze jeżeli pozostało w tobie jeszcze trochę kultury,
          > to przeprosisz tutaj Pana Profesora Marka Berezowskiego,
          > za ten nieopanowany wybuch. Czekamy

Stary - przebiłeś już sam siebie :)
          Szkoda, że nie dodałeś do tego przedrostka 'Jaśnie Wielmożnego' ;-)
          • Gość: kibic Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.10, 23:49
            faar napisał:

> Stary - przebiłeś już sam siebie :)
            > Szkoda, że nie dodałeś do tego przedrostka 'Jaśnie Wielmożnego' ;-)

A co staruchu, już zapomniałeś jak pisałeś do Najjaśniejszej Ekscelencji Wieczorka, czy cuś tam?:-)))
            • faar Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim 13.02.10, 00:04
              Gość portalu: kibic napisał(a):

> A co staruchu, już zapomniałeś jak pisałeś do Najjaśniejszej
              > Ekscelencji Wieczorka, czy cuś tam?:-)))
              Chyba Ci sie cos pomylilo, ale ... moze cos wymyslisz. Czekam z niecierpliwością :)
              • Gość: kibic Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.10, 00:16
                Nic mi sie nie pomyliło faar, twoich wyczynów sie tutaj nie zapomina:-)))
                Dobranoc idę spać, bo przede mną długie weekendowe pożegnanie karnawału.
                Baw sie też dobrze faar;-)
          • Gość: oburzona Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 15:40
            > Stary - przebiłeś już sam siebie :)
            > Szkoda, że nie dodałeś do tego przedrostka 'Jaśnie Wielmożnego' ;-)
            Kibic nie musi, ty tak. Swoja droga, caly ten watek jest swietna antyreklama
            tutejszego towarzystwa popierajacego i wspierajacego Frankiewicza.
        • somepoint210 Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim 12.02.10, 23:26
          juz kilka miesiecy temu powiedzialem ci kibic, ze twoja opinia miarodajna nie
          jest, chamstwem przebijasz wszystkich na forum:)
          w/w uzytkownik jest tylko userem na portalu, a nie krzyzowka nefrete i
          lagerfelda. obowiazuja go takie same zasady, jak innych uzykownikow fg:)
          • Gość: kibic Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.10, 23:43
            Powtarzam some jeszcze raz. Udowodniłeś, ze nie rozumiesz co czytasz:-)
            Już parę razy ci mówiłem na tym forum, ze manipulujesz z tym wycinaniem a teraz znam przyczynę;-)

somepoint210 napisał:

> juz kilka miesiecy temu powiedzialem ci kibic, ze twoja opinia miarodajna nie
            > jest, chamstwem przebijasz wszystkich na forum:)

Dzisiejszy wybrykiem some pokazałeś nam wszystkim, ze w chamstwie to ja ci nawet do pięt nie dorastam:-)))
            • opserfer kibucinko nie popluj się za bardzo :)))) 16.02.10, 14:33
              jak tam na zmywaku? Jakiś awansik na kiblowego się szykuje u Ciebie,
              czy jeszcze nie sprostałeś ocenie rocznej? :))))
              • Gość: kibic Re: kibucinko nie popluj się za bardzo :)))) IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.10, 21:15
                Ahoj zmywaku! Słyszałem, ze ostatnio wypucowałeś cały dach nad 'Media Mark', a teraz postawili cię na mrozie przed dla ochrony;-)
                Widzę, ze dalej cię tam nie wpuszczają, bo prawdopodobnie czytają tam twoje cieniutkie wypocianki:-)
                Współczuję:-(
              • Gość: kibic Re: kibucinko nie popluj się za bardzo :)))) IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.10, 23:59
                opserfer napisał:

> Jakiś awansik na kiblowego

Przyjedź zapraszam. Zatrudnię cię, mam akurat wolny etat na tym stanowisku w mojej firmie i zobaczysz nie pożałujesz. Zarobisz duzo więcej, niż pierdząc w stołek u twojego prezia i to bez podlizywania:-)
                • opserfer Re: kibucinko nie popluj się za bardzo :)))) 17.02.10, 08:27
                  serio? W firmie sprzątającej kible i na zmywaku tak dobrze zarabiasz? Chyba w
                  toszku, bo nie musiałby żebrać na forum :))))
                  • Gość: kibic Re: kibucinko nie popluj się za bardzo :)))) IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.10, 09:42
                    Bredzisz kiblowy jakby od tego czatowania przed 'Media Mark' móżdżek ci całkowicie zamarzł:-)
        • Gość: oburzona Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 15:35
          Zanim poda sie kogos do prokuratury lub sadu, nalezy w miare mozliwosci zalatwic
          sprawe polubownie (zeby nie zawracac glowy organom scigania). Wobec tego
          pokrzywdzony powinien zwrocic sie do sprawcy, aby ten zaprzestal swoich dzialan
          i naprawil szkody. Rownoczesnie pokrzywdzony powinien zawsze ostrzec w takich
          sytuacjach sprawce, ze jesli ten nie odstapi od swich dzialan i nie naprawi
          dobrowolnie krzywd, sprawe bedzie musial rozstrzygnac sad. Myslenie, ze to sa
          grozby, jest mysleniem z czasow komunizmu. Sad nie jest od straszenia, ale od
          sprawiedliwego sadzenia. Berezowski prawidlowo ostrzega, bo gdyby od razu
          zwrocil sie z tym do sadu, zapytano by go, czy probowal interweniowac u sprawcy.
          Nadazasz somepoint?
          A co do czasu jaki jest ci jest potrzebny aby wykasowac niewlasciwy wpis.
          Przeciez ty jestes wprawiony w kasowaniu niewygodnych (dla ciebie) wpisow w
          przeciagu doslownie ulamka sekundy! Wiec nie rznij glupa.
    • Gość: czesia Re: Przestań się podszywać pod profesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 20:42
      marek_berezowski napisał:
      > Prosze Panstwa, nadal ktos uzywa mojego imienia i nazwiska na tym Forum i to w
      > sposob wyjatkowo bezczelny

Przestań się podszywać pod pana profesora!!!!!! Prawdziwy pan profesor pół roku
      temu zamieścił tu oświadczenie, że nie będzie więcej korzystać z tego forum. A
      skoro tak powiedział to na pewno tak więc twój wpis jest fałszywy.
      Więc przestać się podszywać pod prawdziwego profesora ty oślizła glisto.
      • Gość: bb Re: Przestań się podszywać pod profesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 09:06
        Gość portalu: czesia napisał(a):

> marek_berezowski napisał:
        > > Prosze Panstwa, nadal ktos uzywa mojego imienia i nazwiska na tym Forum i
        > to w
        > > sposob wyjatkowo bezczelny

> Więc przestać się podszywać pod prawdziwego profesora ty oślizła glisto.

Gość portalu "czesia" wiernie ilustruje poziom intelektualno-moralny grupy
        trzymajacej (aktualnie) władzę w Gliwicach. W taki właśnie sposób "dyskutowali"
        z radnym-reprezentantem mieszkańców Markiem Berezowskim prezydent i v-prezydent
        Gliwic na sesjach RM.
    • gr.inicjatywna Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim 12.02.10, 23:47
      ktoś musi mięć wyraźny brak taktu i kultury chcąc posługiwać się kogoś
      imieniem i nazwiskiem..
      takim praktykom mówimy NIE !
      • pr51 gr.inicjatywna pisze czysto po polskiemu 13.02.10, 11:13
        > posługiwać się kogoś
        > imieniem i nazwiskiem

A jak to pisze się po polsku?
    • Gość: bb nerwy puszczają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 09:55
      Admini juz nawet nie próbują zachować pozorów bezstronności
    • Gość: kozakier Re: Nadal naruszane jest prawo na Forum Gliwickim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 04:05
      Czy Pan, Panie Profesorze, jest na "ty" z administratorem tego forum? Bo jesli
      nie, co przypuszczam, to nalezy polozyc wreszcie kres takiemu chuliganstwu.
      Zamieszczone wpisy administratora pod Pan adresem sa nieslychanym skandalem.
      Przeciez ten czlowiek pelni tu funkcje publiczna i odpowiada za swoje slowa!
      Nikt nikogo nie moze bezkarnie obrazac.
      • pr51 dobrze się czujesz kozakier? 14.02.10, 13:04
        Przeczytaj regulamin i stosuj się bez bredzenia o rzekomym obrażaniu.
        Jak ktoś chce panować, to niech sobie założy klubik bridżowy i nie
        zaśmieca Forum swoimi głupimi pretensjami.
    • michal_jasniok Tytułomania 14.02.10, 11:56
      Styl odpowiedzi Moderatora na wpis Pana Marka Berezowskiego jest faktycznie dla
      niektórych szokujący, ale moim zdaniem jak najbardziej poprawny.

Tytuł naukowy (profesora) i stopnie naukowe (np. doktora) uzyskuje się w
      określonym obszarze badawczym. Jeśli wypowiedź dotyczy sprawy, która tego
      obszaru nie dotyczy, tytułomania nie musi (nie powinna) obowiązywać. Zakładam,
      że szacunek zdobywa się nie kilkoma literami przed nazwiskiem, ale czym znacznie
      więcej.

Mogę mówić: "Pani magister farmacji" do Pani Beaty, jeśli rozmawiam z nią o
      lekach, ale jeśli dyskutuję o wyjeździe na narty albo o odśnieżaniu w mieście -
      jest już dla mnie Panią Beatą, bo stopnia magistra nie uzyskała dzięki
      znajomości nart ani śniegu.

Do Pana Marka Berezowskiego mogę zwrócić się "Panie Profesorze" zawsze, gdy chcę
      okazać szacunek, ale zdecydowanie powinienem się tak zwracać, gdy z Panem
      Profesorem będę rozmawiał o matematyce, a o teorii chaosu w szczególności. Jeśli
      będę natomiast dyskutował o TIRach, wtedy powiem "Panie radny", nawet wówczas,
      gdy chodzi o osobę która taką funkcję posiadała w przeszłości (taki w Polsce
      obyczaj).

Moi studenci zwracają się do mnie stopniem naukowym, gdy rozmawiamy o ekonomii,
      ale jeśli gramy w siatkówkę, to chyba nikt nie wyobraża sobie sytuacji, w której
      ktoś krzyczy "Szanowny Panie doktorze proszę o podanie ukośnie w lewo".

Powiem więcej:
      Jeśli magister/doktor/profesor wypowiada się w mediach na temat nie związany z
      jego specjalizacją, powinien jak ognia unikać tytułomanii. Wpisywanie przed
      nazwiskiem skrótu tytułu/stopnia jest wtedy niczym innym jak WPROWADZANIEM W
      BŁĄD w sprawie jego kompetencji.
      Wypowiadający się doktor filologii w sprawie transportu może usiłować wytworzyć
      wrażenie, jakoby w tej sprawie miał jakieś szczególne kompetencje, wyższe od
      osoby, która nie ma stopnia.
      • soron1 tytulomania posrednia i maniakalna 14.02.10, 17:34
        > Moi studenci zwracają się do mnie stopniem naukowym, gdy rozmawiamy o ekonomii,
        > ale jeśli gramy w siatkówkę, to chyba nikt nie wyobraża sobie sytuacji, w które
        > j
        > ktoś krzyczy "Szanowny Panie doktorze proszę o podanie ukośnie w lewo".

jak to zwiezle i przy okazji niejako, podreklamowel sam siebie MJ.
        wiemy juz ze mamy do czynienia z kims kto "ma swoich studentow" ale tez jest nosicielem tytulu w stopniu doktora.
        szczegolnego posmaku dodaje ton z jakim ow kameleon wypowiada sie o problemie tirow, ironizujac przy okazji z werdyktu Rzecznika Praw Obywatelskich, ale tez i lokalnego sadu w Gliwicach, gdyz obie te instytucje- i nie tylko one, przyznaja jednak racje profesorowi bedacego strichte profesorem innej profesji.

ten wyklad panie doktorze jest zupelnie nie na temat, bo to bynajmniej nie o tytul chodzi, a o to ze admin ty_ka i probuje ustawiac osobe znana i pochodzaca ze spolecznego wyboru, jak kapral szwejka w austriackim wojsku.

jest jeszcze jeden mankament niedopuszczalny jako admina, iz tenze podwaza wybor spoleczny w odniesieniu do najwyzszego autorytetu w Panstwie, wybieranego w sposob /w walce o ktory stracil zycie nie tylko ksiadz Popieluszko/ jak najbardziejn demokratyczny.
        • Gość: kaga Re: tytulomania posrednia i maniakalna IP: *.centrum.gliwice.pl 14.02.10, 19:16
          zasmucila mnie wypowiedz radnego Michala Jasnioka.Do tej pory myslalam,ze
          naukowcy maja nieco szerszy horyzont myslenia.
          • michal_jasniok Re: tytulomania posrednia i maniakalna 14.02.10, 19:54
            Gość portalu: kaga napisał(a):

> zasmucila mnie wypowiedz radnego Michala Jasnioka (...)

Nie musi mnie Pani tytułować radnym - dyskusja nie dotyczy Rady Miejskiej ani
            Gliwic.
            Słowo "radny" nie jest częścią mojego nazwiska :)

Michał Jaśniok
            • Gość: szmaterlak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 23:23
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: kibic Re: tytulomania posrednia i maniakalna IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.10, 09:56
              michal_jasniok napisał:

> > zasmucila mnie wypowiedz radnego Michala Jasnioka (...)
              >
              > Nie musi mnie Pani tytułować radnym - dyskusja nie dotyczy Rady Miejskiej ani
              > Gliwic.

Szanowny 'doktorku', Gliwic chyba tak. Co do kagi, jeżeli cię do tej rady wybrała to uważam, ze nie masz prawa odbierać jej takiej przyjemności;-)

> Słowo "radny" nie jest częścią mojego nazwiska :)
              >
              > Michał Jaśniok

Zauważ, ze ja tobie do nazwiska nic nie dokleiłem, bo musiałbym wpisać bezradny, lecz dobrowolnie odpuściłem sobie z tej przyjemności:-)

Michale, każ sie wyciąć z tego rankingu. Noooo jak, dasz rady?;-)
              www.nowiny.gliwice.pl/index.php/ranking-radnych?start=10

• faar Re: Tytułomania 14.02.10, 23:43
        michal_jasniok napisał:

> Jeśli będę natomiast dyskutował o TIRach, wtedy powiem "Panie
        > radny", nawet wówczas, gdy chodzi o osobę która taką funkcję
        > posiadała w przeszłości (taki w Polsce obyczaj).
        [...]
        > Jeśli magister/doktor/profesor wypowiada się w mediach na temat
        > nie związany z jego specjalizacją, powinien jak ognia unikać
        > tytułomanii. Wpisywanie przed nazwiskiem skrótu tytułu/stopnia
        > jest wtedy niczym innym jak WPROWADZANIEM W BŁĄD w sprawie jego
        > kompetencji.
        cześć Michał
        Dzięki za komentarz, ale chyba jest zbędny. Kto miał to wiedzieć - to raczej
        wie, a reszta raczej będzie wiedzieć swoje ;-)
        • Gość: kibic Re: Tytułomania IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.10, 23:04
          faar napisał:

>
          > > Jeśli będę natomiast dyskutował o TIRach, wtedy powiem "Panie
          > > radny", nawet wówczas, gdy chodzi o osobę która taką funkcję
          > > posiadała w przeszłości (taki w Polsce obyczaj).
          > [...]
          > > Jeśli magister/doktor/profesor wypowiada się w mediach na temat
          > > nie związany z jego specjalizacją, powinien jak ognia unikać
          > > tytułomanii. Wpisywanie przed nazwiskiem skrótu tytułu/stopnia
          > > jest wtedy niczym innym jak WPROWADZANIEM W BŁĄD w sprawie jego
          > > kompetencji.

> cześć Michał
          > Dzięki za komentarz, ale chyba jest zbędny. Kto miał to wiedzieć - to raczej
          > wie, a reszta raczej będzie wiedzieć swoje ;-)

Alle zakadziłeś faar, luźne skróty myślowe biednego Michała nazwałeś komentarzem:-)))
          Pokaż mi zabawna pozytywko gdzie Pan MB przy swoim wpisie tutaj, użył skrótu swojego tytułu/stopnia itp? Byleby tutaj zaistnieć, prawda faar?
      • Gość: bury [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 09:53
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: szkaradni Re: Tytułomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 11:19
        Panie Jasniok, pan po prostu niczego nie zrozumial. I takich wlasnie mamy ludzi
        w Radzie Miejskiej. Bo to nie sa zadni radni, to sa tylko ludzie, ktorzy zajmuja
        stanowiska w instytucji, ktora sie nazywa Rada Miejska.
      • Gość: kibic Re: Tytułomania IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.10, 21:04
        michal_jasniok napisał:

> Styl odpowiedzi Moderatora na wpis Pana Marka Berezowskiego jest faktycznie dla
        > niektórych szokujący, ale moim zdaniem jak najbardziej poprawny.

Noooo to poleciałeś drogi Michale:-) Zwracam sie do ciebie bez oporów per ty, bo jesteśmy w podobnym wieku i jestem pewny, ze nie będziesz mi prawił jakiś kolejnych morałów;-)
        Zastanawiam sie Michale jakbyś ty sie zachował, gdyby ktoś zaczął sie tutaj posługiwać twoim imieniem i nazwiskiem, wypisując w twoim imieniu bezkarnie debilne teksty? Pewnie byś zareagował podobnie jak Pan Profesor. Prawda?
        Przecież Pan Berezowski mógłby być twoim i moim ojcem nieprawdaż? Myślę Michale, ze masz szacunek do swoich rodziców, bo ja mam wielki! Dlatego wyrażam zdumienie, ze stanąłeś po stronie wątpliwej kultury admina. Współczuję;-)
    • Gość: sss9.1 Maruś nie dotrzymuje słowa.... IP: 76.73.47.* 16.02.10, 21:13
      Mareczku zlituj się i daj już spokój. Tyle już razy nadąsany opuszczałeś
      "bezpowrotnie" to forum ale jak widać nieskutecznie. Widać pomimo deklaracji
      dalej obserwujesz ukradkiem co tu się dzieje - ba może nawet piszesz pod jakimś
      nickiem.

Pokusa jest zbyt silna co ? Lubisz poklask ? Lubisz się nagadać ?

Mam tylko cicha nadzieję, że władze Gliwic opuściłeś na dłużej i z przyklejonymi
      wąsami nie podsłuchujesz przez drzwi obrad RM ?

Ale może za dużo od ciebie wymagamy skoro wywodzisz się z PiS która jak wiadomo
      dotrzymuje słowa (dla przypomnienia) :

1. Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem
      2. Nie będzie koalicji z Samoobroną.
      3. Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami
      4. Nie podniesiemy akcyzy na paliwo.
      5. Trzy miliony mieszkań.

Po co korzystasz z internetu jak nie rozumiesz netykiety ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka