Dodaj do ulubionych

Makabryczne morderstwo w Gliwicach

• Gość: Marcin Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 213.227.87.* 17.02.04, 09:52
      Śmierć, śmierć i tylko śmierć! Nie zgadzam się na utrzymywanie tej "padliny" za moje pieniądze w więzieniu. Niech zgniją jak najszybciej.
    • Gość: dana Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 09:55
      Kompletna pustka w głowie - jak to jest, że w chorej głowie rodzą się takie
      zbrodnie ?
      To jest rzecz niewiarygodna, że owi zwyrodnialcy będą żyli, za pieniądze
      wszystkich podatników, a więc także za pieniądze rodziców bestialsko
      zamordowanych ...
      Jakim prawem mamy im zapewnić godziwe warunki w więzieniu ?
      Zapewne będą się domagali nadzwyczajnego złagodzenia kary, żaden z nich
      oczywiście nie będzie winny, dobrzy adwokaci wymyślą jakąś pomroczność czy coś
      w tym stylu - ale czy ktoś spróbuje sobie wyobrazić, co działo się z tymi,
      których owi naćpani, przebywający w innym świecie bandyci, wozili w bagażniku ?
      Co czuli, o czym myśleli ? Nadzieja zawiodła, tak samo jak zawodzi wyobraźnia,
      bo nie sposób wyobrazić sobie tych chwil wieczność trwających z punktu widzenia
      ofiary...
      Kara śmierci to za mało, to wcale nie jest zadośuczynienie za czyn - po stokroć
      gorsze byłoby wymyśleć taką torturę, o jakiej świat nie słyszał - wozić w
      bagażniku, męczyć psychicznie, snuć domysły o tym, co należy zrobić z ofiarami,
      mordować jednego na oczach drugiego - a potem śmierć jak błysk...
      To takie proste, nieprawdaż ?...
    • wiem.czego.chce Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach 17.02.04, 09:58
      Przemek! Zrob to! Pomoge Ci potem zebrac pieniadze na dobrego adwokata, albo
      zorganizuje takowego za darmo. Wielu ludzi Ci pomoze tak jak wieloma
      wstrzasnela ta makabra ...
    • Gość: Jerzy Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 213.227.87.* 17.02.04, 09:58
      Proszę zabijcie ich w majestacie prawa, bo jak nie to ja ich sam zabiję, niezależnie od tego kiedy wyjdą z więzienia!!!!
    • Gość: Anka Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 213.227.87.* 17.02.04, 10:04
      To my odpowiadamy jako społeczeństwo za zniesienie kary śmierci i zbyt łagodne prawo! Czas na zmiany! Bandziorom śmierć. Policja do roboty! Chcemy być bezpieczni w swoich domach i na ulicy! Żądamy patrolu policji na każdym osiedlu, monitorowania ulic, przystanków, sklepów. Nie chcę płacić na bandziorów w więzieniu lecz na policję.
      • Gość: snajper Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 195.178.215.* 17.02.04, 10:15
        Do Jan Maria Rokita! I co pan na to panie Rokita!? Pamietam jakies 10 lat temu
        w sejmie ,jak toczyla sie debata na temat wprowadzenia kary smierci , pan jak
        ostatni palant wystepowal z transparentem "NIE DLA KARY SMIERCI!"Nienawidze
        takich jak pan , panie Rokita.Swoimi wystapieniami przeciw karze smierci pan i
        panu podobni przyczyniliscie sie wlasnie do smierci tych dwoje mlodych ludzi.
        Dla mordercow-SMIERC.
        Przemek , jestem z Toba.
        Wyrazy wspolczucia dla rodziny i przyjaciol Gosi i Pawla.
    • Gość: Poruszony Wysoki Sądzie, proponuję zwolnienie za kaucją, IP: *.avmedia.pl 17.02.04, 10:09
      Czy 1000zł wystarczy?
    • Gość: zk Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.taeu.com 17.02.04, 10:09
      Kara śmierci była by nagrodą. Proponuje ciężkie roboty do końca życia z jednym
      skromnym posiłkiem dziennie w kamieniołomach. Innej pracy nie można dać ludziom
      nie posiadającym mózgów.
      A tak na marginesie za udowodnioną przynależność do grupy przestępczej takie
      samo wynagrodzenie, inaczej wszyscy w tym dzikim chorym kraju czują się
      bezkarnie mając czyjąś własność i życie w głębokim poważaniu!!!
    • Gość: wacio Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 148.81.190.* 17.02.04, 10:12
      w takich sprawach możnaby zrezygnować z drobiazgowego śledztwa i rozpatrywać
      powinny je sądy specjalne w ciągu kilku dni, a wyrok ?
      wiadomo
    • stoffe PZRYWROCIC KARE SMIERCI !!!! 17.02.04, 10:13
      Pobic, ubic, zabic i dobic suk---ynow!!!
      PZRYWROCIC KARE SMIERCI !!!!
    • Gość: Ewa Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.transfo.alstom.pl / 81.210.69.* 17.02.04, 10:13
      Pracowałam z Gosią, była moją bardzo dobrą koleżanką. Jeszcze w czwartek przed
      wyjściem z biura weszła do mnie, żeby chwilę pogadać, a dziś już jej tu nie
      ma... Była radosną, ciepłą, malutką kobietką, która bardzo kochała swojego męża
      i planowała w tym roku dziecko... Była jednocześnie bardzo ambitna i
      zaangażowana w swoją pracę. Wszyscy jesteśmy zszokowani i nie jesteśmy w stanie
      zrozumieć jak ktoś był w stanie tak skrzywdzić dwójkę młodych niewinnych osób i
      to w taki sposób. Łączymy się w tym strasznym bólu ze wszystkimi, którzy Ich
      znali i kochali. Niech spoczywają w spokoju.
      • Gość: ktoś Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.zapora / 217.96.25.* 17.02.04, 14:23
        w całej tej dyskusji, właśnie takich wypowiedzi brakuje... wypowiedzi o Gosi i
        Pawle... które pozwolą spojrzeć na tę trategię przez pryzmat ludzi... Niech ta
        rozmowa nie będzie pustą dyskusją nt. kary śmierci, ale rozmową o Nich....
      • Gość: Jola Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 23:07
        jestem w szoku jak wszyscy,najgorszy scenariusz,obrabowali ,zabili...zal
        młodych ludzi...kazdego z nas moze to spotkać..gdy otwieramy drzwi?do czego
        dochodzi?dziwny jest ten świat...łączę się w zalu z
        Rodzicami,Znajomymi,Przyjacółmi choc Młodych nie znałam...kazdego życia
        zal.Kara jaka za ten czyn,niech wiekszosć zdecyduje...referendum nad
        przywróceniem kary śmierci w takich przypadkach..
    • zbyszekbrzeg Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach 17.02.04, 10:19
      Paweł był naszym kolegą i przyjacielem wspaniałym,dobrym i mądrym człowiekiem.
      Nie możemy tego pojąć i zrozumieć ani pogodzić się z tą myślą.
      Kara śmierci dla tych bandytów to mało powinni siedzieć dożywotnio bez
      możliwości skrócenia, umierać codziennie przez kilkadziesiąt lat
      • wilym Makabryczne morderstwo w Gliwicach 17.02.04, 10:27
        Choc podswiadomie czlowiek sobie mysli, ze byloby najlepiej, gdyby Ci dranie
        zdechli jak najpredzej (przepraszam od razu za wulgaryzm) to jednak kiedy
        troche nad tym pomyslec, mozna dojsc do przekonania, ze haslem "smierc za
        smierc" niczego sie nie osiagnie.
        Zycia Gosi i Pawlowi to nie wroci, efekt krotkotrwaly sprowadzajacy sie do
        chwilowej ekstazy poruszonych wspolobywateli.
        Moimz zdaniem nie kara smierci, ale dozywotnie pozbawienie wolnosci w jak
        najciezszych warunkach: najlepiej jakas glupia i bezsensowna praca (malowanie
        trawy, polerowanie drzew, mycie asfaltu szczoteczka do zebow) przez 12 godzin
        na dobe polaczona z wyzywieniem takim jakie dostaje sie w szpitalu, to bylaby
        kara dla tych bandziorow.
        Wspolczucia dla Rodzin Ofiar!
        • rotax Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach 17.02.04, 10:36
          Pewnie masz racje, ale zaraz odezwa sie obroncy praw czlowieka, ze nie mozna
          tak upokarzac.
          Ja tam jestem za ukamienowaniem.
          • Gość: VeL Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.04, 18:38
            > Pewnie masz racje, ale zaraz odezwa sie obroncy praw czlowieka, ze nie mozna
            > tak upokarzac.

no niestety... swoja droga tacy mordercy nie sa ludzmi wiec prawa czlowieka im nie przysluguja - powinno sie to brac pod uwage
        • Gość: Janusz Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 213.25.120.* 17.02.04, 22:16
          Do tych ktorzy mieszkaja w Labedach i znaja tych skurwysynow podajcie ich
          nazwiska i adresy aby wszyscy cala spolecznosc wiedziala gdzie sie to
          skurwysynstwo wyklulo i kto je wychowal.
    • Gość: ja Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.filus.edu.pl 17.02.04, 10:33
      późne popołudnie... aż ciśnie mi się na usta pytanie czy nikt nie widział tych
      kreatur jak popychają swoje ofiary do auta, wkładają do bagażnika??? przecież
      nie szli tam z własnej woli. Musieli być popychani, poszturchiwani. I czy
      normalnie codziennie wsiada się do bagażnika???? Gdzie jest policja, ochrona
      osiedla?? czy żaden sąsiad nic niepokojącego nie zauważył?? pewnie nie bo
      zaśmiecają sobie umysły przed telewizorem ładując do pustego łba takie bzdety
      jak np Idol. Jakie społeczeństwo taki i prawo. Nie dorośliśmy do demokracji!!!
      • Gość: dorota Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.access-net.pl 17.02.04, 11:30
        no niestety jest to osiedle domków jednorodzinnych, w większości mieszkają tu
        starzy ludzie, nam włamywali się do samochodu pod oknami i też nikt nic nie
        widział, albo nie chciał widzieć - ale co się dziwić, kiedy zeznania świadków
        może przeczytać oskarżony i...(dać znać kupmlom)to nienormalne, nikt nie może
        czuć się bezpiecznie - mieszkam w okolicy i naprawdę się boję, bo to my
        mogliśmy być ofiarami, to straszne... po prostu brak mi słów
    • Gość: MS Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 17.02.04, 10:41
      uważam, że kodeks Hammurabiego był najlepszym prawodawstwem: oko za oko, ząb za
      ząb.....śmierć za śmierć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Graszka Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.uwgda.gov.pl 17.02.04, 10:47
      Jestem ZA - całym sercem.
      To znaczy na karę śmierci, na nieutrzymywanie "homo-niewiadomo" z naszych
      podatków, które możnaby przecież lepiej spożytkować, tak dużo biedy,
      bezrobocia..
      Doprowadźmy do referendum, niech ogół zadecyduje (za jednym zamachem powinny
      znaleźć się pytania dotyczące aborcji i zaczynającej być głośną - eutanazji).
      Tylu światłych ludzi...a wierzy w zaćmienie jako karę za czyny...
      Ludzie opamiętajcie się - WY - którzy pobieraliście nauki za pieniądze z
      naszych podatków! - prawo Nas miało chronić a nie bydło (Milko łaciata -
      przepraszam cię!). Słów mi brak na tą bezdenną głupotę, dzięki której przepisy
      prawa chronią...Sami wiecie kogo.
    • Gość: yena Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.centrum.gliwice.pl / *.gl.digi.pl 17.02.04, 10:50
      Nie moge ciagle w to uwierzyc... Gosię znalam tyle lat, Pawła troche krocej i
      juz nigdy ich nie zobacze. Co za zwyrodnialcy zgotowali im taki los.
      Gosiu i Pawle, zawsze bedziecie w mojej pamieci.
      Wyrazy wspolczucia dla Rodzin
      • Gość: KK Przwrócić karę śmierci! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 15:04
        Tylko to zapewni nam bezpieczeństwo!
    • Gość: jw Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 212.160.233.* 17.02.04, 10:59
      Zatłuc ich lewarkiem , szkoda pieniedzy na proces a na pewno na to by utrzymywac ich w wiezieniu.
    • Gość: Śmierć zabójcom!!! Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.media / *.media-press.tv 17.02.04, 11:00
    • Gość: RIDE 667 Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 11:13
      Powiesić!!!!!!!!! a nie żywić z moich podatków
    • Gość: Dwora Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.gl.digi.pl 17.02.04, 11:16
      zbrodniarze którzy odebrali życie Gosi i Pawłowi powinni zostać odpowienio
      ukarani. Salomon u nas nie rządzi, ale mam nadzieję, że spotka ich odpowiednia
      kara za to co zrobili - kara śmierci to ZA MAŁO! Zbrodniarze mają rodziny - NIE
      NAWIDZĘ WAS!!!!!!!!!! RODZICE TYCH DWUDZIESTOLATKÓW - OBY WAS TO SAMO SPOTKAŁO
      W ŻYCIU CO RODZINĘ GOSI I PAWŁA. NIENAWIDZE WAS!!!!! TO WY ODPOWIADACIE ZA ICH
      WYCHOWANIE......
    • Gość: brat pawła Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.marton.net.pl / 80.51.227.* 17.02.04, 11:18
      Smierć takim bydlakom,śmierć i nic więcej
      • Gość: zwykly karac za co? IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 11:24
        a co oni zlego zrobili? co tak wrzeszczycie za ukamienowaniem ich i surowym
        karaniem. Rozum wam odebralo?!!!.
        pzd
        • Gość: snajper Re: karac za co? IP: 195.178.215.* 17.02.04, 11:27
          to chyba tobie odebralo rozum.tylko za taka wypowiedz powinienes conajmniej
          pojsc na kilka lat do wiezienia.a moze ty jestes z tej samej bandy?jezeli tak
          to dla ciebie tez kara smierci szmato.
          • Gość: zwykly Re: karac za co? IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 11:34
            nie nazywaj mnie szmata snajper, ja ci nic zlego nie zrobilem.
            Wybaczam ci bo nie wiesz co mowisz!
            pozdrawiam
        • Gość: Bożena Re: karac za co? IP: 5.3.1R* / *.prudential.com 17.02.04, 13:27
          Jak to co zrobili? Ty popaprańcu, kto Ciebie wypuścił z zakładu
          psychiatrycznego???? Może niech do Ciebie do domu wpadną i Ciebie zakatują.
          Znajdź sobie grupę dyskusyjną, gdzie głównym tematem jest kolor marchewki, a
          nie poważne sprawy jak ta. Ludzkie dramaty ewidentnie przekraczają Twoją
          percepcję dobra i zła, nie mówiąc o empatii.
          • Gość: Magda Re: karac za co? IP: 62.233.152.* 17.02.04, 13:31
            Podjęlismy akcję ignorowania zwyklego.
            Szkoda słów na takiego świra
            • Gość: ty3 Re: karac za co? IP: 195.68.192.* 17.02.04, 13:41
              Gosiu i Pawle, bardzo nam bedzie Was brakowało...
          • Gość: raz Re: empatia, zobacz co znaczy to slowo IP: *.camden.sch.uk / 212.85.13.* 17.02.04, 20:32
    • Gość: KrzychooS Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 17.02.04, 11:36
      Dla takich bandytów tylko kara śmnierci. Choć to pewnie za mało!
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 11:40
        przepraszam, KrzychooU, ale nie zgadzam sie z tym co piszesz.
        Osobiscie jestem za zrozumieniem okolicznosci popelnionego czynu i najwyzej to
        moze w zawieszeniu (siedem dni na miesiac)
        pozdrawiam
    • Gość: sadness Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 213.76.162.* 17.02.04, 11:45
      Gosia i Paweł byli moimi sąsiadami a mordercy? - pewnie nie raz mijałam ich w
      Łabędach. To naprawdę koszmar nie mogę tego zrozumieć. I jak tu żyć spokojnie,
      jak planować sobie przyszłość kiedy nie jest się bezpiecznym we własnym domu.
      Myślę, że kara śmierci jest zbyt łagodna dla tych obrzydliwych morderców.
      • Gość: zwykly Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 11:49
        a co ci tak serduszko zakwililo sadness!
        jeszcze sie opowiadasz za czym potworniejszym niz kara smierci,Kwilisz, ale sam
        to jestes gorszy niz "nieszczesliwe mlode chlopaki"
    • Gość: Punisher Re: Makabryczne morderstwo w Gliwicach IP: 213.17.150.* 17.02.04, 11:46
      OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB NIECH W KOŃCU KTOŚ W RZĄDZIE PRZEGŁOSUJE KARĘ ŚMIERCI DLA
      TAKICH SKURWYSYNÓW.
    • Gość: PUNISHER Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: 213.17.150.* 17.02.04, 11:49
      ZABIĆ SKURWIELI I ŁBY PONABIJAĆ NA ĆWIEKI!!!
      • Gość: zwyky Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 11:52
        to ty sobie wbij cwieka w mozg!
        zeby tak brzydko wyrazac sie o wspolbliznich!
        wstydz sie Punisher!
        • Gość: sadness Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: 213.76.162.* 17.02.04, 11:56
          wiesz co zwykły ty to masz chyba niezły ubaw z ludzi, których ta tragedia
          ruszyła może jesteś lekko psychiczny?
          • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 12:00
            wyobraz sobie ze nie mam zadnego ubawu, po prostu jestem sprawiedliwym
            czlowiekiem.
            pozdrawiam
            • Gość: KrzychooS Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 17.02.04, 12:09
              Wiesz co "zwykły", ty to masz zabawę i jeszcze chcesz być wielkim
              sprawiedliwym! Ok! Niech będzie, ale zastanów sie dwa razy zanim coś palniesz.
              Pozatym postaw się na miejscu rodziny i znajomych, to zobaczymy jak wtedy
              będziesz podchodził do kary śmierci.
              • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 12:15
                ty nie rozumiesz! jestem nie tylko przeciwko karze smierci, ale wogole jestem
                przeciwnikiem ,zeby takich wspanialych ostrych facetow w kiciu marnowac!

zapewniam cie tez, ze w przeciwienstwie do ciebie zastanawiam sie dwa razy co
                mowie.

pozdrawiam
            • Gość: sadness Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: 213.76.162.* 17.02.04, 12:10
              skoro jestes sprawiedliwy jaką kare powinny otrzymać ci "biedni chłopcy"
              • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 12:21
                powinni byc uniewinnieni, no moze jesli wyjatkowe okolicznosci wykaza, ze byli
                zbyt sadystyczni przy eutanazji tego malzenstwa, to trzeba by rozpatrzyc, czy
                moze cos w zawieszeniu np. siedem dni na trzy miesiace aresztu.
                mam nadzieje ze moja odpowiedz zostanie przyjeta z nalezytym szacunkiem i
                zrozumieniem.

pzd
                • Gość: Kuba Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.strzelce.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 12:30
                  Powiem tak, jeśli jesteś psychicznie chorym, niepoczytalnym człowiekiem to mogę
                  zrozumieć twoje komentarze, choć nie rozumiem jak ktoś mógł cię samego dopuścić
                  do komputera, natomiast jeśli jesteś w pełni umysłowo zdrowym człowiekiem to
                  nie dziwię się że dochodzi do taki rzeczy w Polsce, skoro tacy sami jak ci
                  którzy zabili Gosię i Pawła siedzą spokojnie przed komputerem pod
                  nickiem "zwykły". Wysłałem twoje komentarze wraz z twoim numerem ip do
                  Policji, a może jesteś w to zabójstwo zamieszany, a jeśli nie to będą mieli na
                  Ciebie oko.
                  • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 20:08
                    przepraszam Kuba, ze dopiero odpowiadam.
                    bardzo rozsadnie, ze zameldowales to tylko do policji a nie do samego
                    prezydenta,
                    ten gosciu dopiero by sie serdecznie z takiego przyglupa jak ty serdecznie
                    usmial.
                • Gość: Miśka Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: 213.227.87.* 17.02.04, 13:18
                  Wobec tego życzę takiego spotkania z tymi bandziorami tobie ,twojej matce, ojcu, bratu itd. Wszystkiego najgorszego, również za zabawę, którą sobie urządziłś z tragedii ludzkiej. Obyś w najbliższym czasie źle skończył!
                  • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 20:11
                    nie grzesz Miska, nie mozesz byc taka pelna nienawisci, najlepiej idz i sie
                    wyspowiadaj, przy okazji opluj proboszcza i wszystkich czarnych ze tak was
                    mlodych wychowali
                • Gość: Guen Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: 212.106.130.* 24.02.04, 11:48
                  wiesz co Zwykły?
                  ciekawa jestem co byś powiedział gdyby coś tak strasznego spotkało kogoś z
                  Twoich znajomych czy przyjaciół. Czy także byś patrzył na to wszystko z
                  dystansu.
                  Pomyśl czy teraz nie boisz się o siebie i swoją rodzinę? To mogło się zdażyć
                  każdemu z nas a polskie prawo jest zbyt łagodne i nie ma w nim właściwej kary
                  za tego rodzaju zbrodnię. Śmierć za śmierć - oko za oko czy nie tak powinno się
                  robić czy to nie jest właśnie sprawiedliwość?????. Może wtedy ukruciłoby się to
                  co się dzieje teraz w Polsce. Przemyśl proszę swoją wypowiedź jeszcze raz.
            • Gość: Kuba Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.strzelce.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 12:15
              Panie "zwykły", nie mów nic o sprawiedliwości skoro sam jej nie wyznajesz.
              Żerujesz na ludzkiej tragedii. Gdybyś miał choć trochę inteligencji,
              poszanowania dla drugiego człowieka nie komentowałbyś tych wszystkich postów w
              sposób cyniczny i ironiczny, nie pisałbyć nic bo nie masz kompletnie nic do
              powiedzenia, świadczy to tylko o Tobie. Jeśli wyznajesz inną sprawiedliwość
              niż kara dla przestępców to z przyjemnością spotkam się dzisiaj z Tobą w
              Gliwicach, wymienimy poglądy na ten temat nie używając do tego internetu.
              • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 12:27
                zebys wiedzial Kuba, ze staram sie byc czlowiekiem sprawiedliwym i nie moge
                pojac ze tego nie rozumiesz!
                zaraz bys mnie spotkal w Gliwicach i spral mnie po zubach, bo to chyba miales
                na mysli!
                poza tym chetnie bym sie spotkal, ale na piwie.
                obiecuuje ze postawie, ze dwie kolejki, powaznie.
                • Gość: Kuba Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.strzelce.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 12:51
                  "spral mnie po zubach" - nie mierz mnie swoja miarą

ja z kimś takim jak ty nie spotykam się na piwie, ja chcę żebyś nam, bliskim
                  Pawła i Gosi powiedział w twarz to co tu wypisujesz, a jeśliby się okazało, że
                  masz coś z tym wspólnego to oceniłbym cię moim wymiarem
                  sprawiedliwości...zabiłbym cię!!!
                  • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 20:15
                    a jestes pewny, ze nie popelniasz bledu.
                    mysle, ze jednak czegos nie rozumiesz, czarni cie bardzo zle wychowali!, idz i
                    ich zabij a nie mnie zbrodniarza!
            • Gość: nie - zwykły Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.gl.digi.pl 17.02.04, 12:32
              Ty 'zwykły' uważasz się za sprawiedliwego??? A co dla Ciebie oznacza słowo:
              sprawiedliwość?
              • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 12:48
                przepraszam, przeoczylem, wiec spiesze sie z odpowiedzia.
                "co dla mnie oznacza slowo sprawiedliwosc" pytasz mnie grzecznie, wiec ci
                odpowiadam, sprawiedliwosc dla mnie znaczy, jak ubije blizniego mego.
                Jest to tzw. sprawiedliwosc czynu rewolucyjnego.
                Zwierze ci sie cicho na uszko, zeby nikt nie slyszal, jestem bylym milicjantem.
                pozdrawiam
          • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 12:09
            apropo`s sadness,
            zauwazylem, ze jeszcze zapytales, cz moze jestem LEKKO psycziczny.
            Uwypuklam slowo LEKKO, ze jesli ty w ten sposob wypowiadajacego goscia,
            okreslasz z dodatkiem lekko, to jest dowod, ze z toba cos jest ciezko(CIEZKO)
            • Gość: snajper Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: 195.178.215.* 17.02.04, 12:24
              po co w ogole wdajecie sie w rozmowe ze zwyklym.zignorujcie go.moze sie wtedy
              wylaczy.
              • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 12:33
                wcale sie snajper nie wylacze! a zwlaszcza na przekor tobie, zes taki durak,
                szkoda ze wymysliles se tako zgrabno ksywe, ktora wcale nie odzwierciedla
                dokladnosci "snajperskiej" twoich przyciezkich mysli.

niemniej pozdrawiam snajper
                i ucz sie durniu!
                • ballest Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB 17.02.04, 13:05
                  Cieszy mnie reakcja Forumowiczow na to ohydne morderstwo!
                  Nie wiem czy kara smierci rozwiazaniem jest, to tylko jedna z mozliwosci.
                  Moze oboz karny i Syberia wiecej by odstraszenia przyniosly.
                  Zgwalcic ich zony, to nie kara dla takich przestepcow!

Ja w Gliwicach sie tez nigdy tak naprawde bezpiecznie nie czuje, bylem juz tez
                  zaczepiony w restauracji i wlasciwie szantazowany.
                  Pod tym wzgledem Gliwice to zaden wzor!
                  Tu trzeba by zbadac z jakiego srodowiska sie takie osoby wywodza, zeby zapobiec
                  nowym przestepstwom!
                  Takie badania trwaja ale lata i nie iwm czy Polacy maja doswiadczenie w
                  rozwiazywaniu takich konfliktow!
                  • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 20:28
                    prosze bardzo! wsciekacie sie na zwyklego!, zaraz byscie powyrywali nogi z
                    du..y, tym od podnosnika, a zwrocie uwage na wywazony glos eksperta z gazety
                    wyborczej ballesta; ja cieszy reakcja forumowiczow na to ohydne morderstwo!,
                    oczywiscie pewny jestem balesta, ze masz na uwadze w pierwszym rzedzie moja
                    skromna osobe no i powiedzmy mojego kompana czlenia grypsujacego ludzia, czy
                    jak tam mial, cholera zapomnialem.
                    i dalej.....czytajcie uwaznie polskie balwanki i wsciekajcie sie
                    ballista pisze "tu trzeba by zbadac"....i dalej i nie wiem czy Polacy maja
                    doswiadczenie w rozwiazywaniu takich konfliktow.

I co wy na to baranki i owieczki placzace, kto ma racje jak nie ja zwykly,
                    ekspert prawie wprost mnie lotra poparl a wy sie na mnie uwiesiliscie jak wszy
                    na korzuchu
                    Ekspert wprost mowi, ze poloki to duroki!!!
              • Gość: magda Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: 62.233.152.* 17.02.04, 13:18
                jestem jak najbardziej za ignorancją "zwyklego"!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                gość prowokuje albo próbuje kogoś zaintrygować swoim nader "błyskotliwym"
                i "oryginalnym" spojrzeniem na sprawę.
                bo dla niego to tylko dyskusja jakich wiele.
                szkoda, że nie bierze pod uwagę uczuć rodziny Gosi i Pawła.
                szkoda, że jest takim marnym typkiem.
                szkoda, że tacy ludzie istnieją.
                • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 20:31
                  nie badz taka pewna, czy naprawde taka szkoda jest, ze istnieja takie marne
                  typki jak wyzej podpisany.
            • Gość: Miśka Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: 213.227.87.* 17.02.04, 13:23
              Ty kanalio, jak śmiesz sobie urządzać tu zabawę. Spier......j z tego forum!
              • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 20:33
                co sie wsciekasz, kto powiedzial, ze ja sobie zabawe urzadzam.
                Ubijanie to nie zabawa, uwazaj na szczeke.
        • Gość: magda Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: 62.233.152.* 17.02.04, 12:57
          wiesz co zwyky, nie obrażaj mnie i innych ludzi mówiąc o "współbliźnich". chyba
          ci się coś pokręciło! ci którzy to zrobili nie są "wspólbliźnimi".a już na
          pewno nie moimi.jeżeli twoim - to współczuję. nie są godni również tego żeby
          nazwać ich zwierzętami, bo żadne zwierzę nie posunęłoby się do tego aby komuś
          ze swojego gatunku zadać takie cierpienia.
          • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 13:14
            nie zarzucaj mi, ze obrazam ciebie i innych mowiac o wspolbliznich i zapewniam
            cie ze nic mi sie nie pokrecilo.
            jestem po prostu czlowiekiem sprawiedliwym a to ze cale, kondolujace sobie
            nawzajem stado ludzkie tego nie rozumie, nie jest moja winna!
            ze zwierzetami to roznie bywa, np. golabek, nie wiem czy wiesz o tym; wybrany
            jako symbol pokoju, jest w istocie, bardzo sadystyczny podczas zadawania
            smierci drugiemu wspolgolabkowi.
            pozdrawiam
            • Gość: ty3 Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: 195.68.192.* 17.02.04, 13:19
              zwykly, posluchac kutasie jeden, my cie ch..u namierzymy i pozalujesz ze sie w
              ogole na tym forum odezwales!!!
              • Gość: zwykly Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 20:37
                jezeli to piszesz z serca, to jestem tego pewien, ze to ty pozalujesz ublizajac
                mi czlowiekowi brzydkimi wyrazami.
                i nie strasz mnie bo grozby sa karalne.
            • Gość: magda Re:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB IP: 62.233.152.* 17.02.04, 13:26
              tylko bez "pozdrawiam"
              niemile widziane
    • Gość: KaD Przywróćmy karę śmierci ! To wystarczy do .... IP: 195.94.193.* 17.02.04, 12:57
      ... ograniczenia morderstw.
      • Gość: ewerton Wyrazy wspolczucia IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.04, 13:02
        Wyrazy wspolczucia dla Rodziny i najblizszych.
        • Gość: zwykly Re: Wyrazy wspolczucia IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 13:18
          rowniez przylaczam sie do wyrazow wspolczucia tobie i twojej rodziny, ze
          wzgledu na ciebie.
        • Gość: KaD Re: Wyrazy wspolczucia ? Chyba sobie ! IP: 195.94.193.* 17.02.04, 13:42
          Libertyńskie i lewackie przekonania, jakie biją z Twojego posta - że nie należy karać śmiercią - prowadzą w prostej linii do takich patologii jak ten przypadek.
          Bandyci nie wiedzieli, co z nimi zrobić, więc probowali - może tak a może tak.
          W końcu im się udało.
          Mieli czas na namysł. Gdyby była kara śmierci wykorzystali by ten czas i pewnie pozostawili tych biednych ludzi przy życiu.
          Ja wiem, że kara śmierci jest ostateczna itp itd.
          Ale śmierć tych dwojga też była ostateczna.

Jakie są inne wyjścia ? Pozostawić morderców przy życiu ? I co ? Ich ofiary nie żyją, a oni owszem ? Może nawet dostaną zgode na wcześniejsze wyjście za dobre sprawowanie. Zabite małżeństwo nie będzie miało juz szansy na życie na wolności - na żadne życei nie będą mieli szansy.

PS. A siedzieli będą ew. za moje - i nie tylko moje - podatki.
      • Gość: zwykly Re: Przywróćmy karę śmierci ! To wystarczy do ... IP: *.no.powertech.net 17.02.04, 13:16
        (ograniczenia morderstw) i twojego za przeproszeniem i watpliwego rozumu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka