Dodaj do ulubionych

APEL GI o poparcie dla Zbigniewa Wygody

IP: 213.251.189.* 07.09.10, 12:48
<b>Szanowni Mieszkańcy Gliwic!

W związku ze zbliżającymi się wyborami samorządowymi zwracamy się do Szanownych Mieszkańców Gliwic o udzielenie poparcia Zbigniewowi Wygodzie, kandydatowi Platformy Obywatelskiej na Prezydenta Gliwic.

Jest to kandydat, który świetnie zna i rozumie zagadnienia związane z prawidłowym zarządzaniem miastem. Jest zwolennikiem jego zrównoważonego rozwoju opartego na właściwym planowaniu, projektowaniu i tworzeniu wartościowej przestrzeni miejskiej. Ma szacunek dla wszystkich mieszkańców i będzie otwarty na zgłaszane przez nich potrzeby, uwagi i sugestie.

Apelujemy również do poczucia odpowiedzialności mieszkańców Gliwic, by poprzez głosowanie na Zbigniewa Wygodę uniemożliwili, a przynajmniej utrudnili, dalszą, postępującą degradację naszego jakże wyjątkowego miasta.

Stowarzyszenie Grupa Inicjatywna
REFERENDYŚCI</b>

www.grupainicjatywna.pl/oswiadczenia/22-oswiadczenie-20100901
Obserwuj wątek
    • Gość: oni Re: APEL GI o poparcie dla Zbigniewa Wygody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.10, 13:46
      To się podpisz Wygoda a nie GI
    • Gość: analit PO popiera odwolanie swoich radnych, np. Gorniga IP: *.clubnet.pl 07.09.10, 14:23
      Ciekawie sie porobilo. Referendysci wspieraja Wygode, ktory robil wszystko, by odwolac radnych rady miejskiej, w tym Gorniga, ktory teraz go wspiera. Ciekawe czy Gornig i inni z PO zaglosuja na najblizszej sesji za odolaniem samych siebie. Pamietacie, jak Gornig "jechal" po Wygodzie?
      • Gość: robenspierre Telewizja Trwam i Radio Maryja popierają PO IP: *.clubnet.pl 07.09.10, 14:29
        Telewizja Trwam i Radio Maryja popierają PO. Siem porobiło :) Wygoda z Berezowskim udzielający wywiadów moherowym mediom byli liderami PO, rządzonemu przez aparat partyjny (Gałażewski) i biznes piwny (Krzyżanowski). To teraz tylko czekać, az w TV Trwam będzie jakiś miły wywiad z Donaldem Tuskiem nt. jego sukcesów politycznych.
      • Gość: tusk Re: PO popiera odwolanie swoich radnych, np. Gorn IP: *.3s.pl 12.09.10, 22:47
        Gornig i reszta postąpili słusznie, chodziło o rezwalenie PO . Dziś można im pogratulować odwagi. Popatrz jak zachowuje się Mieszko. Wygoda godzi ludzi.
    • Gość: z refleksem Re: APEL GI o poparcie dla Zbigniewa Wygody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 15:59
      To bardzo dobrze, że GI zaapelowało do mieszkańców mniej więcej w tym samym czasie co ten pożal się boże konwent. W ten sposób referendyści już otwarcie wchodzą do gry.
      Oj sołtys ma się czego lękać, oj ma :)
      szczególnie, że na bohatyra nie trafiło :))))
      • gladius63 Re: APEL GI o poparcie dla Zbigniewa Wygody 07.09.10, 17:09
        Gość portalu: z refleksem napisał(a):

> To bardzo dobrze, że GI zaapelowało do mieszkańców mniej więcej w tym samym cza
        > sie co ten pożal się boże konwent.

Oczywiście ,że bardzo dobrze się stało. Niech wżdy mieszkańcy wiedzą , niech wżdy mieszkańcy znają kto za kim jest i kto kogo popiera. Wygoda to realny przeciwnik dla Frankiewicza, tylko on ma szansę w starciu z układem urzędniczo-biznesowym.I właśnie o to chodzi, by świadomość tego faktu dotarła do możliwie wielu. Czas na zmiany, czas na wietrzenie zatęchłej atmosfery. Fakt,ze bez czerwono-niebieskich baloników, fakt,że bez wynajętej auli ale za to w sposób czytelny dla tych którym losy Gliwic nie są obojętne do gry wchodzi nowa siła, której głosu nie należy nie doceniać.
        • Gość: ja Re: APEL GI o poparcie dla Zbigniewa Wygody IP: *.net.brewet.pl 07.09.10, 18:05
          Na konwent przyszli ludzie z własnej woli słyszałem że około 400 osób.Myślę że są bardziej zdeterminowani do działania niż ci co siedzą przy kompie i" nawołują"
          • gladius63 Re: APEL GI o poparcie dla Zbigniewa Wygody 07.09.10, 23:06
            Gość portalu: ja napisał(a):

> Na konwent przyszli ludzie z własnej woli słyszałem że około 400 osób.Myślę że
            > są bardziej zdeterminowani do działania niż ci co siedzą przy kompie i" nawołuj
            > ą"

Łaaaaałłłłł, to tylko 400 zwolenników Frankiewicza jest w mieście ? No to zaskoczony jestem, żeby aż tak niewielu zawdzięczało aż tyle Pierwszemu Obywatelowi Miasta. Trzeba było wpisać 300 bo może wówczas ktoś czytając ów wpis skojarzył by sobie z owymi 3 setkami dzielnych obrońców pewnego wąwozu, którzy choć polegli ,obronili to co im było najbliższe przed najeźdźcami ze wschodu (z Persji). Wątpię by owe 4 setki na konwencji obroniły Frankiewicza przed tym ….co nieuchronne.
    • Gość: adam1 Słowa jakie mają znaczenie... IP: 93.95.94.* 07.09.10, 19:56
      ...można się przekonać wracają do nich później, bez emocji.
      Pamiętacie wywiad z Wygodą (pełnomocnik referendystów) zamieszczony w "rynkowym"

"- To dlaczego wcześniej obiecywali Państwo, że jak tylko referendum zostanie ogłoszone to nazwisko kandydata się pojawi? W tej chwili znowu przesuwa się to w czasie. Chyba byłoby to uczciwe w stosunku do mieszkańców żeby pokazali Państwo kto ma być lepszy od Frankiewicza.
      - Czy uczciwe czy nie, to obywatele ocenią. Faktycznie tak obiecywaliśmy ale specjaliści od marketingu politycznego i public relations sugerowali nam, że wystawianie takiej osoby w trakcie referendum nie jest korzystne. Nie ukrywamy, że jesteśmy laikami w takich sprawach.

- Jeżeli jesteście laikami to należy dziwić się, że startujecie do takich zawodów...
      - Nikt nie rodzi się fachowcem. Prezydent też nie urodził się prezydentem. Człowiek uczy się całe życie.

- Organizatorzy referendum kwestionują „sztandarowe” prezydenckie projekty: Podium, DTŚ, centrum handlowe Focus czy stadion dla Piasta. Rozumiem, że jeżeli ewentualnie wybory prezydenckie wygra „wasz” kandydat, będzie realizował program w którym tych inwestycji nie będzie?
      - Nie do końca. Nie jesteśmy przeciwnikami budowy Podium. Uważamy tylko, że zaproponowany sposób finansowania jest niedopuszczalny.

- A jaki powinien być ten sposób?
      - Nie wiem. Trzeba się nad tym zastanowić. Trzeba również rozważyć dlaczego zdaniem marszałka województwa, który teraz funduje prezydentowi Gliwic problemy, ta inwestycja nie spełnia wymaganych kryteriów.

- Czyli prezydent nie mija się z prawdą?
      - Ja nigdy w kampanii nie głosiłem, że odwołanie prezydenta przywróci tramwaje."

www.24gliwice.pl/wiadomosci/?p=10412
      • Gość: elvis Re: Słowa jakie mają znaczenie... IP: 213.251.189.* 07.09.10, 20:22
        Pamiętamy :) Niczego nie da się zarzucić.
        Bardzo spokojna i rzeczowa wypowiedź Zbyszka Wygody, wtedy pełnomocnika referendystów a dziś faworyta w nadchodzących wyborach na urząd prezydenta Gliwic.

Dobrze zapamiętaliśmy też pouczenia Zygmunta Frankiewicza, że procedura demokratyczna jaką jest referendum w sprawie jego odwołania to hucpa (czytaj - oszustwo) a ci co w nim uczestniczą są nieporządni i nieprzyzwoici. Pamiętamy kłamstwa jego i jego rzecznika na temat nielegalności ulotek referendalnych, pamiętamy włóczenie referendystów po sądach i zmuszanie ich do przeprosin za niepopełnione uchybienia.
        Pamiętamy niegodne prezydenta tchórzostwo Frankiewicza i głosić je będziemy po wsze czasy.
      • st-ach chciałbym się odnieść tylko do tego jednego 07.09.10, 21:20
        Gość portalu: adam1 napisał(a):

> - Ja nigdy w kampanii nie głosiłem, że odwołanie prezydenta przywróci tramwaje.
        > "
        >

tak! w stu procentach tak! i ma rację wypowiadając się tak !
        to dowód na to, że p. Wygoda mówi prawdę i postępuje uczciwie.
        gdyby powiedział że on tramwaje przywróci, wyglądało by na to, że jednego dyktatora zamienialibyśmy na drugiego nieco innego, który równie jak obecnie urzędujący obróśłwszy w pióra, nie pytał by o zgodę radnych ani społeczeństwa.
        wiem. jestem przekonany w stu procentach że p. Wygoda będzie do powrotu tramwaju namawiał i przekonywał nieprzekonanych, ale niczego ponad wszelką wątpliwość nie będzie robił- nawet jego zdaniem najsłuszniejszego, bez zasięgania- odpowiednich i powołanych do opiniowania- gremiów, ani też społeczeństwa.

tylko że nie będzie tego czynił w ten sposób, jak czynił to- pozorując konsultacje- to obecny "przeterminowany" prezydent, który odpowiadając pisemnie na różnorakie skargi informował różnorakie kompetentne instytucje i opinię publiczną- że trzyma rękę na pulsie, podczas gdy de facto trzymał ją najprawdopodobniej na łonie niewieścim.
    • Gość: minik PRECZ z Wygodą! IP: *.centertel.pl 07.09.10, 21:24
      kto to wygoad? jakiś pajac? drugi mieszko? poziom gliwickiego PO leci do szamba!
      Zegnajcie palanty!
      • zatorzan większego pajaca /bo pinokia/ nie ma 07.09.10, 22:06

> kto to wygoad? jakiś pajac? drugi mieszko? poziom gliwickiego PO leci do szamba
        > !
        > Zegnajcie palanty!

nie wiem kto to wygoad, ale wiem aż nadto dobrze (to niewłaściwe określenie, bo powinno brzmieć aż nadto źle) niejakiego ZF, którego podtopieni mieszkańcy ulicy Zimnej wody po prostu zwyczajnie pogonili, a on korzystając z ochraniarzy z którymi przybył, zmył się szybciej niż się pojawił.
        a ja się pytam, po kiego się tam pchał, skoro jedyne co miał do powiedzenia to jedynie to, że ksiażki w bibliotece są dla niego ważniejsze od ludzi.
        poniekąd miał rację, bo bachora spłodzi nawet niedorozwinięty, ale książkę napisać musi intelektualista, bo tego i ZF nie potrafi!
        a może ktoś mnie naprowadzi na jakąś spuściznę ZF, prócz tych ogólnie znanych, o sześciokrotnej wyższości ekologicznej solarisa nad tramwajem, które to solarisy nam permanentnie funduje za nasze na siłę wydarte podatki, na korzyść rodzinnego PKM!
      • Gość: Kleszczak Re: PRECZ z Wygodą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 23:41
        Ha, ha, ty już w szambie siedzisz po uszy :-) Cykorek pośladki ściska?
        • hqw Re: PRECZ z Wygodą! 08.09.10, 09:10
          Gość portalu: Kleszczak napisał(a):

> Ha, ha, ty już w szambie siedzisz po uszy :-) Cykorek pośladki ściska?

Zwieracze magistrackim puszczają :)
          • Gość: kibic Re: PRECZ z Wygodą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 09:15
            > Zwieracze magistrackim puszczają :)

No na razie to panikują w GI, co widać po wznowionej aktywności "Płytkiego Dziennika" na forum.
            • hqw Re: PRECZ z Wygodą! 08.09.10, 09:22
              Gość portalu: kibic napisał(a):
              > No na razie to panikują w GI, co widać po wznowionej aktywności "Płytkiego Dzie
              > nnika" na forum.

W GI nie mają powodów do paniki.
          • Gość: Kleszczak Re: PRECZ z Wygodą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 01:44
            Puszczają, puszczają - smrodu już pełno z ich strony na forach :-)
      • Gość: B52 Re: PRECZ z Wygodą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 20:44
        Kto to Wygoda - no tak, lekarz i pracownik naukowy Instytutu Onkologii w Gliwicach ze sporym dorobkiem naukowym, osoba mająca wysoką pozycję w świecie naukowym i zawodowym - a w końcu to człowiek któremu wiele wiele zawdzięcza - /wszak są różni lekarze/.
        Natomiast mam pytanie kim jest pytający? i dlaczego ad priori stara się zdyskredytować osobę która chce dla Gliwic coś zrobić?
        Czy argument zagrażania obecnemu układowi jest wystarczający? A może to ten układ właśnie napisał. Jeśli tak - a przecież pamiętamy niewybredny język i logikę P. Rzecznika UM Jarzębowskiego - to bardzo zły znak. My mieszkańcy nie mamy wybierać osoby a wizję miasta w przyszłości - i bardzo źle jest jak ktoś chce nas wmanewrować w taki prymitywizm.
        Więc każda wizja jest godna zastanowienia i wyboru - a nie opluwania...
        Gliwiczanie to mądrzy ludzie i z odrazą potraktują takie komentarze - i dokonają rozsądnego wyboru.
    • gliwicjus Re: APEL GI o poparcie dla Zbigniewa Wygody 08.09.10, 09:01
      To nie apel, tylko wołanie tonącego.

No i bul bul bul.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka